Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
Προφίλ του χρήστη zik
« Προηγούμενη 1-40 από 87 Επόμενη »
Ξένο, Αλεξάνδρου Σβώλου 16, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Δοκιμαστηκαν πριν δυο βδομαδες shio και shoyu ramen. Τα gyozas , τα yakitori (εκτος απο το σιιτακε) κ το ρυζι με κρεμμυδακι, νορι, παστο κροκο κλπ.
Ξκιναω απο τα πολυ θετικα. Τα yakitori ηταν ολα εξαιρετικα (αν κ μικρουτσικα).Πολυ ευχαριστη εκπληξη κ πολυ καλη ιδεα κ το yakitori σεληνοριζας.Τα gyozas αξιολογα και σωστα μαγειρεμενα (λιγο αρπαγμενα κ τραγανα απο κατω κ μαλακά απο πανω-οπως πρεπει).
Στα οχι τοσο θετικα τα δυο ραμεν. Οι ζωμοι ηταν καπως φλατ και αδυναμοι.Τους ελλειπε λιπαροτητα και βαθος στη γευση.Το μεγαλυτερο φαουλ ομως ειναι οτι δεν ηταν καυτος ο ζωμος και τα soba noodles μαλλον απο το βρασιμο μπηκαν στο ζωμο χωρις να ξεπλυθουν κ ηταν κολλημενα μεταξυ τους κ λασπωναν.Τεχνικες υπερβολες θα πει κανεις αλλα ο καυτος ζωμος και τα σωστα soba ειναι ολη η ουσια.Το chasu μια χαρα καθως κ το αυγο το νορι κλπ.
Σιγουρα θα επιδιωξω να ξαναπαω.Μπορει να ετυχε η οποια αστοχια στο ραμεν και σιγουρα αξιζει στηριξης.Γενικα μακαρι να γινονται ολο κ περισσοτερες τετοιες προσπαθειες.
Τιμες οπως προαναφερθηκε τσιμπημενες αλλα ανεμενομενο τοσο λογω ελλειψης ανταγωνισμου οσο κ λογω της εποχης που ολες οι πρωτες υλες εχουν εκτοξευθει.
Ψητοπωλείο, Ιωάννη Αποστολίδη 25, Ιερισσός, Ν. Χαλκιδικής
Πηραμε γυρο στα καρβουνα ,κοντοσουβλι χοιρινο κ κοτοπουλο.
Το κοντοσουβλι κοτοπουλο αρεσε πιο πολυ απο ολα.Ζουμερο κ καλοψημενο.
Το χοιρινο νοστιμο αλλα εχουμε φαει κ καλυτερα.
Ο γυρος ισως χρειαζεται μια δευτερη δοκιμη καθως την ωρα που πηγαμε δεν ηταν στα καλυτερα του κ φαινοταν.Ηταν ομως κ παλι καλος.Πιστευω αν τον πετυχεις καταλληλη στιγμη θα ειναι αρκετα αξιολογος.
Πολυ ευγενικοι οι εργαζομενοι.
Αξιζει κ θα ξαναδοκιμαζα.
Ψαροταβέρνα, Ιερισσός, Ν. Χαλκιδικής
Συνοπτικα για το φαγητο: γιουβετσι θαλασσινων κ γαρδομακαροναδα πανομοιοτυπα με σχετικα νοστιμη σαλτσα , ομως παραβρασμενα κ τιγκα στο λαδι.Ενα σφηνακι λαδι εξτρα σε καθε πιατο.
Καλαμαρι τηγανιτο αξιοπρεπες, ντακος με αναλατη μυζηθρα κακός, σπαγγετι ταχα καρμποναρα απαραδεκτο (παραβρασμενη παστα, ζεσταμενη κρ.γαλακτος κ ωμο μπεϊκον).
Θα σταθω ομως στο πιο αστειο σερβις που εχω συναντησει ποτε.Αγελαστοι κ αμιλητοι σερβιτοροι,με υφος που ειτε υποδηλωνει την τρομερη αυτοπεποιθηση για το σουπερ προϊον ειτε την παντελη αδιαφορια απο τη στιγμη που ερθει ο λογαριασμος.Τελικα ηταν το δευτερο.
Ενδεικτικα ζητησα λιγο τριμμενο τυρι απο δυο σερβιτορους που με αγνοησαν επιδεικτικά.
Ξαναζητησα απο τον πρωτο σερβιτορο κ γυρισε δυο φορες φευγοντας κ με στραβοκοιτουσε. Μου ηρθε να γελασω :)
Το αναφερω ως αστειο γιατι δε μου εχει ξανατυχει να με στραβοκοιταζουν τοσο επιδεικτικα. Σαν παιδακι εκανε.
Δεν το προτεινω ουτε για το φαγητο, ουτε για τις τιμες, ουτε κυριως για το τραγικο σερβις. Ισως μονο για την τοποθεσια που ειναι πολυ ωραια μπροστα στη θαλασσα.
Γυράδικο, Ιερισσός, Ν. Χαλκιδικής
Ηρθαμε για βραδακι για κρεατικα κατοπιν προτασης ντοπιων.
Οντως χειροποιητος κ πολυ proper γυρος,χωρις πολλα αλατια κ μπαχαρικα, χοντροκομμενος κ old school.
Μπιφτεκι σφιχτο , πλακε, ψιλοτύπου βουτυρου που ειμαι φαν, κ ηταν αξιοπρεπες.
Παντσετες μια χαρα.Πατατα προτηγανισμενη (αναμενομενο) οκ.
Γενικα το προτεινω ανετα για το φαγητο αλλα το μερος μνιεχ.Περιπου σαν να εισαι εξω απο κτελ.Θα ξαναπηγαινα ευχαριστως ομως.Λαϊκοτατη κ ευγενικη φαση.
