Πλήρης έκδοση αυτής της σελίδας (απαιτεί javascript)
{"entry":{"eid":164,"etype":0}}
{"latlon":{"lat":40.6350044255715,"lon":22.9423525929451}}
χάρτης

Πληροφορίες

Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ψαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΕρμού 26, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Συντεταγμένες40.635004 22.942353
Τηλ. επικοινωνίας2310281566
Διαδίκτυο
Ωράριο
Ώρες παραγγελίας
Ελάχ. χρέωση
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Αχινός & Φούσκες, Ahinos & Fouskes, Axinos & Fouskes, Ahinos kai Fouskes, Axinos kai Fouskes
Άνοιξεμέσα 2007
Έκλεισεμέσα 2012
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του άνοιξε το χοντρό αλάτι.

Ιδιοκτήτες οι Σάκης Λιάπης (παλιός μετρ του "Αβαντάζ" του Γκόγκου με οικογενειακή εστιατορική παράδοση, ιδιοκτήτης του Μπιτ Παζάρ), Νικόλαος Πενλόγλου (σεφ) και Τάσος Τσακιρίδης (γνωστός μπάρμαν της πόλης).

Η διακόσμηση έγινε από τους Γιώργο Μωραϊτόπουλου και Τάσο Χαραλαμπίδη.

Η ίδια ομάδα άνοιξε ένα χρόνο μετά τον Κόκκινο Σκατζόχοιρο.

Πηγή: Περιοδικό Seafood 2.

Εικόνες (1)

[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2011)

Σxόλια (31)

