Salonica Restaurant

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310897197
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Σαλόνικα, Salonika, #business, #buffet, #degustation
Άνοιξεμέσα 2017
Πρόσθετες πληροφορίες:
Βρίσκεται στο ξενοδοχείο Makedonia Palace. Είναι στο ισόγειο.

Chef ο Σωτήρης Ευαγγέλου (από το 2017 μέχρι και σήμερα, 2018).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

Έκατσα Οκτώβριο 2018. Χώρος ξενοδοχείου, μεγάλη ψηλοτάβανη σάλα. Η κουζίνα σχετικά ανοιχτή. Από κόσμο είχε κυρίως επαγγελματικά δείπνα, μερικούς ξένους επισκέπτες του ξενοδοχείου και κλασικά νεαρά ρομαντικά ζευγαράκια που προσπαθούν να εντυπωσιαστούν από μια κυριλέ έξοδο. Ο κατάλογος αρκετά μεγάλος. Ψάρι και κρέας. Έχει και μια έξτρα εποχιακή κάρτα. Δοκίμασα αρκετά και διάφορα. Συμπερασματικά πρόκειται για αξιοπρεπές εστιατορικό φαγητό. Μην αναμένετε δημιουργική κουζίνα ή ιδιαίτερα στησίματα. Ακριβό, υπολογίστε περίπου 50-60€/άτομο. Θα μπορούσα να ξαναπάω για επαγγελματικό ραντεβού, δεν θα το προτιμούσα για προσωπική έξοδο.

Εικόνες (59)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Allegrini Amarone (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Κερασμένα γλυκά. Πάβλοβα (καλή), σοκολάτα με πιπέρι και μόκα (πολύ καλό), προφιτερόλ (κακό)
[εικόνα]
Πρόβεια παϊδάκια (καλά)
[εικόνα]
Περέκ (πολύ καλό) και μπουγιουρντί (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Μπαρμπούνι, beurre blanc πορτοκαλιού και ντούγια (απίθανο)
[εικόνα]
Black Angus ribeye (καλό)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Απρίλιος 2023)
[εικόνα]
Rib eye & μανιτάρια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Γαρίδες (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Ψαρόσουπα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Προβατίνα (καλή)
[εικόνα]
Φαγκρί σεβίτσε, αυγοτάραχο Μεσολογγίου (οκ)
[εικόνα]
Ροφός (καλός)
[εικόνα]
Μακαρονάδα με αντζούγια, pangrattato (δυνατό)
[εικόνα]
Μελιτζανοσαλάτα (οκ)
[εικόνα]
Χταπόδι (ok)
[εικόνα]
Τραχανάς, μάγουλα μοσχάρι (καλό)
[εικόνα]
Στρείδια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (καλή)
[εικόνα]
Το κόκκινο που τους ζήτησα επιμένοντας. Στην ουσία λάδι ανακατεμένο με πάπρικα (άκυρο)
[εικόνα]
Συνοδευτικά του πατσά, ακόμα και η φέτα
[εικόνα]
Μοσχαροκεφαλή, Οκτώβριος 2022
[εικόνα]
Πατσάς στο ειδικό αφιέρωμα, Οκτώβριος 2022
[εικόνα]
Καλωσόρισμα, Οκτώβριος 2022
[εικόνα]
Δελτίο παραγγελίας - λογαριασμός
[εικόνα]
Κρεμ μπρουλέ (πολύ καλή)
[εικόνα]
Κοτόπουλο τανζίν με ρύζι σταφίδες κουκουνάρια (καλό)
[εικόνα]
Μάγουλα με παπαρδέλες (συγκλονιστικά)
[εικόνα]
Σαλάτα τύπου Σίζαρς (καλή)
[εικόνα]
Γαρίδες σαγανάκι (καλές)
[εικόνα]
Γουρουνόπουλο σούβλας
[εικόνα]
Μάγουλα μόσχου με γλάσο από το κρέας και χυλοπίτες (απίθανο)
[εικόνα]
[εικόνα]
Κρεατόσουπα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Αρνί σούβλας με πατάτες (λουκούμι)
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα (οκ)
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα (οκ)
[εικόνα]
"Καλαμάρι τηγανιτό, λευκός ταραμάς με το μελάνι του και harissa" (πολύ καλό, το κουρκούτι είχε ενδιαφέρον, οι σως οκ)
[εικόνα]
"Μάγουλα και ουρά σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα με κριθαράκι και παλαιωμένη γραβιέρα Σα Μιχάλη" (αδιάφορο)
[εικόνα]
"Γαρίδες με κρέμα ξινού τραχανά" (καλό)
[εικόνα]
Αγιολί για την κακαβιά
[εικόνα]
"Σούπα Κακαβιά από πετρόψαρα και θαλασσινά με φρυγανισμένο ψωμί & αγιολί" (καλή)
[εικόνα]
Μαργαρίτα (τραγική, σημείωση: τα κοκτέιλ δεν είναι του εστιατορίου, αλλά του bar στην είσοδο του ξενοδοχείου)
[εικόνα]
Whisky sour (πολύ κακό, σημείωση: τα κοκτέιλ δεν είναι του εστιατορίου, αλλά του bar στην είσοδο του ξενοδοχείου)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Οκτώβριος 2018)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Αστακομακαρονάδα (6/10)
[εικόνα]
Λαυράκι με μελιτζάνα
[εικόνα]
Γαρίδες με τραχανά
[εικόνα]
Λαυράκι με μελιτζάνα
[εικόνα]
Κακαβιά
[εικόνα]
Αγιολί
[εικόνα]
Σκούρας Αρμύρα
[εικόνα]
Ριζότο με μπλε καβούρι
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]

