Le Due Terre [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ξένο
ΔιεύθυνσηΒασιλέως Γεωργίου 22, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
#ιταλικό, Λε Ντούε Τέρε
Έκλεισεαρχές 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το έχουν 2 Ιταλοί, ο ένας απ' αυτούς μαγειρεύει και ο άλλος σερβίρει. Μετά από ένα χρόνο ο Ιταλός σεφ φεύγει και το 2011 chef είναι ο Παναγιώτης Καμπούρης. Έχει βραβευθεί με βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας.

Οκτώβριο 2010 πρόσθεσε delivery. Από το 2012, αυτοχαρακτηρίζεται "Νοστιμοπωλείο".

Στη θέση του άνοιξε το Κάτι απ' όλα.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πήγα μια φορά Ιανουάριο 2009 και ήμασταν παρέα τεσσάρων ατόμων.
  • Περιβάλλον: Ευχάριστος με σωστό φωτισμό. Από τις περιπτώσεις στην πόλη κυριλέ μαγαζιού που δεν είναι κιτς. Από μουσική έπαιζε σύγχρονη ιταλική, λίγο πιο δυνατά απ' ότι έπρεπε.
  • Εξυπηρέτηση: Ευγενικό σέρβις. Κάτι το οποίο όμως με ξαφνιάζει είναι που δεν έχει σχολιάσει κανείς μέχρι στιγμής τη "θεατρική" συμπεριφορά των σερβιτόρων, σε βαθμό που κόντευα να πεθάνω στα γέλια. Με πιρουέτες σχεδόν μας εξυπηρετούσαν αποκαλώντας μας "siniori" και άλλα τέτοια αστεία.
  • Φαγητό: Αυτά που δοκίμασα ήταν πολύ καλά. Τα δύο ορεκτικά που παραγγείλαμε ήταν πολύ καλά, με σωστές πρώτες ύλες και καλά μαγειρεμένα. Εγώ παρήγγειλα το πιάτο ημέρας που ήταν φρέσκα μακαρόνια με σάλτσα τρούφας (και είχε ήδη τριμμένο τυρί από πάνω) το οποίο δεν ήταν κακό αλλά δεν με ενθουσίασε. Αντίθετα, τα πιάτα της υπόλοιπης παρέας που δοκίμασα και ήταν όλα διαλεγμένα από τον κατάλογο ήταν νοστιμότατα, al dente και με γευστικές "σάλτσες". Τέλος για γλυκό πήρα τιραμισού, το οποίο ήταν καλό αλλά υπερβολικά πολύ μεγάλη μερίδα για ένα άτομο!
  • Φράγκα: Πανάκριβο. 4 μακαρονάδες, 2 ορεκτικά, 1 μπουκάλι κρασί στα 32€ και γλυκό στο τέλος μας βγήκε 160€ (δηλαδή 40€/άτομο).
Για να συνοψίσω, δεν ήταν κακή εμπειρία, αλλά δε με τραβάει να ξαναπάω, ειδικά λόγω τιμών.

Εικόνες (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
L' amuse bouche
[εικόνα]
Τιραμισού
[εικόνα]
Λαχανικά σχάρας
[εικόνα]
Προσούτο-μοτσαρέλα
[εικόνα]
Φρέσκα μακαρόνια με σάλτσα τρούφας με 16€ (τιμή Ιανουαρίου 2009)

Κατάλογος (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2011: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2011: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2011: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2011: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Νοεμβρίου 2010-Ιανουαρίου 2011: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Νοεμβρίου 2010-Ιανουαρίου 2011: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Νοεμβρίου 2010-Ιανουαρίου 2011: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Νοεμβρίου 2010-Ιανουαρίου 2011: σελίδα 1/4