ιαβερις 02/04/2012 23:33
ειχα επισκεφτει πριν χρονια τον αχινο. Απλα ενα μαγαζι που πονταρε μονο στην αισθητικη και τις δημοσιες σχεσης και απο φαγητο...ταβερνα του μπαρμπαθωμα σε τιμες υψηλοτατες. Οι σουπιες κρασατες κολυμπουσαν μεσα στο ελαιολαδο με ολο τον πελτε να βυθιζεται στον πατο του πιατου κομμενος και μαραζωμενος, το μυδοπιλαφο ηταν ξαναζεσταμμενο στο φουρνακι μικροκυμματων και το μυδι ηταν πιο μαζεμμενο,σχεδον ανυπαρκτο μεσα στο κελυφος και στο πιλαφι.Να μην μιλησω βεβαια για την τεραστια εμπνευση-απατη που ακουγε στο ονομα "τρικολορε"... Ρε παιδια δε λεω καντε τα... Αλλα χρεωστε τα και αναλογως. Αλλα την χειροτερη εντυπωση μου ειχε κανει ο "μετρ" του μαγαζιου που φωναζε σε κατι παιδακια σερβιτορους λες και ηταν υπηρετες του μεσα στον κοσμο... Μετα απο αυτη την φορα δεν ξαναπηγα και δεν υπαρχει και περιπτωση να ξαναπαω....
Αλέξανδρος Τ. 12/08/2011 15:13
Έφαγα στον αχινό πριν 2 περίπου χρόνια, ακριβό μαγαζί αλλά μας το είχαν συστήσει ως "γκουρμέ ψαροταβέρνα". Υπέροχο φαγητό αλλά δεν έχω ξαναπάει από τότε, κυρίως για λόγους οικονομικούς. Η καλύτερη (καβουρο)μακαρονάδα που έχω φάει ποτέ.
γιωργος 05/07/2011 12:47
να παραθεσω μια αποψη.μετα απο καποια χρονια πλεον στην εστιαση εχω συνηδητοποιησει πως ο ορος ''μετριο φαγητο'' δεν θα επρεπε να υπαρχει.στην θεσσαλονικη υπαρχουν μαγαζια συνυφασμενα με την ιστορια της πολης,ειναι αδικο.καλοπροαιρετο ειναι το σχολιο.υπαρχει το εφαγα τελεια κ εφαγα χαλια.οσο για την μανια του ελληναρα να εχει την απλα του επειδη πληρωνει ενα θα σας πω..χαλαρωστε..ο σερβιτορος θελει παντα να σας προσεξει και να σας συμπαθησει.οταν η σχεση ξεκιναει με αρνηση ετσι θα συνεχισει
Γιαντράνκα 07/05/2011 17:32
Αν εξαιρέσει κανείς τα πετραδάκια και την άμμο που είχε στα μύδια σαγανάκι(!), κατά τα λοιπά μου είχε φανεί οκ παρά τις τσιμπημένες τιμές. Αυτά πριν χρόνια. Λειτουργεί έως και την σήμερον.
korina 05/05/2011 21:18
Τελικά έκλεισε ο αχινός?
[Ανώνυμος/η] 14/04/2011 03:24
πληροφοριες λενε πως η ομαδα που το διαχειριζεται παει για φουντο ομοια με τον σκατζοχοιρο που εκλεισε ηδη.η εποχη της φουσκας που κρατησε σ αυτον τον τοπο απο το 1994 και μετα τελειωσε.μας εμειναν οι αχινοι και οι σκατζοχοιροι με ταγκαθια τους....
Βικτωρ Τ. 08/02/2011 18:11
Πηγα ξανα προχθες,και η μετριοτητα ηταν και παλι παρουσα.Συγκεκριμενα,λευκη ταραμοσαλατα ανευρη 4,5Ε,σαλατα πονηρη με κατικι και ροδια συμπαθητικη 9,5Ε,σκουμπρι καπνιστο μετριο 8,5Ε,ουζο Πιτσιλαδης 7Ε,καλαμαρακια φρεσκα μετριοτατα 12Ε,μπακαλιαρος σκορδαλια νοστιμος αλλα λιγος με λιγη σκορδαλια και λαστιχενιο πουρε πατατας,γαυρος τηγανητος πολυ καλος,σαρδελα παντρεμενη απαραδεκτη,χαλουμι σχαρας λαστιχενιο του σουπερ καμια σχεση με Ωραια Ελλας ,στο συνολο 81Ε.Το σερβις μετριο σε ερωτηση μου αν υπαρχει ψιλο ψαρακι μου ειπε οτι εχει καλα μπαρμπουνια,ο γαυρος και η σαρδελα ειναι μαλλον θαλασσια κητη.
