Πλήρης έκδοση αυτής της σελίδας (απαιτεί javascript)
Όλα τα νέα που εμφανίστηκαν στην αρχική σελίδα από 29/12/2008 μέχρι 24/9/2010.
Φλώρικη-υγιεινή φωτό από μαρουλάκι σήμερα, έτσι για την αλλαγή :) ταβερνοαλάνι, 24/9/2010

ΥΓ1. Παιδιά η επόμενη ανανέωση δεδομένων αναμένεται να αργήσει. Ο ταβερνοχώρος μου τρώει (υπερβολικά) πολύ χρόνο τις τελευταίες μέρες, ειδικά τώρα που ετοιμάζεται ένα σημαντικό πρώτο update της ιστοσελίδας με προσθήκη κάποιων features! Οπότε αν μου στείλετε email με προτάσεις σημείων να ξέρετε ότι θα αργήσω να απαντήσω και να τα προσθέσω.

ΥΓ2. Από περιέργεια κοίταξα τα δεδομένα του ταβερνοχώρου να δω αν η περίφημη οικονομική κρίση αποτυπώνεται στο πλήθος των μαγαζιών της πόλης. Απομόνωσα μόνο τα δεδομένα από το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου εκεί το σάιτ μας έχει αποδεκτή κάλυψη. Τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

-Το 2009, έκλεισαν περίπου 114 και άνοιξαν 170 καταστήματα.
-Το 2010 (μέχρι σήμερα), έκλεισαν περίπου 73 και άνοιξαν 77 καταστήματα.


Αν λάβουμε υπόψη ότι το έτος 2010 δεν έχει τελειώσει, το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που επηρεάστηκε δεν είναι το πλήθος των καταστημάτων που έκλεισαν, αλλά κυρίως το πόσα ανοίξανε φέτος.
ταβερνοαλάνι, 17/9/2010

ΥΓ1. Έφαγα επιτέλους στο Falafel House και άξιζε (δηλαδή συμφωνώ με τα ήδη 9 υπαρκτά σχόλια, όλα θετικά). Έφαγα και στα Βαρελάκια (στο Ρετζίκι) που ήταν απλά οκ.
ΥΓ2. Κλείνει ο Ηλίας λόγω συνταξιοδότησης!!! Όποιοι δεν έχετε πάει ακόμη και γουστάρετε βρώμικα και υπερλαϊκά μαγαζιά, σας το προτείνω. Τελευταία ευκαιρία...
ΥΓ3. Φεστιβάλ Γαστρονομίας στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στα εστιατόρια του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς (πηγή: αγγελιοφόρος).
ταβερνοαλάνι, 11/9/2010

ΥΓ. Πέρασα καλά, αλλά πλήρωσα τα κέρατά μου στα Αγιολί και Τοίχο Τοίχο.. Επίσης, πήρα επί τόπου σάντουιτς σουβλάκι Μάμα Κότα και μ' άρεσε πάλι.
ταβερνοαλάνι, 5/9/2010

ΥΓ. Πήγα στα Χατζή Μπαχτσέ και Από τη σχάρα στη λαδόκολλα και πέρασα ωραία και στα δύο :)
ταβερνοαλάνι, 31/8/2010

ΥΓ. Στη Χαλκιδική, έφαγα στην πολύ καλή Μασσαλία και σε ένα απαράδεκτο ψητοπωλείο πάλι στην Φώκαια.
Χαιρετώ! Πέρασε ένας μήνας από την τελευταία ανανέωση και η σημερινή είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιώ ποτέ με 300 περίπου νέα σημεία και 350 νέες φωτό.

Από νησιά κατέγραψα πλήρως την Δονούσα (10 σημεία) και τον Άγιο Ευστράτιο (5 σημεία), και σχεδόν πλήρως Αντίπαρο (56 σημεία, υποθέτω όλο το νησί να έχει 70) και Λήμνο (121 σημεία, υποθέτω όλο το νησί να έχει 150). Επειδή η λίστα που προκύπτει είναι υπερβολικά μεγάλη δεν θα αναφέρω τα μαγαζιά αυτά παρακάτω.

Συνεχίζω με τη συνηθισμένη ανανέωση και από Δευτέρα ο ταβερνόχωρος επιστρέφει στους κανονικούς του ρυθμούς. ταβερνοαλάνι, 20/8/2010
Καλά καταλάβατε...! Τις επόμενες μέρες θα είμαι εξαφανισμένος και το site θα υπολειτουργεί :) Τα email θα απαντηθούν με κάποια χρονοκαθυστέρηση. Καλό καλοκαίρι προκαταβολικά στον ταβερνολαό και κουράγιο σε όσους θα υποφέρουν εντός πόλης είτε λόγω δουλειάς, είτε λόγω οικονομικών, είτε λόγω υγείας... ταβερνοαλάνι, 22/7/2010

ΥΓ1. Τσεκαρίσματα στα Beerstore και Αλφαβητάρι που μου άφησαν ευχάριστες αναμνήσεις. Στη Χαλκιδική πήγα στο Ζορμπά Συκιάς και στο Imbiss Πολυγύρου.

ΥΓ2. Το τελευταίο δελτίο του ΕΦΕΤ αναφέρει ότι έφαγε πρόστιμο μια πιτσαρία με στοιχεία "Ιωάννης Κεσέογλου και Σία Ο.Ε. που βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 2, Πανόραμα, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Η διεύθυνση μάλλον είναι λάθος γιατί δεν υπάρχει οδός Μαρτίου στο Πανόραμα. Έχεις κανείς καμιά ιδέα ποιο μαγαζί είναι? (υπάρχει μια πιτσαρία στη διεύθυνση 25ης Μαρτίου 2, Θεσσαλονίκη, μήπως είναι αυτή?)

ΥΓ3. Όπως με ενημέρωσε ο stefos, κλείνει ο περίφημος Τάκης, οπότε όποιος προλάβει-πρόλαβε για τα μπιφτέκια βουτύρου.

ΥΓ4. Κάποιος αναγνώστης ζητάει φωτογραφίες από το παλιό Meat Me της Σοφούλη. Όποιος μπορεί ας τον βοηθήσει (και να στείλει και σε μας τις φωτό να μπουν για ιστορικούς λόγους)!