Σxόλια (53)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
AG
2 μακαρονάδες που παραγγείλαμε πρόσφατα, ήταν λίγο κάτω του μετρίου όσον αφορά την γεύση και τα υλικά, στην ποσότητα την πάλευαν. Τα σκορδόψωμα κ αυτά μέτρια.
Το delivery έκανε φάουλ, υιοθετώντας την κλασσική φράση "δεν έχω ρέστα" (που μεταφράζεται σε "άσε μου ώς tip τα 1-2 ευρώ από το 20ευρω").
Μετριότητα, και πολύ δύσκολα να ξανα παραγγείλω...
Σταύρος
Άλλη μία περίπτωση στην οποία η αλλαγή ιδιοκτησίας ρίχνει την ποιότητα του φαγητού. Δε θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά τώρα πια true ιταλικό δεν είναι.
Σταύρος
Διαφημίζει: Μενού ημέρας με 7,90€.
Giannis
Χθεσινη βραδυνη επισκεψη,ο χωρος οκ,το σερβις οκ(άλλωστε ήμασταν οι μοναδικοί πελάτες)
Ταλιατελες με κοκκινη σαλτσα,παραβρασμενες πολυ μετριο πιατο..
Πενες με κιμα,μανιταρια και λαδι τρουφας επισης πολυ μετριο με το κιμα να ειναι ελαχιστος και τα μανιταρια σκληρα..
Σαλατα καπρεζε(ντοματα μοτσαρελα)η μοτσαρελα κακης ποιοτητας ,λαστιχενια..
Αποδειξη εφεραν κανονικα,για ολα τα παραπανω 23,10 αλλα χρεωσαν 2 ευρω ενα μπουκαλι νερο που το εφεραν χωρις να το ζητησουμε και 3 ευρω το ψωμι με 2 συνοδευτικα που εφεραν στην αρχη(μια αλειφη και ενα λαδι με καποια μπαχαρικα)..Κοπηκες..
kikonas
Πήρα πριν καμιά βδομάδα από περιέργεια επειδή περνάω από εκεί συχνά και βλέποντας και τα πολλά αρνητικά σχόλια.Η κοπέλα που μίλησα στο τηλέφωνο πολύ ευγενική.Το φαγητό που δοκίμασα ήταν σκαλοπίνια με προσούτο-φασκόμηλο με πουρε λεμονιου.'Ηταν κάτι διαφορετικό και πολύ νόστιμο(που δεν είμαι φαν του χοιρινου-το αντίθετο λόγω μυρωδιάς),η μερίδα αρκετα καλή όλα αυτά σε λογική τιμή.Ένα μικρό αρνητικό το οποίο μπορεί να οφείλεται και στο φαγητο,δεν ξέρω,είναι ότι αργησε λίγο η παραγγελία.
Τελείως διαφορετική συνολική εικόνα από τους προηγούμενους πάντως ήταν έτσι ακριβώς όπως τα περιέγραψα.
spartakos
Δοκίμασα από ντελίβερι την πέστο του. Ήθελα να δω αν έχει αλλάξει καθόλου και μήπως άξιζε επιτόπιας επίσκεψης. Ήρθε μια μερίδα με ελάχιστη σάλτσα που δεν καταλάβαινες τίποτα, μόνο μια υποψία σκόρδου που στο τέλος ούτε χόρτασα από την μικροσκοπική μερίδα ούτε μου έμεινε γεύση πέστο. Εντάξει δεν είχε τις παλιές τιμές, αλλά κάνουν μια αλλάγή πολιτικής και βάζουν ντελίβερι. Δεκτό. Θέλεις να μαζέψεις περισσότερο κόσμο, να τους δείξεις κάτι καλό. Όχι να βάλεις ντελίβερι και να τους διώξεις ακόμα παραπάνω. Έπρεπε να το δουν ως μέσο διαφήμισης και όχι ως αρπαχτή
stephan
Το σχόλιο του <<χωρίς όνομα>>,είναι πιθανώτατα του ιδιοκτήτη ή κάποιου αβανταδόρου του μαγαζιού.Είναι άσχημο επειδή η πλειοψηφία των σχολίων είναι αρνητική για το μαγαζί σου, να θεωρείς ότι οι πελάτες είναι οι φταίχτες,που δεν καταλαβαίνουν το τεράστιο ταλέντο σου στην μαγειρική.Αυτό δείχνει ότι είσαι αποτυχημένος επιχειρηματίας.Επίσης θεωρώ ανόητο σε ένα ελληνικό site,να γράφεις σε ξένη γλώσσα και μάλιστα σε μία ,που τη μιλάνε πολύ λίγοι άνθρωποι στο κόσμο.Παραδέξου ότι το μαγαζί σου έχει προβλήματα και προσπάθησε να τα λύσεις.Υπάρχουν άλλα ιταλικά εστιατόρια από Ιταλούς που έχουν αποδοχή,προσπάθησε να τους μιμηθείς!
zik
spero che il commento non sia del propriettario.il fatto che la cucina delle due terre e vera italiana non significa che si trova in italia.la clientela non e italiana ma greca .e la responsabilita del propriettario di far capire la diversita della cucina italiana ai greci(prezzi adatti alla realta greca,pazienza e gentilezza).nessun e obligato di vivere in italia oppure far dei corsi di cucina italina per capire la filosofia della tua cucina(si tratta di enoteca o di facolta culinaria?).e alla fine non ho mai visto grigliata con il fetta in italia e sicuramente non c'e qualche regola che dice che la grigliatta deve essere fredda.ho mangiato tante calde.
p.s.nessun ha detto di far la tua enoteca greco-italiana.e nessun aspetta di mangiar cibo greco.tutti queli insodisfatti dicono che devi essere piu professionista.di aver un po di piu rispetto alla tua 'incapace'(come dici) clientela.e se vuoi la tua clientela di aver conoscenza della filosofia culinaria italiana anche tu devi scrivere in greco.non ti trovi in italia.
xoris onoma
in risposta ai gentili clienti non soddiftatti del ristorante le due terre. ad oggi le due terre cerca di soddisfare tutti i coloro cercano il cibo italiano a prezzi molto molto accettabili,per cui io che sono italiano mi ci trovo benissimo e poi le verdure grigliate vengono servite come si fanno in italia cioe fredde e spesse. e alla fine thessaloniki non e` citta da vera cucina italiana...non la capisce nessuno!!!! consiglio a tutti quelli insoddisfatti di andare a mangiare ai tsipuradico!!!!!!
Κική
Πηγα (που να μην πηγαινα) χτες με τον αντρα μου, ημερα γενεθλιων μου και ειπα να παω σε ιταλικο. Το φαγητο ειναι κατω του μετριου.
Πηραμε, λαχανικα στη σχαρα, ψητη μελιτζανα με φετα, για κυριως λαζανια βετζετεριαν και κοτοπουλο τηγανια με ταλιατελες και μια σαλατα. Η μελιτζανα ηταν απο το ψυγείο, τα λαχανικα περιείχαν μιση πρασινη πιπερια (καλα ψημενη) μελιτζανα και κολοκυθακια κομμενα πολυ χοντρα και φυσικα ωμα, περιττό να σας πω οτι η μελιτζανα απλα δεν τρωγότανε. Τα λαζανια ηταν το χειροτερο πιατο, ενα ασπρο πραγμα ηρθε, λαχανικα ελαχιστα, μονο κρεμα η οποια ειχε γινει σαν στοκος απο τις ημερες που ηταν στο ψυγειο.
Η τηγανια κοτοπουλο ηταν απλα βρασμενο κοτοπουλο με ταγιατελες και λιγο ντοματα σαλτσα. Η σαλατα μας δεν ειχε ντρεσιγκ, τα φυλλα απο διαφορα ειδη σαλατας ηταν ομως φρεσκα.
Δεν ξερω πως κρατανε τετοια εστιατορια και πως τους αφηνουν να διαφημίζονται λέγοντας για πολυ-βραβευμενους σεφ...ντροπη
Eye
Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο Δημήτρη:

