Ολύμπιον Square [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαBar-Restaurant, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΠλατεία Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
olympion square, olimpion, lavalbone
Έκλεισεπερίπου 2010
Πρόσθετες πληροφορίες:
Καφέ-bar-εστιατόριο-club, εκσυγχρονισμένος απόγονος του εστιατορίου "Ολύμπιον" του Θεόδωρου Παπαδόπουλου που είχε ανοίξει στη θέση αυτή το 1951 δίπλα στο γνωστό συνονόματο κινηματογράφο, ο οποίος υπάρχει από τη δεκαετία 40 αρχικά ως "Αιγαίο".

Πηγές: in.gr (τελευταία πρόσβαση 2010), cineek.gr (τελευταία πρόσβαση 2010).

Στη θέση του άνοιξε το Υπόγειον / Ολύμπιον.

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2004
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2003
[εικόνα]
Διαφημιστικό 2001

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Alex
Δεν λειτουργεί αυτή τη στιγμή σαν εστιατόριο αλλά σαν καφε και έχει πολλές επιλογές για φαγητό. Κλαμπ, σαλάτες, σαντουιτσάκια, αλλά και το καλύτερο μπεργκερ που έχω δοκιμάσει ποτέ, πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος. Έχουν βάλει και καταπληκτικά γλυκά, όλα είναι τέλεια αλλά η Παβλοβα είναι όλα τα λεφτα! Οι τιμές είναι πολύ καλές και οι μερίδες μεγάλες. Σίγουρα η καλύτερη επιλογή για όποιον θέλει να πιεί το καφεδάκι του και να φάει στο κέντρο.
Αμαντα
Πολυ ωραιο φαγητο και εξαιρετικα γλυκα. Ιδιαιτερος χωρος ειδικα για το κεντρο που εχουμε συνηθησει μικρους μιζερους χωρους. Το σερβις ηταν αψογο και γρηγορο. Τα νηστισιμα πιατα μας εκαναν εντυπωση που ειναι με βιολογικα υλικα και συχγρονως διαιτης. Οι τιμες φυσιολογικες για μαγαζι κεντρου, στα γλυκα θα μπορουσαν να πεσουν λιγο. Μην ξεχασουμε να αναφερουμε τον καφε, ο καλυτερος στην πολη σε χορταστικες μεριδες και εκπληκτικα συνοδευτικα κεκακια!
nikos
Πράγματι, η κουζίνα σε στυλ θεατράκι με τζαμαρία για να βλέπει ο κόσμος πόσο καθαρά είναι όλα και πως μαγειρεύουν οι άνθρωποι είναι πρωτότυπη ιδέα (βέβαια δε θα θελα να δούλευα εκεί,γιατί δε θα μπορούσα να πάρω ανάσα). Ο χώρος, αν και υπόγειος είναι έξυπνα διακοσμημένος και με άριστο εξαερισμό, και δεν είναι κλειστοφοβικός όπως θα μπορούσε να νομίσει κανείς. Το φαγητό -τουλάχιστον τα λίγα που δοκιμάσαμε λόγω ακρίβειας- ήταν γευστικό και πολύ καλά μαγειρεμένο. ΟΜΩΣ οφείλω να πω, οι τιμές είναι εξωπραγματικές. Το φιλέτο κοτόπουλο και ο μπακαλιάρος ήταν μεγέθους πακέτου τσιγάρων και κόστιζε 13Ε, η σαλάτα (ωραιότατη ομολογώ) 11Ε, τα γλυκά 6,5Ε το ένα, τα ορεκτικά πάνω από 10Ε. Ως αποτέλεσμα, Σάββατο βράδυ το μαγαζί δεν ήταν γεμάτο. Διανύουμε δύσκολους καιρούς και οι ιδιοκτήτες πρέπει να αναθεωρήσουν μερικά πράγματα. Δεν με νοιάζει πόσα χρήματα έδωσαν στην ανακαίνιση, ας μη τα βγάλουν στο άψε-σβήσε. Αν είστε εκνευριστικά υπεράνω χρημάτων τρέξτε. Αλλιώς επισκεφτείτε το όταν έχετε κάτι να γιορτάσετε.
Δημήτρης
Ίσως το καλύτερο εστιατόριο αυτή τη στιγμή στην πόλη. Και σε διάκοσμο και σε κουζίνα και σε εξυπηρέτηση. Η κουζίνα του είναι "μέσα" στο σαλόνι με μια τεράστια τζαμαρία να την χωρίζει από αυτό και βλέπεις τα πάντα μέσα. Οι κακόμοιροι οι μάγειρες δεν μπορούν ούτε να κάτσουν! Όχι πολλά πιάτα αλλά όλα είναι "ένα κι ένα".

Βέβαια δεν είναι για κάθε μέρα γιατί είναι ακριβό αλλά για ειδικές περιστάσεις ή για κάτι πολύ ποιοτικό είναι ό,τι πρέπει. Πλέον το καφέ είναι στο ισόγειο και το εστιατόριο στο υπόγειο (τεράστιο). Αμφιβάλλω αν ο ιδιοκτήτης θα κάνει ποτέ απόσβεση τα χρήματα της ανακαίνισης αλλά είναι πολύ καλό.