pataouga

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα pataouga. Υπάρχει 1 κατάστημα.
ΚατηγορίαΜπουγατσατζίδικο-Τοστάδικο-Κρεπερί, Fast food
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Στρατού 1, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310810610
Διαδίκτυο
Ωράριο11:00-02:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
παταούγκα, πατα ούγκα, #πεϊνιρλί, #παταούγκα
Άνοιξε21 Δεκεμβρίου 2017
ΙδιοκτησίαΓιώργος Χρυσίδης
Πρόσθετες πληροφορίες:
Παταούγκα είναι το πεϊνιρλί με πατάτες και ουγγαρέζα (βολιώτικη ιδιαιτερότητα).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Δοκίμασα Δεκέμβριο 2017.

Έχει 3 πράγματα: πεϊνιρλί, πίτσες και σαλάτες. Τα 2 τελευταία τα προσπερνώ και πάμε στα πεϊνιρλί που είναι και η σπεσιαλιτέ του. Η ιδιοκτησία είναι από Βόλο και κάνει ιντροντιούς στη Θεσσαλονίκη τη βολιώτικη αφτεράδικη διαστροφή που λέγεται παταούγκα, δηλαδή πεϊνιρλί με πατάτες και ουγγαρέζα (νομίζω πρωτεργάτης ήταν το Rainbow, ας με διορθώσει κανένας Βολιώτης φίλος αν κάνω λάθος). Τα πεϊνιρλί τα έχει σε 3 γεύσεις, κλασικό με ζαμπόν, με κιμά και με κοτόπουλο. Το πεϊνιρλί είναι σκεπασμένο και όχι ανοιχτό, και είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το συνηθισμένο. Από αλοιφές πέρα από ουγγαρέζα, έχει ρώσικη, τυροκαυτερή, πάπρικα, σως μουστάρδας, κηπουρού, μαγιονέζα κτλ. Το πεϊνιρλί με κιμά ή κοτόπουλο πάει στα 2,8€, ενώ οι πατάτες χρεώνονται 0,3€ όπως και οι αλοιφές, άρα στο σύνολο βγαίνει 3,4€ η παταούγκα.

Πάμε στην κριτική. Το πεϊνιρλί είναι μαλακό και φρέσκο. Από γέμιση προτιμάω το κοτόπουλο. Οι αλοιφές λογικά του εμπορίου, όλες οκ. Πατάτες άκυρες, προκάτ προφανώς, αλλά όχι καλές προκάτ. Τιμή τσιμπημένη σε σύγκριση με έναν γύρο ή 2 κομμάτια πίτσα Σάκης, αλλά προσωπικά δε το θεωρώ σημαντικό. Στο σύνολο αξίζει μια δοκιμή αν έχετε τη διάθεση για βρωμιά. Το μαγαζί πάντως είναι πολύ φρέσκο, αναμένω να υπάρξουν αλλαγές και η κριτική μου να παλιώσει γρήγορα.

Αν ήμουν ο ιδιοκτήτης θα έκανα τις εξής αλλαγές:
1) Αλλαγή πατάτας!
2) Η παταούγκα είναι μεταμεσονύχτια αλητεία επομένως αλλαγή ωραρίου (άσε που βρίσκεται στον ίδιο δρόμο με τον Σάκη και θα τραβήξει και από κει πελάτες).
3) Οι πράσινες σαλάτες και η ιδέα του υγιεινού δεν ταιριάζει στο μενού δίπλα στην παταούγκα.
4) Ένα advertorial σε χιπστερικό free press που θα μιλάει για το "νέο καλτ βρώμικο από Βόλο" για να φέρει την κριτική μάζα...