dimitris 31/3/2011 στις 23:03 (πριν από 4 μέρες και 12 ώρες)
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο έχει αλλάξει η ιδιοκτησία από το φθινόπωρο. Ως εκ τούτου άλλαξε και ο προσανατολισμός του μαγαζιού. Σχετικά χαμηλές τιμές, μεγαλύτερη ποικιλία αλλά αρκετά χαμηλότερη ποιότητα στο φαγητό. Το παλιό due terre ήταν φυσικά εξωφρενικά πανάκριβο αλλά είχε υψηλή ποιότητα. Τώρα πια είναι μία βελτιωμένη έκδοση ελληνικού στυλ "ιταλικού" εστιατορίου με μπόλικη κρέμα γάλακτος και ελληνοιταλικό αχταρμά. Προσωπικά για μένα, μακριά.

Να προσθέσω ότι είχε το καλύτερο μοσχαρίσιο φιλέτο σχάρας και εδώ και 2 χρόνια δεν τρώγεται.
Απ τη στιγμή που μπήκε το delivery χάλασε ακόμα περισσότερο.
Ντίνος
Αντί καταγγελίας, θα γράψω στον αγαπητό ταβερνοχώρο για την πρωτοφανή εμπειρία μου. (για το ντιλίβερι)

Προ λίγων ωρών παρήγγειλα 3 πράγματα:
1) ταλιατέλες μανιτάρια
2) καλαμάρια σοτέ
3) ριζότο milanese.
Ύστερα από 60+ λεπτά και τρία(3) τηλεφωνήματα φτάνουν σπίτι:
1) ταλιατέλες μπολονέζ
2) ωμά καλαμάρια σοτέ
3) σαλάτα άγνωστης ταυτότητας

Ακολουθεί τέταρτο τηλεφώνημα για να μας αλλάξουν τα φαγητά μας, καθώς -εκτός των άλλων- δεν τρώμε κρεατικά. Ο ταβερνιάρης με θράσος απαντά πως "αυτά ακριβώς παραγγείλατε".

