Kritikos

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Kritikos. Υπάρχουν 6 καταστήματα.
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ψαροταβέρνα
ΔιεύθυνσηΕλευθερίου Βενιζέλου 5Β, Πανόραμα
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310332810
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Κρητικός, #take away
Άνοιξε17 Οκτωβρίου 2014
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το 2ο κατάστημα της αλυσίδας.

Στη θέση του υπήρχε το Κάπελα.

Εικόνες (57)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τσιπούρα (καλή)
[εικόνα]
Γαρίδες linguini (καλό)
[εικόνα]
Sashimi tuna (ok)
[εικόνα]
Sashimi tuna (ok)
[εικόνα]
Sushi (μάπα)
[εικόνα]
Sushi (μάπα)
[εικόνα]
Sushi (μάπα)
[εικόνα]
Γαρίδες tempura (οκ)
[εικόνα]
Φάβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα (μέτρια προς κακή)
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα (πολύ καλές)
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα (πολύ καλές)
[εικόνα]
Σαλάτα μάνγκο (οκ)
[εικόνα]
Τιραμισού (οκ)
[εικόνα]
Αστακοί στη βιτρίνα
[εικόνα]
Καραβιδομακαρονάδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Καραβιδομακαρονάδα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Φρέσκο καλαμάρι σχάρα (καλό)
[εικόνα]
Σαλάτα καβούρι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Tomahawk steak
[εικόνα]
Tomahawk rib eye (καλά)
[εικόνα]
Sashimi τόνου (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Sashimi τόνου (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Sashimi τόνου (καταπληκτικό)
[εικόνα]
Αστακοί (οκ, αν και θα προτιμούσα άλλη συνταγή)
[εικόνα]
Αστακοί (οκ, αν και θα προτιμούσα άλλη συνταγή)
[εικόνα]
Αστακοί (οκ, αν και θα προτιμούσα άλλη συνταγή)
[εικόνα]
Συναγρίδα 4 κιλών (καλή)
[εικόνα]
Συναγρίδα 4 κιλών (καλή)
[εικόνα]
Συναγρίδα 4 κιλών (καλή)
[εικόνα]
Συναγρίδα και σκορπίνα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Συναγρίδα και σκορπίνα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Συναγρίδα και σκορπίνα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Χταπόδι κρασάτο (καλό)
[εικόνα]
Σαλάτα καβούρι (normal)
[εικόνα]
Καραβίδες (καλές, φρέσκιες)
[εικόνα]
Καραβίδα
[εικόνα]
Αρνίσια ribs (καλά)
[εικόνα]
Risotto (ok)
[εικόνα]
Plateaux στρειδιών (normal)
[εικόνα]
Plateaux στρειδιών (normal)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
Tomahawk steak (καλά)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Φιλέτο με πουρέ γλυκοπατάτας (οκ)
[εικόνα]
Φέτα σαγανάκι (μέτριο)
[εικόνα]
Σπανάκι σωτέ (οκ)
[εικόνα]
Καβούρι σαλάτα (μέτριο)
[εικόνα]
Αρνίσια παϊδάκια (εισαγωγής-οκ)

Κατάλογος (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 8/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 7/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 6/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 5/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 4/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 3/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 2/8
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2024: σελίδα 1/8

Σxόλια (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
NikosMichelinJo
O Kritikos στο Πανόραμα έχει άστρο.

Δουλεύει βολίδα, σχεδόν όλες τις ώρες της βδομάδας
και συντρέχουν λόγοι για αυτό.
Συνιστώ κράτηση τραπεζιού πριν τον επισκεφθείτε οποιαδήποτε μέρα.

Ο τιμοκατάλογος είναι ακριβός
και στις περισσότερες περιπτώσεις δικαιολογείται
από την ποιότητα και την παρουσίαση των προσφερομένων.

Από όσα δοκιμάσαμε κατά καιρούς, σωστό ψήσιμο και σερβίρισμα στα ψάρια σχάρας (μέση τιμή τα 65-70 ευρώ ανά κιλό), πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή του λεμονάτου ψαριού με πατάτες φούρνου (πραγματικά, πολύ νόστιμη), μεγάλη γκάμα ριζότι και ζυμαρικών με θαλασσινά, σε εντυπωσιακές, πλούσιες μερίδες αρκεί να είσαι εξοικειωμένος με την βουτυράτη εκδοχή τους.

Σποραδικά συναντήσαμε και αστοχίες όπως το σεβίτσε λαβράκι που δοκιμάσαμε προχθές και δεν δικαιολόγησε την παρουσία του στο μενού και τον λογαριασμό μας.