Κατάλογος (22)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 8/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 7/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 6/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 5/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 4/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 3/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 2/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 1/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 8/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 7/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 6/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 5/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 4/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 3/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 2/8
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2018: σελίδα 1/8
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]

Σxόλια (15)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Thanasis
Κάτι ακόμα. Το παιδί στο πιάνο (πολύ καλός), έπαιζε από τις 9μιση που πήγαμε μέχρι τις 12 που φύγαμε χωρίς ούτε 5 λεπτά διάλειμμα. Μιλάμε για κανονικό ΤΣΑΠΙΣΜΑ. Ελπίζω να παίρνει καλό μεροκάματο.
Thanasis
Δοκιμάστηκε εν τέλη Φλεβάρη του '24. Είχαμε προ παραγγείλει 3μιση κιλά πρόβειο παϊδάκι και είπαμε τα υπόλοιπα να τα κανονίσει ο σεφ. Δοκιμάστηκαν:

~Πιπεριές Φλωρίνης - Καλές
~Χόρτα - Πολύ καλά. Από τις λίγες φορές σε εστιατόρια που δεν έρχονται σαν χυλός.
~Μπουράτα - Καλή
~Τυροκαυτερή - Πολύ καλή. Ένιωθες τη φέτα.
~Μελιτζανοσαλάτα - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ με άπειρο σκόρδο.
~Περέκ με κατσικίσιο τυρί - Πολύ καλό και ελαφρύ χωρίς να θες να τα βγάλεις από την τηγανίλα.
~Μπουγιουρντί - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Το κίτρινο τυρί που είχε από πάνω ήταν από άλλο πλανήτη.
~Πατάτες - Πολύ καλές
~Κρασί Allegrini Amarone - Εξαιρετικό, αλλά έχουμε πιει καλύτερα Ιταλικά σε πολύ χαμηλότερη τιμή.
~Πρόβεια Παϊδάκια - Καλά, ΑΛΛΑ έχω φάει πολύ καλύτερο πρόβειο σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο. Θα πω πως ακόμα και στις Βέργες, αν τα πετύχεις σε καλή μέρα, τα παϊδάκια τους είναι καλύτερα. Χάσαν αρκετά και από το ψήσιμο στο αέριο αντί κάρβουνου. Το μεγάλο συν πως ήταν όντως παϊδάκια ΟΛΑ, γιατί 9 στις 10 φορές μαζί με τα παϊδάκια σου βάζουν και νεφραμιές και άλλες κοντινές υποδιαίστερες κοπές.
~Πάβλοβα - Πολύ καλή, παρ' όλο που δεν μου αρέσει σαν γλυκό.
~Σοκολάτα με πιπέρι και παγωτό μόκα - Εξαιρετική. Το καλύτερο από τα γλυκά.
~Προφιτερόλ - Κακό για τα γούστα μου. Πολύ γλυκό, πολύ γαλακτερό, πολύ αραιωμένο, και τα φουντούκια απο πάνω για μένα άκυρα.
~Παλαιωμένο τσίπουρο Τυρνάβου - Καλό, αλλά επειδή γενικά πίνω από ελάχιστο εώς καθόλου αλκοόλ δεν μπόρεσα να το εκτιμήσω όπως θα έπρεπε.

