Ανάπηρος [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΚαπετάν Πατρίκη 18, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου δεκαετία 70
Έκλεισεπερίπου δεκαετία 70
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Λειτούργησε λίγα χρόνια τη δεκαετία 70. Βρισκόταν μέσα στο αδιέξοδο στενό απέναντι από τον κινηματογράφο Έσπερος.

Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά το Στενάκι και το Nargis.

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Θου-Βου
Δίκιο έχει ο χασομέρης. Ξεκίνησε μεν από το σημείο που βρίσκεται το Nargis αλλά σε 1-2 χρόνια μεταφέρθηκε στην (τότε) Πρίγκηπος Νικολάου 22, πολύ κοντά στο σημερινό τσαγκαράδικο, σε ένα κατάστημα που σήμερα είναι ξενοίκιαστο.
Tassos
Τέλη δεκαετίας του 70 ήταν εκεί που λέει ο χασομέρης
οβελιξ
ο ανάπηρος ήτανε εκεί που είναι το ματαχαρη σήμερα
ταβερνοαλάνι
έχω την αίσθηση ότι και οι δύο έχετε δίκιο, απλά ο "Ανάπηρος" έχει μετακινηθεί και στις 2 διαφορετικές θέσεις (+ παλιότερα βρισκόταν στην Αγίας Σοφίας). Μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει?
χασομέρης
Το ουζερί "ανάπηρος", το οποίο είχα επισκεφθεί πάρα πολλές φορές, βρισκόταν στην κάτω μεριά της Σβώλου ανάμεσα στην Απελλού και την Π.Π.Πατρών. Εξωτερικά έμοιαζε περισσότερο με κανονικό κατάστημα (π.χ. υποδημάτων), αφού είχε κανονική, μεγάλη σε βάθος, βιτρίνα την οποία είχε διακοσμημένη με τον κλασσικό "μάγκα" του ούζου 12 σε διάφορα μεγέθη.
Το μαγαζί μέσα, ήταν κλειστό δεν είχε κανένα παράθυρο, ενώ η επιφάνεια των τοίχων του ήταν ολότελα καλυμμένη με κολάζ από φωτογραφίες των τότε περιοδικών και κυρίως με σκαμπρόζικες σέξυ πόζες αστέρων της εποχής.
Στη θέση που βρίσεται σήμερα το Nargis υπήρχαν διάφορα ουζερί, όχι όμως "ο ανάπηρος". Το τελυταίο από αυτά το είχε ίδιος ιδιοκτήτης που είχε το τσιπουράδικο "βολιώτης" στην Ολύμπου 55.
Θου-Βου
Ακριβώς εκεί βρισκόταν, στη θέση του Nargis. Δεν ήταν όμως ταβέρνα με την έννοια της ψησταριάς, ήταν κάτι σαν ουζερί, τσιπουράδικο, μεζετζίδικο κλπ. Τραπέζια λίγα (ένα ή δύο). Οι περισσότεροι βολεύονταν στους πάγκους (περίπου όπως σήμερα στα "Βομβίδια"). Τσιπουράκι, λάχανο τουρσί, ελιές, ρέγγα καπνιστή, παστουρμάς, καφτερή πιπεριά κλπ. Η δε πελατεία ήταν 100% ανδρικός πληθυσμός. Γυναίκα δεν πατούσε ποτέ. Άλλωστε για να φτάσεις εκεί έπρεπε να περάσεις μπροστά από 2 οίκους ανοχής μέσα στο στενάκι. Και οι δύο ημιυπόγεια, πρώτα ένα δεξιά και μετά στο βάθος αριστερά. Άντε μετά να πάει στον Ανάπηρο η κυρία που σύχναζε π.χ. στον Κρικέλα...