ΥΓ5. Trivia: η πρώτη φωτό είναι όντως αληθινή, από το El Paso στην Αγίου Δημητρίου! Η δεύτερη από το καταπληκτικό Μουράγιο.
Το highlight των ημερών είναι η εξέλιξη στο εργασιακό καθεστώς του εστιατορίου Barcelonika. Μεταφέρω τα νέα έτσι όπως έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί στο ίντερνετ: kala-nea.gr, antipliroforisi.info. Ευκαιρία για τσεκάρισμα! ταβερνοαλάνι, 10/7/2010

ΥΓ. Τσεκαρίσματα: Αναψυκτήριο στο Κορδελιό που μέτρησε, Κώτσαρης στη Σάρτη που δεν μέτρησε και 2 συμπαθητικές μπυραρίες Πρίγκηπος και Sugar Draft.
Παιδιά, επειδή διαβάζω συχνά πυκνά αποθεωτικά σχόλια για διάφορες γνωστές ταβέρνες της πόλης, του τύπου "το σουτζουκάκι είναι καταπληκτικό", πρέπει κάποια στιγμή να καταρρεύσουν κάποιοι μύθοι. Εδώ και καιρό θέλω να γράψω ένα κείμενο για το ντοπάρισμα των ταβερνών με ενισχυτικά γεύσης, αλλά ως γνωστόν είμαι κακός στο γράψιμο και αναβλητικός επειδή ντεμέκ πνίγομαι στη δουλειά :) Μέχρι να το γράψω αυτό το κειμενάκι, όποιος έχει περιέργεια να μάθει γιατί πολλά περίφημα σουτζουκάκια/κρέατα της πόλης είναι τόσο ακαταμάχητα ας κάνει μια μικρή αναζήτηση στο ίντερνετ για το Ε621 γνωστό και ως MSG ή γλουταμινικό μονονάτριο ή "γευστικό" ή με διάφορα άλλα ονόματα στο ελληνικό εμπόριο. Είναι η ουσία πάνω στην οποία στηρίχθηκε η βιομηχανία Knorr. Είναι προφανώς νόμιμη και το αφήνω πάνω σας να σχηματίσετε άποψη για το αν είναι βλαβερή ή όχι. Το κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι την χρησιμοποιούν κατά κόρον στην ελληνική εστίαση και δεν αναγράφεται πουθενά. Δεν είμαι απαραίτητα εναντίον της, εξάλλου αγαπάμε και την χημεία, αλλά είναι ανήθικο να μην αναγράφεται στον κατάλογο με αστερίσκο όπως τα κατεψυγμένα (*κρέας με μαρινάδα "σπέσιαλ"). Αυτά για τώρα, ας συνεχίσω με την ανανέωση δεδομένων, μαζεύτηκαν πάλι πολλά!
ταβερνοαλάνι, 28/6/2010

ΥΓ. Τσεκαρίσματα: Jackie Chan, Φίνα Κότα, Μπαλκόνι στο Πέλαγος στη Σωζόπολη και Νέα Διαγώνιος.
Βιαστική ανανέωση γιατί οι μέρες πέρασαν και ξεχάστηκα...

ταβερνοαλάνι, 17/6/2010

ΥΓ. Τσεκαρίσματα: Β, Τάκης, Κάστρα Ποτίδαιας και Κοράλλι Καλλιθέας.

ταβερνοαλάνι, 3/6/2010

ΥΓ. Νομίζω έφαγα πολύ αυτό το διάστημα. Έφαγα σε ψητοπωλεία/μαγειρεία τα οποία ήταν όλα πάνω κάτω αποδεκτά: Salsa, Μαράνης, Here come the munchies, Τα Καλύβια. Έφαγα σε ακριβά αλλά ευχάριστα για μένα μαγαζιά που δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι: Το Κρίταμο και Τα γλαράκια στην Χαλκιδική. Η μόνη πραγματικά μέτρια προς κακή εμπειρία του 10ήμερου ήταν Ο Λουτρός.
ταβερνοαλάνι, 24/5/2010

ΥΓ. Ξοδέψαμε λεφτά πάλι: πολύ καλή ανάμνηση στη ψαροταβέρνα Athos της Νέας Ηράκλειας, καλούτσικη ανάμνηση και στη Γόνδολα της Αγίας Τριάδας. Μέτρια στον Λοξία στη Ναυαρίνου και χάλια στον Μαλλιώρα της Αγίου Δημητρίου.
ταβερνοαλάνι, 16/5/2010

ΥΓ1. Μίστερ Connoisseur, εύχομαι να διαβάσεις το παρόν μιας και δεν μου άφησες εμαίλ! Το Lena's Bistro είναι όντως ενδιαφέρον μαγαζάκι, αλλά δεν προσφέρει φαγητό απ' όσο ξέρω, άρα δεν μπορεί να μπει στον ταβερνοχώρο!

ΥΓ2. Πήγα να φάω στο Negroponte στα Λαδάδικα (απ' όπου και η παραπάνω φωτό) και είδα την μπυραρία The Pub, Αιγύπτου 5. Η απορία για τον λαό είναι: το μαγαζί προσφέρει φαγητό? Το βάζω ή όχι?

ΥΓ3. Καμιά σπουδαία γαστριμαργική ανακάλυψη από μένα αυτές τις μέρες. Τις λίγες φορές που έφαγα έξω, βγήκα σε μαγαζιά που είχα ξαναπάει.
ταβερνοαλάνι, 5/5/2010

ΥΓ. τσεκάρισμα με θετικές αναμνήσεις στον Στέλιο και Lokal, ενώ πιο χλιαρές στα Μάγιστρος και Μπακαλιαράκια στο Λιμάνι.
ταβερνοαλάνι, 22/4/2010

ΥΓ. Τσέκαρα 2 γύρους: Κώστα και Τσάμης & υιοί, που αν και καταπληκτικούς δεν τους λες, είναι σίγουρα πάνω από το μέσο όρο της πόλης.
ταβερνοαλάνι, 12/4/2010

ΥΓ. Όσο για μένα τσέκαρα Γλυκάνισο, Simply Burgers και Γύρο 3ης Γενιάς.
ταβερνοαλάνι, 5/4/2010

ΥΓ. Αυτές τις μέρες είχα δύο επιτυχίες (Mandola, Στρουμπούλης) και δύο αποτυχίες (Το Πέτρινο, Η Φάρμα).
Πολύ ταπεινά πράγματα αυτή τη φορά, αλλά κάνω την ανανέωση μιας και πέρασαν 10 μέρες.
ταβερνοαλάνι, 24/3/2010

ΥΓ1. Δε ξέρω αν φαίνεται καλά, αλλά στη φωτό παίζει μπακαλιάρος-σκορδαλιά, που θα 'χει την τιμητική του αύριο.. :)
ΥΓ2. Προσωπικές επισκέψεις σε chat pat, το νησάκι και σελήνη.
ταβερνοαλάνι, 14/3/2010
ταβερνοαλάνι, 7/3/2010

ταβερνοαλάνι, 27/2/2010

ΥΓ. Όσοι δεν διάβασαν για την αλλαγή σχετικά με τα σχόλια, ας ρίξουν μια ματιά στην καρτέλα "Παλιότερα νέα"!
Έκτακτον δελτίον.

Επειδή τον τελευταίο μήνα για κάποιο μυστήριο λόγο πλακώσανε υπερβολικά πολλά "ύποπτα" διαφημιστικά*** σχόλια σε διάφορα μαγαζιά, αλλάζει η πολιτική των σχολίων και θα υπάρχει ένα υποτυπώδες φιλτράρισμα (εν αναμονή του ερχομού των κριτικών για τους χρήστες που θα αλλάξει κατά πολύ τη δομή του ταβερνοχώρου). Οι παλιοί χρήστες θα καταλάβουν τι εννοώ άμα αφήσουν νέο σχόλιο.