tweety 21/10/2010 21:02
Όπως το λέει το όνομα - φούσκες το φαγητό, απαράδεκτο. Οι τιμές υπερβολικές. Καλός ο χώρος. Μέτριο το σέρβις. Δεν θα το επέλεγα.
Βικτωρ Τ. 29/09/2010 17:12
Μετριο φαγητο.
ναντια 05/08/2010 16:21
οποτε σκεφτομαστε κρασακι με παρεα,παντα καταληγουμε ahino.
Το περιβαλλον του ειναι πολυ γραφικο και σου δινει την αισθηση οτι βρισκεσαι σε νησι.Σε χαλαρωνει..
Φαγητο δεν εχω λογια,οτι τρωμε ειναι πολυ νοστιμα και ιδιαιτερα.Ειδικα τα καβουροποδαρα.
Και απο εξυπηρετηση φαινεται οτι καποιος τουσ οργανωνει καλα..Μπραβο παιδια,συνεχιστε ετσι!!!!!!!!!!
Σαρ 27/06/2010 17:13
Ντεμέκ εστιατόριο με τιμές εξωπραγματικές. Το τιμούν δύο κατηγορίες συμπολιτών μας. Σχετικά ευκατάστατοι οικονομικά, τους οποίους δεν πειράζει να πληρώσουν αυτές τις τσιμπημένες τιμές, και βλάκες φιγουρατζήδες που βγαίνουν έξω "για να τους δουν".
Σταύρος 17/04/2010 13:06
Πραγματικά το μαγαζί δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του: ΑΧΙΝΟΣ στις τιμές γιατί τσιμπάει πολύ και ΦΟΥΣΚΕΣ στην ποιότητα- ποσότητα του φαγητού και την εξυπηρέτηση...
George 31/01/2010 15:43
Χωρίς λόγο υπερτιμημένο, μην πω και κακό.. η ποιότητα ήταν απαράδεκτη για το επίπεδο που θέλει να περάσει.
Μila 27/01/2010 19:22
Έχω να πάω λιγότερο από έναν χρόνο, αλλά σίγουρα είναι από τα αγαπημένα μου μαγαζιά.
Οι σερβιτόροι είναι ευγενικοί και η κατευθυντήρια γραμμή που ακολουθούν (να συστήνονται, να κοιτάζουν συνέχεια) νομίζω ειναι καθαρά θέμα διεύθυνσης. Δεν με ενόχλησε ποτέ.
Το φαγητό είναι απλά τέλειο! Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες, αλλα το θεωρώ λογικό για την ποιότητα που προσφέρουν. Ωραία σερβιρισμένα και νόστιμα. Το μόνο πιάτο που εχω παραγγείλει και δεν μου άρεσε ηταν το ογκρατεν (λαβρακι νομιζω), το οποίο δεν ακουμπήσαμε... Η έκπληξη ήταν όταν ο σερβιτόρος μας ρώτησε γιατί δεν το φάγαμε και όταν του εκφράσαμε τη άποψή μας, δεν το χρέωσαν στον λογαριασμό. Δεν μου έχει ξαναγίνει ποτέ!
Δεν περιμένω γλυκό από ενα restaurant, νομίζω η ζεστή πετσετούλα και το λικέρ ειναι αρκετό.
Τέλος, όταν σκέφτομαι όστρακα και θαλασσινά, σίγουρα ειναι το πρώτο μαγαζί που μου έρχεται στο μυαλό!
resterco 08/11/2009 14:12
Όταν και οι οχτώ σε μία παρέα συμφωνούν "να μην ξαναπατήσουμε", κάποιος λόγος υπάρχει.
Αναλυτικά: τα θαλασσινά που βάζουν στη σαλάτα είναι από κονσέρβα της ντροπής, τα μύδια βρωμάνε, το χταπόδι-σουβλάκι είναι φάρσα (4 κομματάκια χταπόδι και το υπόλοιπο λαχανικά!), οι σαρδέλα άνοστη, η φάβα άγευστη και (προ)χθεσινό ψωμί ψημένο στα κάρβουνα για να μας ξεγελάσει.
Για να είμαι δίκαιος: πολύ ωραία τα χτένια-σωτέ.

