Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
da mimmo [έχει κλείσει]
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Πρέπει να έκλεισε από 1-1-2016.
Στην ιταλική κουζίνα, είναι γεγονός πως η Θεσσαλονίκη χολαίνει. Το da mimmo δυστυχώς δεν ξεφεύγει απο αυτόν τον κανόνα. Pizzas, γλυκά και ζυμαρικά ήταν αδιάφορα. Ανέλπιστα καλές οι σαλάτες και η φοκάτσια. Στα θετικά το γεγονός οτι τα ζυμαρικά και το ριζότο ηταν σωστά βρασμένα, αλλά αυτό ειναι δώρον άδωρον οταν το πιάτο γευστικά είναι flat. Παρ΄όλα αυτα, πιστεύω πως το συγκεκριμένο εστιατόριο θα μπορούσε να βρει το δικό του κοινό στην ανεπιτήδευτη γευστικά πλειονότητα του κοινού της Θεσσαλονικης αν δεν βρισκόταν σε τόσο άκυρο σημείο...Τέλος πάντων, το γεγονός οτι το παλληκάρι στο service ήταν πολύ εξυπηρετικό και φιλικό σε αντιδιαστολή με το επιτηδευμένο ύφος όλων στο αδικαιολόγητα ακριβό και γευστικά ανεπαρκές Mare e Monti για παράδειγμα, συν το γεγονός οτι κάποια πιάτα στην περιγραφή τουλάχιστον φαίνονταν ενδιαφέροντα, ίσως με οδηγούσαν ξανά προς τα εκεί για νέα δοκιμή.
Ωραίος χώρος, αν και η τοποθεσία του -υποβαθμισμένη γειτονιά και έρημος Μύλος- το αποδυναμώνουν. Δοκίμασα την caprese μοτσαρέλα που ήταν καλή ως εκτέλεση αλλά αδιάφορη συνταγή, πίτσα Rucoletta πολύ λεπτή και μέτρια προς καλή γευστικά (ζύμη με πολύ αλεύρι και υλικά που διαλύονταν) και τέλος πένες με κοτόπουλο και λαχανικά μετριότατο πιάτο, οριακά αποδεκτό. Το να πετάς 3-4 κομμάτια φιλέτου κοτόπουλο με χόνδρους και 2-3 άνοστα λαχανικά είναι απογοητευτικό για ιταλικό με τέτοιες τιμές. Τέλος, σουφλέ σοκολάτας με παγωτό, ικανοποιητικότατο και έσωσε κάπως την κατάσταση. Σέρβις επίσης απογοητευτικό, με μια κοπέλα αργή, μουτρωμένη και σνόμπ. Σύνολο 36 ευρώ. Συνεπώς Χ απο μένα, γιατί ο χώρος και οι τιμές είναι δυο σημαντικά πλεονεκτήματα, αλλα το σέρβις και οι γεύσεις ήταν απο αδύναμα έως απογοητευτικά.
H κουζίνα συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα και είναι κρίμα που αυτο το μαγαζί δεν δουλεύει όσο του αξίζει ( τουλάχιστον τις ώρες και μέρες που το επισκεπτόμαστε εμείς).

Μέχρι τέλη Ιούνη θα λειτουργεί μόνο καθημερινές , μιας κ ο mimmo ανέλαβε μια κουζίνα στη χαλκιδικουλ απ'ότι κατάλαβα στο Πευκοχώρι και απο Ιούλη κλείνει εντελώς για το καλοκαίρι και ξανά απο Σεπτέμβρη .Εξάλλου ο mylos το καλοκαίρι ερημώνει εντελώς-αν δεν κλείνει κιόλας...

Είναι πραγματικά καλή η κουζίνα του πάντως
Άλλη μια επίσκεψη πάλι ευχαριστημένοι, κρίμα που δεν εχει περισσότερο κόσμο
Σαλάτα ρούκολα καλή
Τορτελίνι μπολονίεζ πολύ καλό
Σκαλοπίνια με σοσ λεμονιού πολύ καλά
Μους Μασκαρπόνε με φράουλες πολύ καλό
35 ευρώ, λιγο τσιμπημένο, αλλά ειναι καλά για μια στο τόσο
Έχω πάει ήδη 2 φορές και σκοπεύω να το ξαναεπισκεφτώ, όταν θέλω ένα καλό ιταλικό εστιατόριο. Ο χώρος ωραίος κι ευρύχωρος με καλό εξαερισμό, σέρβις πολύ καλό, μερίδες μάλλον μέτριες σε ποσότητα.
Σαλάτες rucola και pollo mesclan καλές, ταιριαστοί συνδυασμοί των επιμέρους υλικών. Για ορεκτικό μελιτζάνα οκ και πουγκιά σολωμού με κρέμα τυριού και μυρωδικά καλό και δροσιστικό. Σαλάτες κι ορεκτικά (αυτά που δοκίμασα εγώ τουλάχιστον) αξιοπρεπή και χωρίς γευστικές αστοχίες.
Δοκίμασα σκαλοπίνι με κρέμα λεμονιού και ψητά λαχανικά, πολύ ενδιαφέρον και εύγευστο πιάτο, αλλά δυστυχώς έχει μόνο 3 κομματάκια κρέας. Ταλιάτα μόσχου εξαιρετική, σωστό ψήσιμο, ωραία μυρωδικά-μπαχαρικά κτλ για μαρινάρισμα-νοστιμιά στο κρέας, εντυπωσιακά νόστιμο. Τορτελίνι γεμιστά με προσούτο, κρέμα γαλακτός, γκοργκοντζόλα και μορταδέλα, καλό, αλλά μου φάνηκε λίγο μπουκωτικό, υποθέτω λόγω της έντονης γεύσης που έχουν όλα τα υλικά, χωρίς ωστόσο να είναι κακό πιάτο.
Τιραμισόυ νόστιμη κι ελαφριά, κερασμένο λικέρ για τη χώνεψη στο τέλος, κατάλογος κρασιών που συμφέρει στο μπουκάλι, κι όχι στα 5ευρώ/ποτήρι. Κάθε Πέμπτη έχει προσφορά αστακομακαρονάδα και 1 μπουκάλι pinot grigio για 2 άτομα=35 ευρώ. Βγαίνει ~20/άτομο έως και 30 με πιο ακριβές επιλογές.
Ό,τι δοκίμασα μου άρεσε και γενικά αποκόμισα πολύ θετικές πρώτες εντυπώσεις. Το προτείνω και σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω και την πίτσα του.
Μακράν το καλύτερο καρπάτσιο μόσχου που έχω δοκιμάσει ποτέ. Η ζεστή κρέμα παρμεζάνας από πάνω έφτανε το πιάτο σε νέα γευστικά επίπεδα. Τα νιόκι με φυστίκι και γκοργκονζόλα πολύ καλά, η πιτσούλα ωραία (νομίζω όμως του pizzicotto καλύτερη), όπως και το σουφλέ. Πολύ φιλική εξυπηρέτηση. Το προτείνω και θα ξαναπάω ευχαρίστως.
Επίσκεψη πρόσφατη. Ομορφο μαγαζί
Σαλάτα με σπανάκι και γκοργκονζόλα πολύ καλή
Πίτσα καπρτσιοζα πολύ καλή
Ραβιολια με σπανάκι, ρικότα και σάλτσα βουτύρου και φασκόμηλου, καλή
Ταλιάτα (medium rare) φανταστική. Ακομα και οι φιλοι που τρώνε το κρεας medium ή well done έπαθαν πλάκα
Σουφλέ σοκολάτας και τιραμισού πολύ καλά και τα 2
Αυτά και 1 μπουκάλι μοσχοφιλερο Μπουτάρη
77 ευρώ
Πήγαμε εις διπλούν με εκπτωτικα κουπόνια και οι εντυπώσεις που μου άφησε είναι σε γενικά πλαίσια καλές .
Ιταλική κουζίνα απο άνθρωπο που γνωρίζει τι μαγειρεύει με τις γεύσεις να είναι διακριτές , απόρροια των καλών πρώτων υλών .
Και τις δύο φορές δοκίμασα ζυμαρικά και μου άρεσαν . Ταλλιατέλες ραγού αλα μπολονέζ και μπουκατίνι αματριτσιάνα με καπνιστή παντσέτα . Οι σαλάτες του καλές αλλά όχι πολύ καλές . Δεν ξέρω αν αξίζουν τα 7,5 ευρώ που τιμώνται .
Ριζότο θαλλασινών πολύ καλό αλλά επίσης δεν ξέρω αν αξίζουν τα 13 ευρώ .
Σέρβις πολύ καλό και επαγγελματικό .
Το μόνο αρνητικό που αφαιρεί σημαντικά credit το γεγονός ότι τη δεύτερη φορά επιλέξαμε να πιούμε κρασί και παραγγείλαμε chianti clasico που είναι Ο.Π.Α.Π. με σήμα τον μαύρο κόκκορα σε κόκκινη σφραγίδα .Το κρασί που μας έφεραν ήταν απλό chianti και δυστυχώς για τους ιδιοκτήτες κάποιοι άνθρωποι ταξιδεύουν και γνωρίζουν...
Για τους μη μυημένους είναι σαν να πληρώνεις φυστίκι Αιγίνης ή Ντοματάκι Σαντορίνης και να σου δίνουν κάτι άλλο...