Μαύρη θάλασσα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨαροταβέρνα, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΝικολάου Πλαστήρα 3, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310932542
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-23:30, Δε 12:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε7 Μαρτίου 2013
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά η Ακαδημία Ούζου, το Dolly's και το Mexican.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Μάιο 2013.
  • Πολύ μεγάλος εξωτερικός χώρος με άπλα, τα τραπέζια μεγάλα, με απόσταση μεταξύ τους. Κατάλληλο για business meetings.
  • Έχει μια ομάδα από σερβιτόρους, όλοι με γραβάτα και μπλε πουκάμισα. Τυπικό σέρβις έτσι όπως συνήθως το αντιλαμβάνονται τα ελληνικά καταστήματα πολυτελείας.
  • Μικρός κατάλογος, έχει μερικά συνοδευτικά, σαλάτες κτλ, και το κυρίως θέμα είναι τα μεγάλα ψάρια. Ότι δοκίμασα ήταν αξιοπρεπές. Δυστυχώς δεν δοκίμασα κάποιο μεγάλο ψάρι να δω την μαεστρία του ψήστη.
  • Πολύ φυσιολογικές τιμές στα ορεκτικά, αλλά ακριβές τιμές στα μεγάλα ψάρια με +15-20€ πάνω από το μέσο όρο. Σύνολο μας βγήκε 45€/άτομο.
Θα μπορούσα να ξαναπάω, αλλά από μόνος μου δε θα το επιδίωκα σύντομα.

Εικόνες (90)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπακλαβάς
[εικόνα]
Γλυκό σοκολάτα
[εικόνα]
Γλώσσες (καλές απλές)
[εικόνα]
Κουτσομούρες (μέτριες)
[εικόνα]
Πατάτες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Λαβράκι καρπάτσιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταραμοσαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Ντομάτες αποφλειωμένες
[εικόνα]
Γαρίδες με ζυμαρικό (καλά)
[εικόνα]
Κυδώνια (οκ)
[εικόνα]
Μπαρμπούνι ώμο (οκ)
[εικόνα]
Ταραμάς (κορυφή)
[εικόνα]
Χταπόδι (οκ)
[εικόνα]
Γαρίδα (οκ)
[εικόνα]
Καλαμάρι (πολύ δυνατό)
[εικόνα]
Μπαρμπούνι (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Μπακλαβάς (καλός)
[εικόνα]
Χριστόψαρο αχνιστό (κορυφαίο)
[εικόνα]
Μπαρμπούνι (καλό)
[εικόνα]
Γαρίδες (καλές)
[εικόνα]
Αστακός (πολύ καλός)
[εικόνα]
[εικόνα]
Καλαμάρι σχάρα (καλό)
[εικόνα]
Χαβιάρι χριστόψαρου (καλό)
[εικόνα]
Μύδια (μέτρια)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (καλή)
[εικόνα]
Ντομάτα (καλή)
[εικόνα]
Ταραμάς (κορυφαίος)
[εικόνα]
Γαρίδα ωμή (καλή)
[εικόνα]
Λαβράκι καρπάτσιο (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Λαβράκι καρπάτσιο (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Αχνιστό (καλό)
[εικόνα]
Φέτα φαγγρί (καλό)
[εικόνα]
Γαρίδες (καλές)
[εικόνα]
Τηγανιτό μετσοβόνε (οκ)
[εικόνα]
Τηγανιτή φέτα (καλή)
[εικόνα]
Καλαμάρι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Χταπόδι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Καβουροσαλάτα (αδιάφορη)
[εικόνα]
Χωριάτικη (οκ)
[εικόνα]
Πιπεριά (οκ)
[εικόνα]
Καβουροσαλάτα (αδιάφορη)
[εικόνα]
Ταραμάς (καταπληκτικός)
[εικόνα]
Μελιτζάνα, ντομάτα, φέτα (οκ)
[εικόνα]
Καρπάτσιο (καλό)
[εικόνα]
Φαγγρί
[εικόνα]
Φαγγρί
[εικόνα]
Μύδια (ωραίο ζουμί, μικρή η ψύχα)
[εικόνα]
Πιπεροσαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Αχνιστός ροφός (εξαιρετικός)
[εικόνα]
Ποικιλία βραστών λαχανικών (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Κάρτα
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα & λευκός ταραμάς
[εικόνα]
Μαγιάτικο αχνιστό
[εικόνα]
Συναγρίδα (οκ)
[εικόνα]
Αστακός μεζές
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Γαριδοσαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Σκορπιός λαδολέμονο (πολύ καλός)
[εικόνα]
Γαρίδες (καλές)
[εικόνα]
Βραστή σαλάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Tartare
[εικόνα]
Φαγγρί (καλό)