Εικόνες (11)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Pataouga (σκέτο, καλό και αφράτο)
[εικόνα]
Οι σαλάτες που μπορείς να βάλεις. Έχει και 1000 νησιά, που την είχε σε "μπιμπερό" (sic) :) :)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2019)
[εικόνα]
Pataouga με gouda και σάλτσα ντομάτας (ok, καλό ήταν σκέτο, δεν με δελεάζει η ιδέα της γέμισης)
[εικόνα]
Παταούγκα κλασική
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο και ρώσικη (καλό)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κιμά, μπιφτέκι, πατάτες και σως μουστάρδας (οκ)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κιμά, μπιφτέκι, πατάτες και σως μουστάρδας (οκ)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο, πατάτες και ουγγαρέζα (καλό)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο, πατάτες και ουγγαρέζα (καλό)
[εικόνα]
Πεϊνιρλί με κοτόπουλο, πατάτες και ουγγαρέζα (καλό)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2019: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2019: σελίδα 2/2

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Piroski
Δοκιμάστηκε βράδυ μετά από οινοποσία, που νομίζω είναι η καταλληλότερη στιγμή για παταουγκα.
Είχε μείνει μόνο το κλασικό με ζαμπόν.

Μπαμπατσικο σε μέγεθος, κανένα παράπονο εκεί.
Η ζύμη μαλακή και φρέσκια, αλλά γλυκιά. Είναι σίγουρα αυτή η καλύτερη επιλογή;
Οι πατάτες προκάτ και κακές, η ρώσικη εμπορίου κλασική.

3,25 έδωσα και χόρτασα αλλά δεν ενθουσιάστηκα.
Ίσως για μια στο τόσο μετά από ασωτιες.
dokimastis
Μετά κάποιες επισκέψεις για δοκιμή του κλασικού συνδυασμού, ήρθε ώρα να το παραλλάξω λίγο σε αυτά που μ' αρέσουν πιο πολύ. Έτσι πήγα για Κοτόπουλο αλλά δεν είχε λόγω covid, οπότε: κανονική παταούγα ΧΩΡΙΣ πατάτες, με Σάλτσα 1000 νησιά (την σάλτσα αυτή την έχει κάτω, είναι undocumented). Καλός συνδυασμός, 2.90ε.

Αν αντέξει που λέει κι ο karras, το τριμάρω ακόμα πιο πολύ..
karas
Ξαναπήγα μετά από ένα χρόνο. Μέτριο αυτή τη φορά το πεινιρλι. Νομίζω δεν έπιασε/δεν δουλεύτηκε σωστά και είναι θέμα χρόνου να μας αφήσει.
JohnJohn
Δοκίμασα κι εγώ το πεϊνιρλί που μοιάζει με καλτσόνε, με ζαμπόν, κασέρι, κοτομπουκιές και σως μουστάρδας στα 3.70€. Ωραία η ζύμη μοιάζει με μπριός, καλή η γέμιση εκτός από τις πατάτες. Ίσως ξαναπήγαινα για να δοκιμάσω και άλλες γεύσεις.
slits23
έφαγα τρεις φορές. Την πρώτη μου άρεσε πολύ, τη δεύτερη όχι και τόσο και την τρίτη ακόμα χειρότερα. Δεν ξέρω τι έφταιγε. Ίσως είναι για συγκεκριμένες φάσεις και όχι και για πολύ συχνά. Μάλλον όσο το τρως τόσο πέφτει και ο ενθουσιασμός.
Vag
Δοκιμή προ λίγων εβδομάδων, απόγευμα. Όπως σημειώθηκε και από τους προλαλήσαντες, ουσιαστικά πρόκειται για καλτσόνε που το ανοίγει και το γεμίζει έξτρα με σαλάτες και πατάτες. Να παρατηρήσω ότι η ζύμη ελαφρώς γλυκίζει και φέρνει σε κρουασάν. Πήρα το κλασικού τύπου με ζαμπόν κασέρι συν ουγγαρέζα πατάτες. Μπορώ να πω ότι λίγο τρόμαξα από το βάρος αλλά το έφαγα ολόκληρο ευχαρίστως, όντας νηστικός όλη μέρα. Συνίσταται για φάση πείνας με διάθεση καφρίλας σε επίπεδα χοληστερίνης. Παρενέργειες δεν είχα. Προσωπικό ευγενικό και εξυπηρετικό.Απόδειξη κανονικά. Θα ξαναπήγαινα.

