Dome

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηHotel "Nikopolis", Ασκληπιού 16-18, Πυλαία
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310401092
Διαδίκτυο
ΩράριοΚάθε μέρα 13:00-16:30 & 19:30-24:00.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
#πισίνα, #bar, Dom, Ντομ
ΆνοιξεΑύγουστο 2016
Πρόσθετες πληροφορίες:
Με υπότιτλο "Real Cuisine".

Εστιατόριο στο Hotel Nikopolis (πρώην Kempinski).

Executive Chef ο Στέφανος Σταμίδης (2018).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2017.
  • Ο εξωτερικός χώρος έχει πολύ ενδιαφέρον, μιας και η πισίνα του ξενοδοχείου είναι μεγάλη και όμορφη. Δυστυχώς τα τραπέζια δεν έχουν φυσική σκιά που τις πολύ ζεστές μέρες είναι ένα θεματάκι. Εσωτερικά ο χώρος μοντέρνος, σχετικά ωραίος, με κάποιες άκυρες πινελιές. Κάποιες από τις καρέκλες τους (δεν είναι όλες ίδιες), είναι ιδιαίτερα άβολες ασχέτως που είναι ντιζαϊνάτες.
  • Το σέρβις ευγενικό. Όμως, υπήρχαν διάφορα θέματα: δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τον κατάλογο και κάρτα κρασιών, δεν έκαναν refill το κρασί με σωστό ρυθμό, υπήρχαν κάμποσες καθυστερήσεις, και όπως είπε και ο Panucci, δεν συμβάδιζε με το ύφος και τις τιμές.
  • Ο κατάλογος σχετικά μικρός και έχει κυρίως κρέατα. Υπάρχουν και πιάτα ημέρας. Το φαγητό μου φάνηκε πολύ καλό. Ενδεικτικά, από τα 5 πιάτα που δοκίμασα: τα 2 ήταν εξαιρετικά, τα 2 καλά και το 1 άστοχο. Επομένως η αναλογία είναι καλή. Μεγάλη κάρτα κρασιών.
  • Τιμές ακριβές, υπολογίστε κατά μέσο όρο γύρω στα 40-50€/άτομο χωρίς μπουκάλι.
Συμπερασματικά: πολύ καλό φαγητό, καλός εξωτερικός χώρος, μέτριο σέρβις, ακριβές τιμές. Θα μπορούσα να ξαναπάω.

