The Last Slice

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα The Last Slice. Υπάρχει 1 κατάστημα.
ΚατηγορίαΠιτσαρία, Ξένο
ΔιεύθυνσηΠροξένου Κορομηλά 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2311281206
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-00:15
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΙούνιο 2013
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το Daddy's.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Δοκίμασα Δεκέμβριο 2013 & Φλεβάρη 2014. Νόστιμη πίτσα σε ιταλικό στυλ, το κομμάτι περίπου κυμαίνεται γύρω στα 2,2-2,5€ που όμως για το μέγεθός του παρόλο που δεν είναι μπουκωμένο στα υλικά, το θεωρώ αποδεκτό. Έχει έναν ωραίο εξωτερικό λαϊκό πάγκο που μου θυμίζει Ευρώπη. Έχει και 3 σπιτικές σως στο πάγκο, μια πολύ καλή καυτερή και μια λάδι με σκόρδο νομίζω επίσης ταιριαστή για πίτσα. Αξίζει, θα ξαναπάρω.

Εικόνες (33)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Capricciosa (μέτρια προς κακή κυρίως λόγω ζυμαριού)
[εικόνα]
"Hangover", "Πάρμα" (πολύ καλές)
[εικόνα]
Παντσέτα, Πατάτα, Πάρμα, Μπρόκολο (οι τέσσερις εποχές μου)
[εικόνα]
"Esposito's" (εξαιρετική)
[εικόνα]
"Hangover" (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Πάρμα" (πολύ καλή)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Νοέμβριος 2021)
[εικόνα]
Πίτσα "Μαργαρίτα" (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Esposito's" (σάλτσα ντοµάτας, φρέσκια mozzarella και φρέσκος βασιλικός, εξαιρετική)
[εικόνα]
"Bresaola" (σάλτσα ντοµάτας, mozzarella, grana padano, bresaola και baby ρόκα, πάρα πολύ καλή)
[εικόνα]
"Black Truffle" (mozzarella, grana padano, bresaola, tartufata, baby ρόκα και ντοµατίνια, πολύ καλή)
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι Μαργαρίτα (σταθερή αξία)
[εικόνα]
Πίτσα "Μαργαρίτα" (πολύ καλή)
[εικόνα]
"Πάρμα", "Hangover" (στάση για πίτσα)
[εικόνα]
Πίτσα Diavolo
[εικόνα]
Πίτσα Μαργαρίτα
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι "Hangover" (κρέμα τυριών, pancetta, πατάτες country, είναι χορταστική)
[εικόνα]
Πάρμα, Παντσέτα, Πατάτα, Μπρόκολο (οι τέσσερις εποχές μου)
[εικόνα]
Greca (ok, ήρθε κάπως απλωμένη...)
[εικόνα]
Pancetta (ok)
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι Μαργαρίτα (best VFM)
[εικόνα]
Πίτσα, μισή pesto μισή pancetta
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι (παντζάρι, καρότο κρέμα, ρόδι, φιστίκι... ευχάριστος συνδυασμός έκπληξη!)
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι Hangover (κρέμα τυριών, πανσέτα, πατάτα, πολύ χορταστική!)
[εικόνα]
Πίτσα κομμάτι Πάρμα (εξαιρετική!)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2018)
[εικόνα]
Πίτσα με κοτόπουλο (μέτρια, είχε κρυώσει, δεν έπρεπε να τη σερβίρουν)
[εικόνα]
Πίτσα
[εικόνα]
Καυτερή σάλτσα (καλή)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά (Φεβρουάριος 2014)
[εικόνα]
Diabolo (καλή)

Κατάλογος (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 1/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2023: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 8/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 7/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 6/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 5/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 4/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 3/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 2/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2018: σελίδα 1/8

Σxόλια (25)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ragioniè
Πλέον για μένα λογίζεται ως έσχατη λύση στην περιοχή και αυτό γιατί μένει ανοικτό έως αργά τη νύχτα που συνήθως κυκλοφορώ

Χειρότερο όλων θεωρώ ότι είναι η ζύμη τους, καταστρέφει ότι συνδυασμό και αν πάρεις. Ψιλοτρωγεται μόνο αν πετύχεις κομμάτι από πίτσα που μόλις ξεφουρνίστηκε, ειδάλλως γίνεται αρκετά σκληρή

Συνολικά θεωρώ ότι έχει παραμείνει στάσιμη και με τάση προς τα κάτω γευστικά, κοινώς τελείως antivalue όταν ένα κομμάτι πίτσα οριακά αποδεκτό τιμάται 3,20+