Κατάλογος (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2013: σελίδα 1/5

Σxόλια (31)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Rat Pack
Είχα πάρα πολλά χρόνια να το επισκεφτώ και μετά από παραίνεση φίλων πήγαμε ένα βράδυ πρόσφατα.

Τοποθεσία στην Κρήνη σε προνομιακό σημείο στην Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης. Η περιοχή δυστυχώς είναι σε συνεχιζόμενη παρακμή με πολλά άδεια καταστήματα και εικόνα εγκατάλειψης.

Όμορφο διακριτικά πολυτελές περιβάλλον με εξωτερικό ημιυπαίθριο χώρο που επιτρέπεται το τσιγάρο.

Ωραίο art de la table.

Το μενού περιλαμβάνει πιάτα με βάση τα θαλασσινά και όλα πλην ενός φρικασέ είναι απλά πιάτα χωρίς τεχνικές.

Βασίζονται σε φρέσκια υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη και με λιτή διαχείριση και παρουσίαση προσφέρουν πιάτα που είναι όλα άνω του μετρίου.

Από ότι φάγαμε συνοπτικά το καρπάτσιο λαβράκι ήταν εξαιρετικό, το ταρτάρ καραβίδας επίσης καλό, οι φιλεταρισμένες κουτσομούρες αδιάφορες (είναι πολύ μικρό ψάρι για να φιλεταριστεί και στο ψήσιμο στέγνωσε και 130 ευρώ το κιλό !), οι αποφλοιωμένες αχνιστές γαρίδες αδιάφορες 89 ευρώ το κιλό, αχνιστή γλώσσα πολύ καλή 83 ευρώ το κιλό, ταραμοσαλάτα οκ, μπακλαβάς αποδομημένος νόστιμος αλλά προκλητικά ακριβός στα 20 ευρώ.

Κατ’ εμέ έπρεπε το κόστος σέρβις για την θεατρική παρουσίαση του μια και το συνθέτουν στο τραπέζι να λογιστεί ως έμμεσο κόστος ώστε να μην ξεχωρίζει προκλητικά και να είναι μέρος της εμπειρίας στο εστιατόριο.

Σημειώνω ότι ειδικά για την ταραμοσαλάτα είχα μεγαλύτερες προσδοκίες βέβαια δεν είναι και από τα αγαπημένα μου (λόγω του χρώματος πρέπει να βάζουν και ένα λάδι μαϊντανού ή κάτι συναφές).

Η λίστα κρασιών μεγάλη με μεγάλα γράμματα ότι πρέπει για ανθρώπους με πρεσβυωπία.
Το μενού φαγητού διαφορετικό με μικρά γράμματα αντίθεση που ξενίζει. Μια και προσέχουν την λεπτομέρεια πρέπει να το κοιτάξουν.

Σέρβις καλό και ευγενικό αλλά θέλει δουλειά, σερβίραμε κρασί μόνοι μεταξύ μας.

Τιμές υπερβολικά υψηλές που δεν δικαιολογούνται ούτε από την πρώτη ύλη, ούτε από το σέρβις περίπου 130 ευρώ το άτομο.

Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι επειδή το εστιατόριο ήταν γεμάτο, έχουν πολυπληθές κοινό που δεν προβληματίζεται από το αντίστοιχο κόστος.

Καταλήγοντας, φάγαμε στην Ριβιέρα της Θεσσαλονίκης σε επώνυμο εστιατόριο με κόστος επώνυμου εστιατορίου της Cote d’ Azur.

Δεν δικαιολογείται το κόστος και γι’ αυτό δεν προτείνεται από εμένα.