Τελικά δύο άνθρωποι βολευτήκαμε με μια μερίδα ωμά καλαμάρια και σαλάτα (που είχαμε ήδη βέβαια και δεν χρειαζόμασταν...).

Λοιπόν κύριοι του "ιταλικού εστιατορίου", να γνωρίζετε πως με αρπαχτές θα βγάλετε τα λεφτά σας σήμερα, αλλά δεν είναι μακριά η μέρα που θα κλείσετε. Και αυτό είναι πολύ εύκολο να επισπευσθεί.

ΥΓ1: στον 'παλιό' κατάλογο τα περίφημα καλαμάρια είχαν 6.80, εμείς τα πληρώσαμε 10.80 ευρώ.
ΥΓ2: Γευστικά, μια απ' τα ίδια.
dimitris©
Στο συγκεκριμένο εστιατόριο έχει αλλάξει η ιδιοκτησία από το φθινόπωρο. Ως εκ τούτου άλλαξε και ο προσανατολισμός του μαγαζιού. Σχετικά χαμηλές τιμές, μεγαλύτερη ποικιλία αλλά αρκετά χαμηλότερη ποιότητα στο φαγητό. Το παλιό due terre ήταν φυσικά εξωφρενικά πανάκριβο αλλά είχε υψηλή ποιότητα. Τώρα πια είναι μία βελτιωμένη έκδοση ελληνικού στυλ "ιταλικού" εστιατορίου με μπόλικη κρέμα γάλακτος και ελληνοιταλικό αχταρμά. Προσωπικά για μένα, μακριά.
selanikli
Δοκίμασα το delivery με λαζάνια και κανελόνι. Μέτρια προς καλά για ελληνικά δεδομένα, μετριότατα για "αυθεντικό" ιταλικό εστιατόριο. Να παρατηρήσω και εγώ, όπως είπαν πιο πριν, οτι ήρθαν περιέργως γρήγορα.

Πολύ θετικό οτι πήραν τηλέφωνο την επομένη για να ρωτήσουν εντυπώσεις, δείχνει οτι ενδιαφέρονται για το μαγαζί. Προσωπικά ακόμα δεν έχω βρει ιταλικό για delivery άξιο λόγου αλλά μεταξύ των τυφλών άθλιων ιταλικών delivery το 2 terre μάλλον τρώγεται.
stephan
Μέτριο γενικά ,σχέση τιμής ποιότητας κακή,τα spagetti ανεκτά.Δεν θα ξαναπήγαινα.
Γιώργος Χ.
Μόλις ανακάλυψα πως έχουν βάλει μια καλή προσφορά στο grandsales.gr.. Είναι βέβαια μόνο takeaway η delivery. Έριξα μια ματιά στον τιμοκατάλογο και οι τιμές φαίνονται μάλλον νορμάλ (για την υποτιθέμενη ποιότητα του μαγαζιού). Παρά τα αποτρεπτικά σχόλια, θα αδράξω την "ευκαιρία" να το δοκιμάσω και θα επανέλθω..
τρελος
Δοκίμασα το delivery του, μέτρια πράγματα τπτ δεν με εξέπληξε.
Δοκίμασα ταλιατέλιες με κιμά/μανιτάρα και για ορεκτικό λαχανικά σχάρας.
Ευγενικος ο τυπος που μίλησα στο τηλέφωνο.