Συμπερασματικά πρόκειται για εστιατόριο με απλή κουζίνα και εξαιρετική πρώτη ύλη χωρίς φανφάρες, όπως μου αρέσει. Το πρόβειο το περίμενα καλύτερο και δεν ανταποκρίθηκε στο έπακρο, αλλά συνολικά το εστιατόριο θεωρώ πως αξίζει την πολύ καλή φήμη του. Πληρώσαμε με το φιλοδώρημα 150Ε το άτομο (4 άτομα), αλλά ανέβηκε πολύ το κόστος λόγο του ακριβού κρασιού (200 Ε). Διαφορετικά θα δίναμε στα ~90 ευρώ το άτομο, που νομίζω πως είναι fair, για αυτή την ποιότητα και αυτό το σέρβις, παρ'ολο που κοιτώντας τον κατάλογο παθαίνεις εγκεφαλικό (μελιτζανοσαλάτα 17 ευρώ κτλ.). Πολύ καλή εντύπωση το κέρασμα 3 γλυκών + το παλαιωμένο τσίπουρο.
tsimp
Επίσκεψη Ιανουάριος '24, δύο ατόμων. Degustation menu, το οποίο ήρθε σε ελεύθερη απόδοση από τον Chef, μιας και λόγω εορτών δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η περίοδος ισχύος του (αν και τηλεφωνικώς, είχαμε ενημερωθεί πως βρίσκεται κανονικά σε ισχύ, από Πέμπτη έως Σάββατο). Γλυκοκοίταξα και τον πατσά, αλλά το φλερτ της υπερβολής δεν προχώρησε.

Ψάρι ημέρας το φαγκρί.
Ήρθαν στρείδια, καρπάτσιο με άρρωστο wakame και pickled ginger, ψαρόσουπα (!), φιλέτο ψαριού με χαβιάρι, πουρέδες (σελινόριζας, μαϊντανού) και πράσσο, ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, black angus rib eye με μανιτάρια. Και δύο επιδόρπια: απροσδιόριστο λευκό με κρέμα, μαρένγκα, φρούτα του δάσους και προφιτερόλ. Όλα από πάρα πολύ καλά έως εξαιρετικά, πλην του ραβιόλι που ήταν αρκετά κάτω απ' το επίπεδο των υπολοίπων πιάτων.

Overall, πολύ νόστιμο φαγητό, προσγειωμένο και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτα ενδιαφέρον. Με μία φιάλη κρασι, η τιμή διαμορφώθηκε στα 105€/άτομο (κόστος degustation 80€/άτομο). Το σέρβις ευγενικό κι εξυπηρετικό. Οι τιμές δεν είναι για επαναλήψεις, αλλά θα ήθελα πολύ να ξαναπάω, αφορμής δοθείσης .
varethika ton prologo
Degustation μενού μέτα από συννενόηση με τον chef Σωτήρη Ευαγγελου (χωρίς να ξέρουμε τι θα μας φέρει )
Σερβιρίστηκε ,καρπάτσιο ψαριού ,στρείδια σε πάγο ,χτένια γκρατινε,μπαρμπούνι ψητό με σαλτσα Beurre blanc & ντουγια ,γλώσσα με μπέικον σε βούτυρο ,φιλέτο πάπιας με πορτοκαλί και στο τέλος παιδάκια με φρέσκες τηγανητές πατάτες και φυσικά 2-3 επιδόρπια …το φαγητό και το σέρβις ακόμα μια φορά ήταν εξαιρετικό ένα από τα καλύτερα μαγαζί της πόλης
Το μενού με το κρασί μαζί βγήκε 90/ατομο
Προτιμω να τρώω τόσο καλά σε αυτή την τιμή και να κόβω μια από τις 2 εξόδους της εβδομάδας
Thanasis
Το μόνο μαγαζί απο αυτά που θέλω πολύ να πάω και δεν έχω πάει ακόμα, κυρίως επειδή έχω ακούσει ότι έχει απίστευτα πρόβεια παϊδάκια, τα οποία χρεώνει στα 75Ε το κιλό. Αυτά να τα δώσω, αλλά 18 ευρώ για μπουγιουρντί ή 19 ευρώ για αγγουροντομάτα ή 45 ευρώ για ένα κρασί Ουρανός και Γη δεν καταδέχομαι να δώσω, σόρυ. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση.
AG
Ειχα να το επισκεφτώ από 2018. Πρόσφατη επίσκεψη με άφησε πολύ ευχαριστημένο.
Φαγητό λητο, χωρις φανφάρες , γευστικό και με ελληνικό χαρακτήρα. Φρέσκια πρώτη ύλη , καλές εκτελέσεις .
Δοκιμάσαμε θαλασσινά και κρέατα - και τα δυο ηταν καλά. Θα αλλάξει κάρτα σύντομα και θα περάσει στο καλοκαιρινό μενού. Τομές €100 το άτομο. Δεν ξέρω αν δεν ηταν ο Ευαγγελου - πως θα τρώγαμε , ωστόσο αυτήν την φορά το ευχαριστήθηκα πολυ !
dokimastis
Επίσκεψη Οκτώβριος '22 για δοκιμή, επιτέλους, του ειδικού μενού πατσά, στα πλαίσια εορτασμού του, όπως λέει παραπάνω και η Eowyn. Χρόνια τώρα το λέγαμε, επιτέλους το κάναμε..

