ο Πεζοδρόμος [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΑθανάσιου Χριστόπουλου 12, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΔεκέμβριο 2013
Έκλεισεπερίπου μέσα 2016
ΙδιοκτησίαΓιάννης Λουκάκης
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχαν τα Τραπεζώματα. Στη θέση του άνοιξε η Μούργα (από την ίδια ιδιοκτησία).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Απρίλιο 2016.
  • Εναλλακτικό/χίπστερ μαγαζί, με αδιάφορο χώρο και μέσα και εξωτερικά. Δυστυχώς δεν είναι τόσο ωραία όσο όταν ήταν στην Αγίας Σοφίας (και αυτός είναι ο λόγος που δεν το επισκέφθηκα νωρίτερα).
  • Σέρβις φυσιολογικό από άποψη ευγένειας, αλλά όχι αποτελεσματικό (2 λάθη στην παραγγελία). Πάντως οι μεγάλες καθυστερήσεις που είχαν παρατηρηθεί παλιότερα, δεν μου έτυχαν.
  • Πολύ ωραίος κατάλογος, με ιδιαίτερα πιάτα. Ο κατάλογος αλλάζει συχνά. Δουλεύει κυρίως θαλασσινά και ψαρικά, όχι κρεατικά. Ότι δοκίμασα από καλό έως εξαιρετικό. Γράπα οκ.
  • Τιμές φυσιολογικές για το είδος του.
Αξίζει για το φαγητό του. Θα ξαναπάω.

Εικόνες (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
"Θράψαλο στο τηγάνι σε ελαιόλαδο με θυμάρι και λεμόνι" (εξαιρετικό)
[εικόνα]
"Ταλιατέλες με γαρίδες γιαχνί" (οκ)
[εικόνα]
"Ψείρες με βούτυρο λευκής τρούφας" (πιο πολύ βούτυρο και σκόρδο παρά τρούφα, πάντως ήταν καλό, όσο καλό μπορεί να είναι ένα πιάτο με ψείρες που από τη φύση τους δε μου αρέσουν)
[εικόνα]
"Ντοματάκια Ιεράπετρας με μανούρα Σίφνου και σταροπαξίμαδα" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Καρπάτσιο καπνιστού χταποδιού" (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Τηγανητό θράψαλο
[εικόνα]
Λαχανοντολμάδες γαρίδας (εξαιρετικοί)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Φάβα από λαθούρι με φρέσκο καλαμαράκι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ρεβύθια με λιαστές ντομάτες (μέτριο)
[εικόνα]
Κριθαράκι με μύδια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2013)