δεν θα ξαναπάρω.
Jimador
Προφανώς έριξαν τις τιμές γιατί κι εμείς για δύο μακαρονάδες,μια σαλάτα,ένα ορεκτικό και δυό ποτήρια κρασί(από 5 ευρώ το ποτήρι-τα μπουκάλια κοστίζουν περίπου 15) δώσαμε 45 ευρώ-υπήρχε και κουβέρ 2,5 ε/άτομο.Για αναγνωρισμένο μαγαζί,καλές τιμές.Πολύ "ζεστό" και όμορφο μαγαζί.Καθήσαμε δίπλα στην τζαμαρία όπου έπρεπε να'χουν λίγη περισσότερη θέρμανση.Πέσαμε ακριβώς μαζί με μια μεγάλη παρέα ξένων και λογικά καθυστέρησε το σέρβις,αλλά ήταν πολύ ευγενικό,προσιτό και ευδιάθετο,οπότε δείξαμε κατανόηση.
Από γεύση,το "καλωσόρισμα" ήταν πολύ ωραίο,πάστα ελιάς και τυρί κρέμα με βασιλικό κ.α,το ψωμί ζεστό και πάρα πολυ ωραίο,η σαλάτα καλή,δροσερή και αρκετή σε ποσότητα,το ορεκτικό μέτριο(πλευρώτοι στη σχάρα,που στο 99% των εστιατορίων τους κάνουν άγευστους),η μακαρονάδα αματριτσιάνα ήταν ΣΠΟΥΔΑΙΑ με ταλιατέλες,ενώ η μπολοναίζ με πέννες απλά καλή.
Ίσως περίμενα περισσότερα από βραβευθέν εστιατόριο,αλλά μου έδειξαν οτί αξίζουν κι άλλη επίσκεψη και δοκιμή.
miko
δοκιμασα το delivery με ενα ριζοτο.πρωτον μου ηρθε λιγο γρηγορα.οκ ειμαι κοντα αλλα μιλαμε σε κανα 10 λεπτο ηταν εξω απο την πορτα.απο εκει και περα ηταν μετριο σαν γευση αλλα το καλυτερο που εχω γευτει σε delivery(φαντασου ξευτιλα τα υπολοιπα).το κοτοπουλο σου αφηνε ωραια γευση οπως επισης και τα μανιταρια αλλα συστυχως δεν ειχε δεσει καλα το ολο θεμα με αποτελεσμα να εχω 'ζωμο' στην επιφανεια.σαν μεριδα κλασσικη εστιατοριου.
skoumprakis
Ήρθε και στην πόρτα μου ο κατάλογος για delivery, οι μακαρονάδες έχουν από 5 ως 7 ευρώ. Παρακάτω διαβάζω για 40 ευρώ το κεφάλι. Πώς είναι δυνατόν; Έχουν τόσο μεγάλη απόκλιση οι τιμές πακέτου από τις τιμές σαλονιού; Έχει πάει κάποιος πρόσφατα για να μας διαφωτίσει;
Βικτωρ Τ.
Πως ειναι το ντελιβερι τοσο πιο φθηνο απο το φαγητο στο μαγαζι?
κοιλιόδουλος
Δεν είναι ακριβό. Πουλάει δήθεν περιβάλλον. Δεν τρώγεται τίποτα! Δεν ξέρουν τι τους γίνεται! Κρίμα τα λεφτά που ρίξανε.
clavisound
Με πήγε παρέα που ήξερε να παραγγείλει και παρήγγειλα μόνο την μακαρονάδα μου.

Έφαγα μία πολύ ωραία φακί (ορεκτικό), σαλάτα (επίσης καταπληκτική) και τυπικά μακαρόνια (προφανώς επειδή δεν ήξερα να διαλέξω :) ). Βρήκα το μαγαζί καταπληκτικό και χαίρομαι που υπάρχει στην πόλη.