Υ.Γ. Παίζουν και κάποιες προσφορές με δώρο αναψυκτικό αλλά δεν τις συγκράτησα λόγω πείνας. :)
niramis
Δοκίμασα κι εγώ παταούγκα με κοτόπουλο ένα βράδυ μήνες πριν, στα τέλη του Φλεβάρη όταν πρωτοάνοιξε και θυμάμαι ότι μου είχε αρέσει γενικά, γιατί το πεϊνιρλί ήταν όντως αφράτο και φρέσκο, κι όλως παραδόξως δε μου είχε πέσει βαρύ. Σαν γέμιση το είχα βρει συμπαθητικό, και μ αρέσει να δοκιμάζω κάτι διαφορετικό, αν και δεν είμαι γενικά πολύ φαν των πολύ "ψωμένιων" πραγμάτων. Θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω σε κάποια φάση, να δω που κυμαίνεται το μαγαζί τώρα, το οποίο έχει προσθέσει και γύρο σαν επιλογή κρεατικών - και κοτομπουκιές νομίζω. Αξίζει μια δοκιμή.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
StratosL
Δοκίμασα κλασικό πεϊνιρλί πριν λίγο και ήταν αρκετά καλό, όχι ότι πέθανα δηλαδή, αλλά είναι αφράτο και φρέσκο. Θα ξαναπάω κάποια στιγμή να πάρω είτε πίτσα είτε πεϊνιρλί με κοτόπουλο
TΗomasK
Με καταγωγή από Βόλο και έχοντας καταναλώσει τόνους από παταούγκα, η παρουσία του μαγαζιού δημιουργεί πολλές απαιτήσεις. Μπαίνοντας και αντικρύζοντας τα σχετικά μεγάλα σε μέγεθος πεινιρλί φοβήθηκα μπορώ να πω - πολύ ζυμάρι δεν εγγυάται ποιότητα πολλές φορές. Τελικά η δοκιμή της κλασικής παταούγκας αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη με ωραία γέμιση και αφράτη ζύμη, και ήταν καλοψημένο σχετικά. Η πατάτα δεν με ξένισε, καθώς και στο Βόλο πλέον η ποιότητα κυμαίνεται σε αντίστοιχα επίπεδα με αυξομειώσεις. Επίσης, αν και βράδυ δε δημιούργησε επιπτώσεις στον ύπνο...
Αν με φέρει ο δρόμος ξανά στην παλιά γειτονιά σίγουρα θα δοκιμάσω και τις λοιπές παραλλαγές. Έτσι δε θα μου λείπει και η πατρίδα!
Roux
Spot on η γνώμη/κριτική του ταβερνοαλανιού, θα συμφωνήσω σε όλα τα σημεία. Η δική μου εμπειρία σίγουρα δεν ήταν καλή. Το είχα βάλει στο μάτι από καιρό να δοκιμάσω μιας και το αντίστοιχο original Βολιώτικο παρασκεύασμα ήταν σχεδόν must σε κάθε επίσκεψη στο Βόλο. Γενικά είμαι πολύ υπέρ στα διαφορετικά, τολμηρά (όσον αφορά το μάρκετινγκ, γιατί πεϊνιρλί-πατάτα-oυγγαρέζα...what can go wrong...πέρα από κάποιο έμφραγμα?). Και λέω σίγουρα δεν ήταν καλή γιατί πέραν των άλλων ήταν και το πεϊνιρλί κακό. Με το που το σήκωσε από τον θερμοθάλαμο για να το γεμίσει, όλοι είδαμε την καμένη του βάση (μαύρη όχι απλά ξεροψημένη) και φαντάστηκα ότι ευγενικά θα το αντικαταστούσε ... αλλά όχι, δυστυχώς μου το σέρβιρε. Τελικά το πεϊνιρλί ήταν τελείως στεγνό πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από κακοψημένο έμεινε και πάρα πολύ ώρα στον θερμοθάλαμο. Αν και συγκεκριμένα περιστατικά τα κατατάσσω στην αδιαφορία και όχι απλά σε μια κακή στιγμή θα δώσω και άλλη ευκαιρία σε μια προσπάθεια να με βγάλω λάθος γιατί θα μου άρεσε να υπάρχει και αυτή η επιλογή στην Θεσσαλονίκη.