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2016

Σxόλια (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Mikey
Εκνευριστικά αργό σέρβις, όπως και στο παλιό μαγαζί. Πήγαμε 7 άτομα και τα πιάτα ερχόντουσαν ένα ένα με 15 λεπτά διάλειμμα το ένα από το άλλο. Λες και νοιαζόντουσαν να μη φάμε βιαστικά και βαρυστομαχιάσουμε. Έχει τύχει να πάω και να φύγω επειδή το τραπέζι ήταν κρατημένο και ενώ καθίσαμε κανένα τέταρτο μας το είπανε μετά, οπότε αν και δεν το συνηθίζω ήθελα να το δοκιμάσω.
Αν εξαιρέσεις λοιπόν την βραδύτητα και την ασυνέχεια στο σέρβις ό,τι μα ό,τι φάγαμε ήταν εξαιρετικό. Και αυτός είναι ο λόγος που θα ξαναπάω, έχοντας όμως στο μυαλό μου και τα στραβά του.
zaknafein
Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες και εκτελέσεις. Αξίζει να το επισκεφτείς, απλά θέλει λίγο βελτίωση το σέρβις που λόγω στιλ είναι αργό και επίσης πρέπει να πούμε ότι ο λογαριασμός για να χορτάσεις βγαίνει πάνω από το συνηθισμένο.
Μάριος
Έχω πάει 3 φορές, αλλά θα γράψω για την πρώτη μου εμπειρία, καθότι είχα σημειώσει τι φάγαμε με την παρέα, σε αντίθεση με τις επόμενες φορές.
Ας ξεκινήσουμε με τα κακά:
Χώρος σχεδόν αδιάφορος, ανοιχτός μεν, ψευτοindustrial δε. Γιατί να βάψουμε τους τοίχους; Ας τους αφήσουμε με τους σοβάδες, να πουλήσουμε και άποψη. Προσωπικά δεν χαλιέμαι ιδιαίτερα, ήρθα για να φάω, όχι για να αγοράσω το μαγαζί.
Μικρά τραπέζια σε συνδιασμό με το ότι, οτιδήποτε έρχεται, έρχεται μέσα στο τηγάνι του = κακός συνδιασμός. Προσπαθείς να κάνεις χώρο για να τα χωρέσεις όλα, αλλά πάντα νιώθεις στριμωγμένος.
Εξυπηρέτηση, όπως ανέφεραν και οι προλαλίσαντες, όχι και ότι καλύτερο. Όχι ότι τα παιδιά που το δουλεύουν είναι αγενείς ή τίποτα τέτοιο, απλά τα πράγματα κινούνται ολίγον τι αργά. Σημαντικό ελαφρυντικό ότι συνήθως ολόκληρο το μαγαζί το δουλεύουν 2 ή 3 άτομα, οπότε εάν πάτε να είστε προετοιμασμένοι και χαλαροί.
Εάν ψάχνετε άλλο ένα μαγαζί που μπορείτε να φάτε σαν ζώα και να πληρώσετε λίγα, αυτό δεν είναι ένα από αυτά, μπορείτε να ψάξετε αλλού. Οι μερίδες είναι μικρές και δύσκολα θα χορτάσετε αν είστε φαγανοί. Να είστε προετοιμασμένοι για καμιά τυροπιτούλα μετά ;)
Ο κατάλογος. Είναι μια χειρόγραφη σελίδα. Κυριολεκτικά. Που κάνει βόλτα από τραπέζι σε τραπέζι. Μία μόνο, ούτε αντίγραφο!
Τα καλά:
Ο κατάλογος, ξανά. Είναι μία σελίδα μόνο, διότι ανανεώνεται συνέχεια, ανάλογα με τα κέφια του σεφ. Προσωπικά, μου αρέσει πάρα πολύ, κάθε φορά που πάμε δοκιμάζουμε νέα πράγματα και μου δείχνει ότι το μαγαζί θέλει να πειραματίζεται με καινούριες συνταγές.
Το ψωμί. Λεπτές, αλλά υπερμεγέθεις φέτες αληθινού νόστιμου ψωμιού και όχι αφρού. Πάρα πολύ χρήσιμες, θα το αναλύσουμε στην συνέχεια...
Το φαΐ. Ή για την ακρίβεια, οι μεζέδες. Ότι έχουμε δοκιμάσει, απλά δεν έχει καμία σχέση με ότι έχουμε δοκιμάσει αλλού. Περίεργες μίξεις υλικών με πληθώρα μπαχαρικών και μυρωδικών που δημιουργούν απίστευτα αποτελέσματα. Εν συντομία, αυτά που δοκιμάσαμε και μας άρεσαν όλα, ήταν τα εξής:
Καυτερή πιπεριά με κασέρι και ντοματίνια. Δεν υπήρχε καν στον κατάλογο, ζητήσαμε καυτερή πιπεριά πριν τον δούμε και ο μάγειρας είχε κέφια. 3 καυτερές πιπεριές κομμένες κατά μήκος στο τηγάνι, παρέα με κασέρι και ντοματίνια. Μόλις τις φάγαμε, το ψωμί έκανε βουτιά θανάτου στο τηγάνι!
Καπνιστό σκουμπρί με κρεμμύδια. Μια από τα ίδια. Φαΐ και μετά βουτιά...
Παστουρμάς μπακαλιάρου. Λιτό, αλλά πεντανόστιμο.
Πράσινη σαλάτα (γλυστρίδες) με ξιφία. Είχα καιρό να ευχαριστηθώ γλυστρίδες.
Καραβίδες. Δύσκολες στο να τις καθαρίσεις και να τις φας, αλλά πεντανόστιμες. Βουτιά...
Σουπιές με χειροποίητη σκορδαλιά. Οι σουπιές δεν είχαν να πουν κάτι ιδιαίτερο, αλλά η σκορδαλιά έλεγε ιστορίες ολόκληρες. Ελάτε με το ταίρι σας και φύγετε χωριστά!
Γαρίδες σε σάλτσα λευκής τρούφας. Το υπερθέαμα της βραδιάς. Η λευκή τρούφα ήταν απλά απίστευτη. Το αποτέλεσμα των βουτιών έπειτα, ήταν να φύγει το τηγάνι πεντακάθαρο, θα μπορούσε να μην μπει στο πλυντήριο και κανείς δεν θα το καταλάβαινε...
Το ρεζουμέ:
Αν θέλεις να φας πολύ και καλό φαΐ, οικονομικά, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα μέρη. Αν θες να φας κάτι λίγο διαφορετικό και πεντανόστιμο σε λογικές τιμές (για την μικρή ποσότητα), τότε αξίζει να το δοκιμάσεις. Παραγγείλτε μπόλικο ψωμί και θα το ευχαριστηθείτε. Δύσκολα θα γίνει το στέκι του καλοφαγά, αλλά για μία στο τόσο αξίζει με το παραπάνω.
montechristos
Καλά πιάτα με βάση τα θαλασσινά, κάτι διαφορετικό στο κέντρο της πόλης, αλλά στο κριθαράκι με γαρίδες, καραβίδες κ μύδια, τα μύδια ήταν ανύπαρκτα κ οι γαρίδες δεν είχαν καθαριστεί από το "εντεράκι" που έχουν στη ράχη τους! Έντονη η μυρωδιά της κουζίνας στο χώρο, αλλά πολύ καλή η τσικουδιά τους!
βιβλιοφάγος
Τον προτιμούμε σε τακτα χρονικά διαστήματα για το εξαιρετικά εκτελεσμένο φαγητό, τις ΑΑ πρώτες ύλες και για τα ψαγμένα κασέρια-τυριά του.. Στην τελευταία επίσκεψη κιτρινόπτερος τόνος στη σχάρα (μαγεία!), λευκός ταραμάς δικος του (πολύ καλός), σαλάτα με αχνισμένα φασολάκια-παξιμάδι Κρήτης και μια κουταλιά από ένα μαλακό κρεμώδες ντόπιο τυρί (σούπερ) και κρασί λευκό χύμα (μέτριο). Στο σέρβις χωλαίνει το θέμα αλλά παίρνει συγχωροχάρτι λόγω..νοστιμιάς!
Rosstrobon
Όμορφος χώρος,ιδιαίτερα απλός.Το σέρβις όντως αργό αλλά φιλικότατο.Η ρακή καλή,το φαγητό αρκετά καλό και προσεγμένο έχοντας μια νότα gourmet που προσωπικά με αφήνει αδιάφορο.