[νεκροταφείο] Fast food, Σκρα 8, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Το συγκεκριμενο μαγαζι εχει ενα πολυ δυνατο concept που ειναι φαγητο κανονικης κουζινας με τεχνικες, ακριβα υλικα και παρασκευη των παντων εντος(κυριως πιατα, sides, σαλτσες κλπ), το οποιο προσφερουν κατα κανονα σε σαντουιτς.Και το σαντουιτς ειναι κατι το οποιο περιμενεις να ειναι οικονομικο.Οποτε καπου εκει δημιουργειται το μπερδεμα.
Εχουμε καθισει μια φορα στο εξωτερικο τραπεζακι με παιδια ειχαμε παρει το παστραμι, την ταλιατα προβατινα, την παντσετα , διαφορα sides και cocktails.Οντως δεν το λες οικονομικο και μπορει να παρουσιασει τις αδυναμιες που μπορει να εχει μια ζωντανη κουζινα ως προς τη συνεπεια στην εκτελεση των συνταγων αλλα το concept και αυτα που φαγαμε μας αφησαν ικανοποιημενους.Θα ξαναπηγαινα ευχαριστα.
Μεζεδοπωλείο, Καλλονή, Ν. Γρεβενών
Πριν αρκετους μηνες μετα απο επισκεψη μας στα χωρια των Γρεβενων εκεινης της περιοχης περασαμε απο την Καλλονη και καθισαμε στην αυλιτσα για καφε και τσιμπημα και καθισαμε ωρες. Η αυλη ειναι σε πολυ ομορφο μερος που χαζευεις δασος και αδειαζει το μυαλο.
Στα του φαγητου δε θυμαμαι πολλα πραγματα γιατι περασε καιρος αλλα θυμαμαι οτι εφτιαχναν διαφορα μεζεδακια οι ιδιοι τους τα οποια ηταν αξιολογα. Δλδ εχω ευχαριστη αναμνηση.Τα κρεατα ομως ηταν καπως basic.Νοστιμα αλλα οχι αυτοτελης λογος επισκεψης. Αν θυμαμαι καλα καποια τα φερνουν απο θεσσαλονικη.Αλλα με επιφυλαξη αυτο.
Το μαγαζι το εχουν δυο αδερφια που γυρισαν απο Θεσσαλονικη στο χωριο και το κρατανε ολοκληρο το χρονο.Νομιζω στην κουζινα ειναι και η μητερα τους.Πολυ ευγενικοι και συμπαθητικοι ολοι τους. Αξιζει μια επισκεψη για καφε και τσιμπημα.Ευχαριστα θα ξαναπηγαινα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Ψαροταβέρνα, Νέα Κούταλη, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Εδώ δυστυχώς την πατήσαμε.
Θα ξεκινήσω με τα θετικά.Το μέρος είναι όμορφο μπροστά στο λιμανάκι της Νέας Κουταλης.έχουν φτιάξει παραπλέυρως και μία σκεπαστή εξέδρα όπου και καθίσαμε και ήταν πολύ όμορφα.Και εδώ τελειώνουν τα θετικά.
Επισκευθήκαμε τις "σπιτικές νοστιμιές" καθώς συμμετέχει μαζί με άλλα αξιόλογα καταστήματα του νησιού σε μια πρωτοβουλία ανάδειξης τοπικών γεύσεων , οπότε υποθέσαμε πως άξιζε τον κόπο.Το μενού βέβαια που αφορούσε σε αυτήν την πρωτοβουλία βασιζόταν κυρίως σε κρεατικά οπότε δεν το τιμήσαμε.Θα αναφερθώ μόνο στα κυρίως καθώς τα περιφερειακά ήταν οκ.Η γαριδομακαρονάδα ήταν δυστυχώς απαράδεκτη.Παραβρασμένα ζυμαρικά με μια σάλτσα πουμαρό ή αραιωμένο πελτέ, χωρίς μυρωδικά, χωρίς την παραμικρή γεύση θαλασσινών , κ μερικες γαρίδες λες και ψήθηκαν ανεξαρτητα, απο επάνω.Πλήρης απογοήτευση δυστυχώς.Το σαλάχι ανόστο και τελέιως στεγνό.Τιμές δυστυχώς δε θυμάμαι που σημαινει ουτε φτηνο ουτε ακριβο μάλλον.Προσωπικά δεν το προτείνω σε καμία περίπτωση.
Εστιατόριο, Καλλίπολη, Ν. Πέλλας
Περί τα μέσα Ιουλίου επισκευθήκαμε το εν λόγω εστιατόριο και ήταν αποκάλυψη για τα δεδομένα της περιοχής. Πολύ σύγχρονη προσέγγιση στο κρέας και τα συνοδευτικά του που δεν περιμένεις με τίποτα να βρεις σε ένα μικρό χωριό σαν την Καλλίπολη. Ο μάγειρας δείχνει να έχει δουλέψει σε κουζίνες και έχει τεχνική και μεράκι καθώς ο κατάλογος δεν είναι σταθερός από ότι μάθαμε. Έχει κατα καιρούς διάφορες κοπές κρεάτων και πρέπει να φέρνει και σιτεμένα.
Αυτά που πήραμε εμείς και φαίνονται στις φωτογραφίες μας εξέπληξαν πολύ ευχάριστα και σίγουρα θα υπάρξουν επαναλληπτικές στο μέλλον. Πολύ μεγάλο συν η ποιότητα στις πρώτες ύλες του και η τεχνική του. Επίσης η ευγενική και εξυπηρετική κοπέλα στο σέρβις. Μικροαστοχία το οτι η καπνιστή μπριζόλα ήταν κάπως στεγνή αλλα κατά τα άλλα πολύ ευγευστη. Όπως και τα sliders ήθελαν λίγο πιο πολλά ζουμιά (σως, λαχανικα ή κάτι τέτοιο). Λόγω μικρού μεγέθους στεγνώνουν μέσα στη χειροποίητη φοκάτσα τους. Λεπτομέρειες όμως. Αξίζει σίγουρα στήριξης, ειδικά στο νομό Πέλλας που σπανίζουν οι πρωτότυπες ιδέες. Οι τιμές πολύ καλές για το είδος. Το προτείνω με 1000.
