Κατηγορία | Εστιατόριο, Ψαροταβέρνα |
Διεύθυνση | Ουρανούπολη |
Νομός | Χαλκιδικής |
Χάρτης | |
Τηλ. επικοινωνίας | 2377071222 |
Διαδίκτυο | |
Ωράριο | |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | Κρητικός, #sushi, #oyster bar, #sashimi, #μουσακάς, #γαύρος, #μπακαλιάρος σκορδαλιά, #αρνάκι στο φούρνο, #γεμιστά, #λαχανοντολμάδες, #όστρακα, #κυδώνια, #στρείδια, #χτένια, #ποικιλία τυριών, #φάβα, #χταπόδι, #πλατώ τυριών, #κολοκυθοκεφτέδες, #στραπατσάδα, #ψαρόσουπα, #κοτόσουπα, #γαρίδες, #μύδια, #σαρδέλα, #καραβίδες, #μυδοπίλαφο, #καβούρια, #αστακοί, #ζυμαρικά, #ριζότο, #μακαρονάδες, #burgers, #χοιρινή, #σνίτσελ, #τηγανιά, #κοτόπουλο, #σκαλοπίνια, #παϊδάκια, #μπιφτέκι, #σουβλάκι, #πανσετομπριζόλα, #steaks, #μπακλαβάς, #τιραμισού, #αρμενοβίλ, #ρεβανί |
Άνοιξε | μάλλον 1977 |
Επαγγελματισμός, ποιότητα, πολυτέλεια.
Τολμώ να πώ πως δεν είναι απλά το αρχαιότερο αλλά πράγματι το καλύτερο από τα 3 της αλυσίδας (Πανόραμα & Λεωφόρος Νίκης)
το sushi τους έχει απογειωθεί, καθώς επιτέλους έφεραν άτομο με εμπειρία στο συγκεκριμένο field.
Πάντα πιστευα πως με τα θαλασσινά που παίζουν Ελλάδα, το να φτιάξεις ένα σωστό sashimi ή sushi, δεν είναι δύσκολο και εδώ επιβεβαιώθηκα.
Κατά τα άλλα,
απο την περιοχη παιζει να ειναι το μονο που αξιζει. θα ετρωγα ξανα ανετα!!
Η σούπα ήταν πεντανόστημη...
Ουρανούπολη Χαλκιδικής, έχει πάρει βραβεία gourmet 2007-2008, και από
τότε μέχρι σήμερα κρατάει την ποιότητά του διεθνώς.
Είναι ανοικτό και τον χειμώνα (λόγω προσκυνητών του Αγίου Όρους) και
επειδή το επισκέπτονται και πολλοί αλλοδαποί, όλων των κοινωνικών και
οικονομικών στρωμάτων, έχει καλά standards (π.
του Abramovic) και επικρατεί σχετικός επαγγελματισμός. Το μαγαζί όμως
είναι χαλαρό-ειδικά το καλοκαίρι όπου το μεσημέρι θα δείς ανθρώπους να
τρώνε στα έξω τραπέζια με τα παρεο ή τα μαγιώ τους. Το προσωπικό του
δέ, φθάνει και τα 60 άτομα την θερινή περίοδο!
Φαγητό, αξίζει κυρίως για τα ψαρικά του, από τα οποία δοκιμασα:
*Καλό φρέσκο ψάρι χειμώνα/καλοκαίρι, από τους ψαράδες του χωριού
κυρίως, με καλό ψήστη (60-70euros βέβαια το κιλό στα μεγάλα ψάρια).
*Κάνει συμπαθητική ψαρόσουπα όπως επίσης και η ντοματόσουπά του είναι
πολύ καλή με φρέσκια ντομάτα.
*Γαριδομακαρονάδες καλές με linguini αρκετά γενναιόδωρες σαν ποσότητα
και φρέσκες γαρίδες.
*Θαλασσινή τηγανιά με κυδώνια σβησμένη με άσπρο κρασί-πολύ ενδιαφέρουσα .
*σαλάτα με σπανάκι-κουκουνάρι-μανιτάρια-λιαστή ντομάτα, πολύ καλή.
*κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες κτλ απλά-"
*κάβα πολύ ενημερωμένη με ελληνικές κυρίως ετικέτες.
*Κρεατικά δεν έχω δοκιμάσει, επομένως δεν εκφέρω άποψη.
Σαν χώρος δεν λέει και πολλά, αφου είναι λίγο χωμένο, ωστόσο είναι
καθαρό και περιποιημένο με αναμένο τζάκι το χειμώνα, τραπεζομάτηλα,
πετσέτες, κολωνάτα ποτήρια κτλ. Με χαλάνε κάποιες μεγάλες οθόνες που
έχει κατά καιρούς-ειδικά το καλοκαίρι!
Από τιμές, αν δεν πάτε σε φρέσκα ψάρια-γαριδες-αστακούς, δεν θα
δυσαρεστηθείτε με τον λογαρισμό, ο οποίος κυμαίνεται από 20-30 ευρώ το
άτομο (αναλόγως και τα ποτά).
Είναι για μένα από τα καλά εστιατόρια της Χαλκιδικής όπου μπορείς να
φας και να πληρώσεις-ανάλογα με τα γούστα σου- από 20ευρώ μέχρι
100+ευρώ το άτομο.
Υ.
αντίστοιχου τύπου εστιατόρια μετά από πρόσκληση πελατών του που
έμειναν πολλές φορές ευχαριστημένοι... αν αυτό λέει τίποτα ;