ΥΓ. Δεν μου αρέσει να γράφω αρνητικές κριτικές. Σπάνια αναφέρω τιμές και σήμερα το έκανα. Έχουν δημιουργήσει προσδοκίες που για εμένα δεν δικαιολογούνται ακόμα. Έλπιζα να δω μαγειρικές τεχνικές, πιο εστιατορικά στησίματα με αντίστοιχα υλικά σε αυτό το κόστος.
varethika ton prologo
@thess80 πάω συχνά στην Μαύρη θάλασσα όποτε ξέρω για τι ακριβώς πρόκειται ,έγραψα το σχόλιο για να τονίσω ότι έχει σημασία για μενα το loyalty που δείχνει μια επιχείρηση στους πελατες της όταν αλλάζει τιμές
Τελείως άκυρη η σύγκριση με τον γυρο αλλά αν θες να το ψάξεις κοστολογικά η τιμη του στα 5 ευρώ είναι δίκαια
nicksugar3
https://mavri-thalassa.gr/menou/
thess80
@varethika ton prologo
Το συγκεκριμένο κατάστημα απευθύνονταν και απευθύνεται σε χοντρά πορτοφόλια. Εφόσον πας εκεί γνωρίζεις εκ των προτέρων οτι θα σε "γδάρουν", συνεπώς δεν έχει νόημα να έρχεσαι μετά εδώ και να παραπονιέσαι για τις τιμές. Υπάρχουν και αλλού ποιοτικές ψαροταβέρνες όπου μπορείς να φας αξιοπρεπώς με πολύ λιγότερα χρήματα.
Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, θεωρώ οτι τώρα πια όλη η εστίαση είναι υπερτιμημένη και όχι μόνο η Μαύρη Θάλασσα. Όσο παράλογο σου φαίνεται να δίνεις 14 ευρώ για μία χωριάτικη ή για μία ποικιλία βραστών, άλλο τόσο παράλογο είναι να δίνεις 5 ή 6 ευρώ για ένα σάντουιτς με βιομηχανοποιημένο γύρο, κατεψυγμένη πατάτα και αλοιφή του εμπορίου.
varethika ton prologo
Χωριάτικη 14 ευρώ (ακρίβυνε η φέτα και το ελαιόλαδο)
Ψητή ντομάτα με φέτα 16 ευρώ αλλά το Ποικιλία με βραστά λαχανικά (Παντζάρι μπρόκολο χόρτα εποχής, πατάτα, καρότο & κολοκυθάκι) 14€ δεν καταπίνετε εύκολα
Θα ήθελα ένα βίντεο στο Tik tok να μας μιλήσουν για την κοστολόγηση και τα ποσοστά κέρδους
Και για να μην θεωρηθώ λαϊκιστής
Δεν θα σχολιαζα ποτέ την τιμή στο ψάρι (ο καθένας μπορεί να το χρεώνει όσο νομίζει, διαφέρουν οι εποχές, το είδος του ψαριού, από που ήρθε στο εστιατοριο κλπ) και ο πελατης να αποφασίζει αν είναι δίκαια η όχι η τιμή …αλλά 14 ευρώ για χόρτα και καρότα ειναι αλαζονεία
Thanasis
Εστιατόριο πολυτελείας με πολύ καλό ψητό μεγάλο ψάρι και εξωφρενικές τιμές. Αν έχεις άκρες με φίλους οι γνωστούς που ψαρεύουν, το ψάρι που μπορείς να κάνεις σπίτι σου δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα τέτοιου τύπου εστιατόριο (καθώς δεν παίζει και δημιουργική μαγειρική όπως πχ. στην μούργα). Οπότε για μένα δεν αξίζει να δίνεις τόσα λεφτά σε απλό ψητό ψάρι, σε αντίθεση με prime κρέας πχ. όπου πραγματικά την πρώτη ύλη δεν μπορείς να τη βρεις και να το κάνεις μόνος σου, συν του ότι τέτοια μοσχάρια έχουν τρελά πρωτόκολλα διατροφής και πάχυνσης, σε αντίθεση με το άγριο ψάρι που απλά το ψαρεύεις και είναι έτοιμο. My 2 cents. Πάντως για όσους προτιμούν καλό ψάρι και δεν τους ενδιαφέρει το κόστος είναι πολύ καλό.
tsimp
Επίσκεψη Μάιος '23.