Ψαροταβέρνα, Διαπόρι, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Παρα τις μη πολυ θετικες εντυπωσεις απο την προηγουμενη επισκεψη μας, μας εβγαλε ξανα ο δρομος στο μενελαο. Αυτην τη φορα τα πραγματα ηταν σαφως καλυτερα (οχι βεβαια και θεαματικα). Δεν ειναι κακη επιλογη αλλα δεν ξεχωριζει κιολας. Καποια πραγματα ηταν νοστιμα καποια οχι (πχ το χταποδι το ξυδατο παρα το οτι ηταν μεγαλη μεριδα και πολυ μαλακο σε αντιθεση με την προηγουμενη φορα, εντουτοις ειχε μια πολυ λιγωτικη γλυκοξινη γευση που μας το χαλουσε τελειως). Αν θυμαμαι και οι τιμες ψιλο-νορμαλ αυτην τη φορα με ελαφρυ καπελο. Σα να λεμε μεσες τιμες Θεσσαλονικης.
Ψαροταβέρνα, Γομάτι, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Επιστροφή στην αγαπημενη Λημνο μετα απο δυο χρονια και στο ακομα πιο αγαπημενο Φλωμαρι.Το επισκεφθηκαμε δυο φορες και οι εντυπωσεις παραμενουν ιδιες οπως και την πρωτη φορα.Εξαιρετικη ταβερνα σε μοναδικο μερος με τη μαγειρισα και ιδιοκτητρια Μάλαμα να μην κανει εκπτωσεις στον τροπο που δουλευει.Πρωτες υλες που περνουν απο τον ελεγχο της, οχι κατεψυγμενα, μεγαλα ψαρια κατοπιν παραγγελιας.Απαραιτητο ενα τηλεφωνο πριν αν θελεις κατι ιδιαιτερο.Οτι φαγαμε ηταν πολυ νοστιμο και οι τιμες φυσιολογικης ταβερνας χωρις τουριστικο καπελο.Ενδεικτικα ροφός 1,3kg 45 ευρω το κιλο.
Ακολουθεί φωτορομαντσο.
Ταβέρνα, Κέρκυρας 1, Καλαμπάκα, Ν. Τρικάλων
Α! με επιφυλαξη νομιζω δεν ανοιγει μεσημερι.Νομιζω μετα τις 6.
Ταβέρνα, Κέρκυρας 1, Καλαμπάκα, Ν. Τρικάλων
Παιδια παθαμε πλακα με τις σουβλες. Ειναι εθιστικες. Ουμαμι? Δεν ξερω..Ισως απο τις καλυτερες που εχουμε φαει ποτε.
Η ταβερνα σαν ταβερνα παιζει να εχει να αναβαθμιστει σαν χωρος απο τη δεκαετια του 70. Καθεται ομως πανω στις δαφνες της μαλλον.
Την τρεχουν παλαιοι παραδοσιακοι ταβερνιαρηδες. Εις εκ των οποιων διετελεσε κ χασαπης στο παρελθον.
Τιμες πολυ καλες (δυστυχως δε θυμαμαι ακριβως) νομιζω μια λαχανο καροτο ενα τζατζικι μια πατατες κ μια μιξ κεμπαπ προβατινα και κεμπαπ χοιρινο και μια μπυρα να δωσαμε γυρω στα 20-25 ευρω. Μεριδες μεγαλες. Τα παραπανω δυο ατομα δεν τα καταφεραμε ολα.

Αξιζει με τα 1000 κ την προτεινω ανεπιφυλακτα. Θα ξαναπαω σιγουρα.
Ψαροταβέρνα, Πηγαδάκι, Ν. Χαλκιδικής
Πήγαμε προ εβδομάδος στο εν λόγω και είχα όρεξη για ρεπορτάζ στον ταβερνοχώρο. Πήγαμε μεγάλη παρέα (8 άτομα) και κάναμε ανάλογη παραγγελία. Ήρθαν όοολα σε 5 λεπτά. Σαλάτες, πατάτες, τηγάνια, σχάρες, ορεκτικά, όλα! Αιφνιδιάστηκα και ούτε φωτογραφίες μπόρεσα να βγάλω ούτε να σκεφτώ. Όλα μέτρια και κάτω, φουλ μικροκύματα. Μόνη φωτεινή εξαίρεση το φιλέτο τόννου (τούνα μας το ανέφεραν-δεν ξέρω αν έχει διαφορά). Μας το πρότειναν οι ίδιοι. Ήταν πολύ νόστιμο, ζουμερό και σε καλή τιμή (νομίζω 9 ευρώ). Δεν το προτείνω.
Λοιπά, Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
Μέσα Ιουλίου καθίσαμε στο Ypsilon για καφέ και μοιραία πήραμε και μπέργκερ για συνοδευτικό. Είναι το νοστιμότερο που δοκίμασα στη Θεσσαλονίκη. Plain beef με δική τους μαγιονέζα και αν θυμάμαι καλά κλασσικά υλικά μέσα. Όπως πρέπει να είναι δηλαδή. Σωστά ψημένο και ζουμερό με πρωταγωνιστή το πολύ νόστιμο μπιφτέκι. Και οι πατάτες νόστιμες αλλά θα μπορούσαν να είναι και λίγες παραπάνω. Όπως και να έχει με την πρώτη ευκαιρία θα το ξανατιμήσω και το προτείνω. Αν δεν κάνω λάθος είχε γύρω στα 8 ευρώ αλλά με επιφύλαξη γιατί έχει περάσει καιρός.
Για το χώρο θα συμφωνήσω ότι είναι άνετος και καλόγουστος και η ατμόσφαιρα πολύ χαλαρή τουλάχιστον το καλοκαιρινό απόγευμα που πήγαμε εμείς.
