Το Κρίταμο [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Λοιπά
ΔιεύθυνσηΚλεισούρας 8, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεπερίπου 2008
Έκλεισεαρχές 2011
Πρόσθετες πληροφορίες:
Καφενείο-μεζεδοπωλείο με κάμποσα βιολογικά προϊόντα (τα πουλάει και κανονικά σαν κατάστημα βιολογικών προϊόντων). Αυτοχαρακτηρίζεται "βιοκαφενείο".

Απρίλιο-Μάιο 2010 έκανε επέκταση, μεγαλώνοντας το χώρο του.

Αρχική ιδιοκτήτρια η Μαρία-Πηνελόπη Κομλίκη. Περίπου τέλη 2010 άλλαξε ιδιοκτησία. Το όνομα, ο χώρος και το ύφος παρέμεινε ίδιο, έγιναν μερικές αλλαγές μόνο στον κατάλογο και η ιστοσελίδα έπαψε να λειτουργεί.

Στη θέση του άνοιξαν με αύξουσα χρονολογική σειρά η Κουκουβάγια και το Γκάζι (υπερσύνολο).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
φαγητό:3/3 φράγκα:2/3 λαϊκό:1/3
Έχω πάει 6 φορές το 2010 (πριν αλλάξει η ιδιοκτησία).
  • Χώρος. Πάρα πολύ ωραίος χώρος, ζεστή ατμόσφαιρα και μ' αρέσει όλη η εσωτερική/εξωτερική διαμόρφωση (θυμίζει "εναλλακτικό ευρωπαϊκό" στυλ). Παίζει πάντως και μια διάχυτη bio-bio δηθενιά (ακόμη και στον κόσμο) και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον stefanos tonic στα σχόλια για το θέμα τσιγάρο (bio-bio και η κάπνα).
  • Εξυπηρέτηση. Πολλές φορές αρκετά κακή. Μερικές φορές καλή (μια συγκεκριμένη κοπέλα είναι η καλή). Δύο φορές μου έχει τύχει να περιμένω κυριολεκτικά μια ώρα μέχρι να έρθουν τα πρώτα κρασιά. Γενικά με έναν συγκεκριμένο σερβιτόρο σχεδόν κάθε φορά παίζει και ένα χοντρό ατόπημα.
  • Φαγητό. Τα περισσότερα φαγητά είναι πολύ καλά. Στα θετικά η δυνατότητα επιλογής του μεγέθους στα περισσότερα πιάτα (tapas ή κανονική μερίδα). Το αλκοόλ πολύ καλό και το εννοώ (ημίγλυκο κόκκινο και τσίπουρο/ρακί), αν και στο τσίπουρο έχω διασπιστώσει μια σημαντική διακύμανση. Από ορεκτικά η πιπεροσαλάτα πολύ καλή, το χούμους πολύ καλό, η μελιτζανοσαλάτα καλή, η τυροκαυτερή με πρόβειο τυρί επίσης καλή. Από τυριά, η Σπηλιά Ραγιάν μέτριο, τα τυρομπαλάκια αρκετά καλά. Από αλλαντικά το απάκι καταπληκτικό, το πικάντικο σουτζούκι καλό, ο καβουρμάς καλός και τα 2 είδη λουκάνικα που έχει (Λευκοθέας Σερρών & Τρικάλων) καλά. Τα σαρμαδάκια πολύ καλά (πιάτο ημέρας), οι χυλοπίτες μάπα, τα ψητά πλευρώτους πολύ κακά. Από σαλάτες η τονοσαλάτα καλή, αλλά η σαλάτα "Κρίταμος" χάλια (ενώ αγαπάω το αβοκάντο). Ο σολομός φούρνου δεν αξίζει με τίποτα τα 12€ του (τιμή Μαΐου 2010). Από αλκοόλ το "Υγρό πυρ" δε με ενθουσίασε (τσίπουρο παλαιωμένο σε δρύινα βαρέλια).
  • Τιμές. Αρκετά τσιμπημένο, αλλά αν έχεις χρήματα στη τσέπη σου αξίζει. Κατά μέσο όρο μου βγαίνει 18€-21€ το άτομο με φαγητό και αλκοόλ.
Με κάποιες σοβαρές αλλαγές θα μπορούσε να σχίσει. Προσωπικά με ψήνει μια στο τόσο, αλλά με το σέρβις και τις τιμές του, είναι πραγματικά για μια στο τόσο.

