Σόγαμπρος

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΤαξιάρχης
ΝομόςΧαλκιδικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2371094466
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Σώγαμπρος, Sogampros, #σούβλες
ΙδιοκτησίαΧρήστος Σώνης

Εικόνες (17)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τρεις μερίδες μαζί, μπιφτέκι, μπριζόλα αγριογούρουνο και λουκάνικο
[εικόνα]
Πατάτες (προκάτ, πολύ καλές στο ανέλπιστο)
[εικόνα]
Μελιτζάνα (ψητή, καλή ως πολύ καλή, καλοψημένη και μαλακή)
[εικόνα]
Κρεατικά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Πατάτες (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Φέτα (καλή)
[εικόνα]
Χόρτα (μαύρο χάλι, είχαν άπειρο ξύδι)
[εικόνα]
Ψωμί (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κρασί μπρούσκο "Διαβασμένο στο Άγιο Όρος"
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Πιατέλα με μπριζόλα αγριογούρουνο και λουκάνικο
[εικόνα]
Σαλάτες
[εικόνα]
Πιπεροσαλάτα
[εικόνα]
Κρασί Αγίου Όρους "διαβασμένο"
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2017)
[εικόνα]
Άποψη της ψησταριάς
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάιος 2017)

Σxόλια (19)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
dokimastis
Με καλύπτουν πολύ οι συνάδελφοι και ειδικά τα ακριβέστατα σχόλια της Γιαντράνκα. Όντως μορφή ο Σόγαμπρος, πολλά να είναι τα χρόνια του, και αξίζει η επίσκεψη. Και το μπουζουκάκι του Χρήστου εξαιρετικό, δουλεμένο, παρεΐστικο.

Με την κλασική παραγγελία, απ' ό,τι βλέπω κι από άλλους: Μπφτέκι, Μπριζόλα αγριγούρουνο, Λουκάνικο (καλό), και με Πικάντικη, Μελιτζάνα ψητή, Πατάτες (προκάτ αλλά εξαιρετικές), και Τυροσαλάτα. Και με ένα κρασί του ημίγλυκο και μία Αμστελ μάς βγήκε 35ε, 3 άτομα. Πολύ καλές τιμές, αλλά και τα φαγητά ήταν όλα καλά! Απόδειξη έπρεπε να ζητηθεί.

Όσο για την υγιεινή, δε θα πήγαινα κουζίνα, όπως και στον Ηρακλή στα Βράσταμα. Ο μέσα χώρος γενικά δε με ενέπνευσε, αλλά δε θα τον απέφευγα κιόλας, εάν χρειαζόταν.

Συνολικά καλή εμπειρία έξω Οκτώβριος '21. Θα ξαναπήγαινα, αξίζει. Φουλ λαϊκό κλίμα, χαλαρό και χωριάτικο.
Nίκος©
Σαν θαλαμοφύλακας παραμένει για να μας δίνει ευχάριστες εμπειρίες. Μετά από 1 χρόνο περίπου, περάσαμε ξανά φανταστικά. Τα φαγητά ήταν όλα καλά, τα λεφτά λίγα. Αλλά το βασικό είναι να περνάς καλά. Το καταφέρνει!!
tsimpouklano
Ενδεικτικός τίτλος: "Διατροφή στην Β. Ελλάδα: Το πέρασμα από την εφηβεία στην ενηλικίωση"

Αρχικά να πω πως το μέρος είναι πανέμορφο, μέσα στο δάσος, όπου φτάνεις από τον τον παλιό δρόμο προς Πολυγύρου/Ιερισσού. Λόγω του νέου δρόμου, τα ΙΧ είναι ελάχιστα, ενώ η διαδρομή είναι πάρα πολλή όμορφη.

Στο φαγητό.
Όλα τα ζαρζαβατικά του είναι απ' τον μπαχτσέ, αγγούρια, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές, πατάτες.
Πεντανόστιμη χωριάτικη και μελιτζάνα/πιπεριές Φλωρίνης στα κάρβουνα.
Μπουγιουρντί πολύ καλό.
Το μπιφτέκι που πήραμε θύμιζε φρούτο. Μόνο μοσχάρι, τεράστιο και ζουμερό να λιώνει στο στόμα. Εξαιρετικό.
Λουκάνικο χωρίς να είναι περιττά λιπαρό, ζουμερότατο, πολύ καλά ψημένο. Εξαιρετικό επίσης.
Πατάτες χειροποίητες δικιές του.

