Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Άκυρο
ΑνφάνΓκατέ [έχει κλείσει]
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Το Ανφαν γκατε έχει κλείσει οριστικά
Τον χώρο πήρε άλλη εταιρία εστίασης
Στα social τους γράφουν ότι το ταξίδι ολοκληρώθηκε..
Πρώτη φορά για φαγητό στο συγκεκριμένο εγχείρημα με ανάμικτα συναισθήματα. Γενικά, βρίσκω ενδιαφέροντα τα εγχειρήματα που αναπτύσσουν έναν διαφορετικό τρόπο στησίματος μαγαζιού σε χώρους μουσείων, πέραν δηλαδή του κλασικού εστιατορικού που είχε το Τελλόγλειο επί Μποτρίνι. Η καλοκαιρινή "Γουαδελούπη" βέβαια, περιορίζεται στη διακόσμηση του μπαρ και στην "έμπνευση" των πιάτων του μενού. And that's it.

Στα του φαγητού τα πράγματα θα έλεγα πως ήταν αποθαρρυντικά, σε σημείο που δύσκολα θα το επέλεγα ξανά για φαγητό. Και τα τρία πιάτα που πήραμε αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών. Δοκιμάστηκαν:

- "Caribbean Salad" με κινόα και σολομό, πιπεριές, αβοκάντο, μπρόκολο (που δεν βρήκα/κατάλαβα ποτέ γευστικά), μυρωδικά και vinegraitte: ενδιαφέρουσα η παρουσίαση που θύμιζε πάστα (ο σολομός είναι το ρόλο της ganache), γευστικά ελλιπές πιάτο με την πιο δυνατή και καλυπτική γεύση το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα μυρωδικά.
- "Γαλλική Πολυνησία" σαλάτα, με ρυζόφυλλο, γαρίδες, ψητό ανανά, μαρούλι, λόλο και σουσάμι: απογοήτευση καθώς ουσιαστικά ήρθε μια σαλάτα με δυο φέτες ανανά (που κι αυτος ήταν γευστικά αδύναμος), γαρίδες-πάνκο παραψημένες και συνεπώς στεγνές και άνοστες, κι ένα ρυζόφυλλο που μου θύμιζε κακοψημένη "φωλιά" παρμεζάνας.
- "Portobello Road", "burger" με μανιτάρι portobello, κολοκύθι, μελιτζάνα, χαλούμι: αρχικά, δεν καταλάβαμε ότι παραγγείλαμε burger (δεν υπήρχε καμιά σχετική αναφορά ή κάτι που να παραπέμπει σε κάτι τέτοιο), αλλά ΟΚ. Το μανιτάρι ίσα που το καταλάβαινες, αφού η μελιτζάνα και το χαλούμι υπερτερούσαν γευστικά, το ψωμί ήταν στεγνό και dense. Γενικά, δεν...

Τα παραπάνω ήταν απογοητευτικά, πόσο μάλλον για ένα μαγαζί που καλλιεργεί, αλλά και χρεώνει μόνο "ύφος" (13,50 € Caribbean Salad, 11€ η σαλάτα με τις γαρίδες, 11€ το Portobello).

Το σέρβις ΟΚ. Στα του COVID19 μέτρα, το προσωπικό φορούσε μάσκα, αντισηπτικό υπήρχε στα τραπέζια, ατομικό σερβίτσιο και μαχαιροπίρουνα, πληρωμή με POS.
Στην μοναδική φορά που το επισκέφτηκα (γεύμα εργασίας, Ιουν'18) μου άφησε ανάμικτες εντυπώσεις.

Πήγαμε νωρίς το απόγευμα και καθήσαμε έξω (λόγω εποχής), ο χώρος όμορφος και ήσυχος χωρίς πολύ κόσμο και με διακριτική μουσική. Για το service είχα διαβάσει διάφορα αρνητικά σχόλια, τα οποία σε μεγάλο βαθμό ισχύουν (σε ερωτήσεις προς τον σερβιτόρο σχετικά με sauce, συστατικά και συνοδείες πιάτων δεν πήραμε καμιά συγκεκριμένη απάντηση, οπότε απλά παραγγείλαμε σχεδόν στην τύχη).

Στα πιάτα:
- καπνιστή μπριζόλα νόστιμη και ζουμερή, συνοδευόταν από 4 πατατούλες baby και μια πινελιά πουρέ καρότο (θα ήθελα λίγο πιο πλούσια την γαρνιτούρα)
- burger με βουβαλίσιο μπιφτέκι, συνοδευόταν από πράσινη σαλάτα και πατάτες: πλούσιο και χορταστικό στο μάτι, δεν το δοκίμασα αλλά άκουσα θετικά σχόλια
- ριζότο σουπιάς (χωρίς μελάνι), αρκετά καλό απ'οτι άκουσα
- σαλάτα εσπεριδοειδών ΟΚ

Με εξαίρεση το σερβις, συνολικά μου φάνηκε εντάξει αν και ίσως ένα κλικ πιο ακριβό απ'οτι θα έπρεπε. Για προσωπική έξοδο μάλλον θα επέλεγα κάποιο άλλο εστιατόριο, αλλά θα είναι στα υπόψη και για κάποιο μελλοντικό γεύμα εργασίας.