[νεκροταφείο] Fast food, 15 Karnigradska St., Sofia, [εξωτερικό]
Θυμάμαι πριν περίπου 4 χρόνια είχαμε φάει και εκεί μπέργκερς που ειδικά για Βουλγαρία δεν τα έλεγες και φτηνά (πρέπει να είχε κανα 4-5 ευρώ το τεμάχιο) αλλά ήταν εθιστικά νόστιμα. Στο οδικό ταξίδι επιστροφής είχαμε πάρει δύο άτομα 8 μπέργκερς για το δρόμο να είμαστε σίγουροι οτι θα έχουμε αρκετές προμήθειες σε περίπτωση που χρειαστεί να γυρίσουμε με τα πόδια μέσα από τα δάση. Δεν ξέρω αν εξακολουθούν να είναι τόσο νόστιμα αλλά τότε είχαμε λαλήσει.
[νεκροταφείο] Ταβέρνα, Μανάση, Λευκάδα, Ν. Λευκάδας
αυτοτελής λόγος επίσκεψης στη Λευκάδα.
Ταβέρνα, Μεταμόρφωση, Ν. Ημαθίας
Πήγαμε στο αγκωνάρι μερικούς μήνες πριν, οπότε δε θυμάμαι λεπτομέρειες.
Σίγουρα ευχαριστηθήκαμε και το φαγητό και το μέρος που είναι σαν καταφύγιο μέσα σε δάσος. Σίγουρα δεν ευχαριστηθήκαμε τόσο τη διαδρομή. Έχει κάποια μανούρα να φτάσεις. Όχι κάτι εξτριμ αλλά έχει.
Την επιχείρηση που προσφέρει και διαμονή σε ξενώνα έχει μια οικογένεια από τη Νάουσα των οποίων η μητέρα που μαγειρεύει είναι Ρουμάνα.Η μπριζόλα η μοσχαρίσια με τη λευκή σαλτσούλα και το κεφαλοτύρι, η μαύρη τηγανιά καθώς και μερικά ακόμα πιάτα έχουν ρουμάνικες καταβολές. Η κυρία αυτή λοιπόν ήταν πολύ καλή οικοδέσποινα καθώς όταν πήγαμε ήμασταν μόνοι μας (άκυρη ώρα άκυρη μέρα και άνοιξε για εμάς) ευγενέστατη και πολύ καλή μαγείρισα με φαγητά που είχαν εμφανώς πολύ καλή πρώτη ύλη.
Αν τριγυρίζει κανείς σε εκείνα τα μέρη σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη καθώς θα φάει καλά (σε ορισμένες περιπτώσεις και πρωτότυπα) και οικονομικά μέσα στη φύση. Καλό είναι να πέσει κάποιο τηλέφωνο πριν πάει κάποιος για να τύχει καλής περιποίησης. Ξαναπάω άνετα.
Γυράδικο, Εθνάρχου Μακαρίου 21, Καβάλα, Ν. Καβάλας
προσυπογράφω τα θετικα σχόλια και ιδίως του ταβερνοαλανιού που το κατατάσσει στα μαγαζιά που αποτελούν αυτοτελείς λόγους ταξιδιού.Για κάθε έναν από εμάς φαντάζομαι είναι λιγα αυτα.
ο γύρος του είναι τζάμπιο λιγκ.Πατάτες χεράτες αλλά προς θεού μη βάλετε.Είναι αξιόλογες αλλά υποτιμούν το γύρο μέσα στην ίδια πίτα.
κατά τα άλλα απο συμπεριφορά είναι ανάλογα με τα κέφια.Αλλοτε τελίως τυπική και ανέκφραστη και άλλοτε θερμή και λαική χωρίς φαμφάρες.
Μεζεδοπωλείο, Λύχνα, Λήμνος, Ν. Λέσβου
οπως τα λεει ο τιμος.για εμενα η δευτερη καλυτερη ταβερνα στο νησι.στην κουζινα παιδια με τεχνικη και φαντασια.σκουμπρι καπνιστο πολυ καλο.ντακος καπως αφαιρετικος κ λιγο πιο μικρη ποσοτητα απο οσο επρεπε πολυ νοστιμος,μελιτζανα καπνιστη κ μια μπαλα μαλακο τυρι απο πανω πολυ νοστιμη,μανεστρακι με μυδια πεντανοστιμο,φλομαρι με πεστο τζενοβεζε πολυ ωραια αν κ εμενα μου εδωσε την εντυπωση μικροκυματος(η παρεα επιφυλαχθηκε),αφτουδια με μουστο κ κεφαλοτυρι πολυ ωραια,αρνακι μπουτι φουρνου με χορτα αυτο ηταν λιγο μετριο,νοστιμο στη γευση αλλα καπως σκληρο κ λιγο κρυο + λημνιο κρασι να δωσαμε απο κανα 15αρι,αντε κ λιγο παραπανω.
[νεκροταφείο] Καφενείο, Κάσπακας, Λήμνος, Ν. Λέσβου
πανω στο κασπακα(οχι στην πλατεια του χωριου ) εκει που ειναι κ το σχολειο εχει διπλα διπλα δυα καφενεια.δεν ξερω αν προκειται για το εξοχικο η ειναι το διπλα γιατι δε θυμαμαι το ονομα.εμεις πηγαμε απογευματακι-βραδακι σε αυτο που εχει ενα υπερυψωμενο μπαλκονακι.εδω απολαυσαμε ισως την πιο ωραια θέα και ηλιοβασιλεμα στο νησι καθως εχεις απο αρκετα ψηλα θέα ολη τη θαλασσα.Προκειται λοιπον για καφενειο που θα σου βγαλει μεζεδακι.μας τηγανισε πεντανοστιμες πατατες,μια χωριατικη πολυ καλη,κ ενα μικρο πιατακι κρατακια.αυτο δεν ελεγε πολλα γιατι περα απο μερικα κομματακια κρασατη τηγανια που ηταν νοστιμη , τα υπολοιποα ηταν τυποποιημενα(λουκανικο,κατι κοτομπουκιες κατι τετοια)επισης μας ειπε οτι ψηνει κ σουβλακια.νομιζω κ τα δυο καφενεια ψηνουν.οταν πηγαμε ημαστε μονοι κ του ειπαμε να βγαλει οτι ηταν πιο ευκολο.
