Πηρα ενα προφιτερολ με πυκνη μαυρη σοκολατα και τριμμενο αμυγδαλο μεσα και αμεσως
εθεσα την εξης ερωτηση στον εαυτο μου.
Τι θα διαλεγες αναμεσα στα παλιακα προφιτερολ του Τερκενλη του Αγαπητου και του Ελενιδη και τα μοντερνα εξευγενισμενα προφιτερολ του choureal και του Sweet garden ?
Φέτος δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν κατάφερα να πάω στον Μπεζέ, που πάντα προτιμώ, και αναγκάστηκα να πάρω βασιλόπιτα και κουραμπιεδάκια από εδώ. ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. Βασιλόπιτα δεν δοκιμάστηκε (κόψαμε άλλη από Χατζή, που δεν άρεσε). Κουραμπιεδάκια ήταν σαν να μασάω σκέτη ζάχαρη. Ουδεμία υποψία βουτύρου, ΤΙΠΟΤΑ, ΜΗΔΕΝ λέμε, μισό αμύγδαλο, και απολύτως κανένα άρωμα. Και πάαααρα πολλή ζάχαρη. Πραγματικά άνευ ουσίας. Το δε σύνολο: 45,90 ευρω για 2 βασιλόπιτες κιλού και 1 κιλό κουραμπιέδες........
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Κάποια μαγαζιά τα επισκέπτομαι για ένα είδος και μόνο.Ίσως και να τα αδικώ μη δοκιμάζοντας και τα άλλα προϊόντα τους που τουλάχιστον στην όψη φαίνονται λαχταριστά.Ένα από αυτά λοιπόν είναι και ο Αγαπητός που από εκεί παίρνω αυστηρά μόνο ροδίνια,συνήθως τις μπουκίτσες.Με πολύ μεγάλη διαφορά έρχονται πρώτα στην γεύση σε σχέση με αντίστοιχα επώνυμα ζαχαροπλαστεία ενώ πάντα μα πάντα είναι φρεσκότατα.
Πιτσιρικάς αγόραζα ροδίνια μόνο τα Χριστούγεννα,μεγάλωσα με αυτό το ''ρητό'' θεωρώντας τα ένα γλύκισμα χριστουγεννιάτικο.Περνώντας τα χρόνια κατάλαβα ότι και η ''αμαρτία'' μέσα στην ζωή είναι,πόσο δε μάλλον αν είναι και γλυκιά.
Τούρτα 25 ευρώ χωρίς απόδειξη ! Δεν υπάρχει περίπτωση να κρατάς μαγαζί επί της Τσιμισκή και να μην εκδίδεις αποδείξεις ! Πουλάς 20 ευρώ το κιλό την τούρτα δηλαδή έλεος ! Ξαναμπήκα μέσα και είπα την κοπέλα που με εξυπηρέτησε μπορώ να έχω μια αποδειξουλα; Φυσικά μου απάντησε με χαμόγελο, τουλάχιστον ήταν ευγενική. Για την τούρτα έχω ξαναπάρει είναι καλή (φράουλα - σοκολάτα) - 7/10 ! Έχει εκπληκτικά ροδινια πάντως 9/10.
Αγορασα ενα τριγωνο με κρεμα πριν μια ωρα και μολις το δοκιμασα εφυγε κατευθειαν στα σκουπιδια. Η κρεμα ειχε υποξινη γευση προφανως επειδη ηταν μπαγιατικη και το σιροπι ειχε εξαφανιστει απο το φυλλο προφανως για τον ιδιο λογο. Μακρια λοιπον!!!
εκανα δοκιμες αρμενοβιλ στο κεντρο και αυτο του Αγαπητου μου φανηκε τελικα το καλυτερο στα σημεια.
νοστιμη βαση το παγωτο, τα καραμελωμενα αμυγδαλα σε καλο μεγεθος, σπανια λιγο γλασο σοκολατας και το υπερατου: ευδιακριτα κομματια μπεζε που ειναι γενικα δυσευρετα αλλου.