Λόγω ώρας, ο κόσμος στο μαγαζί ήταν οκ, βρήκαμε να καθίσουμε χωρίς κράτηση, γενικά το κλίμα ευχάριστο δίχως την πίεση που μπορεί να παίζει - και για τους/τις πελάτες/ισσες και για τους/τις εργαζόμενους/ες - όταν γεμίζει.

Δοκιμάστηκαν:
- Ταρτάρ λαυράκι: Τρυφερό, ολόφρεσκο, ισορροπημένο. Από τις καλύτερες ωμές παρασκευές σε λαυράκι που έχω δοκιμάσει.
- Χωριάτικη: Έρχεται στην "ξεχωριστά υλικά" μορφή που ίσως έχετε δει να κυκλοφορεί στο internet. Το είδα σαν πρόταση και δεν με χάλασε, αν και τα αισθητικά συναισθήματα, οφείλω να ομολογήσω, ποικίλουν. Γευστικά, εξαιρετική ντομάτα. Το ρόδι, που το είδα και σε άλλες παρασκευές, με παραξενεύει, αλλά, οκ, δεν 'έπαιρνε' από το τελικό αποτέλεσμα. Αρκετά καλή.
- Πατάτες τηγανιτές (με τριμμένη φέτα): Δυνατές, χεράτες πατάτες. Η τριμμένη φέτα με το νόημά της.
- Τα ψάρια (ροφός φιλέτο και κουτσομουράκια), ολόφρεσκα και πολύ-πολύ γευστικά. Με λάδι-λεμόνι, αλάτι (ίσως στις κουτσομούρες να ήταν στο όριο) και that's it.
- Δοκιμάστηκε γλυκό κρέμα λεμόνι με λευκή σοκολάτα, μαρέγκα, μπισκότο και μαρμελάδα βατόμουρο. Ήταν καλό, έσπασε επιτυχώς την επίγευση του ψαριού, αλλά δεν ενθουσίασε. Όλα τα γλυκά είναι σε συνεργασία (aka τα έχει αναλάβει) με το ζαχαροπλαστείο ΕXERETON.

Το ψωμί - 3 διαφορετικές φόρμες - πολύ καλό. Σαν μόνο αρνητικό, η απουσία επιλογής του νερού βρύσης, έναντι του εμφιαλωμένου.
Μαζί με 2 (+2) ποτήρια λευκό THEMA, στα 50€/άτομο.

Το προσωπικό φιλικό, κατατοπιστικό και ευγενικό.

Σε γενικές γραμμές απολαύσαμε το γεύμα πολύ. Ξεχώρισε η εξαιρετική πρώτη ύλη και η απλή, στο πλαίσιο που αναδεικνύει, απόδοση. Σε παρόμοια ώρα, θα ξαναπάω με ευχαρίστηση.
AG
Αρχίζει και το παρακάνει με το αλάτι. Τελευταία επίσκεψη τα ωμά ήταν στο όριο. Το ίδιο και ο ταραμάς, που για μένα είναι οκ αλλα οι υπόλοιποι ζορίστηκαν.
Veyron
Το καινούργιο με τις δυο ώρες διορία ανά τραπέζι και μετά δρόμο το ακούσατε? Ισχύει για τις Κυριακές και για μένα είναι αρκετό για να μη με ξαναδούν ουτε σκ ουτε καθημερινή.
loukoulos
Τελευταία επίσκεψη στην έναρξη του μαγαζιού μετά τις καλοκαιρινές διακοπές κάπου μέσα στον Αύγουστο, απογοητεύτηκα πολύ από το φαγητό και δυστυχώς απογοητεύτηκε και ο καλεσμένος που είχαμε μαζί μας. Δεν πειράζει θα συνεχίσω να το προτιμώ όταν θέλω φρέσκο ψάρι και καλό περιβάλλον....
AG
Έπεσα σε καλή μέρα χθες, Κυριακή βράδυ και σχεδόν άδειο το μαγαζί - με αποτέλεσμα και το σέρβις και το φαγητό ήταν όπως τον παλιό καλό καιρό.