Η λίστα των κρασιών δεν είναι απλωμένη, ούτε κρύβει εκπλήξεις,
υπάρχουν πολλές κοινές ετικέτες που απαντώνται ακόμα και σε σούπερ-μάρκετς,
αλλά είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική ποικιλιών και σε γκάμα τιμών.

Σκεύη, σερβίτσια ωραίας αισθητικής
ενώ η εξυπηρέτηση κρίνεται από υποδειγματική έως υπερβολική.

Ενδεικτικό εξοδολόγιο για δύο άτομα:
ένα και κάτι κιλό ψάρι (σφυρίδα), σαλάτα, ορεκτικό και μία φιάλη των 25 ευρώ,
σύνολο τα 130 με αποδείξεις επί αποδείξεων.

Και τώρα το κράξιμο:
-Καμία απολύτως αίσθηση και μέριμνα περί COVID.
-Κοινόχρηστα αλατοπίπερα, σερβίρισμα με γυμνά χέρια,
καμία, μα ΚΑΜΙΑ απόσταση μεταξύ των τραπεζιών.
-Κάπνισμα από όλους, στον υποτιθέμενα αίθριο χώρο
(το μεγαλύτερο μέρος του εστιατορίου,
όπου και εκεί έχει καταργηθεί δια νόμου),
με κατεβασμένα παραπετάσματα και κλειστή την οροφή.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
aethra
Προτιμώ το κατάστημα της Ουρανούπολης..
Veyron
Με αφορμή το σχόλιο του AG να πω ότι επίσης την τελευταία φορά που το επισκέφθηκα δεν έμεινα καθόλου ικανοποιημένος. Βέβαια προηγήθηκαν πολλες επισκέψεις που όλα ήταν καλά (δεν δοκίμασα ακόμη το σούσι και τα κρέατά του).

Την τελευταία φορά λοιπόν, οι μερίδες ήταν αισθητά μικρότερες, ειδικά η σαλάτα, με τις τιμές να έχουν μια αύξηση 10-20%. Και το βασικότερο, τα μύδια είχαν ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ άσχημη γεύση, χειρότερη απο χαλασμένα, σε σημείο που τα φτύσαμε. Το είπα στην σερβιτόρα, είπε θα το μεταφέρει στην κουζίνα και εννοείται δεν ακουσα απο εκει κ περα τπτ.
AG
Πρόσφατη δοκιμή: το sushi μας απογοήτευσε, και όταν ζήτησα εξήγηση μου είπαν ότι ο σεφ που είχε την ειδικότητα πάνω στο θέμα, έπαθε ατύχημα και είναι σε φάση αποκατάστασης. Περαστικά να του ευχηθώ, και εάν πάτε στα κοντά - μην πάρετε sushi.

Επίσης, και στην εξυπηρέτηση έπεσαν λίγο τα στανταρ, ελπίζω να πέτυχα απλώς σε κακή μέρα (που πάλι δεν είναι δικαιολογία με τις τιμές που χρεώνουν).

Ποτέ μου πάντως δεν το επισκέπτομαι το μαγαζί με δική μου πρωτοβουλία..
Jørgen
Σίγουρα μιλάμε για ένα από τα τοπ μαγαζιά της πόλης. Το περιβάλλον μου άρεσε αρκετά, σοβαρό, προσεγμένο αλλά όχι υπερβολικό. Μουσική επίσης καλή, υπάρχει κάποιος υπάλληλος που την επιμελείται. Το κάπνισμα επιτρέπεται, αλλά απ'όσο είδα σε χωρισμένους χώρους, προσωπικά δεν με ενόχλησε. Εντυπωσιακό το ενυδρείο.
Σαλάτα με αβοκάντο: Ίσως το πιο αδύναμο κομμάτι του γεύματος, αδιάφορη, με πολύ σως και άγουρο αβοκάντο.
Φάβα, ταραμάς, λαχανικά σχάρας και μελιτζάνα γεμιστή: Δεν δοκίμασα αλλά απέσπασαν καλά-πολύ καλά σχόλια.
Χταπόδι καρπάτσιο: Επίσης κάπως αδύναμο, λίγο σκληρό και το πέστο ρόκας δεν προσέδιδε κάτι.
Μύδια αχνιστά: Πολύ καλά, μεγάλη ποσότητα, φρέσκα και αρωματικά.
Χταπόδι σχάρας: Λουκούμι!Εξαφανίστηκε σε χρόνο dt!Πολύ μαλακό, ελαφρύ, νόστιμο.
Γαρίδες: Καλό ψήσιμο και ποιότητα.
Και πάμε τώρα στο χάιλαιτ της βραδιάς, την αχινομακαρονάδα. Μεγάλη μερίδα, τρομερή μυρωδιά, μακαρόνι βρασμένο όπως πρέπει, εξαιρετικός ο αχινός, όλα έδεναν. Το βούτυρο έκανε θαύματα.
Τιραμισου: Καλή, αν και είχε "καθίσει" λίγο, οπότε το ζουμί έπεφτε στον πάτο, συνεπώς θά πρεπε να ναι λίγο πιο φρέσκια. Κακή δεν ήταν, αλλά έχω φάει καλύτερες.
Σέρβις πολύ καλό, πολλά άτομα γύρω-γύρω να μας εξυπηρετούν, ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Στα αρνητικά κάποια εστιατορικά χαρακτηριστικά που έχει το σέρβις, βλ. σερβίρισμα της σαλάτας στο πιάτο του καθενός, με αποτέλεσμα να μην φάμε όσο θέλει ο καθένας, και επίσης οτι μια συγκεκριμένη κοπέλα μας έβαζε νερό, η οποία και κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. Και πάλι, η ευγένεια και το πολυπληθές προσωπικό με κέρδισαν.
Τιμές υψηλές, σε κάποιες περιπτώσεις ίσως λίγο υπερβολικά, σε άλλες τα πιάτα το άξιζαν και με το παραπάνω.
Συνολικά έμεινα πολύ ικανοποιημένος και θα το ξαναεπισκεφτώ σίγουρα.
Veyron
Δευτερη επίσκεψη, οι ιδιες εντυπώσεις.