Ανανέωση Σεπτέμβριος 2010: η ασυνέπεια στο χαρακτήρα του μαγαζιού δυστυχώς συνεχίζεται. Αυτή τη φορά έριξαν τις τιμές αλλά ρίξανε και την ποιότητα! Το παλιό καλό ημίγλυκο και το τσίπουρο, γίνανε μέτρια. Είμαι σίγουρος στην επόμενη επίσκεψη θα συναντήσω πάλι κάτι τελείως διαφορετικό οπότε δε ψήνομαι...

Εικόνες (24)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τα τραπεζάκια στο πίσω μέρος του
[εικόνα]
Η πρόσοψη του μαγαζιού βράδυ
[εικόνα]
Η πρόσοψη του μαγαζιού
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Γλυκό κουταλιού κερασμένο με βαριά καρδιά
[εικόνα]
Τραπέζι (σαλάτα Κρίταμος και 3 tapas πιπεροσαλάτα, τυροκαυτερή και χούμους)
[εικόνα]
Brie και Saing Agur στο φούρνο (πολύ καλά)
[εικόνα]
Λουκάνικα Ευμαίος με πράσο (καλά)
[εικόνα]
Λουκάνικα Λευκοθέας (καλά)
[εικόνα]
Φάβα
[εικόνα]
Σουτζούκι πικάντικο (καλό)
[εικόνα]
Ψητά πλευρώτους (χάλια)
[εικόνα]
Πιάτο ημέρας: μπριάμ
[εικόνα]
Σολομός φούρνου (χάλια)
[εικόνα]
Πιπεροσαλάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Διάφορα τάπας
[εικόνα]
Τονοσαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Σαρμαδάκια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Τυρομπαλάκια (καλά)
[εικόνα]
Χυλοπίτες (χάλια)
[εικόνα]
Σπηλιά Ραγιάν (μέτριο)
[εικόνα]
Καβουρμάς (καλό)
[εικόνα]
Απάκι (πάρα πολύ καλό, θυμίζει αυτό της [url=http://www.farma-antonaki.gr/]φάρμας Αντωνάκη[/url])

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2010: τμήμα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2010: τμήμα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2010: τμήμα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Μαΐου 2010: τμήμα 1/4

Σxόλια (14)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
ιασων
Άνοιξε στη θέση του η "Κουκουβάγια". Χαρακτηρίζεται παραδοσιακό καφενείο με λάιβ μουσική, φαγητό και ποτά.
Veroniki
έκλεισε
Γιαντράνκα
Το χειρότερο είναι πως έφυγε και ο Παντελής..
Indiana
Πήγα σήμερα (Ιανουάριος 2011) και απογοητεύτηκα. Κρίμα, γιατί είχα πάει και παλιότερα και το εκτιμούσα.

Το ένα κακό είναι ότι από τον σχετικά μικρό κατάλογο που έχει το 70% περίπου ήταν μη διαθέσιμο. Αυτό συμπεριλάμβανε το ψωμί, τα ντολμαδάκια, το χούμους, το σπαγγέτι, ένα από τα 4 τυριά, όλα τα αλλαντικά, και το πιάτο ημέρας. Για κάποια το καταλαβαίνω να τελείωσαν, αν και δεν πήγαμε πολύ αργά. Για πράγματα όμως όπως το σπαγγέτι και τα αλλαντικά μου κάνει εντύπωση.