Με 3 μπουκάλια κρασί ελληνικό και φουλ φαγητό βγήκε 100 ευρώ το άτομο.
AG
Είχα να το επισκεφθώ πάνω από 5 χρόνια.
Το σέρβις έπεσε πολύ σε σχέση με παλιά, με αποτέλεσμα να κάνω τον σερβιτόρο εγώ.
Τις σαλάτες του τις θυμόμουν πιό καλές. Αντιθέτως η ταραμοσαλάτα τους παραμένει φοβερή!
Το ψάρι μας το έψησε καλα, και το αχνιστο επίσης πολύ καλό!
Τιμές κλασσικά στον Θεό, αλλά από ό,τι κατάλαβα από τους θαμώνες, κανένας δεν πρέπει να ενοχλείται.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Beerman
Υποθέτω ότι τα αποθεωτικα σχόλια αφορούν σε περασμένα μεγαλεία γιατί σήμερα η κατάσταση ήταν απογοητευτική. Ξεραμένο (παραψημενο) ψάρι, γαριδομακαρονάδα που στο σπίτι με κατεψυγμένες γαρίδες την κάνω πολύ νοστιμοτερη, λαδολεμονο 20 λεπτά μετά την έλευση του ψαριου στο τραπέζι.

Αν αυτό έχει να δείξει η Μαύρη θάλασσα, τότε δε μπορεί να σταθεί ούτε κατά διάνοια απέναντι σε οποιοδήποτε επαρχιακό ψαροφαγειο.
mrlolen
Επισκεψη Σαββατο μεσημερι μεσα στον Σεπτεμβριο. Πολυ ομορφο περιβαλλον, πολυ σωστο σερβις και οτι δοκιμασαμε πολυ νοστιμο. Τιμες νορμαλ για αυτο που προσφερει (45€ το ατομο με κρασι). Ο καλυτερος ταραμας στη θεσσαλονικη με διαφορα, πολυ καλη μελιτζανα ψητη και σουπερ φρεσκα οστρακα. Γαριδομακαροναδα ωραια και φρεσκια με μεγαλες γαριδες αλλα οχι κατι το ιδιαιτερο απο αποψη σαλτσας (απλη κοκκινη). Αρκετα μεγαλη καβα με νορμαλ τιμες κρασιου.
Ισως η καλυτερη επιλογη για θαλασσινα στη θεσσαλονικη.

Θα ξαναπαω σιγουρα!

Φαγητο 9/10
Εξυπηρετηση 9/10
περιβαλλον 8/10
Τιμη 7/10
Nίκος©
Έχει τιμηθεί πολλές φορές το 2018 για επαγγελματικά ραντεβού. Όπως ειπώθηκε είναι ακριβό, αλλά όλα ποιοτικά. Το σέρβις αποτελεσματικό, και τυπικό, χωρίς να γίνεται ενοχλητικό όπως σε μερικά παρόμοια μαγαζιά.

Μοναδική διαφωνία η παράλογη (για μένα) ποσότητα ελαιολάδου/λαδολέμονου στα πάντα - λαδολεμονόσουπες όπως τους είπα και τους ίδιους. Η σάλτσα/λάδι/λαδολέμονο πρέπει να απογειώνει τα πολύ ποιοτικά πιάτα τους, όχι να τα υπερκαλύπτει.
varethika ton prologo
Αν και δεν μου αρέσει το επιτηδευμένο στήσιμο του μαγαζιού, ούτε η ατμόσφαιρα του μαγαζιού οφείλω να ομολογήσω ότι αποτελεί μια από τις τοπ επιλογές για σοβαρή ψαροφαγία στην πόλη.
Υποδειγματικός αχνιστός ροφός, άψογο το χριστόψαρο και πολύ καλό σέρβις.
Οι τιμές μου φάνηκαν νορμάλ (30 ευρώ το άτομο με μεγάλο ψάρι και κρασί).
Θα το ξανατιμούσα πιθανόν για κάποιο επαγγελματικό γεύμα καθώς επειδή είναι όλοι λίγο σφιγμένοι δεν νομίζω ότι ενδείκνυται για χαλαρή έξοδο ή για διασκέδαση με την παρέα.
Panos
Ιδιαιτερο και προσεγμενο περιβαλλον. Αμεση εξυπηρετηση και συνεχεις βολτες απο τους αμετρητους κι ευγενικους σερβιτορους, σε ολον τον χωρο του μαγαζιου.
Οτι πηραμε ηταν απο καλο εως και αρκετα καλο.
Ιδιαιτερως τσιμπημενες οι τιμες. Δεν θα γλιτωσετε το 40- 50αρικο/ατομο στην καλυτερη.