Θα μπορούσαν να λείπουν κουτοπονηριές τύπου δίνουν απόδειξη στο πρώτο κομμάτι και όχι στο δεύτερο
Catoire
Από 15 λεπτά όπως με είχαν ενημερώσει ότι θα είναι έτοιμα τα κομμάτια που παράγγειλα, περίμενα 20 λεπτά χωρίς να έχει πολύ πελατεία.. Αντί για 4 κομμάτια που τους είχα πει μου έβαλαν 8 ενώ η κοπέλα, μέσα, που παίρνει τις παραγγελίες κάνει και κουβεντούλα με φτηνά υπονοούμενα με την κοπέλα από το διπλανό μπαράκι στοιχείο που δείχνει κακή συμπεριφορά και έντονο αντιεπαγγελματισμό. Επίσης, τους ζήτησα σακούλα για να πάρω μαζί μου το φαγητό αλλά με εξυπνακίστικο ύφος μου είπε ότι δεν έχουν, στοιχείο που δείχνει ότι απλώς δεν σέβονται τον πελάτη αφού μιλάμε για ένα κατάστημα που λειτουργεί περισσότερο ως take away ενώ, μαζί με όλα τα άλλα, η πίτσα δεν είχε φρέσκα υλικά πράγμα που δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης ποντάρει στην εύκολη τουριστική πελατεία και στην πολυσύχναστη γειτονιά με ακριβές τιμές και μέτρια ποιότητα προϊόντος.
Η περιοχή έχει πολύ καλύτερες ιδέες για φαγητό.
Γαργαντούας
Είχα πολύ καιρό να πάρω και σήμερα βρέθηκα εκεί. Οι ίδιοι συνδιασμοι μετά από τόσο καιρό. Περίμενα μια διαφοροποίηση αλλά τίποτα. Τους ίδιους ακριβώς όπως τους θυμόμουν. Η πίτσα δε κοστολογειται από 2.2 - 3.5 το κομμάτι πια. Η γεύση δυστυχώς χάθηκε και πια μου θυμίζει μια ανιαρή ανοστη κατεψυγμένη. Κριμα. Το ζυμάρι παρέμεινε ίδιο. Τραγανό και ξεροψημενο.Δυστυχώς ποτέ ξανά και ας ξεπουλαει σαν τρελή. Η συμπεριφορά επίσης δε μου άρεσε ούτε και η εμπειρία. Οταν μια πίτσα κοστολογειται το 1/4 πάνω από 3 ευρώ για τις γεύσεις που πήρα περιμένω κάτι πολύ περισσότερο.
Stephan
Πίτσα σίγουρα πάνω από το μέσο όρο, μαργαρίτα και πεπερόνι μου άρεσαν. Ωστόσο μια τουλάχιστον κλάση κάτω από την pizza Plain.
Ragioniè
Οι γευστικοί συνδυασμοί είναι σχετικά πρωτότυποι και σε πείθουν να δοκιμάσεις παρόλο που μετά από αρκετό καιρό προσωπικά θα ήθελα μια μικρή έστω αλλαγή στο μενού.Το μεγάλο μείον θεωρώ ότι είναι η ζύμη τους αφού είναι αρκετά τραγανή(αν διπλώσεις το κομμάτι για να το φας θα σπάσει)ενώ είναι σχετικά βαριά.

All in all ενώ έχει ενδιαφέροντα toppings δεν με έχει κερδίσει αφού δεν διακρίνω την μαστοριά του pizzaiolo σε αντίστοιχες προσπάθειες στην πόλη μας,για αραιά και που οκ...
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
JohnJohn
Ενδιαφέρουσα πρόταση με μεγάλα κομμάτια πίτσα takeaway. Πήρα margherita και pancetta, που ήταν αρκετά γευστικές και κόστιζαν συνολικά 4.80€. Θα ξαναέπαιρνα κι ελπίζω να μην κλείσει και αυτό το μαγαζί της αλυσίδας.
Shawarma
Επίσκεψη σαββατόβραδο οπότε αναμενόμενο το λαϊκό προσκύνημα. Δυστυχώς δεν υπήρχαν πολλές πίτσες στη βιτρίνα και ότι μου φαινόταν ενδιαφέρον το τσίμπησαν οι μπροστινοί μου.

Δοκίμασα πίτσα με καυτερό σαλάμι στα 2,5ε - απλά καλή, σχεδόν καθόλου καυτερή, πολύ λιπαρή και όχι πολλά υλικά επάνω.