Αστακομακαρονάδα με 2 αστακους σύνολο 700γρ πολύ καλή με πολύ νόστιμο θαλασσινό. Ασπρη μακαρονάδα με γαρίδες (σάλτσα βουτύρου) πολύ αρωματική κ νόστιμη αλλα πιο βαρια. (απο ότι είδα στον λογαριασμό την χρεωνει καπου 100-110 ευρώ το κιλό :S)

Σαλάτα μανγκο πρωτότυπη αλλα οκ. Τιραμισού μέτριο.
Veyron
Ήθελα καιρό να το επισκεφτώ κυρίως λόγω του σχόλιου του AG ότι κάνει τις καλύτερες μακαρονάδες με θαλασσινά στην πόλη. Και θα συμφωνήσω.

Πήραμε σαλάτα με καβούρι που μάρεσε πολύ, φρέσκο καλαμάρι σχάρας (καλό) και την καραβιδομακαρονάδα (την φτιάχνουν με ή χωρίς ντομάτα) που ήταν τοπ (ζητήσαμε κάτι καυτερό να ρίξουμε από πάνω και μας έφεραν ελαιόλαδο με πιπεριά τσίλι εμποτισμένη, που το έκανε φωτιά :D ). Ψάρι σε φέτες για συμπλήρωμα που θέλαμε μου παν δεν δουλεύουν, οπότε ότι είχε ήταν ολόκληρο από κιλό και πάνω με εξαίρεση τις γλώσσες.

Αστακούς έχει Ελλάδας, Σκωτίας και Αμερικής με διαφορετικές τιμές, ενώ το king crab πάει 210 ευρώ το κιλό. Μας τα χάλασε μόνο στο γλυκό που ήταν πολύ αδιάφορο.

Από ότι είδα έχει αρκετά κρασιά που ξεκινούσαν από τα 18 ευρώ το μπουκάλι.

Χώρος ωραίος, σέρβις γρήγορο και σωστό, ο dj λίγο άκυρος, έχει χώρο μη καπνιστών. Θα ξαναπάω.
Μερακλης
Επειτα απο πολλες επισκεψεις εχω να πω μονο θετικα. Περιβαλλον πολυ ομορφο, απτα πιο ωραια στην πολη. Σερβις φιλικοτατο και γρηγορο. Μουσικη ωραια, φωτισμος καλος. Φαγητο θεωρω οτι εχει πολυ καλο και μαλιστα διακρινεται για τη σταθεροτητα του στην ποιοτητα. Για αρχη προτεινω βελουτε κολοκυθοσουπα με καραβιδα, απο σαλατες τη βαλεριανα, απο ορεκτικα τα μυδια αχνιστα, τις πατατες με το σκορδακι, το πεκορινο με σος μαρμελαδας, απο κυριως ειναι εκπληκτικες οι μακαροναδες με τα θαλασσινα και τελος απο γλυκο (εκει μονο εχει ενα θεματακι) προτεινω τη μασκαρπονε με το εσπρεσο. Απο τιμες ειναι πολυ νορμαλ (ιδιως αν δε φαει κανεις ψαρι αλλα αρκεστει σε θαλασσινους μεζεδες και μακαροναδες) αν αναλογιστει κανεις το υφος του μαγαζιου, την ποιοτητα και το περιβαλλον. Το συστηνω
Panucci
Θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με τον AG. Eπειτα απο αρκετές επισκέψεις διαπιστώνω οτι έχει μια σταθερότητα τόσο στην ποιότητα των πρώτων υλών όσο και στο γευστικό αποτέλεσμα. Το service είναι πάντα ευγενικό και εξυπηρετικό και η ατμόσφαιρα αρκετά cosy.