-Ταρταρ αρκετα καλο. 5 μπουκιες μετρημενες.
-Γαβρος τηγανητος. Τπτ το ιδιαιτερο. Απλα οκ.
-Γαμπαρη καλουτσικη. Με ζουμι λαδολεμονο, και οχι στεγνες.
-Σκουμπρι καπνιστο, πολυ καλο
-Πατατες καλες
-Πρασινη σαλατα. Η ντοματα απλα υπεροχη. Για μενα απ τα χαιλαιτ της βραδιας!!
-Καλαμαρι με γαμπαρη. Πολυ γευστικο πιατο. Σουπερ η ξυνη σως.
-Γαριδες ψητες. καλες

Μας κερασαν και γλυκακι προσεγμενο.

Δυστυχως δεν δοκιμασα μεγαλο ψαρι, για το οποιο το μαγαζι ειναι ξακουστο. Ισως την επομενη φορα.
Αξιζει για ιδιαιτερες περιπτωσεις. Αποτελει κατι Αρκετα διαφορετικο
zaknafein
Από τις top επιλογές για ψάρι στην πόλη. Ακριβό βέβαια, αλλά αξίζει για μια στο τόσο. Πολύ καλές και φρέσκιες γεύσεις, πολύ καλό ψήσιμο και παρουσίαση πιάτων.
TΗomasK
Πρώτη επίσκεψη επιτέλους το Σεπτέμβριο του 2016. Όλα τα πιάτα ήταν από καλά ως υπέροχα με κορυφαία το αχνιστό μαγιάτικο και τον λευκό ταραμά. Δυνατή η μελιτζανοσαλάτα (και ως εμφάνιση), νόστιμα αχνιστά μύδια και γάμπαρη σαλάτα, καλή η σαρδέλα. Μοναδικό μειονέκτημα η υπέρβαση στο αλάτι σε ορισμένα πιάτα.

Το σέρβις πολύ καλό. Γενικά το μαγαζί είναι για πιο «κυριλέ» καταστάσεις, αν μπορείς να το χαρακτηρίσεις έτσι. Σίγουρα θα δοκιμάσεις πιάτα που δε βρίσκεις παντού, η τιμή όμως στα μεγάλα ψάρια τσιμπάει αρκετά. Δύο άτομα με φιάλη κρασί στα 110€. Ότι πρέπει για την επέτειο…
Panucci
Γενικά η Μαύρη Θάλασσα είναι απο τις top επιλογές των εστιατορίων για ψάρι στην πόλη. Όσες φορές πήγα ήταν όλα πολύ καλά εκτός απο μία τον Μάρτιο ΄15 οπού ήταν όλα τραγικά (φαγητό-service)και γι'αυτο το λόγο είχα επιβάλει ποινή αποκλεισμού επίσκεψης για 1,5 χρόνο χωρίς αναστολή.

Μετα τη λήξη της ποινής, ξαναπήγα Σεπτέμβριο '16.
Ο,τι πήραμε ήταν πολύ καλό. Άγρυπνος φρουρός μέσα στην κουζίνα ο ιδιοκτήτης Αλέκος εγγυάται πως ο,τι πιάτο βγαίνει από μέσα είναι ποιοτικό.

Μοναδική μου ένσταση είναι ότι ψήνει περισσότερο τα ψάρια απ'οσο πρέπει.

Γενικά μου αρέσει και Θα συνεχίσω να πηγαίνω.
loukoulos
Ξέχασα να πω ότι το αχνιστό ψάρι ήταν χριστόψαρο . Να πω επίσης ότι το 1,85/άτομο που χρεώνουν για κουβέρ-ψωμί είναι ότι καλύτερο σε απόδοση έχω συναντήσει σε παρόμοιο εστιατόριο ( όπου υπάρχει συνεχές refill σε κρασί-νερό άρα σε συνολική παρέα με παιδιά 13 ατόμων υπάρχουν μόνιμα 1-2 σερβιτόροι διακριτικά τριγύρω )
loukoulos
Πρώτη επίσκεψη με μεγάλη παρέα και πολύ καλές εντυπώσεις .
Κάτσαμε μέσα, ο χώρος αρκετά κομψός κ ευχάριστος .