μπορει να μην προσφερει πολλα ομως αξιζει με τα 1000.εμεις εχουμε πολυ ομορφη αναμνηση.
α!εκοψε κ αποδειξη.τιμες καφενειου.
Ταβέρνα, Πλατύ, Λήμνος, Ν. Λέσβου
πανω κατω οπως τα λενε κ οι προλαλησαντες.σουβλες βεβαια δε δοκιμασαμε καθως πηγαμε μεσημερι.ομως δοκιασαμε τα αρνισια πα'ι'δακια που ηταν πολυ νοστιμα.οπως επισης κ το λιοκαφτο χταποδακι που ηταν πολυ μεγαλη ποσοτητα κ πολυ νοστιμο σε καλη τιμη.αξιζει.
Ψαροταβέρνα, Διαπόρι, Λήμνος, Ν. Λέσβου
το μερος ειναι καταπληκτικο και η ταβερνα μοιαζει να ειναι απο τη δεκαετια του 60 ανεπιτηδευτα.
οταν πηγαμε ειχε λιγα πραγματα που ολα ηταν μετρια και ακριβα.ισως οι πιο αδικαιολογητα τσιμπημενες τιμες στο νησι καθως ειναι και μακρυα και δεν εχει κ τιποτα τριγυρω.στο καταλογο πχ ελεγε χταποδι 10 ευρω νομιζω στην αποδειξη ηταν 9.κ παλι ομως, ενα μικρο πλοκαμι σε ενα αδειο πιατο.υποτιθεται φημιζεται για τα λιοκαφτα χταποδια του.
μπακαλιαροκεφτεδες ανοστοι,παστά απλα οκ,κολοκυθακι τηγανιτο-σωστο τηγανισμα,τραγανα ωραια αλλα λυσσα,αμπελοφασουλα λιγα και παραβρασμενα.πιπεριες τηγανιτες οκ.
Ταβέρνα, Σαρδές, Λήμνος, Ν. Λέσβου
θα ξεκινησω με τα πιο θετικα κατεβαινοντας στα οχι και τοσο πολυ..
καταπληκτικη εξυπηρετηση.ολοι οσοι δουλευαν στο μαγαζι παρ'οτι ειχε πολυ κοσμο ηταν εξυπηρετικοτατοι,ευγενικοι διακριτικοι και αμεσοι.με το που καθισαμε μας εφεραν και ειδικο καθισματακι για το μωρο.
εμενα οι τιμες για ταβερνα που προσφερει σπεσιαλιτε μου φανηκαν πολυ καλες.ισως (με επιφυλαξη) να ειναι ελαφρως χαμηλοτερες απο αυτες που εχει αναρτησει το ταβερνοαλανι.Ισως να χαρακτηριζεται τσιμπημενο γιατι παλιοτερα απο οτι εχω ακουσει ηταν πολυ πιο φτηνο το νησι.Πλεον ειναι στο μεσο ορο.
ατμοσφαιρα ομορφη με πολυ ευχαριστη αυλη και μεγαλη κληματαρια.
φαγητο μετριο στο συνολο του.υπαρχει το ελαφρυντικο οτι πλεον το μαγαζι ειναι τοσο διαφημισμενο που ειναι αδυνατον καποια πραγματα να μαγειρευονται επι τοπου.τα ζυμαρικα λοιπον(αυτουδια,φλομαρια) ξαναζεσταμενα οποτε εχαναν.το γουρουνοπουλο ηταν μετριο κ η σαλτσα απο πανω στεγνη(ξαναζεσταμενη)τα αμπελοφασουλα παραβρασμενα.πατατες χωριατικη νοστιμα.Δε θελω να τους αδικησω καθως φαινεται να ειναι καλη η κουζινα τους.απλα μαλλον ειναι για επισκεψη καποια μη πολυ τουριστικη στιγμη ωστε να τυχεις και της αναλογης ποιοτητας στο μαγειρεμα.παιζει να ξεχναω και κατι.αλλα πρεπει να ειχαμε πληρωσει απο 12-13 ευρω 4 ατομα.
Ψαροταβέρνα, Γομάτι, Λήμνος, Ν. Λέσβου
Ιδιοκτήτρια είναι μια νέα chef που το μικρό της όνομα είναι Μάλαμα. Το μαγαζί νομίζω το έχει από πέρσι.
Κατά τη γνώμη μου η καλύτερη ταβέρνα του νησιού. Η ίδια η chef έχει γνώσεις μαγειρικής καθώς το έχει σπουδάσει και έχει εργαστεί σε κουζίνες απαιτητικές. Μας είπε οτι έχει εργαστεί στη hytra στην Αθήνα καθώς και σε άλλα δυνατά εστιατόρια που δε θυμάμαι. Είναι αλανάκι από τα λίγα.
Η ταβέρνα βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό μέρος με τρομερή θέα μόνη της πάνω σε έναν κόλπο όπου βρίσκεται και η παραλία Γομάτι. Ο δρόμος είναι λίγο τράβηγμα και τα τελευταία 1-2 χιλιόμετρα είναι χωματόδρομος. Κατά τη γνώμη μου όμως αξίζει και με το παραπάνω.
Στα του φαγητού που είναι και η ουσία. Σε αρκετά πιάτα της βλέπεις την τεχνική της όπως στον ντάκο με καλαθάκι και μαριναρισμένο κολοκυθάκι που ήταν πάρα πολύ καλός (τιμή 5 γιουροζ αν θυμάμαι καλά). Τα ζυμαρικά της (φλωμάρια, αυτούδια) είναι δικά τους χειροποίητα και από οτι μας ενημέρωσε τα φτιάχνει η μάνα της. Ήταν μακράν τα καλύτερα που φάγαμε στο νησί.
Εδώ να πω οτι στην ταβέρνα αυτήν φάγαμε 2 φόρες. Την πρώτη πήγαμε Κυριακή όπου γινόταν ένας κακός χαμός και η ίδια μας απολογήθηκε γι'αυτό, λέγοντας μας πως τέτοια μέρα δεν το ευχαριστιέται ούτε η ίδια γιατί κάνει δουλειά του ποδαριού για να προλάβει. Επειδή περιμέναμε όμως αρκετή ώρα κατόπιν δική μας επιθυμίας για να δοκιμάσουμε τα φλωμάρια της, μας τα έφερε στο τέλος και μας τα κέρασε. Φάγαμε εκείνη την ήμερα και κάποια κρέατα της ώρας (πχ παντσετα που ήταν ωραίες αλλά δεν ξέρω τι σκεφτόμασταν όταν τις παραγγέλναμε, είχε πολύ καλύτερες επιλογές). Επίσης φάγαμε και τα πιο ωραία αμπελοφάσουλα σαλάτα στο νησί.
Τη δεύτερη φορά που πήγαμε κάναμε και την υπερβολή μας. Ντακος στανταρακι, μυδια αχνιστα πολυ ωραια και αστακομακαροναδα 65 γιουροζ το κιλο. Ηταν πολυ καλη πραγματικα αν και μαγειρευτηκε απο το μαστορα (οχι απο την ιδια) που εχει στην κουζινα για καποια πιατα ο οποιος ηταν για πολλα χρονια μαγειρας στο Αη Στρατη.
Οι τιμες ειναι πολυ καλες εως χαμηλες. Το σερβις δεν ειναι επαγγλματικο (πιο οικογενειακο το λες-χωρις αυστηρη οργανωση) αν και οταν πηγαμε ηταν η ταβερνα στα ανοιγματα, παντως ειναι πολυ εξυπηρετικοι και ευγενικοι. Το μερος καταπληκτικο και το φαι αντιστοιχο.
θα επανελθω με φωτοζ
Λοιπά, Αγγελή Γάτσου 13, Έδεσσα, Ν. Πέλλας
οπως λεει και ο τιτλος προκειται για cafe-playhouse με επιτραπεζια play-stations κλπ με το αναλογο ευχαριστο νεανικο design.
γενικα δεν παει το μυαλο σου οτι εχει και φαγητο, παρ'ολα αυτα ειναι μια ευχαριστη εκπληξη καθως εχει,burgers,club sandwiches,pizza,noodles,διαφορα αλλα σαντουιτς,σαλατες κ γλυκα.
δοκιμαστηκαν το club box με φιλετο κοτοπουλο,τσενταρ,μπεικον κλπ και ηταν πολυ νοστιμο και χορταστικο με συνοδεια πατατας τηγανιτης (τυπου mcCain αυλακι) στα 6 ευρω.
επισης δοκιμαστηκε burger mamma mia παλι με τις ιδιες πατατες.ηταν πολυ καλο (στα 5 ευρω μεριδα) και ο κιμας ηταν κανονικη δικη τους συνταγη και οχι κατεψυγμενος.ο συνδυασμος των υλικων σε αυτο που δοκιμασαμε ηταν πετυχημενος.
γενικα ευχαριστη εκπληξη σε μια πολη σαν την Εδεσσα που οι επιλογες ειναι πολυ περιορισμενες και τις βαριεσαι ευκολα.
νομιζω οτι κουζινα εχει απο το απογευματακι και μετα και αν ζητησεις τα δινει και σε πακετο αλλα δεν κανει delivery.
Ειναι αξιολογη προσπαθεια και θα ξανατιμηθει.
Ταβέρνα, Μεσημέρι, Ν. Πέλλας
ισως η καλυτερη ταβερνα της περιοχης.
καταπληκτικο σνιτσελ(προσωπικα δεν εχω φαει καλυτερο και παντα το αποφευγω στις ταβερνες γιατι μου φαινεται κακη επιλογη) και μπιφτεκι με αυγο τηγανιτο και παρμεζανα(μπεργκερ το λεει αλλα δεν ειναι με ψωμακι).πολυ καλα κρεατα γενικα και περιποιημενα τα παντα.
εχω την εντυπωση πως λεγεται πλατανος η ταβερνα(με επιφυλαξη).
τιμες παλιοτερα αρκετα χαμηλες, πλεον νορμαλ.
Ψητοπωλείο, Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 159, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
το μπιφτεκι τους ειναι λαστιχο κ προσωπικα μου αρεσει.ειναι μικρο κ προφανως δεν προοριζοταν ποτε για μπιφτεκι βουτυρου αλλα μονο για σαντουιτς.οποτε με προβληματιζει αν θα πρεπει να μπει στο chart.ισως μονο για την σχετικα συμπαγη υφη κ τη γευση.σε συγκριση με τα υπολοιπα σιγουρα το πιο (αν οχι το μονο) βιομηχανικο.
[νεκροταφείο] Μαγειρείο, Βασιλίσσης Όλγας 6, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
μπιφτεκι βουτυρου λαστιχο (οπως πρεπει κ μου αρεσει).υπολειπεται σε γευση απο τα υπολοιπα της κατηγοριας που εχω δοκιμασει αν και εχει καλη υφη για το είδος.παρ'ολα αυτα σαντουιτς με ιστορια.παντα ευχαριστο γευμα.comfort food.
[νεκροταφείο] Ταβέρνα, 25ης Μαρτίου 10, Έδεσσα, Ν. Πέλλας
μπιφτεκι βουτυρου νο.3 στα charts μου.πολυ μεγαλο μεγεθος,καλη υφη (απο αυτα που τα κοβεις με μαχαιρι-οπως πρεπει) ,πολυ καλο στη γευση αλλα με πιο πολλα μπαχαρικα απο οσα χρειαζεται.παντως δε θα αφησει κανεναν βουτυρομπιφτεκοφαγο παραπονεμενο.τιμια κ η ταβερνα στο συνολο της σχεδον.
[νεκροταφείο] Μαγειρείο, Ολύμπου 127, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
στην αναζητηση μπιφτεκιου βουτυρου ,δευτερη επιλογη μου που σε γευση κ υφη κονταροχτυπιεται με του αρχοντικου στο αδενδρο.σαφως μικροτερο σε μεγεθος αλλα ισως το καλυτερο εντος θεσσαλονικης.(αν καποιος γνωριζει άλλα ελπιζω να γραψει την κριτικη του γιατι κανω σαφαρι).
Ταβέρνα, Άδενδρο, Ν. Θεσσαλονίκης
στην αναζητηση του κλασσικου oldschool μπιφτεκιου βουτυρου,που πλεον ειναι υπο εξαφανιση, ξεκιναω απο αρχοντικο που μαλλον ειναι το καλυτερο που εχω φαει.τεραστιο μπιφτεκι με τη σωστη συμπαγη κρεατενια υφη(σχεδον σαν να εχει ξαναομογενοποιηθει πληρως ο κιμας) οπως ακριβως μου αρεσει κ πρεπει.
παντα με προκαλει για παρακαμψη..
Πατσατζίδικο, Μάρκου Μπότσαρη 7, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
ο πιο καλος πατσας μεχρι στιγμη στη θεσσαλονικη.καθαρος ποιοτικος και περιποιημενος.
τιμες αρκετα υψηλες για πατσα και για οτι εχω συνηθισει στην εδεσσα που εχει τον καλυτερο πατσα του κοσμου.
[νεκροταφείο] Fast food, Προξένου Κορομηλά 11, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
με μπερδεψε αρκετα το συγκεκριμενο καταστημα.
διακοσμηση ωραια, industrial cozy σκηνικο και εξυπηρετικο σερβις με ορεξη.
το μπερδεμα: υπαρχουν πλεον 2-3 μπεργκεραδικα στη θεσσαλονικη και υπαρχει μια δυνατοτητα συγκρισης.θεωρω πως εδω εφαγα ισως το πιο απολαυστικο μπεργκερ (πηγα δυο φορες και εφαγα ham και cheese) αλλα το χειροτερο value for money.
τα μπεργκερ ερχονται ασυνοδευτα ειναι μετριου μεγεθους και δε χορταινεις με ενα αν πεινας.οι πατατες ειναι κυριολεκτικα μια χουφτα και κανουν 2 ευρω.
ισως λογω περιοχης τα εξοδα να ειναι αυξημενα και εκει να οφειλονται οι τιμες.δεν ξερω.
επισης απο τα τρια ειναι το πιο junk καθως ψηνουν σε μεταλικη πλακα και παρ'οτι τις καθαριζουν συνεχεια με σπατουλες ψηνονται στο λιπος τους (ισως γι'αυτο να ειναι και το πιο απολαυστικο :) ).
παρ'οτι λοιπον εχουν ισως το πιο απολαυστικο μπιφτεκι το παξ παραμενει η πιο αξιολογη προταση σε συνολο καθως δεν υπολοιπεται και αρκετα σε γευση και ειναι σαφεστατα value for money επιλογη.το brothers απο την αλλη ενω ειναι χορταστικο κλπ δε μου αρεσει καθολου το μπιφτεκι (υποκειμενικο).
αξιζει σιγουρα τη δοκιμη αλλα η συχνη επαναλληψη ειναι αδυνατη λογω τιμων αλλα και τροπου ψησιματος.
Ψαροταβέρνα, Οικισμός Δροσιά, Σμίλα, Ν. Θεσσαλονίκης
χθεσινο update.
παρεα 6 ατομων πηραμε:
2 πατατες χειροποιητες πολυ καλες
2 μυδια τηγανιτα πολυ καλα
1 χταποδι τρομερο (8,5-ελαφρως τσιμπημενο)
1 χωριατικη μια χαρα(θελει προσπαθεια τετοια εποχη να μην ειναι καλη)
1 τονολακερδα καπνιστη δικη τους πολυ καλη (λιγο παραπανω ξαλμυρισμενη απο οσο επρεπε)
1 κολοκυθακια τηγανιτα με τζατζικι απλως καλα
1 κουτσομουρες εξαιρετικες
1 μεγαλουτσικο φρεσκο μπακαλιαρο πολυ καλο
2 φετες μαγιατικο (38 ευρω το κιλο) λιγο πιο θαλασσιλα θα θελαμε - σαν μπριζολα ηταν - παρ'ολα αυτα αρκετα καλο
1 καλαμαρακια εξαιρετικα
1 τυροκαυτερη με κομματια τυρι πολυ καλη
1 τσιπουρο (ανευ) ηδωνικο
1 μπυρα
4-5 νερα 2 αναψυκτικα
107 γιουρο νοτ μπαντ
παραμενει πολυ καλη επιλογη
τα παιδια στο σερβις πολυ ευγενικα
η τοποθεσια απο τις καλυτερες
για οσους θελουν να το συνδυασουν με μπανιο η θαλασσα μπροστα μετρια.
Ψαροταβέρνα, Οικισμός Δροσιά, Σμίλα, Ν. Θεσσαλονίκης
ειναι η πιο αξιολογη ψαροταβερνα που εχω παει στη θεσσαλονικη και περιξ.η τοποθεσια ειναι πραγματικα εξαιρετικη και οι τιμες χαμηλοτερες απο το μεσο ορο της θεσσαλονικης (μεγαλα ψαρια 30 με 45 ευρω μας ειπε το κιλο).ο ιδιοκτητης πολυ εξυπηρετικος και μας ειπε οτι ψαρια παιρνει απο καικια στην επανωμη και οχι απο την ισχθυοσκαλα της μηχανιωνας.