Μερίδες μεγάλες σε ορεκτικά και κυρίως, τιμές πολύ χαμηλές, ποιότητα - όπως ειπώθηκε - άριστη.
Όσοι δεν έχετε πάει, να πάτε. Αξίζει από όλες τις απόψεις.
Nίκος©
Νέα επίσκεψη και δεν είχε καμία σχέση με τις προηγούμενες φορές. Καθαρός, ευγενικός αν και πετούσε κάτι καμμένα αστεία για βιάγκρα κτλ, αλλά περάσαμε πολύ ωραία. Τα κρεατικά του πάρα πολύ καλά όλα, με τις πατάτες να είναι το αποκορύφωμα. Τιμές στο χώμα, για όσα έχω στις φωτογραφίες 35€ με κερασμένο γλυκάκι και καφέ.

Με το χιονισμένο τοπίο αξίζει. Θα ξαναπάμε σίγουρα.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Γιαντράνκα
Πάνω-κάτω τα είπαν και οι προηγούμενοι για την ταβέρνα "Σώγαμπρος". 1) γραφικός ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης (προσωπικά τα αστειάκια του, ενίοτε ερωτικού περιεχομένου, τα βρήκα απλώς διασκεδαστικά και όχι ενοχλητικά), μας αράδιασε μια καλαθούνα με φωτογραφίες του και δημοσιεύματα ξένου τύπου για το μαγαζί του, το οποίο πρέπει όντως να πιάνει γιατί στο μαγαζί καταφθάνουν αλλοδαποί τουρίστες με ανά χείρας τον οδηγό του lonely planet, 2) οριακή η κατάσταση υγιεινής, ο σώγαμπρος έπιανε τις μπριζόλες με τα χεράκια του που δεν τα έλεγες και λαμπίκο (προσωπικά δε με τρελαίνει αυτό αλλά δεν ταράζομαι κιόλας-εφόσον το κρέας πρόκειται να ψηθεί), 3) η μπριζόλα αγριογούρουνο ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κή, τρυφερότατη και πολύ όμορφα ψημένη, λιγότερο καλό αλλά αξιοπρεπές το λουκάνικο και τα διπλανά κοκοψόψαρα μια χαρά, 4) πετύχαμε εκεί το γιο του σώγαμπρου, επίσης μεγάλο λαϊκιστή, ο οποίος έπιασε το μπουζουκάκι και βγάλαμε ωραία γούστα, 5)η τοποθεσία μέσα στο δάσος, αν πετύχετε καλό καιρό και καθίσετε έξω είναι πολύ όμορφη, και γενικά το μαγαζί βγάζει μια καλόβολη χωριατιά, 6) τιμές νορμάλο μου φάνηκαν. Εν κατακλείδι πέρασα πολύ ωραία στο σώγαμπρο, έφαγα επίσης ωραία και θα ξαναπήγαινα. Οι τιτίζοι ίσως όμως καλύτερα να το αφήσουν.
Seventh
Ανυποψίαστοι καθίσαμε καθώς μας φάνηκε ωραίο μέρος. Αλλά από εκεί και ύστερα...
Στρώνεις μόνο σου, πας και παραγγέλνεις και αυτοί αναλαμβάνουν μόνο να στα ψήσουν, ενώ τα πλένεις και μόνο σου. Άμα ήμασταν προετοιμασμένοι για τέτοια φάση ΟΚ, άσε που το πικνικ είναι καλύτερο.
Η ιστορία τελείωσε όταν πήγαμε στην κουζίνα να παραγγείλουμε: τύφλα να χουν οι συνθήκες υγιεινής στον τρίτο κόσμο. Αλέ.
zaknafein
Επειδή το ξέχασα, απόδειξη φυσικά όχι
zaknafein
Επίσκεψη στον Σόγαμπρο λοιπόν...από που να ξεκινήσω.Η καθαριότητα αναφέρθηκε όπως είδα και από άλλους.Είπαμε να είναι κάλτ το μαγαζί, αλλά όχι να μας έρχονται και ποτήρια γεμάτα δακτυλιές από προηγούμενους.Φαίνεται ήμουν από τους άτυχους και οι προηγούμενοι πελάτες φάγαν παϊδάκια και χρησιμοποίησαν πολύ τα χεράκια τους.Σαλάτα πήραμε χόρτα και νομίζω οτι ήταν με διαφορά τα χειρότερα χόρτα που έχω φάει ποτέ.Στάνταρ μαγειρεμένα πριν καιρό και τα είχε ξεχάσει μέσα στο νερό, με αποτέλεσμα να έρθουν νερόβρασμα/υπερβρασμένα χωρίς γεύση, χωρίς αλάτι/λεμόνι/λάδι/γεύση.Πατάτες τηγανιτές φρέσκες αλλά άψητες.Θέλει πολύ μαεστρία να κόψεις σε διάφορα μεγέθη πατάτες, αλλά να καταφέρεις να είναι ΌΛΕΣ άψητες.Τζατζίκι ουδέτερο.Του έλειπε σίγουρα το σκόρδο.Σαν γιαούρτι με αγγούρι μέσα ήταν.Ούτε λάδι, ούτε αλάτι, ούτε σκόρδο(μην ζητήσω και άνιθο που μου αρέσει, θα είναι υπερβολή).Κρέατα πήραμε σουβλάκια τα οποία ήταν καλά, μπριζόλα αγριογούρουνου (καλή, αν και ήταν πολύ μαλακή για να είναι αγριογούρουνο.Οπότε έχω τις αμφιβολίες μου, γιατί και άψητη που την είδα από το χρώμα και κυριώς από το πόσο μαλακή ήταν μετά ,χωρίς να υπάρξει μαρινάρισμα, για απλό χοιρινό μου έκανε) και λουκάνικο, μέτριο.
6 σουβλάκια, μια μπριζόλα, ένα λουκάνικο, χόρτα, φέτα, τζατζίκι, πατάτες, καυτερη, κρασί 33 ευρώ.
Ο ιδιοκτήτης καλός προς το γραφικός, λέει τα ίδια αστεία συνέχεια τα οποία τα ακούς Χ2 αν έρθει κόσμος στα διπλανά τραπέζια.
Δουλεύει πολύ με ξένους και έχει και συμβόλαια μάλιστα να έρχονται στο μαγαζί του (είναι το μαγαζί και σε αρκετούς ξένους οδηγούς όπως μας έδειξε).Ας μείνει με τους ξένους λοιπόν και όλοι οι Έλληνες μακριά!!! Για να μην πώ πολύ μακριά!!!