Ότι φάγαμε απο πολύ καλό εώς άψογο . Ακόμη κ η μελιτζάνα , αν κ εκτός εποχής ήταν πολύ καλή . Απο ορεκτικά θα ξεχωρίσω τον λευκό ταραμά που είναι ο καλύτερος που έχω φάει προσωπικά , τουλάχιστον στην πόλη . Φάγαμε μπαρμπούνια τηγάνι , καλαμάρι σχάρα , γαρίδες σχάρα όλα πολύ φρέσκα κ άψογα στην εκτέλεση .Καρπάτσιο φαγκρί αρκετά καλό. Αυτό όμως που ήταν πραγματική εμπειρία ήταν το αχνιστό ψάρι κ 1/2kg γαρίδες που διορατικά μου πρότεινε ο ιδιοκτήτης(;) να κρατήσει για να κάνει αχνιστές κ αυτές μαζί με το ψάρι. Θα συμφωνήσω με AG:σκέτο ναρκωτικό

Ήπιαμε κ δύο Jeroboam(3λιτρες) φιάλες Chardonnay Γεροβασιλείου ,10 ενήλικες εκ των οποίων 4 γυναίκες με φίλους που είχαμε να δούμε καιρό , οπότε όπως είναι εύκολα αντιληπτό η εμπειρία ήταν υπέροχη-πολύωρη-με ΑΨΟΓΗ εξυπηρέτηση , συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω αντικειμενικά τη σχέση ποιότητας-τιμής .

Το σέρβις πραγματικά άψογο, βοήθησε ότι πήγαμε κ σε σχετικά νεκρή ώρα-μεσημεροαπογευματοβραδο :))
Veyron
Προσφατη επισκεψη, χταποδι πολυ καλό, σαλατα πρασινη επισης. Η καβουροσαλατα αρκετα καλή αν κ τσιμπημενη. Μας τα χαλασε λιγο στην γαριδομακαροναδα που ήταν αδιαφορη. Εχει ανεβασει αισθητα τις τιμες, (ισως με την αυξηση ΦΠΑ).
Jørgen
Το επισκέφτηκα πρόσφατα και μου άφησε θετικές εντυπώσεις. Χώρος-κλίμα οκ, κυρίως αξίζει η θέα. Πήραμε καρπάτσιο που ήταν πολύ καλό, κολοκυθοκεφτέδες καλοί αλλά μικρή μερίδα, σαλάτα χωριάτικη μέτρια, σφυρίδα σωστό ψήσιμο και ανώτερης ποιότητας, πατάτες τηγανιτές στο χέρι αλλα τίποτα το ιδιαίτερο και καπνιστό τυρί μετσόβου οκ. Μαζί με κρασί (έχουν έναν πολύ πλήρη κατάλογο) και νερό, στα 140 ευρώ. Κερασμένο γλυκό στο τέλος επίσης, αρκετά καλό. Η τιμή είναι αρκούντως υψηλή, αλλά το προτείνω γιατί δεν υπήρχε κανένα πιάτο που να μην ήταν τουλάχιστον αξιοπρεπές. Μάλλον απ'τα καλύτερα του είδους του.
dimitris©
Πήγα δυο φορές μέσα στο καλοκαίρι. Φαν της Μαύρης θάλασσας από την Τούμπα μπορώ να πω ότι στο νέο μέρος το καταπληκτικό αυτό εστιατόριο αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο. Από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης με τα γνωστά υψηλά στάνταρντς ψαροφαγίας. Very highly recommended.
Veyron
Σαρδελες καταπληκτικες. Μελιτζανοσαλάτα προς καλή. Σφυρίδα φέτα στα καρβουνα απο 5κιλο ψαρι καταπληκτική. Μας βγηκε 25 ευρω το ατομο με πολύ φαί. Καθόλου ασχημα για την ποιότητα υλικών, γευσης και χωρου.
Veyron
Απο τις καλύτερες ψαροταβέρνες-εστιατόρια στην Θεσσαλονίκη. Ποικιλία σε μεγάλο ψάρι.
'Οτι δοκίμασα μου άρεσε, καλο ψησιμο , τα τηγανιτά σε καλό λάδι(δεν ηταν καθόλου βαριά), σαλατες κτλ όλα απο πολύ καλα υλικα.
Πατάτες τηγανιτες μαζι με της Ωραιας Ελλας τις βάζω πρώτες στην πολη. Ο ταραμάς εξαιρετικός, με εμφανή την γεύση των αυγων του ψαριου. Πολύ φθηνές τιμές σε αναψυκτικα.
Στα αρνητικά, πολύ αλάτι στα ψαρικά και πολυ λαδολέμονο στο μεγάλο ψαρι που κάλυπτε την γεύση του, (32.5 ευρω για μισό κιλό σκορπίνα. Θα ξαναπάω μόλις μου δωθεί η ευκαιρία.
AG
Το αχνιστό ψάρι (σκορπίνες, χελιδονόψαρα κτλ) λαδολέμονο είναι σκέτο ναρκωτικό!!!!
AG
Προχθές, πρώτη φορά δοκίμασα μύδια στο μαγαζί και ήταν καταπληκτικά. Η σαρδέλα το ίδιο! Γενικά δεν υπάρχει πιάτο που να μην το κάνει καλό..
2 άτομα βέβαια πάλι στα 114ευρώ με ποτά 2 ρετσίνες:S
AG
2η επίσκεψη μετά από ένα μήνα, ο εξωτερικός χώρος κάτω-όμορφος ό,τι πρέπει για την εποχή.

