Αλμύρα & Χόβολη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΚαφενείο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΜιχαήλ Χουρμούζη 17, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310906699
Διαδίκτυο
Ωράριο07:30-01:30
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2015
ΙδιοκτησίαΔιονύσης Παπαγιαννάκης
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάιο 2018.
  • Λαϊκό καφενείο/μεζεδοπωλείο. Συμπαθητικό τραπεζάκι έξω, δυστυχώς λίγο κατηφορικό λόγω πεζοδρομίου αλλά όχι σε βαθμό που να ενοχλεί. Το μαγαζί είναι συνεχώς γεμάτο και έχει και 30άρηδες. Γενικά δεν έχει το κλασικό κλίμα παππουδίλας που συναντάς στα καφενεία, είναι πιο νεανικό, στην κατηγορία 30-60. Έχει εσωτερικά ένα τραπέζι για χαρτιά.
  • Στο σέρβις μια κοπέλα, εξυπηρετική αλλά ταυτόχρονα άθελά της κουραστική.
  • Αντίθετα με τα κλασικά καφενεία έχει αρκετά φαγητά και σε ψάρι και σε κρέας. Δουλεύει σχάρα και έχει φρέσκα μεγάλα ψάρια, αλλά λίγα και όχι πάντα. Τα περισσότερα πιάτα μια χαρά, χωρίς να είναι κάτι εξαιρετικό. Το μόνο πιάτο που ξεχώρισα και θα ξανάπαιρνα με χαρά είναι το χταπόδι σαγανάκι. Υπήρχαν 1-2 αστοχίες στα ψάρια. Τηγάνι καλό, αλλά θέλει περισσότερο στράγγισμα. Τσίπουρο συμπαθητικό. Γρήγορη κουζίνα.
  • Τιμές καλές, κάτω από το μέσο όρο.
Σε όσους αρέσουν μαγαζιά σαν τον Πάνο αξίζει μια δοκιμή. Μάλλον θα μπορούσα να ξαναπάω.

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γαύρος σαγανάκι (πακέτο Ιούνιος 2021)
[εικόνα]
Γαύρος σαγανάκι πακέτο corona (ωραιότατος)
[εικόνα]
Πατατοκεφτέδες
[εικόνα]
Μεζές τσίπουρου (μέτριος)
[εικόνα]
Εξωτερικά τραπέζια
[εικόνα]
Χταπόδι σαγανάκι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κολιός σχάρας (χμμμ... κάτι δεν μας έκατσε καλά, δε ξέρω τι, πάντως δεν το φάγαμε)
[εικόνα]
Γαύρος τηγανητός (οκ)
[εικόνα]
Σαφρίδια (απλώς οκ)
[εικόνα]
Κολοκυθάκια τηγανητά (καλά, αλλά ήθελαν στράγγισμα)
[εικόνα]
Πικάντικη (καλούτσικη)
[εικόνα]
Τσίπουρο με γλυκάνισο (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Νοέμβριος 2017)

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
dokimastis
Πέρασμα για take away Γαύρο Σαγανάκι. Μαζί και λίγη κουβεντούλα πάνω στο χέρι, ωραία πράματα. Έχει διάφορα πράγματα κρεατικά/ ψαρικά για take away, αλλά δεν δίνει μεζέ πακέτο.

Ο γαύρος καλός, με λίγο ζουμί, και καυτερός, όπως ζητήθηκε. Τον απόλαυσα. 6,50ε, πολύ καλά.
ladyfairy
Φτηνό και συμπαθητικό. Το καλαμαρι γεμιστό είναι στα μαστ του όπως και ο γαύρος του. Τα υπόλοιπα απλώς οκ. Value for money.
dokimastis
Πρώτη επίσκεψη για μένα μετά τον κορωνοϊό στα όμορφα εξωτερικά τραπέζια κάτω από τα δέντρα. Το μαγαζί είχε αρκετό κόσμο και το σέρβις πήγαινε πάνω-κάτω.

Τσίπουρο-χωρίς καλό και χωρίς παρενέργειες. Μεζές ατομικός όπως τον περιγράφει ο Meraklis_Thess στα 4ε (+1ε το ποτήρι τσίπουρο). Ήταν μέτριος, αρκετή ποσότητα βέβαια. Για ψαράκια ζήτησα Σαφρίδια στη σχάρα, 2τεμάχια, οκ.

Επιπροσθέτως πήρα το Χταπόδι Σαγανάκι που ήταν εξαιρετικό, πολύ μαλακωμένο, και μπράβο σε όσους το πρότειναν. Για κλείσιμο πήρα Πατατοκεφτέδες, που ήταν καλούτσικη η γεύση τους, αλλά ήταν άσχημα τηγανισμένοι και είχαν ρουφήξει πολύ λάδι στην κροκέτα τους.

Καλό, φιλικό σέρβις από την κυρία που μας ανέλαβε.
Θα ξαναπάω, είναι στα οκ καφενεία της ανατολικής πόλης.
Meraklis_Thess
Επίσκεψη ξανά έπειτα από πολύ καιρό.

Δυστυχώς δεν υπάρχει σταθερότητα, ίσως να παίζει ρόλο το άτομο στην κουζίνα.

Πήραμε ολόκληρο καλαμάρι γεμιστό. Απλώς ΟΚ. Σκληρό, η γέμιση με φέτα και πιπεριές καλή και χορταστική.

Μπαρμπούνια. Μέτρια. Μεγάλη μερίδα με 6τεμ, καλοτηγανισμένα, χωρίς λαδίλα, αλλά δεν ήταν πολύ φρέσκα.

Χταπόδι σαγανάκι. Εξαιρετικό, ωραία σάλτσα και μεγάλη ποσότητα χταποδιού.

Πικάντικη σαλάτα. Καλή.

Κολοκυθάκια τηγανητά. Μέτρια. Έβγαζαν λαδίλα και δεν ήταν τόσο τραγανά όσο τις προηγούμενες φορές.

Για τα παραπάνω + 300ml τσίπουρο άνευ (αρκετά καλό), δώσαμε 34€. Θα μπορούσαν άνετα να χορτάσουν 3 άτομα.
κοκορετσακιας
Αξίζει με χίλια! Καφενεδάκι που τείνει προς ταβερνάκι. Πολύ απλό πολύ λαϊκό όπως μου αρέσει! Σχέση τιμής ποιότητας από τις καλύτερες.
kmaria
Είναι κλασικό καφενείο στην όψη οπότε είναι καλύτερα να κάτσει κάποιος έξω. Παρόλα αυτά όπως ανέφερε το ταβερνοαλάνι έχει θαμώνες από όλες τις ηλικίες. Απο φαγητό, στα ψάρια που εχω δοκιμάσει είναι αρκετά καλός και σε πάρα πολύ καλές τιμές!
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Meraklis_Thess
Έχω καθίσει αρκετές φορές το τελευταίο χρόνο.

Λαϊκό καφενείο που μαζεύει και νεολαία, είναι γεμάτο ακόμα και τις καθημερινές.

Ο εσωτερικός χώρος είναι μουντός και σου βγάζει κλεισούρα, υπάρχει και πατάρι με λίγα τραπέζια αλλά δεν θα το συνιστούσα. Εξωτερικά είναι σχετικά ευχάριστα.

Ο ιδιοκτήτης (Διονύσης αν θυμάμαι καλά) αν και βαρύς, είναι εξυπηρετικός και ξέρει να κερνάει αν κάνεις κατανάλωση.

Το σέρβις είναι καλό, σε ώρες αιχμής όμως θα χρειαστεί να δείξεις κατανόηση.

Έχει ψάρια και κρεατικά, συνήθως προτιμάω τα πρώτα.

Από θαλασσινά θα ξεχώριζα το γεμιστό καλαμάρι, τα θράψαλα και τα μύδια σαγανάκι, στα μικρά ψάρια έχει κάποιες αστοχίες, ιδιαίτερα στο τηγάνι που βγάζουν μια αίσθηση λαδίλας. Στα μεγάλα είναι καλύτερος αλλά δεν έχει ποικιλία.

Από κρεατικά αξίζει το γεμιστό μπιφτέκι και η τηγανιά.

Οι μερίδες του είναι από μεγάλες έως τεράστιες και οι τιμές υπερλαϊκές. Με 12-16 ευρώ το άτομο τρως και πίνεις μέχρι σκασμού.

Τσίπουρο χύμα άνευ και χωρίς, καλούτσικο σε γεύση, έχει όμως παρενέργειες αν ξεφύγεις. Τιμή 1 ευρώ τα 100ml!

Υπάρχει και η επιλογή τσίπουρο + ατομικός μεζές στα 4,5 ευρώ με λίγο παστό, σαλάτα, πατάτες φούρνου, όσπρια, μυδοπίλαφο και επιλέγεις το ψάρι/θαλασσινό ανάμεσα σε 5-6 διαφορετικές επιλογές που είναι περίπου μισή μερίδα. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά με δυο τέτοια χορταίνεις.

Σε γενικές γραμμές μια τίμια επιλογή, όπου σε κερδίζουν περισσότερο οι χαμηλές τιμές (σαφώς κατώτερο σε ποιότητα έναντι του Πάνου στη Χαριλάου που είναι όμως ακριβότερος).
dokimastis
Πρέπει να μεταφέρθηκε Μιχαήλ Χουρμούζη 17, κοντά στο παλιό. Και τις λίγες φορές που το είδα γινόταν λαϊκό προσκύνημα, παρόμοιο με τον Πάνο στην Αλκαμένους.. Νομίζω ότι χρειάζεται ρεπορτάζ από ρεπόρτερ του Ταβερνοχώρου..