Ελπίζω λοιπόν αυτή η αλλαγή να βοηθήσει όσο γίνεται στην αποτροπή παρομοίων φαινομένων. Αν όχι, θα δοκιμαστεί κάποια άλλη πιο σατανική μέθοδος, όπως η αυτοκαταστροφή του σάιτ για να τελειώνουμε.

Τέλος, να υπενθυμίσω σε όσους έχουν κουράγιο να διαβάζουν το παρόν, να μην παίρνουν τόσο στα σοβαρά τα πάντα (πόσο μάλλον ένα σάιτ που ασχολείται με φαγητό) και να πίνουν πιο συχνά τσίπουρο.

ταβερνοαλάνι, 25/2/2010

ΥΓ. θα αντικατασταθεί σύντομα το μήνυμά αυτό με την καθιερωμένη ανανέωση δεδομένων, διατηρώντας την ίδια φωτό όμως (σύγλινο Μάνης με πατάτες από το Τοίχο Τοίχο).

ΥΓ2. Λόγω φόρτου εργασίας, στο moderation θα βοηθάει από δω και πέρα και ο αξιαγάπητος ταβερνοχασάπης.

*** Σε αυτές τις περιπτώσεις το αστείο είναι ότι ενώ έχουν γράψει 5 διαφημιστικά σχόλια με διαφορετικά ονόματα και ίδια ip ζητάνε εξηγήσεις για το γιατί σβήστηκαν τα σχόλια! WTF!
Κάνω μια ανανέωση τώρα γιατί μαζεύτηκαν ήδη πολλά σημεία και δεν θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος τις επόμενες ημέρες. ταβερνοαλάνι, 18/2/2010

ΥΓ1. Όσοι άκουσαν χθες στις ειδήσεις για μια δολοφονία σε ταβέρνα της Πολίχνης, το μαγαζί είναι η Τιφλίδα (ευχαριστώ Θ.).
ΥΓ2. Το τελευταίο δελτίο ΕΦΕΤ αναφέρει μια ψαροταβέρνα στο Χορτιάτη, "Το κοράλι", αλλά δεν την έχω δει ποτέ μου. Ξέρει κανείς που βρίσκεται στο χάρτη;
ΥΓ3. Κυκλοφορούν εδώ και μερικούς μήνες φυλλάδια στο Κέντρο από μια πιτσαρία "Σε λέω" αλλά δε λέει που βρίσκεται. Anyone?
ΥΓ4. Αν η πληροφορία του geotse είναι ακριβής, θα ανοίξει το πρώτο KFC στην ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Είμαι περίεργος να δω πως θα τα πάει...
Ταπεινά πράγματα αυτή τη φορά, αλλά κάνω βιαστικά την ανανέωση για να αλλάξω την απαίσια φωτό με την πίτσα-ουγγαρέζα από μπροστά. ταβερνοαλάνι, 12/2/2010

ΥΓ. Καλό τριήμερο σε όλους, παρόλο τον ζόρικο καιρό, να χαμογελάτε και να διασκεδάσετε όσο περισσότερο μπορείτε!
Τσικνοπέμπτη σήμερα, η αγαπημένη μας ημέρα της υπερβολής και του διασυρμού... (όσοι βγείτε βράδυ κλείστε τραπέζι από τώρα αλλιώς σας κόβω να τρώτε κονσέρβα σπίτι και μόνοι) ταβερνοαλάνι, 4/2/2010

ΥΓ1. Όπως μας ενημέρωσε ο polixniotis, μόλις έφτιαξε ένα facebook group για τον ταβερνοχώρο :)
Αν και προσωπικά το αποφεύγω σαν το διαόλο το λιβάνι (ή σαν το διαιτολόγο τον ταβερνοχώρο), όσοι πιστοί ασχολείστε με το σπορ κάντε join εδώ --> ταβερνοχώρος

ΥΓ2. Στην αισχρή φωτό της βδομάδας βλέπουμε πίτσα Σάκης με ουγγαρέζα από το Ζάππινγκ.
ταβερνοαλάνι, 29/1/2010
ταβερνοαλάνι, 18/1/2010
ταβερνοαλάνι, 8/1/2010

ΥΓ. Φασουλονταβάς στην φωτό αυτή τη φορά, έτσι για να το γυρίσουμε στην υγιεινή διατροφή...
Ο ταβερνοχώρος δε θα μπορούσε παρά να ευχηθεί στο λαό καλά γλέντια στο 2010, με νόστιμες σούβλες, φρέσκα ψάρια στη σχάρα, χαμηλά τριγλυκερίδια και όσες λιγότερες τροφικές δηλητηριάσεις γίνεται.

Πάμε τώρα κατευθείαν στο ψητό... ταβερνοαλάνι, 2/1/2010
ταβερνοαλάνι, 24/12/2009
ταβερνοαλάνι, 17/12/2009

ΥΓ. Παιδιά λόγω διακοπών θα παίξουν λιγότερες ανανεώσεις στο επόμενο διάστημα.

Όσο για μένα Το κουτούκι και Ερμής στη Θεσ/νίκη.

ταβερνοαλάνι, 11/12/2009


Τέλος, οι καθιερωμένες νέες κριτικές. Βρωμιές εντός Θεσσαλονίκης: Βέλγικο Πατατάδικο, Prassas, Verona Pizza, Espania Pizza, Pizza Perugia, και ταβέρνες: Μποστάνι στη Μουσθένη Καβάλας, Δασικό Χωριό Παγγαίου, Ο Γουλής στο Φίλυρο.

ταβερνοαλάνι, 4/12/2009
Προσοχή ακολουθεί μεγάλο βαρετό κείμενο!

Γράφω με αφορμή ένα σχόλιο αναγνώστη στις Τηγανιές & Σχάρες που παραθέτω παρακάτω. Θεωρώ ότι η απάντηση θα ενδιαφέρει και άλλους γιατί παρόμοιες σκέψεις θα έχουν κάνει αρκετοί αναγνώστες και ακούω παράπονα ακόμη και από τους ίδιους τους φίλους μου! Γι' αυτόν το λόγο δεν απαντάω προσωπικά στον συντάκτη του σχολίου αλλά αόριστα στον οποιονδήποτε υποτιθέμενο σχολιαστή θα σκεφτόταν τα ίδια.