Εικόνες (38)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Λαχανικά αχνιστά, με γάρο αντζούγιας (αποκάλυψη)
[εικόνα]
Ψωμί (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταλιάτα medium well με συνοδευτικά λαχανικά και σος ρομέσκο (αρκετά καλή)
[εικόνα]
Πάβλοβα με εσπεριδοειδή (καταπληκτικό, ελαφρύ)
[εικόνα]
Πικάνια medium well με chimichurri (οκ)
[εικόνα]
Welcome
[εικόνα]
"Λαχανοντολμάδες" με ζύμη μαντί, σιτεμένο κιμά και αβγολέμονο (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Προσούτο πάπιας με εσπεριδοειδή, βαλεριάνα και ρόκα, παντζάρια με τουλουμοτύρι, φουντούκι, συκομαΐδα
[εικόνα]
Νιόκι κατσικίσιου τυριού με coq au vin
[εικόνα]
Καψαλισμένο σκουμπρί ζωμός "σαβόρο", κουνουπίδι με κάρυ, πράσινο μήλο
[εικόνα]
Κατσικάκι σιγοψημένο, crispies "ντολμαδάκι αμπελόφυλλο" και γιαούρτι αρωματισμένο με κύμινο
[εικόνα]
Αχλάδι ποσέ σε απόσταγμα ξινόμαυρου και κρόκο Κοζάνης, τραγανό καταΐφι και παγωτό τόνκα με κάρδαμο
[εικόνα]
"Κρέμα Catalana" (εξαιρετική)
[εικόνα]
Τινακτορόγος Κτήμα Μπριντζίκη (καλό ξηρό λευκό, αρκετά ελαφρύ)
[εικόνα]
Τινακτορόγος Κτήμα Μπριντζίκη (καλό ξηρό λευκό, αρκετά ελαφρύ)
[εικόνα]
"Τόνος ψητός τατάκι με υφές μελιτζάνας/σουσάμι & εσπεριδοειδή" (οκ, αλλά είχε παραψηθεί και γι' αυτό δε θύμιζε τατάκι)
[εικόνα]
"Ριζότο φρέσκια τρούφα & 48μηνη παρμεζάνα Ρετζιάνο" (πολύ νόστιμο, αλλά μας έκατσε βαρύ)
[εικόνα]
"Τόνος ψητός τατάκι με υφές μελιτζάνας/σουσάμι & εσπεριδοειδή" (οκ, αλλά είχε παραψηθεί και γι' αυτό δε θύμιζε τατάκι)
[εικόνα]
"Κροκέτες με Jamon Iberico & κατσικίσιο τυρί, ψητό νεκταρίνι, σορμπέ κόκκινης πιπεριάς, πέστο ρόκας" (καλό, αλλά όχι συγκλονιστικό, το σορμπέ ήταν το χάι λάιτ)
[εικόνα]
"Σαλάτα κινόα, γαρίδες τηγανιτές, μαριναρισμένος σολομός, φρέσκα λαχανικά, μάνγκο & αβοκάντο" (εξαιρετική σαλάτα)
[εικόνα]
Ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα βούτυρο, αλάτι, λάδι (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Σεπτέμβριος 2017)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Σεπτέμβριος 2017)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Σεπτέμβριος 2017)
[εικόνα]
Η πισίνα
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2017)
[εικόνα]
Γλυκό (αδιάφορο)
[εικόνα]
Γλυκό (αδιάφορο)
[εικόνα]
Γλυκό (αδιάφορο)
[εικόνα]
Ριζότο μανιταριών (πολύ καλό)
[εικόνα]
Wagyu (OK)
[εικόνα]
Wagyu (OK)
[εικόνα]
Côte de veau (μέτριο)
[εικόνα]
Bavette από αυστραλέζικο wagyu (μέτριο)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: πατέ από συκωτάκια πουλιών και ψωμί με βούτυρο και μεδούλι (πολύ νόστιμα)
[εικόνα]
Ωριμασμένη μοσχαρίσια μπριζόλα 1100γρ (πάρα πολύ καλή στα 60 ευρώ/κιλό)
[εικόνα]
Ωριμασμένη μοσχαρίσια μπριζόλα 1100γρ (πάρα πολύ καλή στα 60 ευρώ/κιλό)

Κατάλογος (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2017: επιδόρπιο 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2017: επιδόρπιο 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2017: φαγητό 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2017: φαγητό 1/2

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
IoliAt
Επίσκεψη Ιανουάριο 2022.

Ο χώρος μοντέρνος, ντιζαϊνάτος, σχετικά ωραίος θα έλεγα. Λίγο έχεις την αίσθηση ότι είσαι σε αίθουσα για πρωινό ξενοδοχείου, που δεν είσαι (σερβίρεται αλλού), αλλά ίσως ενέτεινε αυτήν μου την αίσθηση το γεγονός ότι ήταν άδειο το εστιατόριο (υπήρχε μία άλλη παρέα) και ο χώρος είναι σχετικά μεγάλος. Οι καρέκλες, όπως λέει το ταβερνοαλάνι, δεν ήταν όλες βολικές. Ωστόσο, συνολικά χώρος ευχάριστος.

Το σέρβις στη δική μου επίσκεψη, ήταν εξαιρετικό, ευγενικό, δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, όλα καλά (ένα λαθάκι μόνο, ότι μας είπε πως η chimichurri είναι γιαπωνέζικη, αλλά δεν πειράζει).

