Ο Κήπος του Θερμαϊκού

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΝικηφόρου Φωκά 2, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310224073
Διαδίκτυο
Ωράριο10:00-00:30, Πα-Σα 10:00-01:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΝοέμβριο 2014
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef ο Παναγιώτης Κοσμίδης (2016).

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά ο Μόλυβος mezze bar, το bar "London" και οι Αφοί Τζαμίχα.

Εικόνες (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γλώσσα μοσχαρίσια
[εικόνα]
Τηγανιά κοτόπουλο
[εικόνα]
Πατάτες
[εικόνα]
Πύργος λαχανικών
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Εξωτερική επιγραφή
[εικόνα]
Εσωτερικά (λεπτομέρεια)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2015)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2015)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2015)
[εικόνα]
[εικόνα]
Ψωμί (μέτριο)
[εικόνα]
Χοιρινή τηγανιά (οκ)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (οκ)
[εικόνα]
Ταλαγάνι σχάρας (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα σπανάκι (καλή)
[εικόνα]
Μανιτάρια σωτέ (καλά)
[εικόνα]
Κάβουρμας με πλιγούρι (μέτριο)

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2015: τμήμα 3/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2015: τμήμα 2/3
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2015: τμήμα 1/3

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Nic
Επίσκεψη 4 ατόμων, μεσημεροαπόγευμα Μ. Παρασκευής. Τα έξω τραπέζια ήταν γεμάτα, οπότε καθίσαμε μέσα. Σέρβις μια χαρά, φιλικό. Βίντατζ διάκοσμος εσωτερικά, που προσωπικά δε μου έκατσε άσχημα.
Δοκιμάσαμε χόρτα (μέτρια, παραβρασμένα), ατομική σαλάτα παντζάρι (καλή), πατάτες τηγανητές (καλές), γαύρο μαρινάτο x2 (καλός και μεγάλη μερίδα), ποντιακό τυρί σολγουν ψητό, με μαρμελάδα φρούτων του δάσους x2 (καλό, θύμιζε λίγο χαλούμι στην υφή), μπακαλιάρο με σκορδαλιά σπανάκι (πιάτο ημέρας, εντελώς ανάλατος, η σκορδαλιά οκ), ριζότο μανιταριών (καλό), θράψαλο ψητό (μέτριο, αρκετά λαστιχωτή υφή).
Τα παραπάνω μαζί με ψωμί και 1,5L κρασί μας κόστισαν 18€/άτομο. Κερασμένος σιμιγδαλένιος χαλβάς στο τέλος. Το πρόσημο ήταν θετικό, συνεπώς θα μπορούσα να ξαναπάω.
Σεπτέμβριος 2021.
Κάποιος σχολιαστής παρακάτω από το 2016 γράφει λίγο δήθεν, φοβάμαι ότι είναι πολύ δήθεν.
Η παραγγελία αφορούσε ψαρικά. Ένα χταπόδι με μια σάλτσα, εάν κριθαρότο με γαρίδες (έτσι ήταν ο τίτλος), θράψαλο τηγανιτό, ένα σκουμπρί καπνιστό, ένας ταραμάς, βλίτα, κολοκυθοκεφτέδες και σαλάτα αβοκάντο (αυτή την παρήγγειλε ο Αθηναίος της παρέας).
Οι μερίδες σε ποσότητα ανάλογες με την περιοχή. Αυτό έλειπε να κάτσεις σε κατάστημα απέναντι από τον Λευκό Πύργο και να φας και κανονικά.
Δηλαδή πάλι καλά που ήταν και μικρές οι μερίδες γιατί αν ήταν λίγο πιο μεγάλα τα πιάτα θα τα κρατούσαμε στο χέρι.
Κρασί λευκό 1 κιλό χύμα τίποτα ιδιαίτερο.
Η τιμή μεταξύ 65-70€ (πλήρωσε ο Αθηναίος) για τρία κυρίως πιάτα μάλλον αρκετά (αλλά στο Λευκό Πύργο απέναντι).
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Seventh
Επιστροφή μετά από καιρό. Γευστικά μας άρεσαν τόσο τα κυρίως (κότσι και μπριζολάκια) όσο και τα ορεκτικά. Απλά μας βγήκε 16€/άτομο που για μεζεδοπωλείο το λες ακριβό.
Bolulu
Μετά από θετικά σχόλια της αδερφής μου είπα να το επισκεφτώ.
Ωραίος ιδιαίτερος χώρος, με δικό του στυλ και λίγο δήθεν, είναι λίγο μικρός με στριμωγμένα τα τραπέζια το ένα δίπλα στο άλλο. Πολύ τσιγαρίλα και βαβούρα.
Από φαγητά μανιτάρια σωτέ καλά, μπιφτεκάκια καλά αν και λίγο καμένα από έξω, κότσι καλό και μεγάλη μερίδα. Όλα αυτά μέχρι να γυρίσουμε στο σπίτι γιατί με το που γυρίσαμε είχα έντονες στομαχικές διαταραχές!
Τιμές λίγο τσιμπιμένες ειδικά στα ορεκτικά (π.χ πατάτες τηγ. 4,40 ευρώ).
Δεν νομίζω να ξαναπάω λόγω των στομαχικών διαταραχών αλλά και επειδή δεν είναι πολύ το στυλ του μαγαζιού που μου αρέσει.
Seventh
Γενικά προσεγμένος χώρος και μουσική, που καλύπτουν τις όποιες ατέλειες. Αν εξαιρέσεις την τηγανιά κοτόπουλο που ήταν κάπως μπερδεμένη, τα άλλα πιάτα μας άρεσαν.
Ικανοποιητική και η σχέση τιμής/φαγητού άρα γιατί να μην το ξαναπροτιμήσουμε;
AG
Έχει 2 μήνες που άνοιξε περίπου, την κουζίνα έχει αναλάβει εταιρεία "hangry chefs" οι οποίοι κάναν και τα menu στο "el burrito" & "treehouse". Η ιδιοκτησία έχει επίσης σχέση με το cafe-bar της παραλιακής "θερμαικός".

Πάμε στο δια ταύτα:
Πρόκειται για εναλλακτικό-trendy μεζεδοπωλείο σαν concept, στα χνάρια της Νέας Φωλιάς (όσον αφορά το φαγητό).

Φαγητό, σε γενικές γραμμές μέτριο: πέραν των μανιταριών και της σαλάτας σπανάκι, όλα τα άλλα δεν μας είπαν τίποτα. Μπερδεμένες γεύσεις στη τηγανιά (έφαιρνε λίγο σε ασιατικό πιάτο), μια jam στο ταλαγάνι που χαλούσε το αποτέλεσμα, ο καβουρμάς άφαντος στο πλιγούρι κτλ.

Service πολύ καλό για τα μέτρα του μαγαζιού, κάπνισμα εντός επιτρέπεται κανονικότατα, μουσική vintage, μεγάλη ποικιλία σε τσίπουρα.

Τιμές μας βγήκε ένα 15ευρω το άτομο περίπου.

Πολύ δύσκολα να ξανα πήγαινα...