Για πρώτη επαφή δεν ενθουσιάστηκα αλλά σίγουρα χρειάζεται και άλλες επισκέψεις.
Γιαντράνκα
Εγώ νομίζω ότι η ζύμη είναι ψιλο-αδιάφορη (κρύα δεν τρώγεται εύκολα), κερδίζει περισσότερους πόντους από τα ενδιαφέροντα toppings. Για μένα πάντως υποδεέστερη της pizza please.
MonteChristo
Τον τελευταίο χρόνο είναι η επικρατέστερη επιλογή όταν η όρεξη ανοίγει για πίτσα. Νομίζω πως είναι η καλύτερη από τις ποιοτικές πίτσες ιταλικού ύφους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αγαπημένη μου γεύση η diavola που είναι μέτρια καυτερή, αλλά έχοντας δοκιμάσει λίγο πάνω από τον μισό κατάλογο δεν έχω απογοητευτεί από κάποια άλλη.
Οι τιμές μου φαίνονται τιμιότατες, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς την ποιότητα καθώς και ότι μία ολόκληρη πίτσα είναι κάτι σαν super γίγας των παλιών αλυσίδων.
Το προσωπικό είναι πάντα αβίαστα ευγενικό και εξυπηρετικό-επεξηγηματικό.
Ένα αρνητικό που πρέπει να αναφέρω για να είμαι δίκαιος είναι πως κάποιες, λίγες ωστόσο, φορές υπήρξε μία αστοχία στο βαθμό ψησίματος σε σχέση με το τυπικό του καταστήματος ανάλογα με το ποιος φούρνιζε, χωρίς ωστόσο να την καθιστά κακή, απλά υποδεέστερη από το καλύτερό της.
ThomasDim
Η καλύτερη πίτσα σε αυτό το στιλ, πολύ ανώτερη και επιπλέον φθηνότερη από την "πολλή" Poselli.
Lycium
Πίτσα σε κομμάτι από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει στην πόλη, ιταλικό ύφος, πολύ νόστιμη, ανεβασμένη ποιότητα και καλή τιμή. Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους συνδυασμούς που έχει στον κατάλογο και με κάθε επίσκεψη δοκιμάζω έναν ακόμα. Το ένα κομμάτι σε μέγεθος είναι το ¼ της πίτσας, κανονικά φτάνει ένα για να σταματήσει την πείνα αλλά αν πεινάω θα πάρω και δεύτερο ;)

Στις κλασικές επιλογές μου η Μαργαρίτα, με 1,8€ το κομμάτι, πολύ οικονομική. Πιο ιδιαίτερη η Πάρμα, δηλαδή πίτσα μαργαρίτα με ένα βουναλάκι ρόκα και προσούτο από πάνω, στα 2,5€.

Το προσωπικό είναι πολύ πρόθυμο και ευγενικό. Για μικρές παρέες 2-4 άτομα τα τραπεζάκια έξω είναι ωραία.

Μπορεί παλιά με τον οκταθέσιο πάγκο να ήταν πιο διασκεδαστικά αλλά προφανώς για οικονομία χώρου αυτός αντικαταστάθηκε από τα τρία μικρά τραπεζάκια με τέσσερεις καρέκλες το καθένα.