Το δεύτερο είναι ότι αυτά που τελικά πήραμε (σχεδόν ό,τι είχε μείνει απ' τον κατάλογο) ήταν μέτριο: Το αβοκάντο στη σαλάτα άγουρο, ο ντάκος με πελτέ ντομάτας(!) αντί για φρέσκια τριμμένη, και πραγματικά πιστεύω ότι είναι δύσκολο να φτιάξει κανείς τόσο άνοστα μανιτάρια σχάρας.

Τρίτον, η εξυπηρέτηση ήταν μέτρια. Θελήσαμε να παραγγείλουμε αφέψημα και ο σερβιτόρος μας είπε ότι δεν υπάρχει κάτι εκτός από τσάι, ενώ σε διάφορα βαζάκια γύρω στο μαγαζί υπήρχαν διάφορα βότανα, όπως φασκόμηλο, μελισσόχορτο, κ.ά...
Γιαντράνκα
Χαράτσι 3 ευρά το κεφάλι σήμερα που είχε ζωντανή μουσική!Τέρμα ακριβό.Ας έβαζαν κάποια ελάχιστη κατανάλωση καλύτερα.Πήγαμε 5 άτομα και με το καλησπέρα έφυγαν 15 ευρά!Λες και θα πάει κάποιος εκεί ας πούμε χωρίς να πάρει κατιτίς.Ωραία ήταν δε λέω, αλλά..
Λουκάνικο και πιπεροσαλάτα σούπερ.Απάκι τάπας (2ευρώ) αστεία ποσότητα με τέσσερα φετάκια.Ο Παντελής ο γάτος σούπερ (μη φαγώσιμος).
Τέο
Πολυ ομορφος χωρος, φοβερη αποδραση απο την καφριλα της γυρω περιοχης. Η εξυπηρετηση ειναι παντα αργηηηηηηηη και μερικες φορες ακοοοοοοοοομα πιο αργη. Μια φορα αναγκαστηκα να τους πω να το ακυρωσουν γιατι μετα απο 50 λεπτα αναμονης επρεπε να φυγω. Μια αλλη φορα κανανε πανω απο μιση ωρα να μου φερουν ενα τσαι. Μια φορα που καταφερα να φαω μετα απο πολυ ωρα αναμονης, το φαγητο μου φανηκε ωραιο, λαχανικα μαγειρεμενα με φαντασια. Πολυ ακριβο βεβαια, δεν ειναι για συνεχεια. Θα προτεινα να πατε μονο για τη ωραια ατμοσφαιρα, και να παρετε κατι που να μην χρειαζεται προετοιμασια.
polina
Ιδιαίτερο μαγαζί αν και λίγο υποτονικό. Έχει ωραίο κόκκινο κρασί και πιπεροσαλάτα που επιτέλους έχει γεύση πιπεριάς και όχι κονσέρβας. Αλλά δεν είναι για να πας πολύ πεινασμένος γιατί οι τιμές είναι ακριβές. Για τσιμπολόγημα είναι πολύ καλό.
(χούμους, μελιτζανοσαλάτα, τσαλαφούτι, σαλάτα με αβοκάντο συστήνονται)
Νινα
Πολύ ωραίο μαγαζί με επίσης ωραία φιλοσοφία σε υλικά, στήσιμο του μαγαζιού, σερβίρισμα. 'Ομορφη έκπληξη η αυλή που βγαίνεις μέσα από το μαγαζί. Μακάρι να υπήρχαν κι άλλοι τέτοιοι χώροι.
Σταύρος
Ένα πραγματικά διαφορετικό μαγαζί που αξίζει να επισκεφτείτε για ζεστό ρόφημα ή ποτό και μεζέ, ανάλογα με την ώρα. Προσπεράστε τη βιο-δηθενιά και το αργό-ερασιτεχνικό σέρβις και βυθιστείτε στη γευστική πανδαισία που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σας. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από τέτοια μαγαζιά!