παρεμπιπτοντως, εχει και 2ο παγωτο αρμενοβιλ με σοκολατα το οποιο βρηκα πολυ σοκολατενιο, αλλαζει εντονα το γλυκο.
δοκιμασα επισης ροδινι και ευφροσυνη, και τα δυο απλα οκ (ως γλυκα, ως υλοποιηση δεν εχω μετρο συγκρισης)
θα αφησω εδω ενα γενικο αρμενοβιλικο σχολιο για να μην γραφω σ' ολα τ' αλλα μαγαζια:
εξισου καλο το παγωτο σε Αλεξουδα (εχει και μια πιο σφιχτη βερσιον σε κυπελακι η οποια ειναι ομως κατωτερη), Κουρδιστο Γουρουνι (κομματι παγωτου σε πιατο, γαρνιρισμα σιροπι), Τερκενλη* και Κωνσταντινιδη*.
αμεσως μετα αυτο του Αχιλλεα (παγωτο καλο, η υφη καπως αφρατη -θυμιζει μους, πολυ μικρα κομματακια ξηροκαρπιου)
και μετα τα διαφορετικης εκδοσης αρμενοβιλ:
Μιλτος (αφρατη παστα, καλο), Νικος (παγωτο-μπαρα με ολοκληρα καραμελωμενα ξηροκαρπια απο πανω, οκ) και Μουρουζη (μους σε κυπελακι, δεν μου εκανε εντυπωση).
*βαζω επισης στην κατηγορια και τα συγγενικα αυτα παρφε απο Τερκενλη (δεν βρηκα ταιριαστα τα κομματια κερασιου [?] που περιεχει) και Κωνσταντινιδη (πολυ καλο)
εθεσα την εξης ερωτηση στον εαυτο μου.
Τι θα διαλεγες αναμεσα στα παλιακα προφιτερολ του Τερκενλη του Αγαπητου και του Ελενιδη και τα μοντερνα εξευγενισμενα προφιτερολ του choureal και του Sweet garden ?
Το προφιτερολ καλο στα 2.
Πιτσιρικάς αγόραζα ροδίνια μόνο τα Χριστούγεννα,
νοστιμη βαση το παγωτο, τα καραμελωμενα αμυγδαλα σε καλο μεγεθος, σπανια λιγο γλασο σοκολατας και το υπερατου: ευδιακριτα κομματια μπεζε που ειναι γενικα δυσευρετα αλλου.
παρεμπιπτοντως, εχει και 2ο παγωτο αρμενοβιλ με σοκολατα το οποιο βρηκα πολυ σοκολατενιο, αλλαζει εντονα το γλυκο.
δοκιμασα επισης ροδινι και ευφροσυνη, και τα δυο απλα οκ (ως γλυκα, ως υλοποιηση δεν εχω μετρο συγκρισης)
θα αφησω εδω ενα γενικο αρμενοβιλικο σχολιο για να μην γραφω σ' ολα τ' αλλα μαγαζια:
εξισου καλο το παγωτο σε Αλεξουδα (εχει και μια πιο σφιχτη βερσιον σε κυπελακι η οποια ειναι ομως κατωτερη), Κουρδιστο Γουρουνι (κομματι παγωτου σε πιατο, γαρνιρισμα σιροπι), Τερκενλη* και Κωνσταντινιδη*.
αμεσως μετα αυτο του Αχιλλεα (παγωτο καλο, η υφη καπως αφρατη -θυμιζει μους, πολυ μικρα κομματακια ξηροκαρπιου)
και μετα τα διαφορετικης εκδοσης αρμενοβιλ:
Μιλτος (αφρατη παστα, καλο), Νικος (παγωτο-μπαρα με ολοκληρα καραμελωμενα ξηροκαρπια απο πανω, οκ) και Μουρουζη (μους σε κυπελακι, δεν μου εκανε εντυπωση).
*βαζω επισης στην κατηγορια και τα συγγενικα αυτα παρφε απο Τερκενλη (δεν βρηκα ταιριαστα τα κομματια κερασιου [?] που περιεχει) και Κωνσταντινιδη (πολυ καλο)