Από εκεί και πέρα νομίζω πως είναι ακριβό.Δηλαδή ο γαύρος τηγανιτός στα 7€ έχοντας 15 ψαράκια μέσα με άφησε ανικανοποίητο από άποψη ποσότητας,αλλά κάνουν την μαγκιά και τον τηγανίζουν σε χοντρό κίτρινο αλεύρι και δίνει παραπάνω νοστιμιά.

Σίγουρα είναι μια καλή επιλογή και προσωπικά θα το ξανατιμήσω άνετα.
timos zisis
υπηρξαν αρκετες επαναληπτικες επισκεψεις σε ολες μειναμε απολυτα ικανοποιημενοι και απο φαγητο και απο αλκοολ και απο τιμες και απο εξυπηρετηση, στην τελευταια επισκεψη ντολμαδακια με σφυριδα και σκορπινα (τελεια), φαβα με σουπιες στο μελανι (πολυ καλο), χορτα με σαρδελα καπνιστη (πολυ καλη, η σαρδελα η καλυτερη που εχω φαει), μυδια με κριθαρακι (πολυ καλο), με αρκετο τσιπουρο γυρω στα 50€. ειναι λιγο αργοι αλλα αξιζει τον κοπο αφου δυσκολα βρισκεις τοσο καλομαγειρεμενα πιατα θαλασσινων και μαλιστα σε τιμες 6-7,5€. για μενα απ τα καλυτερα του ειδους
mike
Παίρνουμε 2 κασέρια τσίφτικα.
-Θα μας φέρεις κάνα πηρουνάκι σε παρακαλώ;
-Με τα χέρια μωρέ...

Τέλος από μένα.
βιβλιοφάγος
Στην Αγ.Σοφίας δεν το είχα επισκεφθεί, οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Οσον αφορά στο φαγητό, έμεινα πολύ ευχαριστημένος-ειδικά ο "παστουρμάς μπακαλιάρου" ήταν λουκούμι. Επειδή ήμασταν μόνοι μας (μια ακόμα παρέα που καθόταν είχε ήδη εξυπηρετηθεί) τα φαγητά ήρθαν γρήγορα. Μου άρεσε πολύ η "μανούρα Σίφνου" ενώ και το καπνιστό σκουμπρί που ήρθε με το τηγάνι του ήταν πολύ νόστιμο. Ακόμα και τα..ρεβύθια που ήταν βρασμένα με άγρια χόρτα, ήταν νοστιμότατα. Προσωπικώς το συστήνω για τσιπουρομεζεδοκατάσταση..μου άρεσε πολύ! Στο τέλος κέρασμα..παστέλι:))