Ωραίο το μέρος, τέλος θετικών σχολίων.
antonio75
Στη συγκεκριμένη ταβέρνα πήγα μόλις χτες Κυριακή μεσημέρι με τους συγγενείς μου, βασιζόμενος στα προηγούμενα σχόλια του ταβερνοχώρου...τελικά, τα σχόλια αποδείχτηκαν σωστά στο μεγαλύτερό τους μέρος. Πρόκειται για μια πολύ "χύμα" ταβέρνα μέσα στο δάσος σε δροσερή τοποθεσία (τη συνιστώ ανεπιφύλακτα σε περιόδους καύσωνα!).Αν είσαι προετοιμασμένος για τη χύμα κατάσταση, δεν θα σε πειράξει, καθώς το φαγητό του θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω...τέλεια μπριζόλα αγριογούρουνου, τέλειες τηγανητές πατάτες (θα ξαναπαραγγείλεις!),πολύ καλό λουκάνικο, πολύ καλή ψητή μελιτζάνα,πολύ καλή χωριάτικη, πολύ καλό κρασί(το γνωστό διαβασμένο του Όρους). Μόνη παραφωνία το τζατζίκι του, είχε κάπως περίεργη γεύση (μάλλον ανάμειξη γιαουρτιού και μαγιονέζας). Όσο για τον ίδιο το Σόγαμπρο, τι να πω...γραφική φιγούρα του Χολομώντα! Απόδειξη πήραμε χειρόγραφη (έγκυρη), καθώς η ταμειακή του καταστήματος ήταν εκτός λειτουργίας...πάλι καλά...
Nίκος©
Πάσχει από πρόβλημα καθαριότητας.Μια φορά πήγα επειδή πετάχτηκε στο δρόμο και μας έψησε να πάμε. Ευγενικός, χαμογελαστός και ευχάριστος. Τα φαγητά νόστιμα όλα.Αλλά την επόμενη μέρα είμασταν όλοι με τροφική δηλητηρίαση. Ίσως να ήταν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά αν κοιτάξετε την κουζίνα θα δείτε οτι κάτι δεν πάει καλά...
iou79
Έχω πάει τουλάχιστον 6-7 φορές. Συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μου μέρη. Τα κρέατα του άλλες φορές μέτρια άλλες φορές καλά. Πολύ καλό κρασί διαβασμένο και πολύ νόστιμες σαλάτες και συνοδευτικά. Ο σόγαμπρος και η γυναίκα του όλα τα λεφτα βγαλμένοι από παραμύθι. Τα αστεία του πάντα τα ίδια (είναι και κάποιας ηλικίας ο άνθρωπος). Διαρκώς με το χαμόγελο, φωνάζει και χαιρετάει όλα τα αμάξια που περνάνε από το δρόμο και είναι πάντα ντούρασελ. Είναι από τις ταβέρνες που θα πρέπει κανείς λόγω κλίματος και φάσης να επισκεφτεί.
Το έχω προτείνει σε αρκετούς φίλους οι οποίοι δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη με εμένα κυρίως λόγω καθαριότητας.
ταβερνοπαραξενος
Αυτο που προσφερει ο "σωγαμπρος"ειναι περιβαλον και φαγητο αλλης εποχης.Σιγουρα πασχει απο καθαριοτητα αλλα δεν ειναι δηθεν.Απιστευτο μαγαζι σε απιστευτο μερος.
montechristos
Αν αντέχετε το σόγαμπρο-παππού-μασκότ του καταστήματος που περηφανεύεται για τις αναγνωρίσεις που έχει τύχει απο ταξιδιώτικους οδηγούς ανα τον κόσμο,τότε θα σας αρέσει το περιβάλλον,μέσα στο δάσος,μια ξύλινη ταβέρνα με πολύ ωραία μπριζόλα αγριογούρουνου κ καλό χωριάτικο λουκάνικο.Τίμες φυσιολογικές γύρω στα 17-18 ευρώ."Πάσχει" λίγο σε θέματα καθαριότητας,όχι προς τα φαγητά αλλά προς τα πιάτα,ποτήρια κλπ.
mike
τα φαγητό είναι μια χαρά. μου χει τύχει να φτιάξουμε εμείς τη σαλάτα και τις πατάτες. και αυτό δεν το θεωρώ χαριτωμένο!