Υ.Γ.
Λίγο πριν αναρτήσω αυτό το σχόλιο είδα ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα και για online παραγγελία από το site τους.
Jørgen
Φρέσκια,όχι τόσο αυθεντικά ιταλική αλλά γευστική πίτσα, μεγάλες μερίδες και χαμηλότερες τιμές απο Ποζέλι και Πίτσα Πλιζ. Στα πολύ θετικά και το πολύ ευγενικό προσωπικό, η διάθεση να φουρνίσουν πίτσα χωρίς καν να είμαι σίγουρος οτι θα καθίσω και ο μοντέρνος, elevated αισθητικά χώρος. Δοκίμασα την Πάρμα, στην οποία το μόνο που με ψιλοχάλασε ήταν η ντομάτα, και την πίτσα με μπρόκολο, που ήταν μια χαρά επίσης. Ίσως θα προτιμούσα λίγο λιγότερο λάδι και αλεύρι στην πίτσα όμως. Συνολική εμπερία πολύ πιο επαγγελματική απ' τα ομοειδή μαγαζιά.
Μίμης
Καλή πίτσα, δεν είναι ακριβώς ιταλικού στυλ, αλλά πλησιάζει προς το ελληνικό σε ψήσιμο (λεπτή παρ' όλ' αυτά).
Ως υλικά και εκτέλεση θεωρώ ότι είναι κατώτερη από την Poselli, αλλά, λόγω σημείου, καλύτερης σχέσης ποιότητας-τιμής και γενικότερης σταθερότητας στο σύνολο, είναι ίσως ισάξια επιλογή στο κέντρο.
Τελευταία δοκιμή: παντσέτα-μανιτάρια-πιπεριά καλή, λίγο λαδερή στα 2,5Ε και πέστο-ρικότα ΟΚ στα 2,4Ε.
panos08
ένα κομματι στις φοιτητικές πιτσαρίες της ροτόντας κοστιζει γυρω στο ενα ευρώ. ειναι αποδεκτή, τίμια για τα λεφτά της κτλ.
στην πιτσαρία αυτή (last slice) ένα κομματι πίτσα κοστίζει πάνω απο το διπλάσιο, αλλά αξίζει και με το παραπάνω τα λεφτά της. δεν έχει καμία σχέση με τις "φοιτητικές" :η διαφορά ποιότητας είναι χαώδης, και για μένα προσωπικά, είναι ίσως απο τις καλύτερες πίτσες που έχω φάει.
το αρνητικό είναι οτι δύσκολα θα μπορέσεις να βρεις ελευθερο τραπεζακι και θα αναγκαστείς να την φας στο πόδι.ακόμα και έτσι όμως αξιζει.
θα ξαναπάω σίγουρα να δοκιμάσω και άλλες γευσεις(έχει μάλλον αρκετες)
timos zisis
ωραιοι συνδιασμοι, προσεγμενες πρωτες υλες και λεπτο καλοφιαγμενο ζυμαρι. ευγενικο το προσωπικο. γενικα πολυ καλο το συνολο σε νορμαλ τιμες 2-2,5€. αξιζει
fisher
Επειδή πάω σχετικά συχνά θα ήθελα να πω οτι 2-3 φορές, καθημερινές ή σχετικά αργά, μου έχουν δώσει το κομμάτι φτηνότερα επειδή το είχαν αρκετή ώρα στη βιτρίνα.Δεν το εχω ξανασυναντήσει σε άλλο μαγαζί.
Βέβαια το σχόλιο του Αγριάνθρωπου για τους εργαζόμενους με προβλημάτισε!
Αγριάνθρωπος
Τόσο καιρό είχα συνηθίσει στις πιτσαρίες πάνω από τη Ροτόντα αλλά τελικά η διαφορά στην γεύση και την ποιότητα είναι τεράστια. Εδώ σίγουρα είναι πολύ ανώτερα τα κομμάτια και αυτό έχει αντίκτυπο και στην τιμή αλλά νομίζω ότι αξίζει. Ένας φίλος που δουλεύει εκεί μου επιβεβαιώνει ότι τα υλικά είναι επώνυμα και όσοι ανοίγουν ζύμες έχουν γνώση και δεν είναι άσχετοι στον συγκεκριμένο χώρο. Μέχρι εδώ καλά.
Ωστόσο έχω και άλλες πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με αντιλαϊκή μεταχείριση των εργαζομένων. Δεν ξέρω αν πρέπει να επεκταθώ, το σταματάω εδώ.
fisher
Η καλύτερη της πόλης για τα δικά μου γούστα. Τις εχω δοκιμάσει όλες γιατί τρώω μέσο όρο μια φορά την εβδομάδα. Πάντως ανάλογα με το άτομο που δουλεύει παίζουν διαφορές όσον αφορά τη ζύμη. Το κακό με αυτήν την πίτσα ειναι οτι δεν μπορείς να την πάρεις πακέτο. Χάνει όλην αξία της αν τη φας μετά απο 10 λεπτά και μέσα απο κουτί.
klitemnistra
ειχα κανα χρονο να παω και ξαναπερασα πριν λιγο καιρο για δοκιμη.
τοτε ετυχα σε μια εξαιρετικη ζυμη και εκτοτε πηγαινα τακτικα για τεσταρισμα γευσεων:
μου αρεσαν η προσουτο, η diavola (κορυφη!), η πανσετα, η grandi patate pancetta, η penny bun (5 μανιταρια) και μια με βραστο προσουτο.
στη μαργαριτα δεν μου αρεσε η σχεδον ωμη ντοματα, κακο συνολο η gorgojoliana λογω κολοκυθακιου (γουστα), αδιαφορη η pesto, οκ η the last slice.