Ύφος, τιμές, ποσότητα της σούπας ανάλογες του εστιατορίου (μικρή ποσότητα στο design πιάτο). Ο πατσάς οκ, ψαχνός, αλλά τρομερό φάουλ το ότι δεν ήξεραν στην κουζίνα τι είναι το "κόκκινο" και πώς παρασκευάζεται (ξαφρίζεται το λίπος από τη σούπα και ζεσταίνεται σε ένα τηγανάκι με πάπρικα, για να γίνει πορτοκαλί chili oil)!
Σέρβις από τους/τις σερβιτόρους υποδειγματικό. Μου 'κανε εντύπωση πώς η σερβιτόρα ζητούσε με ειλικρίνεια να μάθει λεπτομέρειες για το τι λείπει από τον πατσά..

Μια που δεν μείναμε ευχαριστημένοι, πήγαμε στα Άστρα να πνίξουμε τον πόνο μας και να συμπληρώσουμε το κενό στο στομάχι.. :)
Eowyn
Θεσσαλονίκη: Γνωστό εστιατόριο γιορτάζει τον Πατσά με ειδικό μενού 6 πιάτων


https://www.typosthes.gr/thessaloniki/295907_thessaloniki-gnosto-estiatorio-giortazei-ton-patsa-me-eidiko-menoy-6-piaton
guru
Πρόσφατη επίσκεψη δύο ατόμων. Όμορφος χώρος εστιατορίου ξενοδοχείου, ψιλοταβανο, καθαρό με ανοιχτή κουζίνα. Σέρβις ευγενικό και σε γενικές γραμμές αποτελεσματικό. Καλή wine list, αναμενόμενα τσιμπημένη.
Δείπνο δύο ατόμων.
Γαρίδες Σαγανάκι, νόστιμες, αλλά στα 23 ευρώ θα περίμενα κάτι υπέροχο
Σαλάτα τύπου Σιζαρς νόστιμη αλλά στα 17 ευρώ θα περίμενα να μου την φτιάξει ο ίδιος ο Καίσαρας
Μάγουλα μοσχαρίσια με παπαρδελες και τρούφα, Συγκλονιστικα από τα δυνατότερα πιάτα που έχω φάει τελευταία και το μόνο που δικαιολογουσε την τιμή του, και την φήμη του chef
Κοτόπουλο Τανζιν πολύ νόστιμο αλλά εξαφανίστηκε δίπλα στον ανταγωνισμό των υπέροχων μαγουλων, όχι vfm στα 25 ευρώ
Κρεμ μπρουλε με τονγκα (που θα έπρεπε να ρίξουμε εμείς) - διπτερυξ η Εύοσμος ελληνιστί (το δωρεάν μάθημα της ημέρας) πολύ καλή ανάλαφρη και αρωματική με πολλές διαφορετικές γεύσεις στο πιάτο, το δεύτερο καλύτερο πιάτο του δείπνου μετά τα μάγουλα, στα 8 ευρώ
Μία φιάλη ΑΙΧ Ροζέ στα 38 ευρώ και ένα μπουκάλι νερό σουρωτη στα 3 ευρώ (έτσι βγαίνουν οι μεταγραφές Ιβάν)
Σύνολο 140 ευρώ. Που με εξαίρεση τα μάγουλα και το γλυκό, δεν μας τρέλαναν. Αλλά πες, δε γαμεις, μια φορά στο τόσο...
Πάμε στα αρνητικά που το ένα το ξέραμε από πριν και το επιλέξαμε και το άλλο απλά μας κακοφάνηκε. Πας σε ένα εστιατόριο που θα πληρώσεις άντερα και σου χρεώνουν 5 ευρώ το πάρκινγκ το 2ωρο ή 7 το 3ωρο. Το δεύτερο αρνητικό στις φώτο..
All in all, θα ξαναπήγαινα μόνο αν με κερνουσαν, ή για να ξαναφαω τα υπέροχα μάγουλα.
varethika ton prologo
Από τότε που ανέλαβε ο chef Ευαγγελου τα πράγματα είναι πολύ ενδιαφέροντα ..θεωρώ τον κ Ευαγγελου έναν από τους καλύτερους Έλληνες chef χαίρομαι που μαγειρεύει στην πόλη μας …Η κατεύθυνση του μενού είναι καθαρά Ελληνική και με τοπικές α ύλες ,έχει πάντα πιατα ημέρας εκτός μενού πχ λαχανοντολμάδες αλλα και Πατσά!
κάθε Κυριακή βάζει σούβλες πχ σήμερα είχε γουρουνόπουλο και αρνί
Δοκιμάστε οπωσδήποτε το προφιτερόλ (είναι για 2 άτομα )
Τιμές 60-70/ατομο με κρασί επιδόρπιο κλπ
Προφανως Αξίζει