δεν θυμαμαι ακριβως τι ειχαμε φαει αλλα φυγαμε πολυ ευχαριστημενοι.το μονο που θυμαμαι ειναι οτι δεν ειχαμε ενθουσιαστει με τα αχνιστα μυδια σε αντιθεση με τα τηγανιτα που ειναι πολυ καλα.ολα τα αλλα πολυ καλα.
ειναι λιγο τραβηγμα να πας αλλα οποτε υπαρχει διαθεση για ψαροεξορμηση ειναι πλεον πρωτη επιλογη.
την προτεινω ανπιφυλακτα.
[νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Διαγόρα 77, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
ειχα κανει μερικες αποπειρες πριν κανα δυο χρονια στο συγκεκριμενο μαγαζι κ ηταν απο μετριες εως απογοητευτικες(μια φορα μαλιστα το κρεας ηταν στα τελειωματα μαλλον κ ειχε κατσει καιρο πανω στη σουβλα οποτε ηταν τελειως ξερο οποτε εριξα ακυρο)
πριν κανα διμηνο ειπα να δωσω την τελευταια ευκαιρια και εκανα κωλοτουμπα τρελη.ο γυρος τους ειναι ισως ο πιο νοστιμος που εφαγα στη θεσσλαονικη.ισως οχι το πιο ποιοτικο κρεας καθως εχει αρκετο λιπος αλλα απο νοστιμια δεν εχω λογια.ειναι σχεδον εθιστικος πλεον.
τα της ωρας του δε λενε πολλα -χωρις να ειναι ασχημα.οι πατατες ειναι αποδεκτες και οι σαλατες προφανως εμποριου και πιθανοττα λαθος μαρκες καθως δεν ειναι νοστιμες, δεν ειναι κακες ποιοτικα απλα δεν κολλανε πουθενα οι γευσεις τους.το ψωμακι απαραδεκτο(σελεκτ αφρολεξ),πραγματικα αδικουν την πολυ καλη αναβαθμιση του γυρου τους.ο γυρος τους ομως παραμενει απολαυστικοτατος και ενα straight σαντουιτς σε πιτα (που ειναι μια χαρα) με γυρο μουσταρδα ντοματα κρεμμυδι κ μπουκοβο για τους θεριακληδες ειναι σε μονινη βαση στο μυαλο μου.τιμες ελαφρως τσιμπημενες (αναμενομενες για σουβλα στα καρβουνα) αλλα εχει αρκετα οικονομικες προσφορες (πχ 4 σαντουιτς σουβλας 10 γιουροζ).
προτεινω το γυρο με τα 1000.(βεβαια παντα εχω τη φοβια μην ειναι στα τελειωματα κ ζησω την προ διετιες τραυματικη εμπειρια).
[νεκροταφείο] Ψητοπωλείο, Εντευκτηρίου 1, Σταυρούπολη, Ν. Θεσσαλονίκης
για τρελες λιγουρες χωρις ευρωλιγουρες.
ΕΠΙΚΟ.
[νεκροταφείο] Εστιατόριο, Κωνσταντινουπόλεως 140, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
μας προκατέβαλε το σχόλιό σου λοιπόν και πήγαμε και εμείς στο σκούφο και ειναι όντως εξαιρετικό μαγαζί.πήραμε γαλλική κρεμμυδόσουπα που αν και μικρή ποσότητα (λογική ορεκτικού - πρώτου πιάτου γαρ) ήταν νοστιμότατη.πατάτες όπως στις φώτο επίσης πολύ ωραίες.φέτα πανέ με μαρμελάδα ντομάτας νοστιμότατη κ αυτή.ένα μπεργκερ με χοντρό μέτρια ψημμένο μπιφτέκι με έντονη τη γεύση του μοσχαρίσιου κιιμά για τους φαν του είδους πολύ καλό-ζουμερό και μέτρια σφιχτό (όχι κεφτές) πρόπερ.πήραμε κ κάτι ακόμα που δε μου έρχεται.
λεπτομέρεια,μας ρώτησε αν θέλουμε νερό βρύσης η μπουκάλι-άρα όχι κουτοπονηρίές με έμμεσα κουβέρ κλπ.και ένα ποτήρι κρασί λευκό κυρ Γιάννη.γύρω στα 13-14 Ευρώ το άτομο.
η κοπέλα στο σέρβις πρόσχαρη και εξυπηρετική και μας ενημέρωσε οτι το Σάββατο στις 30/11 κάνουν event αποχαιρετίσματος του φθηνοπώρου και καλωσορίσματος του χειμώνα με ανανεωμένο χειμωνιάτικο μενού.
αξίζει και το προτείνω.
[νεκροταφείο] Ξένο, Καστριτσίου 3, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
πήγαμε παρέα 5 ατόμων.πήραμε όλοι μακαρονάδες και μια μεγάλη πίτσα(όντως πολύ μεγάλη) για τη μέση.όλες οι μακαρονάδες πολύ νόστιμες και η πίτσα σίγουρα η καλύτερη που έχω φάει στη Θεσσαλονίκη.οι τιμές (όπως φαίνεται και στον κατάλογο) value for money καθώς και πολύ νόστιμα ήταν όλα και ευμεγέθη.
το συνιστώ και προφανώς θα ξαναπάω.
Φούρνος-Ζαχαροπλαστείο, Δωδεκανήσου 15, Θεσσαλονίκη, Ν. Θεσσαλονίκης
εξαιρετικα μικρα πιροσκι με τυρι,κιμα,κρεμα,μανηταρι.απο τα λιγα πιροσκι που εχω φαει στα οποια η ζυμη δεν ειναι λαδερη.καλα και τα υπολοια πεινιρλακια κλπ.αλλα τα πιροσκι μια κλαση επανω.
« Προηγούμενη 1-40 από 87 Επόμενη »