μαμ-ούνι
Μία όαση στη μέση της ερήμου, ένας ήσυχος-ήρεμος χώρος ακριβώς μέσα στο πολύβουο κέντρο της πόλης μας, απλώς ένας χώρος εξαιρετικός...Ενα bioκαφενείο-μεζεδοπωλείο με δυνατότητα επιλογής tapas ή μερίδας πιάτου, εκπληκτικό τσίπουρο & χύμα κρασί, αξιόλογη ποικιλία από τυριά & κάποια βασικά πιάτα, τιμές ολίγον ανηφορικές όπως παντού πια...(εντός λειτουργεί & μαγαζί με βιολογικά προϊόντα). Μία εναλλακτική πρόταση.
stefanos tonic
Μπορει να χαρακτηριστει πολυ καλη ιδεα ολο αυτο που προσφερει το Βιοκαφενειο με ¨οικολογικο¨προσανατολισμο και αξιζει συγχαρητηρια....ΟΜΩΣ αν δουμε απο κοντα την προσπαθεια των ανθρωπων θα καταλαβουμε οτι δεν ειναι τιποτα αλλο απο μια ακομα επιχειραμιτκή φούσκα καποιων με μη οικολογική συνείδηση ( γιατι ειναι τησ Μοδασ τα βιολογικα προϊόντα>>) καθως θα έπρεπε τουλαχιστον για τα ματια του κοσμου σε ενα καταστημα απου σερβίρει ¨¨ϋγειανα¨αγαθά να απαγορεύεται το ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!! ολοι μεσα φουμάρουν ανέμελοι και οι μη καπνιστεσ ειναι και εδώ ΕΞΩΓΗΕΙΝΟΙ Επιτέλουσ πότε θα κανουμε κατι σωστο στον τόπο αυτο .!? Υπαρχει ελπιδα ομως μηπως το επιχειραμιτκό μυαλο του ιδιοκτήτη σκεφτει οτι ειναι καλο μαρκετινγκ να λανσαρει οτι το μαγαζι ειναι μη καπνιστων..Ασ το κανει Δεν θα χασει...Αντε ενεργοποιηθειτε!!
rinoulit
ο χώρος είναι υπέροχος αν και μικρός. τα παιδιά που δουλεύουν δεν γνωρίζω αν είναι ιδιοκτήτες αλλά είναι ευγενέστατοι. το φαγητό δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο και πολυ ακριβό για το είδος και την ποσότητα. μια ωραία σαλάτα με αβοκάντο είχε ενδιαφέρον αλλά ως εκεί. και γενικά καλό θα ήταν να έχει μεγαλύτερη ποικιλία στις μπύρες. ότι πρέπει για στέκι αν δεν πεινάς
nik lab
Φαινεται υπεροχος χωρος. Δυστυχως ηταν γεματο.
Θα ειναι η επομενη επιλογη μου στο κεντρο
Veroniki
Πολύ ιδιαίτερο μαγαζί. Έχει μια εκπληκτική "αυλίτσα" πίσω, η οποία στην ουσία είναι μέρος της στοάς. Κάθεσαι και χειμώνα έξω, αφού κλείσει η αγορά, γιατί ο χώρος ζεσταίνεται με μία πολύ όμορφη σόμπα.
Έχει εκπληκτικό κρασί λευκό και πολύ ωραίους μεζέδες, οι οποίοι σερβίρονται σε tapas ή μερίδες...Κάποιοι από αυτούς είναι βιολογικοί.
Κατά καιρούς έχει ζωντανή μουσική. Εγώ πέτυχα ένα ντουέτο σαξόφωνο, κιθάρα.
Εν συντομία: Πολύ ωραία ατμόσφαιρα, πολύ προσεγμένοι και απλοί μεζέδες