γενικα, παρολο που ειναι πραγματι αξιολογη η πιτσα του, προσωπικα γινομαι ευδαιμονισμενη τις φορες που ξεροψηνεται η πιτσα και γινεται σκαστη και τραγανη στον πατο.
μετα απο 12-13 δοκιμες διαπιστωσα οτι η πιθανοτητα να πετυχω αυτο το σκηνικο ειναι 1/4.
τοτε ειναι που η πολυ καλη πιτσα γινεται αριστη!
Kokalas
Έχω πάρει πάρα πολλές φορές από τη συγκεκριμένη πιτσαρία, σχεδόν όλα τα είδη πίτσας που βγάζει! Πολλές και πρωτότυπες γεύσεις. Λεπτή ζύμη και προσεγμένα υλικά. Νομίζω είναι σίγουρα στο Top 3 της πόλης για πίτσα.
Ακριβότερη από αντίστοιχες πιτσαρίες προς Ροτόντα και Ναυαρίνου, όμως και πιο ποιοτική νομίζω. Πολύ καλή εξυπηρέτηση ακόμη και σε ώρες αιχμής.
Μειονέκτημα για κάποιους αλλά ίσως θετικό για άλλους, το ότι όταν πας θα επιλέξεις ανάμεσα σε λίγα μόνο είδη, από αυτά που έχει έτοιμα. Αυτό όμως σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάζεις διάφορες και να μην κολλάς μόνο σε μία γεύση.
Panos
Καλη πιτσουλα. Φρεσκια και νοστιμη. Αρκετες και απολαυστικες γευσεις. Ενδεικνυται για τους λατρεις της λεπτης ζυμης.

2,5€ περιπου το κομματι. Αλλα ουσιαστικα σου δινουν 2 μεγαλα κομματια! Αρκετα τιμια για τα λεφτα της
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
Panucci
Μετα απο πολλες επισκεψεις με πιο πρόσφατη την χθεσινοβραδινή, νομιζώ πως αποτελεί την καλύτερη επιλογή για pizza italian style στα γρήγορα στο κέντρο. Bγαίνουν συνέχεια πίτσες απο το φούρνο με διαφορες γεύσεις, οπότε σίγουρα θα πετύχετε κάτι που να σας αρέσει.
Γιάννης Λ.
Πολύ καλά υλικά και συνδυασμοί αλλά λίγο τσιμπημένες τιμές
Sylia
Έχοντας φρέσκες τις γεύσεις, και μάλιστα εις διπλούν μέσα σε μία εβδομάδα, θα έλεγα πως η θετική γνώμη που σχημάτισα για την εν λόγω pizzeria στοιχειοθετήθηκε επαρκώς από σχεδόν όλο τον κατάλογο που τιμήσαμε.

Λεπτή ζύμη, ιταλικού τύπου, με έμφαση στα υλικά και όχι στην υπερβολή. Αξίζει τα λεφτά της, αν και θεωρώ πως ένα τσικ λίγο πιο χαμηλή να ήταν η τιμή σε ορισμένες από τις προσφερόμενες γεύσεις, τότε θα ήταν ακόμα καλύτερα τα πράγματα. Το κομμάτι (ένα τέταρτο μιας στρογγυλής πίτσας) κυμαίνεται από 2,30€ έως 2,70€ (αν θυμάμαι καλά).

Προσωπικά, εκτός από το συνδυασμό των γεύσεων, με κέρδισε η ευγένεια του προσωπικού και η δυνατότητα να επιλέξω το κομμάτι που θέλω και να ψηθεί εκείνη τη στιγμή. Αν λοιπόν πάτε μια βόλτα, και δείτε μόνο δύο κομμάτια στη βιτρίνα, μη διστάσετε να μπείτε μέσα!Θα σας ετοιμάσουν όποια γεύση θέλετε(εκτός από την σισιλιάνα, αν θυμάμαι καλά) εκείνη τη στιγμή. Περιμένετε 3-4 λεπτά και έρχεται καυτή στο ψάθινο πιατάκι της.

Στα μείον ο περιορισμένος χώρος για να καθίσεις εκεί.Στα συν ότι μπορείς να την πάρεις και σε πακέτο.

Θα ξαναπήγαινα, ειδικά για να φάω εκείνο το κομμάτι με τον τόνο. Ήταν πολύ ωραία η γεύση, κρεμμυδάτη, χωρίς όμως να αφήνει ψαρίλα ή λαδίλα στην επίγευση.
Βικτωρ Τ.
1 κομματι με κολοκυθι και γκορκοντζολα οκ+1 κομματι καπριτσιοζα οκ=5,1 ευρω.Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο.