Ρακή με Ελλάδα

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΠαραγειτονιά, Βράσταμα
ΝομόςΧαλκιδικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2371111292
Διαδίκτυο
ΩράριοΌλο το χρόνο.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2016
ΙδιοκτησίαΜαγδαληνή Βενιώτα

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2019. Επιβεβαιώνω τα θετικά σχόλια (iceclimber πάλι ανακάλυψη έκανες).

Όμορφο κρυμμένο ταβερνάκι, μικρή και ωραία εξωτερική αυλή. Χαλαρό ελευθεριακό κλίμα όπως μου αρέσει. Ευγενικοί ο Βασίλης και η Μάγδα, υπερήφανοι για το εγχείρημά τους (ίσως και υπερβολικά). Κατάλογος αλλάζει ανάλογα την ημέρα, μπορείς αν πάρεις τηλέφωνο κάποιες μέρες νωρίτερα να παραγγείλεις κάτι σπέσιαλ. Το φαγητό από οκ έως πολύ καλό, ανάλογα το πιάτο. Τσίπουρο καλό. Τιμές υψηλότερες απ' ότι περίμενα και ήθελα, υπολογίστε 25-30€/άτομο.

Αξίζει μια δοκιμή και θέλω να ξαναπάω. Ανανέωση 2021: μετά τα τελευταία σχόλια Βικτωρ Τ και Mikey, μου μπήκαν δεύτερες σκέψεις.

Εικόνες (55)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μοσχαρίσια κιλού (κακή)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια καυτερά (οκ, περίεργη υφή)
[εικόνα]
Πατάτες (οκ)
[εικόνα]
Τζατζίκι (οκ)
[εικόνα]
Παϊδάκια (καλά)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια (οκ) ρύζι (κακό)
[εικόνα]
Σπλήνα (οκ)
[εικόνα]
Γιουβέτσι (καλό)
[εικόνα]
Πατάτες ορίτζιναλ (οκ)
[εικόνα]
Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (πολύ καλή)
[εικόνα]
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Λογαριασμός
[εικόνα]
Ζελέ
[εικόνα]
Ζελέ
[εικόνα]
Καρπούζι
[εικόνα]
Συκώτι (οκ)
[εικόνα]
Συκώτι (οκ)
[εικόνα]
Κουνέλι
[εικόνα]
Πανσέτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Μπεκρή μεζέ (καλό)
[εικόνα]
Λουκάνικο (καλό, είπε ότι το κάνουν αυτοί)
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (δική τους, καλή)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Χοχλιοί μπουρμπουριστοί (καλοί)
[εικόνα]
Κατσικίσιο τυρί (δικό τους, ελαφρύ, συμπαθητικό)
[εικόνα]
Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα (καλή)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (καλό)
[εικόνα]
Ο μπαχτσές
[εικόνα]
Η θεά προς το χωριό
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2019)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Η είσοδος
[εικόνα]
Παϊδάκια (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κόκορας κρασάτος (παρανοϊκά καλός)
[εικόνα]
Πατάτες (καλές)
[εικόνα]
Σαλάτα επιλογή του ιδιοκτήτη (καλή)
[εικόνα]
Διακόσμηση
[εικόνα]
Μισό κοτόπουλο στη σχάρα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κουνέλι με πατάτες (για τον μικρό μου, εξαιρετικό)
[εικόνα]
Σπλήνα μοσχαρίσια (ΑΑΑΑΑΑΑΑ!)
[εικόνα]
Σαλάτα εποχής με δικά του προϊόντα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Η βεράντα
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Εξωτερικά
[εικόνα]
Αυλή
[εικόνα]
Μελιτζάνα παντρεμένη (εξαιρετική)
[εικόνα]
Εσωτερικά

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2021: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2021: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2021: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2021: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 6/6
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 5/6
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 4/6
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 3/6
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 2/6
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: σελίδα 1/6