το μαγαζί του το προτείνει το lonely planet ως το καλύτερο της περιοχής και τα καλοκαίρια θα τον πετύχετε με το βιβλίο στο χέρι μεστο δρόμο να σταματάει τα αυτοκίνητα και να τους φέρνει στο μαγαζί του. έχει μπουκάλι κρασί αγιασμένο από το άγιο όρος και καλά.
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
mommy
Αν θέλεις να φας καλό αγριογούρουνο,θα πας στο Σώγαμπρο.Τέλος.Βρώμικο ή όχι αυτή η μπριζόλα δεν ξεπερνιέται.Επίσης για κάποιον μυστήριο λόγο έχουμε κάνει τα καλύτερα γλέντια μας εκεί.Η ξυλόσομπα,το καλυβάκι,ο Σώγαμπρος,το κρασί,δεν ξέρω τι φταίει κάθε φορά και περνάμε τόσο καλά!
Lena
Τελευταία νέα από τον Σόγαμπρο.
Το αγριογούρουνο παραμένει νούμερο 1. Εκτός από μια μπριζόλα αγριογούρουνο δοκιμάσαμε επίσης 1 λουκάνικο (το κλασσικό χωριάτικο), 2 παντσέτες (μέτριες), 2 σουβλάκια (μέτριο), 1 μπιφτέκι (κάτω του μετρίου). Από τα συνοδευτικά άπαιχτη ψητή πιπεριά, σαλάτα λάχανο (αλμυρή), φέτα με ντομάτα και καυτερό στο κάρβουνο (όχι καλή), πατάτες της γιαγιάς 2 σπιτικές μερίδες (όχι εστιατορίου) αλλά λίγο βιαστικά τηγανισμένες. Το κουστουμάκι που μας κόπηκε για αυτά και ένα μπουκάλι "διαβασμένο" (και μάλλον νερωμένο) κοκκινέλι ήταν 40 έουρος.
Ο καλλιτέχνης (σόγαμπρος) έχει διάθεση και κέφι, αν δεν επικεντρώνεστε στο φαγητό, αλλά στη διασκέδαση θα σας κερδίσει το μαγαζί.
Α! και το αγριογούρουνο είναι πολύ καλό.
sb
Έχω ακούσει πολλούς να παραπονιούνται για την καθαριότητα του μαγαζιού αλλά τις πεντ-έξι φορές που πήγα δεν βρήκα κανένα ψεγάδι. Οι μπριζόλες από αγριογούρουνο είναι μοναδικό έδεσμα που δεν το βρήκα πουθενά αλλού έτσι καλό και καλά (σωστά) ψημένο. Και τα λουκάνικά του είναι καλά αλλά δεν θα παράγγελνα άλλο πράγμα: αν το αγριογούρουνο δεν μου έφτανε, θα παρήγγελνα απλά ακόμη μια μερίδα. Έχει και ένα κρασί από το όρος που δεν είναι κακό αλλά κυρίως το αγριογούρουνο.
Α! και το αγριογούρουνό του είναι πολύ καλό.
ΥΓ: Έχω κανα δυό χρόνια να πάω.
coco
για σκασιμο μπαφου μεσα στο καταχειμωνο ειναι οτι πρεπει για φαι
ομως δεν ενδεικνυται απο αρκετους ταξιδευτες!!!!
αντε εβιβες.
Τασος
Ο Σογαμπρος η Σωγαμπρος οπως θελετε γραψτε το ειναι ολα τα λεφτα!!!!Μην περιμενετε πολυτελειες μονο σπιτικες γευσεις τελεια κρετα και μια ατμοσφαιρα μοναδικη.Οποτε πατε θα βρειτε κοσμο μεσα και μετα απο λιγο μπορει και να γινετε μια παρεα ολοι!!!Αυτο πιστευω οτι κανει το Σογαμπρο μοναδικο!!!