…έχει αρκετά πιάτα ημέρας
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Eowyn
Διαφημίζει κυριακάτικο μεσημεριανό μπουφέ με 39 ευρώ το άτομο
https://www.typosthes.gr/geyseis-thessalonikis/198493_thessaloniki-ateleiotos-mpoyfes-tis-kyriakes-sto-makedonia-pallas
AG
Αδικαιολόγητα ακριβό, το φαγητό δεν είχε τίποτα το ιδιαίτερο για τα λεφτά που καλείσαι να δώσεις, τιμες στο αλκοολ πανάκριβες...

Δεν θα ξαναπήγαινα, και ούτε το προτεινω...
Βικτωρ Τ.
Αυτη την φορα καθησαμε εξω. Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο. Τωρα εχει καινουριο καλοκαιρινο μενου με εμφαση στα ψαρια-θαλασσινα. Λαυρακι μαριναρισμενο με εσπεριδοειδη μελιτζανα και αυγοταραχο παρα πολυ καλο, κακαβια βελουτε απο πετροψαρα με αγιολι πολυ καλη, γαριδες με κρεμα ξινου τραχανα καλες, ριζοτο μπλε καβουριου με κολοκυθακι οκ (ηταν αλμυροτερο απο οτι επρεπε)+1 μπουκαλι Αρμυρα του Σκουρα=110 ευρω
Βικτωρ Τ.
http://parallaximag.gr/geysi/ypsilikynigetiki-gastronomia
Βικτωρ Τ.
Καλαισθητη αιθουσα που σου μεταδιδει ηρεμια με ανοικτη κουζινα. Καλη η μουσικη για το ειδος του εστιατοριου. Σερβις πολυ ευγενικο και αποτελεσματικο. Περα απο τη βασικη καρτα ο σεφ εχει φτιαξει και μια με πιατα που εχουν κυνηγι (ζαρκαδι, παπια, αγριογουρουνο κτλ). Ψωμι και ταραμοσαλατα καλωσορισματος πολυ καλα. Σαλατα παστραμι με λαχανο, ξυνομηλο καλη, ριζοτο με κροκο Κοζανης και μοσχαρισια ουρα που ηταν ξεκοκκαλισμενη και τοποθετημενη σε ροδελες παρα πολυ καλο, μπριζολα μαυρου χοιρου καλη συνοδεια πολυ καλων ψητων λαχανικων, παπαρδελες με ζαρκαδι πολυ καλες, κριθαρακι πολυ καλα χυλωμενο με μαγουλα μοσχαρισια παρα πολυ καλο. Τα δυο γλυκα (τσιζ κεικ βανιλια, σοκολατα με μουρα) που δοκιμασαμε ηταν μετρια για το κοστος τους (9 ευρω)+1 μπουκαλι κρασι Αγιωργιτικο κτημα Παπαιωαννου=149 ευρω