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
foodlover
Εναλλακτική επίσκεψη στη κεντρική Χαλκιδική έπειτα από ανάγνωση σχολίων. Ο χώρος αρκετά καλός και προσεγμένος. Ωραίο σκηνικό και διακόσμηση. Επειδή μαγειρεύω αρκετά, ένιωσα το μεράκι του ιδιοκτήτη που είναι και μόνος στη κουζίνα για τις δημιουργίες του.Το φαγητό είναι ιδιαίτερο και όλα ήταν νόστιμα, πλην κάποιας μεγάλης αστοχίας στο κοντοσούβλι που είχε αρκετό λίπος. Τώρα από τιμές; σφαγείο,απλά δεν υπάρχουν και δε βγαίνει κανένα νόημα. Λες και είσαι στο Λονδίνο αλλά είσαι στα Βράσταμα... Αν το καταλάβει αυτό και τις αλλάξει, θα γίνεται προσκύνημα.
Mikey
Θέλοντας να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό γυρνώντας από το μπάνιο, είπαμε να κάνουμε μια παράκαμψη. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο ειλικρινής και συγκρατημένος μπορώ στο παρακάτω σχόλιο.
Ο χώρος προσεγμένος αλλά κιτς, με πολλές ελληνικές σημαίες και ζωγραφιές από την γυναίκα του ιδιοκτήτη. Ο κατάλογος μικρός, έλειπαν διάφορα πράγματα που ζητήσαμε αλλά οκ. Αρνητική εντύπωση οι πολύ ανεβασμένες τιμές αλλά υποθέσαμε πως θα φάμε ωραία. Πήραμε τζατζίκι, κεφτεδάκια και πατάτες. Η αρχική μας παραγγελία στα κυρίως επικεντρωνόταν στο κοντοσούβλι και στα παϊδάκια για να δοκιμάσουμε διάφορα και να μοιράσουμε το ρίσκο. Ο ιδιοκτήτης που είναι και ο μάγειρας/καλλιεργητής κτλ μας αντιπρότεινε να πάρουμε τη μοσχαρίσια Χολομώντα του ενός κιλού. Οκ, για να μας το λέει κάτι θα ξέρει. Φευ! Έφτασε μια τερατώδης μπριζόλα, καλά ψημένη αλλά αν εξαιρέσεις τα περιφερειακά κομμάτια, με πάρα πολύ νεύρο. Περιττό να πω πως το 1/3 πήγε στον σκύλο του μαγαζιού. Φυσικά με το που τελειώσαμε ο ιδιοκτήτης πήρε ό,τι απέμεινε από τη μπριζόλα και το έδωσε στον σκύλο κάτι που φαντάζομαι κάνει συχνά αν κρίνω από το βάρος του σκυλιού. Win-win situation για τους 2 τους.
Τα υπόλοιπα ήταν απλώς οκ και με τέτοιες τιμές δε βρίσκω το λόγο να ξαναπάω. Απόδειξη ούτε για πλάκα αλλά το χειρότερο για εμένα ήταν ο "παπάς" που πουλάει ο τύπος. Από τον πατριωτισμό (που αν συζητήσεις λίγο παραπάνω γίνεται παρεξηγήσιμος, αν με πιάνετε..), την υπερβολή στην φιλικότητα και στην προσέγγιση, την κλάψα για τον πόλεμο που δέχεται από τους ντόπιους και κάποια άλλα που δεν αρμόζουν εδώ..
Είναι ξεκάθαρο όχι από εμένα.
Βικτωρ Τ.
Σέρβις ευγενέστατο φιλικό και αποτελεσματικό.Πολυ ωραία αυλή.Τυροκαυτερη πολύ καλή,σαλάτα καλή, πατάτες ορίτζιναλ οκ (λαδερες), γιουβέτσι καλό,σπλήνα οκ, κεφτεδάκια οκ με κακό ρύζι,σπλήνα οκ, παϊδάκια καλά,κερασμενο γλυκό=67 ευρώ.Διαβαζοντας τα σχόλια είχα μεγαλύτερες προσδοκίες από το φαγητό.Περιβάλλον και ευγένεια σε υψηλό επίπεδο.
drfp66
15 ευρω το κοντοσουβλι ??? !!! 15 ευρω η χοιρινη ??? και το τελειωμα ηταν οτι παρηγγειλα μοσχαρισια μου φεραν χοιρινη και επεμειναν οτι ειναι μοσχαρισια !!! φυσικα δεν παταει κανεις ντοπιος η καποιος που ξερει την περιοχη
επίκουρος
Τελευταία μέρα των διακοπών στην Ιερισσό, 9 Σεπτεμβρίου. Φεύγοντας από Ιερισσό παρόλο που φίλος είπε να φάμε στο συγκεκριμένο χωριό στον Ηρακλή, εγώ προτίμησα το συγκεκριμένο μαγαζί. Ένας συμπαθής ντόπιος ηλικιωμένος μας το έδειξε (πρέπει να είναι από τους λίγους ντόπιους που συμπαθούν τους ξενομπάτες). Γύρω στις 5 το απόγευμα, το μαγαζί άδειο. Ωραία αυλίτσα μέσα στα δέντρα και ωραίος εσωτερικός χώρος. Εξαιρετικά συμπαθής ο ιδιοκτήτης γύρω στα 60. Ήρθα για το χουγκιάρ και μαγειρευτά του λέω. Δεν έχω τίποτα από μαγειρευτά γιατί έτυχε κάτι απαντά. Φθινοπώριασε στην πονεμένη μου ψυχή. Ακούστε τι μπορώ να κάνω. Μια σαλάτα, ορτύκια, γιαουρτλού. ΟΚ λέω φέρε και κανένα τυράκι. Έχω δικό μου κατσικίσιο αλλά τελείωσε. Έχω φέτα εμπορίου. Κάντην μπουγιουρντί. Όλα ήταν υπέροχα, το μπουγιουρντί καλό.Πιάσαμε κουβέντα με τον εξαιρετικά συμπαθή Βασίλη (ιδιοκτήτης). Τα παράτησε όλα και ήρθε βόρεια 10 χρόνια τώρα και άνοιξε αυτό το μαγαζί. Οι ντόπιοι δεν πατάνε αλλά έχει κόσμο. Έχει το μποστανάκι του με φρέσκα λαχανικά (δίνει στους τουρίστες το μαχαίρι να κόψουν τα ζαρζαβατικά που επιλέγουν για την σαλάτα). Αξίζει καταδρομική απο Θεσσαλονίκη. Θα ξαναπήγαινα 50 φορές...
κοκορετσακιας
Πολυ ευγενικοι ιδιοκτητες. Πολυ καλες πρωτες υλες και αρκετα εως πολυ καλομαγειρεμενα τα φαγητα. Λιγο παραπανω απο οτι θα επρεπε καπνισμενη η μελιτζανα στο χουγκιαρ μπεγεντι. Ωραια καπως εθνικ αισθητικη του μαγαζιου. Θα ηθελα λιγο καλυτερες τιμες.
Theomd57
Εξαιρετική τοποθεσία, πολύ όμορφα διακοσμημένος ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος. Εξαιρετική ποιότητα υλικών, θαυμάσιες γεύσεις, ικανοποιητικές μερίδες.
Στην βραδυνή επίσκεψή μας της 23/8/2018, δοκιμάσαμε χουνκιάρ μπεγιεντί, αρνίσια παϊδάκια, αγγουροντομάτα, ψητό κασέρι με μέλι και σουσάμι, καφτερή πιπεριά, χύμα κόκκινο κρασί και diet cola στα 41 Ευρώ. Προγραμματίζουμε την επόμενη επίσκεψή μας για γεύμα ώστε -υπό το φως του ήλιου- να απολαύσουμε και τον περιβάλλοντα χώρο.
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
iceclimber
Επίσκεψη Κυριακή 08-07. Από τα πιό ψαγμένα μέρη όλης της Χαλκιδικής. Παράδεισος το σημείο μέσα σε γκρεμό με την πρώτη ματιά σου θυμίζει Πήλιο. Στα 416 μέτρα υψόμετρο και με θέα την ιστορική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην απέναντι μεριά του γκρεμού, νιώθεις ότι είσαι αλλού. Η ευγένεια του ζευγαριού σε κάνει να ξεχάσεις ότι είσαι Χαλκιδική. Θα μπορούσα να γράψω ατελείωτες ώρες για τη φυσική ομορφιά και το πόσο προσεγμένο είναι το ταβερνάκι αλλά το σημαντικό είναι το φαγητό. Απαλή έντεχνη μουσική ή παραδοσιακά ανάλογα με τη στιγμή συνοδεύει τα θεσπέσια πιάτα που ετοιμάζει ο σύζυγος. Δοκιμάσαμε κουνέλι στιφάδο το οποίο ήταν εξαιρετικό. Σαλάτα εποχής από τον δικό τους κήπο. Μελιτζάνα παντρεμένη. Κοτόπουλο σχάρας με μυρωδικά. Αλλά το κλου της υπόθεσης ήταν η μοσχαρίσια η σπλήνα στο τηγάνι με φασκόμηλο και βασιλικό. Ήταν οργασμός. Κρασί λευκό πολύ καλό από Νότια Ελλάδα, 2 κιλά, 4 σουρωτές, 2 κόκες και 4-5 βεργίνες μας βγήκε 54 ευρώ. Στο τέλος καταπληκτικό γλυκό φτιαγμένο από τους ίδιους. (σοκολατόπιτα). Σίγουρα θα ξαναπάω. 9/10.