ΥΓ. Μόνη ένσταση που έχω είναι για το κρασί (λευκό Σαντορίνης με λίγο Μοσχάτο μέσα) που δεν μου άρεσε καθόλου (γούστα είναι αυτά βέβαια..).
timos zisis
η επισκεψη στο πρωτο μαγαζι δε με αφησε με τις καλυτερες των εντυπωσεων, στο καινουριο ομως μαγαζι μειναμε απολυτα ικανοποιημενοι απο αποψη τιμων και ποιοτητας σε φαγητο κ αλκοολ, καλη επιλογη για μεζε κ οινοποσια. το λουκανικο ξιφια αξιζει τη δοκιμη
Το επισκέφτηκα ενα βροχερό βράδυ. Ο χώρος μέσα είναι όπως τα σπίτια μας τις πρώτες μέρες μετά απο μετακόμιση. Βγάλαμε το τραπεζάκι του κήπου και τις καρέκλες της βεράντας στο σαλόνι, μέχρι να ανοίξουμε τις κούτες και να χουμε ενα μέρος να ακουμπάμε τα πιτόγυρα που τρώμε μέχρι να συνδέσουμε την κουζίνα. Ας ανοίξουν τις κούτες επιτέλους..Η μουσική ήταν ένα ατέλειωτο σολάρισμα κλαρίνου, λες και ο κλαριτζής περίμενε πάνω απο τα κεφάλια μας το φιλοδώρημα. Σέρβις, μαγείρεμα από ένα και μοναδικό άτομο, όπως ο Ζίκος στη Μπακαλοταβέρνα του Παντελή του Σκουφάντερου. Αυτό δεν με χαλάει ιδιαίτερα, καθότι είμαι οπαδός του slow food, αρκεί το slow να καλλιτερεύει το food. Ο καπνιστός ξιφίας ήταν εξαιρετικός, σερβιρισμένος με νόστιμο κρίταμο τουρσί. Τα αχνιστά μύδια ήταν ένα ποίημα και το ζουμί τους νέκταρ!! Αμέτρητες βουτιές με φρυγανισμένες σκορδάτες φέτες ψωμιού. Η σαλάτα βολβών με κρίταμο άνευ ουσίας, η ρίνα αχνιστή καθόλου του γούστου μου, sorry ρίνα... η φάβα νερουλή και άνοστη, μικρή ποικιλία σπάνιων τυριών ενδιαφέρουσα. Κρητική ρακί ευκολόπιοτη και χωρίς παρενέργειες. Ο λογαριασμός 20 το κεφάλι-ακριβά και χωρίς απόδειξη. Μόνο για τα μύδια? Όχι από μένα.
Βικτωρ Τ.
Καλη μουσικη,ευγενικος ο ιδιοκτητης+μαγειρας+σερβιτορος.Ταραμοσαλατα με γαμπαρη οκ,καπνιστος ξιφιας πολυ καλος,καπνιστος τονος οκ,σταμναγκαθι καλο,μυδια αχνιστα καλα,μαριδα τηγανητη πολυ καλη,πατατες φουρνου αδιαφορες+100 ml ρακη+1 αναψυκτικο=37 ευρω.
sesypos
Πηχα εχθες,18/1/2014. Σιγουρα θελει κρατηση πριν.Αλλιως πρεπει να εισαι πολυ τυχερος για να βρεις να κατσεις.
Κατα τα αλλα,αρκετα ενδιαφερουσα η κουζινα του.
Ενημερωτικα,ψιλοαπαγορευεται το καπνισμα.Υπηρχε μια παρεα απο 3 MILF που εβγαλαν αλουμινοχαρτακι,το εκαναν τασακι και καπνισαν 2-3 τσιγαρα,αλλα γενικως ο χωρος ειναι ψιλοακαπνος!
Hungry_Tux
Επίσκεψη Σάββατο 11/01/2014 ώρα 20.30. Το κατάστημα είχε τέσσερις μικρές παρέες, ένα μικρό τραπέζι άδειο και ένα μεγάλο τραπέζι reserve. Μόλις μπήκαμε μέσα, η σερβιτόρα μας ενημέρωσε ότι της έχουν τελειώσει τα περισσότερα πιάτα, περιμένει τους πελάτες από το κρατημένο τραπέζι και ότι δε μπορεί να μας εξυπηρετήσει! Προσωπικά απογοητεύτηκα γιατί ήταν Σάββατο νωρίς το βράδυ, αλλά θα του δώσω και άλλη ευκαιρία.
Υ.Γ. Απορία: Στο reserve τι θα τους τάιζε;