"βασικα αυτο που εχω αρχισει να ψιλιαζομαι ειναι το γεγονος πως οι πελατες που γραφουν για τα μαγαζια στον ταβερνοχωρο σε λιγο θα ειναι λιγοτεροι απο τους μαγαζατορες και πως οι κολλητοι των μαγαζατορων λενε διαφορα για ανταγωνιστες κλπ κλπ.πιστευα πως ο ταβερνοχωρος θα ειχε μια απηχηση στα ευρυτερα στρωματα των φαγαδων αυτης της πολης αλλα πεφτω εξω για δυο σοβαρους λογους.ο κυριοτερος ειναι πως οι μερακληδες φαγαδες της πολης ειναι πλεον μειοψηφια.ο δευτερος ειναι πως ψιλιαζομαι μια συντεχνιακη διαθεση στην διαχειρηση του ταβερνοχωρου.αλανι κανε κουμαντα.η κανε το σαιτ πιο εμπορικο και απευθυνσου σε μαγαζατορες για χορηγειες η εντοπιζε τα ντεμεκ και τα κακοβουλα και κραζε τα.κανε κουμαντο ομως.δεν μπορει οι ιδιοι ρεστοκριτικοι να εχουν τοσες αποκλησεις μεταξυ των.δεν γινεται να μας λεει εδω παρακατω το παλικαρι πως προκειται για το σουπερ μαγαζι το επειικως ελειενο τηγανιες και σχαρες κ με ΥΓ να μας λεει δοκιμαστε τα σπεσιαλ πιατα.δεν στεκει.η τα δικα μου στανταρ ειναι ψηλα η τελικα αυτη η πολη ειναι αυτο που φοβαμαι,ενα κακεκτυπο των αθηνων της περασμενης δεκαετιας.."


Η εξήγηση: Πράγματι απ' ότι φαίνεται ο ταβερνοχώρος έχει "απηχηση στα ευρυτερα στρωματα των φαγαδων αυτης της πολης" και αυτό είναι που δημιουργεί το εύρος των αντιφατικών απόψεων σε πολλά μαγαζιά. Μπορεί π.χ. εμένα προσωπικά η Άθωνος και οι κράχτες της να μου προκαλεί ανατριχίλα και όμως είναι γεμάτη κάθε μέρα. Πως γεμίζει; Δεν υπάρχουν άνθρωποι που την λατρεύουν; Μπορεί κάποιος να μην τους θεωρεί "καλοφαγάδες" αλλά έχουν ίντερνετ και τη δική τους άποψη. Στο κάτω κάτω δεν έχει κανείς δικαίωμα να κρίνει ποιος "ξέρει από φαγητό" και ποιος είναι "άσχετος". Η γεύση και εν γένει η εμπειρία σε μια ταβέρνα είναι μια εντελώς υποκειμενική αίσθηση συχνά επηρεασμένη από τυχαίες παραμέτρους, και δε θεωρώ κάποιον που του αρέσει η Άθωνος, άσχετο, με χαμηλά στάνταρ ή ανάξιο σχολιασμού. Με τον ίδιο τρόπο, οι Τηγανιές & Σχάρες κατάφεραν να γίνουν αλυσίδα με 3 καταστήματα και επεκτείνονται συνεχώς, οπότε είναι λογικό να υπάρχουν και άνθρωποι που το θεωρούν καταπληκτικό με σπέσιαλ πιάτα και καλά κάνουν αφού τους αρέσει. Γι' αυτό είναι αναμενόμενο να υπάρχουν σχόλια στα δύο αντίθετα άκρα, χωρίς αυτά να είναι "ύποπτα" (το συγκεκριμένο σχόλιο στο οποίο αναφέρθηκες είναι ενός ανθρώπου που έχει γράψει σε αρκετά άλλα μαγαζιά την άποψή του και σου εγγυώμαι από το στυλ γραφής του ότι δεν είναι "ύποπτος").

Το πραγματικό πρόβλημα: Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι η πολυφωνία και η διαφορετικότητα απόψεων, αλλά οι "ύποπτες παρεμβάσεις". Όντως η ελευθερία που δίνεται μέσω του ελεύθερου σχολιασμού έτσι όπως είναι τώρα ο ταβερνοχώρος, κάνει πολύ εύκολο για κάποιον να γράψει ότι του κατέβει. Επίσης, έχει παρατηρηθεί μαγαζάτορες (ή φιλικά τους πρόσωπα) να γράφουν με ότι να 'ναι ψευδώνυμα θετικά λόγια διαφημιστικού τύπου στο μαγαζί τους (μερικοί είναι και αφελείς, στέλνουν email στον ταβερνοχώρο και μερικά λεπτά μετά εμφανίζεται εντελώς τυχαία ένα θετικό σχόλιο στο μαγαζί τους...). Συνήθως όταν συμβαίνει αυτό μπορείς να το καταλάβεις εύκολα από την παρουσία υπερβολικά θετικών σχολίων και στη συνέχεια επίθεση σε όποιον διαφωνεί ή δεν του αρέσει το μαγαζί. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι ότι ο κόσμος δεν είναι χαζός και στην άγαρμπη προσπάθεια τους να "προστατεύσουν" το μαγαζί, απλά το δυσφημίζουν. Υπάρχουν όμως και μερικές εξαιρέσεις με μαγαζάτορες που φαίνεται να ξέρουν να ακούν τις όποιες κριτικές (προς τιμήν τους) χωρίς να μηδενίσουν όποιον δεν του άρεσε.

Η μη αποδεκτή λύση: Δυστυχώς καμία από τις 2 προτάσεις σου δεν είναι λύση! Η αλήθεια είναι ότι δεν καταλαβαίνω πως το "απευθυνσου σε μαγαζατορες για χορηγειες" θα βοηθήσει την κατάσταση, αλλά σίγουρα είναι κάτι που δεν μας ενδιαφέρει. Αυτή τη στιγμή σχεδόν όλα τα ελληνικά site φαγητού έχουν φτιαχτεί από εταιρείες σχεδίασης ιστοσελίδων και λειτουργούν με το μοντέλο που προτείνεις των χορηγειών. Η διαφορά είναι ότι ο ταβερνοχώρος έχει γίνει σαν χόμπι μεταξύ φίλων (έχουμε λιώσει στο φαγητό τα τελευταία χρόνια) και η φάση με τις χορηγείες δε μας ψήνει καθόλου. Όπως αν το χόμπι μας ήταν το windsurf, έτσι και με τον ταβερνοχώρο χάνουμε πολύ χρόνο και χρήμα από αυτό οπότε θα μπορούσε κάποτε να μπει μια διαφήμιση διαφορετική από το Google Ads (το οποίο δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα του hosting) αλλά αυτό δε θα ήταν ποτέ υπό τη μορφή χορηγείας από ταβέρνα. Προσωπικά που γράφω τις κριτικές αυτό θα με ευνούχιζε και θα μου έκοβε τη χαρά του να εκφράζω ελεύθερα την άποψή μου γι' αυτά που τρώω κάθε βδομάδα έξω. Αυτό για να απαντήσω και σε οποιοδήποτε συνειρμό μπορεί να οδηγήσει η πρόταση περί "συντεχνιακης διαθεσης στην διαχειρηση του ταβερνοχωρου", αν και ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει και να φαντάζεται ότι θέλει! Όσο για την άλλη πρόταση "εντοπιζε τα ντεμεκ και τα κακοβουλα και κραζε τα" θα μου έδινε ένα ρόλο texas ranger που προσπαθούμε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκτός από τα λιγοστά σχόλια που παραβιάζουν τους κανόνες και μερικές χτυπητές περιπτώσεις διαφημιστικών σχολίων (όπου όμως έχω κάποια απόδειξη βάσει email κ.τ.λ.) δε θεωρώ ότι έχω ηθικά το δικαίωμα να σβήσω κάτι μόνο και μόνο επειδή δε μου αρέσει ή έχω υπόνοιες ότι μπορεί να είναι ο ιδιοκτήτης (π.χ. το 'χα κάνει μια φορά λανθασμένα στο sultan kebab).

Η λύση:
Το πρόβλημα της "ποιότητας" των σχολίων δεν είναι μόνο του ταβερνοχώρου, αλλά είναι γενικότερο θέμα του ίντερνετ και είναι μια από τις ελάχιστες αρνητικές συνέπειες της ελευθερίας που παρέχει το μέσο αυτό. Η λύση θα δωθεί όταν γίνουν επιτέλους τα accounts! Θα είναι πολύ πιο δύσκολο και χρονοβόρο για κάποιον να γραφτεί μόνο και μόνο για να γράψει μια βλακεία, αλλά το κυριότερο θα είναι πολύ πιο εύκολο να εντωπιστεί και να διαγραφτεί αφού θα μπορεί κάποιος να δει το σύνολο των σχολίων κάποιου χρήστη. Τέλος θα μπορείς να παρακολουθείς μόνο τα σχόλια αυτών που εσύ προτιμάς και αυτόματα να έρχονται σε δεύτερη μοίρα τα σχόλια των χρηστών με τους οποίους δεν υπάρχει ταύτιση απόψεων. Έτσι δε χρειάζεται πια να φιλτράρεις την πληροφορία από μόνος σου, αλλά θα σου προσφέρεται αυτόματα αυτή που πιθανότατα προτιμάς να διαβάσεις.

ταβερνοαλάνι, 1/12/2009

ΥΓ. Επειδή αυτήν την υπόσχεση ότι γίνονται τα accounts την λέμε εδώ και ένα χρόνο (βλέπε καρτέλα "Κριτικές"), σου υπόσχομαι ότι όντως τα account είναι σε φάση υλοποίησης, απλά δυστυχώς στη ζωή δεν υπάρχει ποτέ αρκετός χρόνος για τα χόμπι... :)

Προσωπικά αυτή τη φορά το ξέσχισα. Πήγα ξανά στο εστιατόριο Βρωτός στην Άθωνος (το προτείνω), στο μαγειρείο Καμένη Γωνιά στην Όλγας, στο ταβερνάκι Παγγαίον και στο Αργώ του Πανοράματος. Τέλος έφαγα και το βρώμικό μου στον Πασχάλη στο Δερβένι.

ταβερνοαλάνι, 26/11/2009

ταβερνοαλάνι, 17/11/2009

ΥΓ1. Αυτήν τη φορά κάτι αρρώστιες δεν μου επέτρεψαν να φάω έξω.
ΥΓ2. Διάβασα στο περιοδικό LIFO ότι έρχεται σύντομα στο εμπορικό Cosmos η αθηναϊκή αλυσίδα Simply Burgers. Ως παλιός junkfooder ψήνομαι πολύ να τα δοκιμάσω :)

ταβερνοαλάνι, 11/11/2009

ΥΓ. Δοκίμασα το Γιώργος Χριστίνα στο Κασσανδρινό Χαλκιδικής και το Ταξίδι Γεύσεων στο Ρετζίκι.
Νέες καταχωρήσεις:
Όσο για μένα, ταπεινά πράγματα αυτήν τη φορά, έφαγα μόνο έναν πατσά στο Λεμπέτι της Σταυρούπολης, μια πίτσα απ' το Casa del cibo της Αγίου Δημητρίου και έκανα μια ανανέωση κριτικής στην κλασική υπερλαϊκή Γιαννούλα επί της Κασσάνδρου.

ταβερνοαλάνι, 5/11/2009


ΥΓ. Βρήκα 2 ενδιαφέροντα νέα blogs από Θεσσαλονίκη το ένα εξειδικευμένο στον πατσά: ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΤΕΣ του ΠΑΤΣΑ και το δεύτερο στα βρώμικα: μασήστε και μη σκέφτεστε.


Απ' τις προσωπικές μου εξόδους, αυτή τη φορά υπήρξαν
ταβερνοαλάνι, 28/10/2009
Οι νέες καταχωρήσεις του 10ήμερου:
Τα προσωπικά μου νέα τσεκαρίσματα του δεκαήμερου: ταβερνοαλάνι, 21/10/2009
Οι νέες καταχωρήσεις της βδομάδας είναι: Όλο λέω να σταματήσω να τρώω τόσο πολύ απ' έξω και όλο δε τα καταφέρνω! Την προηγούμενη βδομάδα το ξεφτίλισα με 5 ταβέρνες και 2 γύρους (πολύ κρέας ρε γαμώτο). ταβερνοαλάνι, 12/10/2009
Νέες καταχωρήσεις: Ταβερνοημερολόγιο των 10 τελευταίων ημερών: ταβερνοαλάνι, 4/10/2009
Νέες καταχωρήσεις: Ο λαός δοκίμασε αυτές τις μέρες τα εξής: ταβερνοαλάνι, 24/9/2009

ΥΓ. Πήγα σήμερα για να τσεκάρω χοληστερίνη και τριγλυκερίδια. Αναμένω αύριο τα αποτελέσματα. Ακούω στοιχήματα για το αν θα βγω πάνω από το όριο ή έστω αν θα κινηθώ οριακά :)
Κάμποσες νέες καταχωρήσεις στο Νομό Θεσσαλονίκης:
Το τελευταίο 10ήμερο πρόσθεσα λίγα περισσότερα κιλά στα παρακάτω μαγαζιά: ταβερνοαλάνι, 17/9/2009
Προστέθηκαν μερικά νέα μαγαζιά στη Μενεμένη, στη Θέρμη, στη Νέα Ραιδεστό, στο Λιβάδι Θεσσαλονίκης. Εντός δήμου Θεσσαλονίκης: Ευχαριστώ τους stefo,atmos,giouri,teo,nikos για τις όποιες υποδείξεις :)

Επίσης, την προηγούμενη βδομάδα δοκίμασα τα εξής: ταβερνοαλάνι, 6/9/2009

ΥΓ1. Ένα άρθρο για την μπουγάτσα το Χρυσό στην εφημερίδα Μακεδονία.
ΥΓ2. Χάλασε ο καιρός και με έπιασαν κακοκεφιές!
I'm back :)

Σήμερα τελείωσα μια μεγάλη ανανέωση δεδομένων, με 80 νέα σημεία, καμιά 10αριά νέες κριτικές και 100 νέες φωτογραφίες. Είναι υπερβολικά πολλά για να τα κατονομάσω ένα-ένα, ευχαριστώ πάντως όσους/όσες μου προτείνανε σημεία τις τελευταίες 2 βδομάδες :)

Οι πιο ευχάριστες προσωπικές αναμνήσεις του καλοκαιριού είναι ο Κώστας, ο Ανδρέας, η Αλεξάνδρα στην Θάσο και τα Οινομαγειρέματα στη Νάουσα.

Τα μιλάμε σύντομα με νέο υλικό από την Θεσσαλονίκη.

ταβερνοαλάνι, 1/9/2009
Αυτό ήταν! Ήρθε η ώρα για διακοπές και από Σεπτέμβριο ξεκινάνε πάλι οι κριτικές μαγαζιών ;)
Μέχρι τότε, μια τελευταία ανανέωση: Ευχαριστώ επίσης τους atmos, Κίμων, Anastasia, buttertronic, Μάρκος, Θεόδωρος, Άννα, Polymnia.

ταβερνοαλάνι, 15/8/2009
Λίγα νέα σημεία (και αρκετά μπήκαν στο νεκροταφείο): Ευχαριστώ τους thess80, Θοδωρής, nikolakis, atmos.

ταβερνοαλάνι, 10/7/2009

ΥΓ.1 Στην φωτό απολαμβάνουμε, έστω και οπτικά, λαβράκι με σάλτσα κάπαρης και μελιτζάνας, του φίλου μου του Πέτρου ;)

ΥΓ.2 Πριν από μια βδομάδα ο ταβερνοχώρος γιόρτασε (σιωπηλά) τον 1 χρόνο του! Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μας από άποψη ελεύθερου χρόνου (όπως θα 'ναι και αυτό το καλοκαίρι δυστυχώς) αλλά ετοιμαστείτε για δυνατό ρεφάρισμα με το πέρας του καλοκαιριού (και αυτό είναι υποσχέση :) ).
Νέες καταχωρήσεις: Ευχαριστώ τους Θοδωρή, Nick Roidis, Άννα, φαγάςκαλός, Grigorios.

ταβερνοαλάνι, 26/6/2009

ΥΓ. Για τους πολύ περίεργους, το πιάτο της φωτογραφίας είναι πεντανόστιμες καραβιδο-ουρές με βούτυρο και σκόρδο ;)
Μια μικρή σύντομη ανανέωση: Ευχαριστώ τους Θοδωρή, atmos, Δημήτρη, kate, mouridis.

ταβερνοαλάνι, 12/6/2009
Προστέθηκαν μερικά σημεία που έλειπαν: ταβερνοαλάνι, 8/6/2009
Όπως σωστά επισήμαναν ο "Καλούδης" & o "Nick Roidis" στα σχόλια, στις 18 Μαΐου ο Ε.Φ.Ε.Τ. ανακοίνωσε πρόστιμα μεταξύ των οποίων μερικά που αφορούν την περιοχή κάλυψης του ταβερνοχώρου: Σημείωση: Με την ευκαιρία να εκφράσω την άποψή μου ότι ένα πρόστιμο ΕΦΕΤ αυτό καθ' αυτό δεν πάει να πει και πολλά. Θα πρέπει κανείς να διαβάζει την εκάστοτε αιτιολόγηση και να κρίνει από μόνος του αν θεωρεί την παράβαση σημαντική ή όχι. Γιατί θα ήταν "άδικο" να στιγματίζονται με τον ίδιο τρόπο όλα τα καταστήματα, όταν το ένα πληρώνει πρόστιμο π.χ. για παράνομα τραπεζοκαθίσματα ενώ το άλλο για ληγμένα τρόφιμα. Η περίπτωση 1 καλά θα κάνει να πληρώσει πρόστιμο, αλλά δε θα με επηρεάσει στο να ξαναπάω (εξάλλου πιστεύω ότι 9 στα 10 καταστήματα παραβαίνουν με κάποιον τρόπο τη νομοθεσία). Αντίθετα με την περίπτωση 2 όπου η παράβαση θα μπορούσε να επιφέρει κίνδυνο στην υγεία του καταναλωτή, εκεί αξίζει να το ξανασκεφτεί κανείς σοβαρά πριν ξαναπάει...

Ανανέωση: Όπως σωστά με διορθώνει ο "Alex" σε ένα email, το παράδειγμα με τα τραπεζοκαθίσματα ήταν ατυχές διότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του ΕΦΕΤ, εντούτοις δεν αναιρεί το αρχικό σκεπτικό που ήθελα να εξηγήσω. Όπου "τραπεζοκαθίσματα" βάλτε π.χ. "έλλειψη βιβλιαρίων υγείας του προσωπικού" το οποίο και αυτό δεν επηρεάζει (έστω άμεσα) την ποιότητα του φαγητού και είναι "υποδεέστερο" στα δικά μου μάτια παράπτωμα από π.χ. να συλληφθεί το μαγαζί με ληγμένα τρόφιμα.

ταβερνοαλάνι, 28/5/2009
Μπήκαν περίπου 15 καταστήματα που μας έλειπαν κυρίως προς Πολίχνη-Νεάπολη-Συκιές (ευχαριστώ Θοδωρή).

ταβερνοαλάνι, 22/5/2009

ΥΓ. Για τους junkfoodάδες της παρέας ένα λάγνο link, ωδή στις βουλωμένες αρτηρίες: This is why you 're fat!
Ρεφάραμε γρήγορα αυτή τη φορά! Προστέθηκαν καμιά 30αριά νέα σημεία, μερικά στην Χαλκιδική (κάντε μια βόλτα με το χάρτη εκτός πόλεως...) αλλά τα περισσότερα μπήκαν στη Θεσσαλονίκη με πολλές προτάσεις προς Νεάπολη (ευχαριστώ Θοδωρή ;-) και 2-3 προς το κέντρο (ευχαριστώ καλοφαγά και Δήμο).

Μερικά σχετικώς νέα καταστήματα της πόλης που καταχωρήθηκαν: εστιατόριο Aris στην Καλαποθάκη, Το δέντρο που έδινε μεζεδοπωλείο στη Συγγρού, γυράδικο Οι νοστιμιές της Βέρας στην Αριστοτέλους, γυράδικο Papafi Grill 27 στην Παπάφη, Κοτόπουλα του Τάκη στη Δελφών, γυράδικο στην Ευκαρπία Τσιτσί Φαΐ, ψησταριά Πετρομπέης και γυράδικο Λιβέρης στις Συκιές.

ταβερνοαλάνι, 16/5/2009
Προστέθηκαν καμιά 100αριά νέα σημεία, κυρίως στην Χαλκιδική (π.χ. πολλά μπήκαν στη Σάρτη, Άφυτο, Ποτίδαια) αλλά και σε άλλα μέρη όπως στη Μηχανιώνα Θεσ/νίκης. Εντός πόλης ανανεώθηκαν αρκετά σημεία και προστέθηκαν μερικές προτάσεις (ευχαριστώ Σίμο και ramones).
Τέλος μπήκαν επιτέλους *sigh* μερικές νέες φωτογραφίες και λιγοστές κριτικές, με καλύτερες αναμνήσεις την Κατσαμάκα, τον καφενέ του Σωτήρη, το Νegroponte (όχι για το φαγητό του αλλά για την ατμόσφαιρα και την παρέα) και τα Γλαράκια στην Άφυτο Χαλκιδικής.

ταβερνοαλάνι, 13/5/2009
Αγαπητοί πελάτες,
Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι το μαγαζί που όλοι και όλες σας αγαπήσατε από πέρσι, επέστρεψε δυναμικά για τη φετινή σεζόν. Για να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον σας, από σήμερα ο ταβερνοχώρος έχει προσλάβει νέα γκαρσόνια και αναμένεται ότι οι ταχύτητες παραγγελίας θα είναι δραματικά βελτιωμένες.
Εκτός από το σέρβις, έχει εμπλουτισθεί το μενού με μερικά νέα ορεκτικά που θα συζητηθούν φέτος το καλοκαίρι (φτάσαμε τα 2200 περίπου) και έχει ανακαινισθεί ο χώρος με μοντέρνα ταβερνοκίτς αισθητική που θα λατρέψετε.
Άξια αναφοράς είναι η νέα "εξυπνότερη" αναζήτηση που σας προτρέπουμε να δοκιμάσετε, η οποία μεταξύ των άλλων σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τι έχουν παραγγείλει στο παρελθόν οι φίλοι σας. Έτσι αναζητώντας το όνομα "Ελένη" μπορείτε να δείτε και τα σχόλια της αγαπημένης φίλης σας.
Τέλος, προσθέσαμε ειδική ράμπα για να μπορούν να μας επισκέπτονται και οι φίλοι μας με κινητικά προβλήματα.
Σας περιμένουμε λοιπόν μαζί με την παρέα σας να μας επισκεφθείτε, για εγγυημένη ξέφρενη διασκέδαση 24/24, καθαρά ποτά και ποιοτικό φαγητό.
Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση 6/5/2009

ΥΓ. Για όσους φάγανε πολλά αρνιά το Πάσχα και τους έκατσαν βαριά: μεταφερθήκαμε σε νέο γρηγορότερο server, υλοποιήθηκε μια καλύτερη αναζήτηση, μπήκε το φίλτρο για προσβασιμότητα ΑμΕΑ (δυστυχώς με απελπιστικά λίγα μαγαζιά να τους δίνουν σημασία, αν ξέρετε άλλα ενημερώστε μας) και προστέθηκαν καινούργια σημεία προς Χαλκιδική :)
Όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί από το λαό τώρα τελευταία, η ιστοσελίδα σέρνεται (κοινώς είναι αργή). Όντως το "πηρούνι που γυρνάει" έχει αρχίσει λίγο να μας ζαλίζει, γι' αυτό και η μεταφορά του ταβερνοχώρου σε νέο server είναι πλέον πρώτη προτεραιότητα. Εντός του μήνα θα γίνει η μεταφορά και αναμένουμε ότι θα γίνουμε αρκετά ταχύτεροι...

Εώς τότε, καλό Πάσχα ;)
ταβερνοαλάνι, 17/4/2009
Μεγάλη ανανέωση, φτάσαμε τα 2100 σημεία περίπου. Μπήκαν πολλά μαγαζιά της Χαλκιδικής. Εντός πόλης διάφορα διάσπαρτα, κυρίως ανανεώθηκε η Πολίχνη από την Halcyon και τον Panika (c'mon), πάντως δεν υπήρξε κάποιο νέο κατάστημα. Καλό Πάσχα σε όσες και όσους τυχερούς ξεκίνησαν ήδη τις διακοπές τους (οι υπόλοιποι κουράγιο)...
ταβερνοαλάνι, 13/4/2009
ΥΓ. Σήμερα ενώ έψαχνα τι φωτογραφία να βάλω συνειδητοποίησα ότι δεν έχω ούτε μια αξιόλογη με αρνί σουβλιστό. Ντροπή και αίσχος!
Λοιπόν, έχουμε και λέμε...
Προστέθηκαν μερικά παραπάνω μαγαζιά όπως Η σερβιτόρα εξαφανίζεται πίσω απ' την κουρτίνα και ο ξακουστός Μανώλης στην Περαία, το Νυχτολούλουδο στην Τούμπα, ένα καινούργιο γυράδικο Το στενάκι των γεύσεων στο κέντρο και η καινούργια ταβέρνα Στα Παλιά Λημέρια πάνω στο Τσινάρι.

Προστέθηκαν επίσης αρκετά μαγαζιά που έχουν κλείσει στο "νεκροταφείο" για ιστορικούς λόγους, όπως π.χ. τα δύο μοναδικά πραγματικά sushi που είχαμε στην πόλη το Japanese Restaurant στη Σοφούλη και το The Sushi Bar στη Βογατσικού (πλέον μόνο ένα-δύο bar-restaurants προσφέρουν sushi).

Τέλος γράφτηκαν κάποιοι κανόνες για τα σχόλια, μόνο και μόνο για να μην πρέπει να εξηγούμε κάθε φορά σε μερικούς (ελάχιστους είναι η αλήθεια) τον λόγο που χρείαστηκε να σβηστεί το σχόλιό τους (βλέπε ρατσιστικό ή προσβλητικό).

Αυτά. Ετοιμαστείτε για αρνιά και κοκορέτσια... πλησιάζει... :)
ταβερνοαλάνι, 7/4/2009
Προστέθηκαν μερικά καταστήματα, μεταξύ των οποίων το καινούργιο εστιατόριο στο κέντρο Code Vinum, ένα καινούργιο μαγειρείο για delivery στα λαδάδικα ο Σπίθας, μια καινούργια πιτσαρία για delivery κέντρο Pizza 8 και το κρητικό μεζεδοπωλείο Αθιβολή που έχει ήδη μερικούς μήνες ζωής.

Σύντομα περισσότερες προσθήκες...
ταβερνοαλάνι, 28/3/2009
Προστέθηκαν καμιά 20αριά καταστήματα: ένα εστιατόριο στο roof garden του Διαβαλκανικού, κάμποσα μαγαζιά στη Θέρμη, μια ψαροταβέρνα στην Αγ. Τριάδα και μια συνοικιακή στην Καλαμαριά, δύο μαγαζιά στο Καλοχώρι, μια καινούργια πιτσαρία-γυράδικο στην Αγ. Δημητρίου, ένα γυράδικο στη Τούμπα, μια ταβέρνα στη Νέα Ραιδεστό και μπήκε επιτέλους στο νεκροταφείο του ταβερνοχώρου το ιστορικό cult σαντουιτσάδικο Γίγας ;-)

Δέχτηκα και ένα email για ένα καινούργιο ρακάδικο κάπου στα Λαδάδικα ονόματι "Αθιβολή", αν γνωρίζει κανείς περισσότερα για την τοποθεσία του (ή αν διαβάσεις αυτό το μήνυμα gefsignosti) να μας ενημερώσει!

ταβερνοαλάνι, 16/3/2009
Μεγάλη ανανέωση δεδομένων. Μεταξύ άλλων, προστέθηκαν πολλά μαγαζιά στη δυτική Θεσσαλονίκη (όπως στη Νέα Ευκαρπία) χάρη στο Θόδωρο τον οποίο και ευχαριστώ. Στα ανατολικά επίσης έχουν προστεθεί κάμποσα με πολλές προτάσεις του nik lab.
ταβερνοαλάνι, 10/3/2009
Ένα από τα πράγματα που μας έχουν βασανίσει αρκετά στον ταβερνοχώρο είναι η κατηγοριοποίηση των μαγαζιών. Οι κατηγορίες που βλέπετε στα δεξιά έχουν επιλεχθεί έπειτα από κάμποση σκέψη, αλλά η λίστα αυτή σίγουρα δεν είναι η μοναδική ούτε απαραίτητα η καλύτερη.

Μια καλή κατηγοριοποίηση πρέπει να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις: α) το 95% των μαγαζιών να μπορεί να περιγραφτεί από μια κατηγορία (πλην του "Λοιπά") β) να είναι σπάνιο ένα μαγαζί να ανήκει ταυτόχρονα σε δύο απ' αυτές και γ) η λίστα να είναι όσο πιο μικρή γίνεται.

Έχει πολύ ενδιαφέρον το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας κάποιες έννοιες οι οποίες δεν είναι πουθενά ρητά ορισμένες. Έτσι, διαφορετικές εικόνες μας έρχονται όταν ακούμε τις λέξεις "ψησταριά", "ουζερί", "τσιπουράδικο" κ.ο.κ. Θέλω την άποψή σας λοιπόν για το τι αλλαγές θα κάνατε στις υπάρχουσες κατηγορίες!


Σας παραθέτω κάποιες σκέψεις:
ταβερνοαλάνι, 18/2/2009



ΥΓ1. Καινούργια καταστήματα στη Θεσσαλονίκη: Ουζοφόρος Ορίζοντας και προσεχώς καινούργιο αράβικο Yahabibi (το οποίο παρεπιμπτόντως γράφει απ' έξω ότι "ζητείται προσωπικό" αν κάποια/κάποιος ενδιαφέρεται).

ΥΓ2. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη απ' το φίλο μου τον Γρηγόρη ;)
Φτάσαμε τα 1800 σημεία :)

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους χρήστες που μου προτείνανε σημεία τo τελευταίo δεκαήμερο:
Πέτρος, Veroniki, Halcyon, nik lab, Alkistis, Βαγγέλης5882, Θανάσης, WorldCitizeN, dimcos, Ιορδάνης, Αθηνά...

ταβερνοαλάνι, 10/2/2009



ΥΓ. Ας μοιραστώ και κάποια αξιοσημείωτα links που πέτυχα το Σαββατοκύριακο...
-Όσες και όσοι είστε λάτρεις της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και του φαγητού της ρίξτε οπωσδήποτε μια ματιά σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή αποσπασμάτων!
-Ένα άρθρο για ελληνική ταβέρνα στο Τόκυο από αλάνι Ιάπωνα!
-Και για τους πιο hardcore αναγνώστες, γκουρμέτ εντομοφαγίες... (?!)

Γεια χαρά!
Σήμερα ανανεώθηκαν τα δεδομένα, ξεπερνώντας τα 1600 σημεία και φτάνοντας τις 640 φωτογραφίες! Η εκτίμησή μου είναι ότι το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης πρέπει να αποτελείται περίπου από 2500 σημεία. Τα ~1000 σημεία που λείπουν από τον ταβερνοχώρο, βρίσκονται κυρίως στις δυτικές συνοικίες (Αμπελόκηποι, Εύοσμο, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Νεάπολη, Μενεμένη, Κορδελιό, Ευκαρπία, Συκιές) και εύχομαι μέσα στο 2009 να έχουν καταχωρηθεί τα περισσότερα! Αν έχεις όρεξη, μπορείς να βοηθήσεις στέλνοντας ένα απλό μήνυμα/email με τις πληροφορίες ενός καταστήματος που λείπει.

Στην έκκληση της προηγούμενης βδομάδας για συγκέντρωση πληροφοριών προσβασιμότητας εστιατορίων και ταβερνών για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) να ευχαριστήσω όσους ανταποκρίθηκαν και παρακαλώ όποιος/α μάθει κάτι παραπάνω ας ενημερώσει! Τα καταστήματα που μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι το .Es, η Νέα Διαγώνιος, τα (Χωρίς) σκαλάκια και τα καταστήματα των εμπορικών κέντρων Cosmos και Πλατεία.
ταβερνοαλάνι, 25/1/2009

Έκκληση για βοήθεια: ο ταβερνοχώρος θεωρεί ότι είναι ηθική υποχρέωσή του να προσθέσει πληροφορίες προσβασιμότητας εστιατορίων και ταβερνών για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ). Ακόμη και 20 να είναι μόνο τα καταστήματα στην Ελλάδα που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή, είναι μια πληροφορία που οφείλουμε να έχουμε. Μέχρι στιγμής στάλθηκαν email σε σχετικά sites και οργανώσεις δίχως επιτυχία, γι' αυτό και παρακαλείται όποιος και όποια γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία προσβασιμότητας ας επικοινωνήσει μαζί μας (έστω και ένα μόνο κατάστημα είναι μια αρχή)!
ταβερνοαλάνι, 15/1/2009

ταβερνοαλάνι, 11/1/2009

ταβερνοαλάνι, 7/1/2009

Καλή Χρονιά καλοφαγάδες μου!
Ο ταβερνοχώρος δεν μπορεί παρά να σας ευχηθεί καλές μάσες, δυνατά γλέντια με τις παρέες σας και ευχάριστες ανακαλύψεις νέων γεύσεων. Ο ουρανίσκος σας το αξίζει, αρκεί να του δώσετε την ευκαιρία!

Σήμερα ανανεώθηκαν τα δεδομένα, διορθώνοντας αρκετά λαθάκια, προσθέτοντας πολλά τηλέφωνα επικοινωνίας καταστημάτων και αρκετές νέες κριτικές με φωτογραφίες (με πιο ευχάριστες αναμνήσεις τον Νικηφόρο, το Βαρύ Πεπόνι παρά το μέτριο φαγητό, το Porky's και τη Mama Tereza τα οποία σας συνιστώ να τσεκάρετε).

Θα τα ξαναπούμε σύντομα :)
ταβερνοαλάνι, 4/1/2009

Επιτέλους, μετά από επίπονη αναμονή τριών μηνών, η ομάδα του ταβερνοχώρου ρέφαρε δυναμικά! Όντας μια λαϊκή προσπάθεια από χόμπι, οι ταχύτητες είναι λίγο αργές, αλλά μην ξεχνάμε ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει ;-)

Οι αλλαγές είναι κάμποσες, αλλά επιγραμματικά:
Τέλος, μέσω αυτού του παραθύρου που θα εμφανίζεται κάθε φορά στην αρχή, θα σας γράφω τα τελευταία νέα του ταβερνοχώρου.

Χεβ φαν :)
ταβερνοαλάνι, 29/12/2008