Παρ'ότι φημίζεται ως εστιατόριο θαλασσινών, τις περισσότερες φορές που το επισκέπτομαι προτιμώ τις tomahawk steaks οι οποίες είναι οι καλύτερες που έχω δοκιμάσει στην πόλη.

Τον θέλω λίγο πιο βελτιωμένο στα γλυκά...Μονάχα εκεί υστερεί λίγο.

Αναμένω να επιστρέψει το sushi στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης ώστε να δοκιμαστεί και αυτό.

θα συνεχισω να πηγαίνω.
AG
Έπειτα από πολλαπλές επισκέψεις, από τον Νοέμβριο που ήταν η πρώτη μου φορά, έχω σχηματίσει μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα:

Φαγητό:
*κάνει πολύ καλές τις μακαρονάδες του (τολμώ να πώ ότι ίσως είναι ο καλύτερος αυτήν την στιγμή στην πόλη σε γαριδομακαρονάδα&αστακομακαρονάδα από ό,τι έχω δοκιμάσει)

*είναι ο μοναδικός που έχει ολοκληρωμένο oyster bar στην Θεσ/κη, με ζωντανά όστρακα (ελληνικά και εισαγωγής)

*εντυπωσιάστηκα με κάτι μπριζόλες "τομαχοκ" που έφαγα την τελευταία φορά, οι οποίες ήταν πολύ καλά ψημένες, με νόστιμο κρέας (έμαθα πώς έχει έναν φούρνο κοντά στα 15 χιλιάρικα-ειδικό για κρέας και το βοδινό του είναι εισαγωγή από Nebraska). Επίσης και τα αρνίσια ribs βελτιώθηκαν πολύ. Rib eye που δοκίμασα ήταν απλώς οκ.

*θαλασσινά (μύδια, χταπόδια, θαλασσινές τηγανιές κτλ) δεν με τρέλαναν. Ψάρι μεγάλο ακόμη δεν έχω δοκιμάσει να δώ την μαστοριά του ψήστη. Κάτι καραβίδες που έφαγα ήταν πολύ φρέσκες.

Service: και εδώ νομίζω του δίνω θέση ανάμεσα στα καλύτερα για την πόλη. Όσες φορές ήμουν εκεί, το service πετούσε! Πολύ ευγενικά τα παιδιά, ξέρουν να σερβίρουν και να είναι επαγγελματίες (έμαθα πώς δεν δουλεύει κανένας στην επιχείρηση χωρίς να πληρώνεται στην ώρα του ή ανασφάλιστος-σε αντίθεση μεγάλου ποσοστόυ επιχειρήσεων στην πόλη μας που χρωστάνε στο προσωπικό).

Τιμές: καμιά φορά δεν πέσαμε κάτω από 50ευρώ/άτομο

Π-Σ-Κ έχει πολύ κόσμο, η κράτηση θεωρώ είναι απαραίτητη.
AG
επισκεφθηκα καλεσμένος τις προάλλες το καινούριο εστιατόριο του Κριτικού στο Πανόραμα.

Μια από τα ίδια σε σχέση και με το αδελφάκι του στην Ουρανούπολη όσον αφορά το φαγητό: μέτρια πράγματα στο κρέας που δοκιμάσαμε. Για θαλασσινό κάποια στιγμή θα μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω, μήπως εκεί κάνει την διαφορά.

Καπνιζαν πολλοί θαμώνες μέσα που δεν μου άρεσε. Στην είσοδο έχει μεγάλα ενυδρεία με αστακούς, καβούρια Αλάσκας, όστρακα.

Τιμές στα κρασία είναι γελοία ακριβές (διπλάσιες από τον μέσο όρο των εστιατορίων της πόλης), στο φαγητό θα έλεγα παραδοσιακά ακριβός.

2 παρακαδόροι στην είσοδο παρακαλώ, dj, υποδοχή και δεν συμμαζεύεται.

Τολμηρό εγχείρημα το όλο σκηνικό, που δεν είμαι σίγουρος άν το σηκώνει η πόλη.

Θα δείξει....