Η καραβίδες ήταν πολύ δυνατές, και τα υπόλοιπα στα γνωστά πολύ καλά επίπεδα. Κέρασε και super επιδόρπιο, που αλλού θα το πλήρωνες κανένα 15ευρω.

Το service έχει βελτιωθεί όσον αφορά τα νέα παιδιά που δουλεύουν εκεί.

Μας βγήκε ένα 50ευρω το άτομο, χωρίς κρασί-αλλά ένα μικρό τσίπουρο.

Θα ξανα τιμηθεί...
AG
Επισκεφθήκαμε κ εμείς το καινούριο μαγαζί του κ. Αλέκου και έχουμε κ λέμε:
*Χώρος
Μεγάλο απλωμένο το μαγαζί, σε δύο ορόφους με καλή διαρρύθμιση εσωτερικά και εξωτερικά, όμορφη διακόσμηση και την κουζίνα ανοικτή προς τους πελάτες. Χωράει πάνω από 100 άτομα.
*Φαγητό
Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με το μαγαζί της Τούμπας, συνεχίζει να έχει φρεσκότατα υλικά στις ίδιες εκτελέσεις.
*τιμές
κ εδώ δεν έχει αλλάξει κάτι, μου φάνηκαν οκ οι τιμές των ορεκτικών (πατάτες τηγάνι στα 3ευρω, σκουμπρί στα 6ευρώ) αλλά έχει κ την χωριάτικη στα 10ευρώ ενώ αν πάτε σε ψάρι, εκεί θα πρέπει να βάλετε το χέρι βαθειά στην τσέπη.. (π.χ.900gr κεφάλι ψαριού μας βγήκε στα 68ευρω, το καλαμάρι έχει 40ευρώ/kg)
Ο κατάλογος στα κρασιά μου φάνηκε πολύ λογικός!
*εξυπηρέτηση
υπάρχουν και νέοι σερβιτόροι που μας εξυπηρέτησαν, δεν λέω καλοί αλλά όσο να είναι η εξυπηρέτηση ήταν πολύ καλύτερη στον πιό μικρό χώρο.(π.χ. το νερό δεν μας ανανεώνονταν, ούτε έγινε κίνηση να σερβιριστεί κάποιο από τα πιάτα που πήραμε-πράγματα που ήταν αυτονόητα στο προηγούμενο χώρο).

Χαρήκαμε που σε τέτοιες εποχές κάποιοι άνθρωποι τολμούν και επενδύουν σε νέα μαγαζιά, προσωπικά έμεινα ευχαριστημένος στο σύνολο και θα ξανα πάω. From the other hand, όταν ο μέσος όρος μισθού του Έλληνα έχει συρρικνωθεί τόσο πολύ, δεν ξέρω αν είναι πολλοί πλέον αυτοί που μπορούν να διαθέσουν 50 και 70 ευρώ το άτομο για ένα μόνο γεύμα...