Ο κατάλογος μικρός, έχει επιλογές από κοπές, μαγειρευτά και pasta. Υπήρχε και ψάρι φιλέτο και 2 πιάτα με θαλασσινά. Επιλέξαμε τα κρεατικά, για τα οποία φημίζονται εξ άλλου. Εξαιρετικότερο πιάτων όλων, ωστόσο, ήταν τα αχνιστα λαχανικά (με γάρο αντζούγιας, που απλώς έδινε μια ευχάριστη αλατότητα, και τηγανιτές φακές που έδιναν τραγανότητα). Τα λαχανικά ήταν πεντανόστιμα. Έχουν δικό τους κήπο και τα φροντίζουν πολύ, μας είπαν, πάντως τρώγαμε μπρόκολο και λέγαμε τι τρώμε. Ορεκτικό επιλέξαμε "λαχανοντολμάδες" με ζύμη μαντί, τραγανό kale, αβγολέμονο και γέμιση σιτεμένου κιμά. Βάζω εισαγωγικά διότι δεν υπήρχε λάχανο καθόλου, πιο πολύ σαν μαντί ή gyoza με αβγολέμονο θα έλεγα. Το πιάτο μου χτύπησε κατευθείαν στην όσφρηση, ο σιτεμένος κιμάς έβγαζε έντονη κρεατίλα. Ωστόσο η γεύση ήταν πολύ καλύτερη καθώς μετριαζόταν η κρεατίλα με το αβγολέμονο (που ήταν πολύ σωστό) και τη ζύμη. Συνολικά παρά τη μυρωδιά, ήταν ενδιαφέρον πιάτο, αρκετά νόστιμο. Στη συνέχεια πήραμε ταλιάτα και πικάνια σε μέγεθος μερίδας (κάπου 300γρ), η πικάνια ίσως παραπάνω. Ήρθαν με συνοδευτικά λαχανικά σχάρας (πάλι πολύ νόστιμα), και chimichurri / romesco. Η ταλιάτα άρεσε περισσότερο, το κρέας ήταν αρκούντως τρυφερό, η πικάνια ήταν σωστή μεν αλλά άρεσε λιγότερο από την ταλιάτα - κατά τη γνώμη μου ήθελε ψήσιμο medium το πολύ, ενώ (λόγω συνδαιτημόνα) ζητήσαμε medium well. Τέλος, αν και ήταν χορταστικές οι μερίδες, δοκιμάσαμε και μία πάβλοβα με εσπεριδοειδή - καταπληκτική γεύση, καθόλου λιγωτικό/γλυκό, καθόλου αβγουλίλα από τη μαρέγκα, η σος εσπεριδοειδών καθώς και το σορμπέ που περιείχε εσωτερικά καθάριζαν τον ουρανίσκο, γενικώς λοιπόν πολύ καλό το γλυκό.

Από τιμές, κάπως τσιμπημένες - τα παραπάνω συν μία φιάλη Γη και Ουρανός Θυμιόπουλος στα 138 ευρώ.

Συνολική εντύπωση: τίποτα δεν ήταν κακό, ήταν όλα καλά ή πολύ καλά, σερβις και χώρος καλός, επιλογές καταλόγου καλές, αλλά δεν ξέρω, ήθελα ίσως κάτι παραπάνω; Δεν το λες ακριβώς fine dining, ούτε το λες αβαν γκαρντ στη γαστρονομία (υπό την έννοια ότι είναι δημιουργική κουζίνα που 'προχωράει μπροστά' τη γαστρονομία), όχι ότι είναι κακό αυτό, αλλά ίσως αν οι τιμές ήταν ένα κλικ πιο κάτω θα αντιστοιχούσε καλύτερα στην εμπειρία που είχαμε. Πρέπει να πω όμως ότι οι πρώτες ύλες μου φάνηκαν πολύ καλές (και είναι και κάτι που διαφημίζει το συγκεκριμένο εστιατόριο).