Έχει φινέτσα και ποιότητα, δεν το βρήκα ακριβό (αν και βρήσκω γενικότερα ακριβά τα εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη). Άλλωστε φαίνεται και από τον τιμοκατάλογο.
geysignosths
απο τα χειροτερα μαγαζια της πολης.ισως το χειροτερο.ελεος
ahatzop
απαράδεκτο
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
gold
πολυ μετριες γευσεις,πανακριβο (ορεκτικο,σαλατα,2 κυριως πιατα,γλυκο κ αναψυκτικα 80ευρω).εφαγα πεννες με ντοματια και ελιες και μυριζαν ψαριλα!προσοχη σε αυτους που θα πανε στο συγκεκριμενο εστιατοριο μεσω της προσφορας.η προσφορα ειναι για παραγγελια μεχρι 22ευρω, τα υπολοιπα τα βαζετε απο την τσεπη σας.
petrokilias
Μετριο. Εντονα φαινομενα ανοργανωσιας. Σιτην αρχη μας ειπαν οτι δεν υπηρχε ενα ζυμαρικο, μετα οτι το πιατο με σουπιες που παραγγειλαμε θα εκανε πανω απο 40 λεπτα να ετοιμαστει και στο τελος μας ειπαν οτι λογω προβληματος της τραπεζας δεν μπορουσαμε να πληρωσουμε με πιστωτικη! Ευτυχως ειχα χρηματα γιατι ο λογαριασμος ηταν 100ευρω! Αυτα που πηραμε ηταν μια φιαλη Λαζαριδη, ενα ορεκτικο αδιαφορο, μια σαλατα ανυπαρκτη, ενα φιλετο που ηταν καλο, ενα σπαγγετι με αντζουγιες(μετριοτατο) και μια πανακοτα.Το σερβις μετριο και ολα αυτα εξηγουν γιατι ενω ηταν σαββατοβραδο το μαγαζι ηταν ουτε μισογεματο.
Βικτωρ Τ.
Νοστιμα αλλα πανακριβα.Μια φορα ο σεβιτορος χωρις να μου το πει θα ανοιγε κρασι ακριβοτερο απο αυτο που ειχα παραγγειλει ευτυχως το ειδα πριν το ανοξει,η δικαιολογια που εδωσε ηταν οτι το αλλο ειχε τελειωσει.
Έλενα
Νομίζω έχουν περάσει 2 χρόνια από όταν πήγα...μερικούς μήνες μετά που άνοιξε. Πρώτη και τελευταία. 2 μακαρονάδες, 1 σαλάτα, 2 ατομικά μικρά μπουκαλάκια μοσχοφίλερο και 2 limoncello...καθείστε πρώτα..95 ευρώ!!! Έτσι βρήκα την απάντηση γιατί είμασταν όλοι κι όλοι 3 παρέες.
Δημήτρης
Πέρασα σήμερα το μεσημέρι και ήταν ανοιχτό! Έχει και ένα χαρτί απ' έξω που λέει ότι είναι ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ και έχει και take away! Δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι στην ιδιοκτησία, στις τιμές, στην ποιότητα κλπ.
teo
Πήγα πριν από ένα εξάμηνο.Πολύ ωραίο φαγητό αν και οι σάλτσες ήταν όντως υπερβολικές.Αρκετά ακριβό.Φοβερή ατμόσφαιρα!
nik lab
Τον Οκτωβριο παλι κοντα σας. Ετσι γραφει ταμπελα στην βιτρινα του μαγαζιου.
Μάρκος
Έλσα συγγνώμη, αλλά μάλλον τα 9 χρόνια στην Ιταλία τα ξέχασες πολύ γρήγορα. Δεκαέξι μήνες έμεινα και λέω σίγουρα ότι το συγκεκριμένο, ουδεμία σχέση έχει με trattoria ή ristorante. Όσο για τις τιμές, τα ίδια και καλύτερα πιάτα στην Ιταλία, κοστίζουν το 1/2 ή 1/3. Έχω πάει σε ristorante πολύ καλύτερο, το οποίο βρισκόταν σε Ιταλικό χωριό των 300 κατοίκων...!
ελσα
οι ανθρωποι ειναι επαγγελματιες και οχι δηθεν.τωρα βεβαια εκλεισε γιατι εφυγε αλλου ο ιδιοκτητης αλλα μην κρινετε εφοσον δεν ξερετε.εμενα Ιταλια 9χρονια και ξερω απο γευσεις.συμφωνω με την ακριβεια...ισως επρεπε να ειναι λιγο πιο φτηνο αλλα τα υπολοιπα ειναι οπως τα μαγαζια στο εξωτερικο μονο που ο ελληνας δεν μπορει να τα αντεξει.
nikos
Ανήθικα εγκληματικά απάνθρωπα ακριβό. Όλοι ξέρουμε πόσο κοστίζει ένα πακέτο μακαρόνια στο Σ/Μ.
Ελένη
Προς MultiPet: Με λένε Ελένη και μένω 8 σχόλια πιο κάτω...
nik lab
Καλα τα φρεσκα ζυμαρικα,αλλα οι σαλατες,τα ορεκτικα και το κρασι πανακριβα.Στα ζυμαρικα μονο εχει πιο νορμαλ τιμες
MultiPet
Για τις εξωπραγματικές (και μη ανταποκρινόμενες στο προσφερόμενο προϊόν) τιμές θα γράψει κανείς ή είστε όλοι άπλες που το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι το χρώμα της σάλτσας?
