Ο καουμποϋς [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΚαφενείο
ΔιεύθυνσηΚοτυώρων 33, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Cowboy's, καουμπόης
Άνοιξε1994
ΈκλεισεΟκτώβριο-Νοέμβριο 2020
ΙδιοκτησίαΒασιλική Ανανιάδου
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του άνοιξε ο Albert.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει κάμποσες φορές Αύγουστο 2019 με Σεπτέμβριο 2020.

Καφενείο ζόρικο για αλάνια. Θαμώνες παππούδες, εργάτες και ρεμπέτες. Ο παππούς Σωτήρης (το όνομα του μαγαζιού είναι το παρατσούκλι του) μαγειρεύει πιο δυνατά από τον καφενειακό μέσο όρο. Παίζει με τηγάνι και ηλεκτρική σχάρα, δεν έχει κάρβουνο. Πολύ λίγα και τίμια πράγματα, ψαρικά και κρεατικά. Όταν κάτι είναι προκάτ θα σας το πει. Χάι λάιτ η μελιτζάνα του. Αξίζει! 🤠

Εικόνες (28)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κουτσομούρα (καλή, αλλά ήθελε στράγγισμα)
[εικόνα]
Ρώσικη (σπιτική, καλή)
[εικόνα]
Σαμπανιό/σαφρίδι (καλό)
[εικόνα]
Κολοκυθοκεφτέδες (απλώς οκ)
[εικόνα]
Τυρο + καυτερή (καλή)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (πολύ καλή όπως πάντα)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (καλή)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2020)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (για το σβήσιμο της βραδιάς)
[εικόνα]
DIY τυροκαυτερή
[εικόνα]
DIY τυροκαυτερή
[εικόνα]
Σαφρίδια (καλά)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Γάμπαρη (καλή, ήθελε στράγγισμα)
[εικόνα]
Κουτσομούρες (καλές)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (εξαιρετική)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (ενισχυμένη και καλή)
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (από Καβάλα είπε το παίρνει, δε μου άρεσε)
[εικόνα]
Πεπόνι & καρπούζι
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Σαφρίδια (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Καρπούζι & πεπόνι
[εικόνα]
Καυτερή (τούρμπο!)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (οκ αλλά του εμπορίου)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (τη φτιάχνει εκείνη τη στιγμή, ζεστή, καπνιστή και νόστιμη!)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Αύγουστος 2019)

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
ταβερνοαλάνι
@Κίτσος σ' ωραίος και τα λες ωραία, τα σέβη μου. Αργήσαμε πολύ να τον ανακαλύψουμε τον Σωτήρη, τέτοια λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν...
Κίτσος
Αν και αρκετά καθυστερημένα θα ηθέλα να πω λίγα λόγια για το μαγαζί αυτό και τον ιδιοκτήτη του καθώς στον ένα χρόνο περίπου που σύχναζα εκεί είχα δεθεί συναισθηματικά μαζί τους.

Πολύ λυπηρός ο θάνατος του κύριου Σωτήρη, του τρισμέγιστου αυτού αρχιαλανιού και αυτοκράτορα των απανταχού ιδιοκτητών καφενέδων και εξίσου θλιβερή και η απώλεια αυτού του κεφαλαιώδους σημασίας ογκόλιθου ανυπολόγιστης αισθητικής και πολιτισμικής αξίας που ήτανε η μαγαζάρα του. Με θλίβει από τη μια που δεν μπόρεσα να "ζήσω" περισσότερο και αυτόν και το μαγαζί του αλλά από την άλλη χαίρομαι που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω ενδεχομένως μια από τις τελευταίες εμπειρίες αληθινής λαϊκής γαστριμαργικής ψυχαγωγίας που προσφέρει η πόλη.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του κυρ Σωτήρη και να του συγχωρήσει τις όποιες αμαρτίες που σίγουρα ως άνθρωπος θα είχε ένεκα της σπουδαίας συμβολής του στην λαϊκή καφενειακή κουλτούρα αλλά και της χαράς και ευφροσύνης που τα μεζεκλίκια του, η ανεπιτήδευτη συντροφιά του και η αυθεντική ατμόσφαιρα του τσαρδιού του θα χάρισε σε δεκάδες ανθρώπους της φτωχολογιάς τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες.

Αιωνία η μνήμη αμφοτέρων (μαγαζιού και ιδιοκτήτη). Καουμπόη θα μας λείψεις.
ταβερνοαλάνι
Με λύπη ενημερώθηκα ότι αυτές τις ημέρες απεβίωσε ο κύριος Σωτήρης ο καουμπόης... RIP
Κίτσος
Από το τελευταίο μου σχόλιο μεχρι τώρα πρέπει να έχω κάτσει γύρω στις 12 με 15 φορές. Αυτό τα λέει όλα νομίζω αλλά δεν μπορώ να μην αναλύσω περαιτέρω τι ακριβώς παίζει.

Το μαγαζί είναι για μύστες και δερβίσηδες των καφενείων - για απόλαυση στο μέγιστο - αλλά όχι μόνο. Συχνάζουν συγκεκριμενες παρέες και λόγω του λαϊκού κλίματος εύκολα γίνεσαι γνωστός με όλους. Ο Καουμπόης είναι τεράστιος μάγκας, κιμπάρης και άριστος επαγγελματίας, ξέρει να φέρεται στον πελάτη που τιμάει το μαγαζί του και πάνω απ' όλα αγαπάει τη δουλειά του. Τα σαγανάκια του είναι επι το πλείστον αξεπέραστα (τα καλύτερα που έχω φάει μέχρι στιγμής είναι μπακαλιάρος και γαύρος). Το τσίπουρο δυνατό και καθαρό (λέει πως είναι διπλής απόσταξης από Καβάλα). Τα σουτζουκάκια είναι ο ορισμός της αλητείας.

ΑΛΛΑ, όλα τα λεφτά είναι η ατμόσφαιρα και η συνολική εμπειρία. Πότε πότε (συνήθως παρασκευοσάββατα) παίζει τρελή μπουζουκοκατάσταση όπου αλάνια μουσικοι φίλοι του Καουμπόη παίζουν για την πάρτη τους και για το κέφι τους προς τέρψη φυσικά και των υπόλοιπων μερακλήδων. Το μαγαζί είναι θησαυρός. Άπαντες αρχαιοσκαπανείς και εραστές της λαϊκότητος τρεχάτε όσο προλαβαίνετε γιατί τέτοια μαγαζιά σπανίζουν και σε μερικά χρόνια μπορεί και να αποτελούν οριστικά και αμετάκλητα παρελθόν.
Κίτσος
Ξαναπήγαμε και αυτή τη φορά δοκιμάσαμε ψαρικά. Είχε πεσκανδρίτσα την οποία μαγείρεψε σαγανάκι και ήταν πολύ πετυχημένη. Εξαιρετικά νόστιμες και κάτι τηγανητές ολόφρεσκες κουτσομουρίτσες. Κρατσάνιζαν ηδονικά στο στόμα και γευόσουν θάλασσα ενώ τις έτρωγες. Τα υπόλοιπα πιάτα (καπνιστό σκουμπρί, τηγανητές μελιτζάνες, ντοματοσαλάτα) διεκπεραιωτικά. Αξιόλογες είναι και οι ρομβοειδείς κομμένες στο χέρι πατάτες του και το τσίπουρο του, ήπιο αλλά και καθαρό. Οι τιμές σίγουρα χαμηλές για την ποιότητα και ποσότητα αυτών που φάγαμε αλλά και για τη συνολική εμπειρία. Το μαγαζί οπωσδήποτε έχει μεγάλο γευστικό και - τουλάχιστον για εμένα - αισθητικό ενδιαφέρον και μάλλον θα αναδειχθεί ως ένα από τα αγαπημένα μου. Να επισημάνω ότι σταθερός κατάλογος μάλλον δεν υπάρχει, σου ετοιμάζει ότι έχει πρόχειρο εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα χθες δεν είχε κρεατικά ενώ επίσης ανέφερε ότι το μεσημέρι έπαιζαν και σουπιές.
Κίτσος
Υπερλαϊκό κλίμα και πολυ καλή εξυπηρέτηση από τον κύριο Σωτήρη ο οποίος μας περιποιήθηκε με αυθεντικότητα και ποιότητα. Χάιλαϊτ ταβερνοαλητείες τα κεμπάπια και η μελιτζανοσαλάτα. Ωραίες και οι χεράτες πατάτες του. Καθαρό τσίπουρο χωρίς παρενέργειες και απρόοπτα. Το κερασάκι στην τούρτα η ατμόσφαιρα του μαγαζιού με παππούδες να κάνουν μουχαμπέτι περί ανέμων και υδάτων και η ψιλή κουβετούλα που πιάσαμε με τον κύριο Σωτήρη μετά το ντερλίκωμα. Μαγαζί βγαλμένο από άλλη εποχή, ίσως χρειάζεται μια συναισθηματική προσέγγιση των περασμένων και της λαϊκότητας για να εκτιμηθεί κατάλληλα. Θα ξανατιμηθεί οπωσδήποτε.
dokimastis
Τα Σουτζουκάκια του (σαν κεμπαπάκια) είναι εθιστικά- μεγάλη μερίδα.
Επίσης φτιάχνει μια εξαιρετική Μελιτζανοσαλάτα από ψητή μελιτζάνα με κρεμμύδια.
Τέλος μπορεί να έχει φρέσκο μικρό ψάρι, πχ. Σαφρίδια ψωμωμένα.

Το εξωτερικό τραπεζάκι μου άρεσε πολύ. Καλτ καφενείο που πρέπει να δοκιμάσουν οι φίλοι του χώρου..