Παιδιά, με τις ευγένιες και τα γλυψίματα από τα γκαρσόνια δεν κρατάς πελάτη. Ούτε με το λικέρ στο τέλος (αντί γλυκού!).
kprokopi 04/09/2009 07:52
Όμορφη διακόσμηση, ικανοποιητικότατο φαγητό, ακριβό και κουραστικό το service...
οgiannis 02/09/2009 23:24
Αν είσαι θαλασσινοφαγολάγνος και κινείσαι μόνο στο κέντρο θα έπρεπε να έχεις πάει πάρα πολλές φορές και να γουστάρεις.Φαινομενικά είναι ακριβό αλλα φεύγοντας καταλαβαίνεις οτι το αξίζει.Τα οστρακοειδη και οι φουσκες rule(το "τα σπανε" δεν μ αρεσει)και ανάλογα με τα λεφτα που διαθέτεις τόσο καλύτερα.
ει, "αχινουλιδες" δεν μ αρεσει να με παρακολουθουν οταν τρώω,κουλάρετε λιγό,δεν μ ενδιαφέρουν τα ονόματα σας(οχι αλλες στιμένες πα**ριες) το σερβις ετσι κι αλλιως είναι ικανοποιητικό.
elf 27/07/2009 22:26
όλα τους τα πιάτα είναι super!!! πέρυσι έιχε τύχει να φάω κάτι τεράστια όστρακα!!!! δεν έχω φάει τέτοιο πράγμα. έπισης τα σπάει η αστακομακαρονάδα!!!! Τέλεια όλα απλά το σέρβις θα έπρεπε να έιναι λίγο πιο χαλαρό και όχι να μετράνε τις μπουκές μας!!!! relax...
Atmos 08/06/2009 08:09
Μιας και δεν γράφηκε πρόσφατα κάτι για το προσωπικό... @@##%^&!!@!!! Πόσα κουβέρ κάνει στο πεζοδρόμιο, 50 max; Απόγευμα Κυριακής 16:30 πάσχιζαν να ενώσουν 2 τεσσάρια. Τραπέζι με 3 στην είσοδο της στοάς αναμένει με τους καταλόγους ανά χείρας να του αδειάζουν το ήδη γεμάτο από την αναμονή σταχτοδοχείο. Στο 10λεπτο μας φέρνουν καταλόγους (το 3άρι δεν έχει παραγγείλει). Σε 5' σκάει μύτη η πιτσιρίκα στη γωνία και διαπιστώνει πως κάθισαν και στο 3ο τραπέζι της στοάς. Γρήγορα αφήνει και εκεί καταλόγους. Στο επόμενο 10λεπτο τα βροντάμε και φύγαμε.
Είπαμε... να μη χαλάσω το χατήρι της δικιάς μου για ντεμέκ μαγαζί αλλά όχι κι έτσι. Τα μεταξωτά τέτοια θέλουν...
(Όπως βλέπετε δεν σχολιάζεται η, πλαστική κατ' εμέ, προσέγγιση της έννοιας 'ταβέρνα' από τους επιχειρηματίες)
μαμ-ούνι 19/05/2009 11:03
Καλή & κεντρική ψαροταβέρνα με γευστικά πιάτα, αλλά το προσωπικό είναι με τις μέρες του (πότε εξυπηρετικό.., πότε δήθεν.. & πότε αγενές.. Στις 19/5/09 ξαναπήγα, φάγαμε για 41,5 € & μας φέρανε χειρόγραφη απόδειξη 71,00 € !!! ζητήσανε μεν συγνώμη, αλλά παιδιά το νου σας....
Thessalonikia 31/03/2009 03:50
Τα μύδια αχνιστά είναι υπέροχα!
ακιτα 02/02/2009 23:11
Όποτε πηγαίνω για φαγητό στον αχινό έχω την αίσθηση ότι βρίσκομαι κοντά στη θάλασσα. Σαν κάποιος να βούτηξε μόλις και να βγάλε αχινούς, στρείδια, καλόγνωμες και φούσκες! Τα ψάρια τους είναι πάντα φρεσκότατα. Το καλύτερο εστιατόριο με ψάρια και θαλασσινούς μεζέδες! Ζητήστε οπωσδήποτε το καπρίτσιο του μάγειρα για επιδόρπιο!
w_d 24/01/2009 01:08
Όστρακα δεν δοκίμασα αλλά τα πιάτα του είναι καταπληκτικά. Μας αρέσει το ριζότο του, ο καπνιστός ξιφίας και το λαβράκι με τα λαχανικά. Τέλος δοκιμάστε το γλυκό με τα λεμόνια.
Γιαννης 16/01/2009 23:30
Πολύ καλό εγώ που δεν είμαι το ψαριού με τον τρόπο που τα σερβίρει με έχει κάνει θαμώνα.
geotse 12/12/2008 21:33
Πρωτότυπες και νόστιμες γεύσεις. Το προσωπικό σκίζεται να σε εξυπηρετήσει. Αρκεί όμως να είσαι επιφανές άτομο της πόλης. Εμείς οι θνητοί ερχόμαστε σε δεύτερη μοίρα. Πολύ ωραίο αρμενοβίλ για επιδόρπιο (νομίζω από το ζαχαροπλαστείο "Τάσος" στο πανόραμα).
zafeiris 29/11/2008 00:11
Πολυ ωραιος χωρος και και ενα φιλικο περιβαλλον με σερβιτορους που μας ειπαν το ονομα τους καιμας εξυπηρετησαν αψογα.Προφανως τα κακαπροεραιτα σχολια ειναι προιον ανταγωνιστων.Μπραβο "αχινουλιδες" συνεχιστε τη καλα δουλεια
sb 18/11/2008 19:12
Ελένη, για το σέρβις ίσως να διαβάσαν ότι γράφτηκε εδώ και νάβαλαν μυαλό. Αν είναι έτσι καλή δουλειά κάνει ο Ταβερνοχώρος. Θα ξαναπάω να το ελέγξω και είναι τα ίδια θα πεί απλά ότι τους είσαι συμπαθέστερη από μένα - σίγουρα όχι δύσκολο.
ΕΛΕΝΗ 11/11/2008 01:06
Εμένα μου άρεσε. Η κουζίνα του θα έλεγα ότι είναι παραπάνω από μέτρια κ σίγουρα χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά. Επίσης και το σέρβις πολύ καλό. Μόνο οι τιμές μας τα χάλασαν λιγάκι, δεν άξιζαν αυτά που πήραμε.
sb 30/09/2008 23:33
Όταν πήγαμε ήταν άδειο αλλά δεν μας άφησαν να καθήσουμε σε τραπέζι των τεσσάρων. Αυτό μας προδιάθεσε άσχημα και δεν θα ξαναπάμε. Το φαΐ δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό. Από την μια η κακή διάθεση από την αγένεια από την άλλη το γεγονός ότι τα πιάτα δεν χωρούσαν στο μικρό τραπέζι και τέλος οι υπερβολικές προσδοκίες των μοδάτων περιγραφών κατέληξαν σε μάλλον δυσάρεστη εμπειρία.
ταβερνοαλάνι 12/08/2008 16:56
Αυτό το θέμα με τις μοδάτες περιγραφές που λες, είναι μεγάλο ζήτημα... Τις σιχαίνομαι και εγώ.
[Ανώνυμος/η] 12/08/2008 14:42
Αρκετα καλη-αν και υπερμετρα φιλοδοξη- η κουζινα.Πολυ μαρκετινγκ στον καταλογο,πολυ αγωνια για "μοδατες" περιγραφες των πιατων,ανευ ουσιας-ανευ σημασιας.Η μαλλον με ενα βασικο στοχο που μεχρι στιγμης τον εχουνε πιασει γερα:τις πολυ τσιμπημενες τιμες!Ψαραδικο πολυτελειας,απο οστρακα παρ'οτι άλλα υπαινισσεται η επωνυμια του μαγαζιου , συνηθως υπαρχουν μονον τα "εκτροφης" , τα βιομηχανικα κυδωνια δηλ.,αντε και κανα μυδι,στρειδι..μεχρι εκει.Το σερβις αγενες και εξαιρετικα αργο,με ελαχιστη γνωση για αυτο που θελει να πουλησει..