ΗΜΑΡΤΟΝ
Μάρκος
Φίλε sb, ευχαριστώ για την απάντηση. Μετά από περιήγηση πολλών ωρών στον ταβερνοχώρο, θεωρώ ότι οι κριτικές οι δικές σου και τής Ελένης είναι οι πλέον βάσιμες και αξιόπιστες. Την παραγγελία δεν την έδωσα βάσει καταλόγου -αυτό, ομολογώ ότι ήταν σφάλμα μου. Ούτε καν αναζήτησα στον κατάλογο αυτό που ήθελα. Πήγα εκεί με σκοπό να φάω μία από τις πιο λαχταριστές (για μένα) μακαρονάδες. Το σκεπτικό μου ήταν αυτό ακριβώς που περιγράφεις στην αρχή τής απάντησής σου. Μία "σωστή" (αν μπορεί να λεχθεί) aglio olio. Χωρίς να θέλω να γίνω κουραστικός, πιστεύω ότι τελικά έπεσα θύμα τής μανίας τού Έλληνα για πολύπλοκα πιάτα, την οποία αναγκάζονται να ικανοποιούν τα εστιατόρια.
sb
Μάρκο, δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ξέρεις τι λες όταν μιλάς. Και συμφωνώ απόλυτα ότι aglio olio δεν πρέπει να έχει τίποτα άλλο από aglio και olio. Ούτε καν τα pepperoncini είναι αυτονόητα - πρέπει να λέει aglio olio pepperoncini. Όταν όμως ο κατάλογος δεν λέει aglio olio αλλά "aglio olio a la calabrese", το "α λα" πρέπει να σου βάζει ψύλλους στα αυτιά και να ρωτάς - το κάνω πάντα. Μπορεί α λα καλαμπρέζε να σημαίνει ότι έχει μέσα αγκινάρες, σπανάκι, μπέικον, λάδι και κρέμα γάλακτος (το πατροπαράδοτο ελληνικό στοιχείο μιας καλής σάλτσας) - θλιβερό αλλά θεμιτό αν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην Καλάμπρια.
Μάρκος
Επανέρχομαι όμως για να ξεκαθαρίσω ότι όταν μιλάω, ξέρω τί λέω. Όταν λοιπόν επισκέφθηκα το le due terre για πρώτη (και τελευταία) φορά, παρήγγειλα aglio olio. Και όταν παραγγέλνεις aglio olio σε ιταλικό εστιατόριο ή στην ιταλία, δεν χρειάζονται περισσότερες διευκρινίσεις. Το κόκκινο χρώμα δεν προερχόταν από πιπεριά (θα μπορούσα να το ανεχτώ), αλλά από τομάτα. Επί πλέον (και αυτό είναι το ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ), η μακαρονάδα είχε και τυρί τριμμένο. Όσο για τα ζυμαρικά, ρώτησα και μού είπαν ότι χρησιμοποιούν de cecco (κατά τη γνώμη μου, τα καλύτερα) και όχι φρέσκα χειροποίητα, πράγμα που καθόλου δεν με ενοχλεί, διότι τα χειροποίητα σπανίως είναι καλά. Επαναλαμβάνω, ότι η μακαρονάδα ήταν σωστή al dente, αλλά αυτό δεν αρκεί.
Μάρκος
Ελένη, για μία ακόμη φορά συμφωνώ μαζί σου. Μού δίνεις την εντύπωση ότι κατέχεις το αντικείμενο "γαστρονομία" και αναζητάς ποιότητα ανεξαρτήτως τιμής.
Antonis
Απαράδεκτες τιμές!!! 2 άτομα πήραμε 2 ζυμαρικά, 1 σαλάτα, 1 ορεκτικό και το φθηνότερο κρασί και πληρώσαμε 83 ευρώ!!! Τι πράγματα είναι αυτά??? Πως την έχουν δει???
Ελένη
Λοιπόν ξανατσέκαρα και αποφάσισα πως όχι! Δεν είναι μόνο που η σαλάτα που δοκιμάσαμε ήταν άνοστη και οι μακαρονάδες μέτριες αλλά κυρίως τα παρακάτω γεγονότα:
- έφεραν ψωμί το οποίο δεν παραγγείλαμε και τελικά δε φάγαμε 12,30 €
- το κρασί έκανε (το μπουκάλι) 38,00 €
και από κει και πέρα χρέωσαν κάθε γουλιά grappa (και ήπιαμε πολλές) και κάθε γουλιά νερό (που ήπιαμε λίγο) και με τούτα και με κείνα πληρώσαμε για τέσσερα άτομα 268,50 € για τα οποία λάβαμε όχι τη νόμιμη απόδειξη που όφειλαν αλλά μια "ανάλυση λογαριασμού" που δεν ξέρω τι είναι. Κατά τ' άλλα η παρέα μας ήταν πολύ καλή και περάσαμε ένα πολύ όμορφο βράδυ. Ίσως χρέωσαν και το ότι μείναμε ως τις 3 π.μ.
Veroniki
Πήγα χτες για πρώτη φορά και δυστυχώς απογοητεύτηκα.
Ίσως ήμουν άτυχη, αλλά πήραμε μια σαλάτα και 2 μακαρονάδες.