Θετική εντύπωση, θα ξαναπήγαινα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Panas
Δοκίμασα το μενού των ημερών γαστρονομίας. Δηλαδή προσουτο παπιας με φουα γκρα και φραουλα - ωραίο για αρχή, το προσουτο λίγο υποτονικό αλλά ο συνδιασμος φουα γκρα με φραουλα εξαιρετικός.
Ζυμαρικό γεμιστό με καπνιστή παντσετα, ζαχαρομπιζελο και τρούφα - το πιατο ήταν εξαιρετικό με δυνατούς συνδιασμους και υφές, η τρούφα δεν έδινε κάτι ιδιαίτερο (να σημειώσω ότι οι τρουφες έχουν ποικιλιες και δεν είναι παντα οι ίδιες). Κυριως πιατο χοιρινό ιμπερικο με υφές καλαμποκιού - άψογη εκτέλεση στο κρέας, γεύση που μένει, τα καλαμποκια επίσης ταιριαζαν. Για επιδορπιο παρφε χαλβά με αλμυρη καραμέλα και παγωτό μάνγκο - οι υφές ιδανικές σε ολα, το παγωτό μάνγκο θεσπέσιο, το παρφε χαλβά ουδέτερο σε γεύση.Τα παραπάνω κοστολογουνται 64€ το άτομο, αλλά λόγω ημερών γαστρονομίας η τιμή ήταν η μισή.
Σύνοψη, ο μάγειρας είναι υψηλού επιπέδου και οι πρώτες υλες πολύ καλές. Οι τιμές ίσως ειναι τσιμπημένες και ο εξωτερικός χώρος αν και όμορφος, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.
Panucci
Διαφημίζουν την εξειδίκευση τους στις premium κοπές κρεάτων κατι που εγώ δυστυχώς δεν συνειδητοποίησα κατα την επίσκεψη μου. Rib eye και wagyu bavette δεν έκαναν τη διαφορά στο γευστικό μου κριτήριο. Υπάρχει μια υπερβολική επιτήδευση την οποία νιώθεις απο το καλωσόρισμα (συκωτάκια πουλιών, βούτυρο, μεδούλι) που θεωρώ οτι γενικά τους οδηγεί σε αστοχίες. Το προσωπικό αν και ευγενέστατο δεν είχε την απαιτούμενη ενημέρωση και δεν μπορούσε να συμβαδίσει με το ύφος που προσπαθεί να λανσάρει το εστιατόριο τόσο για τα κρέατα όσο και για τα κρασιά. Υπερβολικός φωτισμός, Υψηλές τιμές, δεν βρίσκω λόγο να ξαναπάω.
Veyron
Δυο επισκέψεις, σε χώρο απέναντι από το davinci. Ειδικεύεται στα κρέατα, έχουν φέρει κ έναν ειδικό φούρνο (bertha) με κάρβουνο που πιάνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Για καλωσόρισμα την μια μας είχαν φέρει από ένα τηγανιτό ραβιολι λαχανικών κ την άλλη (βλ. φωτο) πατέ από συκωτάκια πουλιών κ ψωμί με βούτυρο και μεδούλι. Όλα πολύ νόστιμα.

Στα κυρίως τώρα, δοκιμάσαμε μόνο μοσχαρίσια κρέατα. (έχει κ μερικά μαγειρευτά και πάστες)

Η μεγάλη ωριμασμένη μπριζόλα στα 1100γρ ψαχνό (ένα πολύ μικρό κόκαλο μόνο στην άκρη) ήταν πάρα πολύ καλή στα 60 ευρώ/κιλό. Θα έλεγα αν όχι το καλύτερο, σίγουρα ένα από τα καλύτερα μοσχάρια που έχω φάει (ισπανική ράτσα).

Τα άλλα δυο , bavette από αυστραλέζικο wagyu, και cote de veau ήταν μέτρια και στα 34 κ 36 ευρώ αντίστοιχα χωρίς γαρνιτούρες (4ευρώ) δεν άξιζαν με την καμία τα λεφτά τους.

Σε γενικές γραμμές έχει καλό φαγητό αλλά οι τιμές είναι αλλού, για μπριζόλα με πατάτες κ ένα ποτήρι κρασί έχει φύγει 45-50ευρώ/άτομο κ αυτό χωρίς επιδόρπιο ή σαλάτα.

Θα ξαναπήγαινα μόνο για τις μεγάλες κοπές τους.

Κάτι λέει για lunch menu με 35 ευρώ στο site τους.