Η σαλάτα είχε σπανάκι, ντομάτα, στήθος πάπιας και κρέμα μπαλσάμικο.
Μόνο που την είχαν πνίξει στην κρέμα μπαλσάμικο, η οποία έχει όντως ωραία γεύση, αλλά χμμ...δεν είναι αυτός ο τρόπος να κάνεις μια σαλάτα ωραία. Να αγοράζεις μια κρέμα μπαλσάμικο και να μπουκώνεις το σπανάκι με αυτήν.
Τα ζυμαρικά ήταν επίσης πνιγμένα στην σάλτσα…Είχαν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ σάλτσα…
Επιπλέον, εγώ παρήγγειλα ταλιατέλες με μελιτζάνα, τοματάκια βασιλικό και μοτσαρέλα. Όταν λένε τοματάκια, δεν πρέπει να βάζουν και τοματάκια;;; Η σάλτσα μου ήταν φτιαγμένη με κονκασέ τομάτας! Πνιγμένη στο κονκασε τομάτας για την ακρίβεια.
Βέβαια να πω και το καλό. Είχαν εκπληκτικό τιραμισού! Εκπληκτικό!
Μπορεί να ήμασταν άτυχοι, αλλά σίγουρα δε θα το ξαναρισκάρουμε γιατί για όλα αυτά συν ένα μπουκάλι κρασί (γεροβασιλείου), στάξαμε 91 ευρώ (2 άτομα)... Εεε, δε θα το λεγες και λίγο!
tom
μετα απο τρεις αποτυχημενες αποπειρες(δεν υπηρχε τραπεζι) τα καταφερα επιτελους μια καθημερινη! πολυ καλο φαγητο ατμοσφαιρα που σε ταξιδευει και αυτο που μου αρεσε ειναι οτι τολμαει να αποφευγει πιατα ιταλικα που εχουν καθιερωθει στην ελλαδα και αντιπροτεινει εξαιρετικη pasta a mano.
sb
Πήγα ξανά χθες το βράδυ μετά τα σχόλια που διάβασα με το σκεπτικό ότι μπορεί και να χάλασε το μαγαζί. Δεν βρήκα καμιά διαφορά από προηγούμενα - πέρα από το ότι συμφωνώ με τον Δήμο ότι το μενού καλό είναι να ανανεώνεται. Όσο για την άλιο όλιο, το μενού γράφει aglio olio peperoncini "ala calabrese". Ρώτησα τι σημαίνει το τελευταίο και μου είπαν πως το τρίτο συστατικό το κάνουν από κάτι μικρές ελαφρά καφτερές πιπεριές της Καλάβρια που τις ξεραίνουν στον ήλιο και μετά τις αλέθουν - πράγμα που χρωματίζει έντονα το λάδι δίνοντας την εντύπωση της ντομάτας. Έφαγα funghi trifolati για πρώτο και το λάδι είχε ακριβώς αυτή την πιπεριά μέσα. Η γεύση ήταν σαφώς "αντόματη" αν και προσωπικά θα προτιμούσα τα άλλα πεπεροντσίνι.
Μάρκος
Θεωρώ τις ιταλικές γεύσεις και πάνω από όλα τα ζυμαρικά, μακράν πρώτες από οτιδήποτε άλλο παγκοσμίως.
ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ από εστιατόριο που θέλει να ονομάζεται ιταλικό και δη trattoria, να μου σερβίρει aglio olio με κόκκινη σάλτσα και τριμμένο τυρί απροσδιορίστου είδους.
Οι σαλάτες είναι αλήθεια πολύ καλές - εξεζητημένες θα έλεγα.
Τα ζυμαρικά είναι όντως βρασμένα όπως πρέπει (σωστά al dente).
Έχει πράγματι πλούσια λίστα πολύ καλών οίνων, αυτά όμως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση.
Η aglio olio είναι λευκή. Οτιδήποτε διαφορετικό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Είναι προσβολή.
Δήμος
Η κουζίνα είναι όντως εξαιρετική. Το μενού όμως πρέπει να ανανεώνεται που και που. Επίσης και η λίστα με τα κρασιά.
Vasilis
οταν λετε τσιμπιμενο, ποσο βγαινει περιπου η λυπητερη?
sp
είναι το καλύτερο ιταλικό της πόλης, indeed.. τρομερή εξυπηρέτηση, τσιμπημένο, αλλά αξίζει.. ο αγαπημένος chef είναι αστέρι.. σε όλα.. ακόμα και όταν μαγειρεύει αρνί.. χχεχε
μπράβο!!!
Ελένη
Δεύτερη φορά που συμφωνώ με sb και ας μην γνωριζόμαστε. Επιμένω ωστόσο ότι είναι πολύ ακριβό για tratoria και επιπλέον κάτι που με ενόχλησε πολύ είναι ότι έχω την αίσθηση ότι χειμώνα που πήγα δε θερμαίνεται επαρκώς.
sb
Εξαιρετική κουζίνα. Ακριβό αλλά αξίζει κάθε ευρώ που χρεώνει. Οι φρέσκια πάστα είναι φρέσκια - όχι μόνο δεν είναι προβρασμένη αλλά γίνεται με την παραγγελία. Κάθε γεύση μια εμπειρία απλής τίμιας και φοβερά ποιοτικής μαγειρικής.