The Backroom

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαBar-Restaurant, Ξένο
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Νίκης 55, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310257781
Διαδίκτυο
Ωράριο10:00-00:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε22 Δεκεμβρίου 2017
ΙδιοκτησίαΑφοί Ταρνίκα Ι.Κ.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Συστεγάζεται με το cafe bar Pepper SKG.

Chef ο Σάκης Παπαδάκης.

Στη θέση του υπήρχε το Pollock Bar.

Εικόνες (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Χοιρινή μπριζόλα με πατάτες και καραμελωμένα μήλα
[εικόνα]
Κρεατόπιτα
[εικόνα]
Κρεατόπιτα
[εικόνα]
Σαλάτα

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
zaknafein
Σημερινή επίσκεψη στο μαγαζί. Πήραμε:
- μια σαλάτα με ρόκα, bresaola, κλπ κλπ καλή
- Ένα ορεκτικό wolf pie (αν δεν κάνω λάθος), το οποίο ήταν πολύ κακό, κάτι τα λάθος μπαχαρικά, κάτι μια γλυκιά γέυση, πολύ λάθος
- Νιόκι με ταλιάτα, τσορίσο,αυγό ποσέ. Δεν έχω δεί πιο λάθος στήσιμο πιάτου. Αντί να είναι όλα κάπως μαζεμένα, να είχε λίγο περισσότερο κρέμα παρμεζάνας και το αυγό από πάνω, ώστε να σπάσει και ο κρόκος να μοιρασθεί στα νιόκι, τα είχε βάλει γύρω γύρω σχηματίζοντας τον ήλιο της Βεργίνας. Επίσης είχε μιά άκυρη γλυκιά σάλτα που χαλούσε το σύνολο.
- Tomahawk steak καλή, αν και οι πατάτες/κολοκύθι που το συνόδευαν ήταν λίγο άνοστες, ενώ υπήρχε μια εντελώς χάλια και παντελώς άχρηστη σάλτσα από bacon, που ήταν ό,τι πρέπει για να χάλάσει τη γεύση από το κρέας. Το τσιγαρίζουμε λίγο το bacon πριν φτιάξουμε σάλτσα κύριοι...

θέμα έχει το μαγαζί επίσης με το σέρβις. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κατάλογος κρασιών και να μας λέει ο σερβιτόρος ελάτε να τα δείτε ένα ένα, να σας πω κι εγώ τι είναι, να σας προτείνω κλπ κλπ. α) Δεν ξέρω τις τιμές έτσι φίλε μου και β) δεν ήταν ακριβώς και σομελιέ ο σεβιτόρος, sorry αν κάνω λάθος.
Επίσης ενώ διαλέξαμε dry aged tomahawk, μας είπαν ο,τι τα dry aged γίνονται μονο well done!!! ??? !!! επιμέναμε ό,τι μια χαρά γίνονται και medium και ευτυχώς το επιβεβαίωσε το chef.
Tελικό συμπέρασμα, έχει και καλύτερες επιλογές. Πάμε για άλλα.
Γιαντράνκα
Φωτιά σε εστιατόριο

https://www.voria.gr/article/anastatosi-sto-kentro-tis-thessalonikis-apo-fotia-se-estiatorio
Πήγαμε χτες βράδυ για πρώτη (και τελευταια) φορά. Ζητώ συγγνώμη για τον κάπως χύμα τρόπο με τον οποίο θα παραθέσω τις σκέψεις μου, είμαι πολύ θυμωμένος.

1) Πρώτη κακή εντύπωση το εμφιαλωμένο νερό Ιταλίας. Οκ, υποτίθεται ότι το μαγαζί είναι ιταλοαργεντίνικο. Θεωρώ όμως μέγα λάθος Να εισάγει κανείς Ιταλικό νερό για μαγαζί της Ελλάδας. Αμα θες να μου πουλήσεις μούρη να το κάνεις με έξυπνο τρόπο, ώστε να σου βγάλω το καπέλο. Όχι έτσι.

2) Ο τυπικό σεβιτοραίος προσφέρθηκε να μας ξεναγήσει στο εκθεσιακό ψυγείο του μαγαζιού ώστε να μας δείξει τα κρέατα, τις συνθήκες διατήρησης και να μας εξηγήση τη διαδικασία παλαίωσης των ριμπαγιών (ενικός το ριμπάι, πληθυντικός τα ριμπάγια). Και κάπως έτσι ένιωσα την ανάγκη να ξεχάσω το φάουλ στο νερό και να δείξω καλή πίστη. Φευ...

3) Ο κατάλογος με τα ριμπάγια δεν έγραφε με τι συνοδεύεται το κρέας. Πριν όμως διαβάσουμε τον κατάλογο (στη συζήτηση στο ψυγείο) μας είχε πει ότι εμείς επιλέγουμε με τι θα το συνοδεύεται. Κατά τη παραγγελία ουδέποτε μας ρώτησε τι επιλέγουμε. Επίτηδες δεν είπαμε τίποτα, θέλαμε να δούμε τι θα μας φέρει. Επιλέξαμε 2 ριμπάγια και μια σαλάτα και 2 μπύρες.

4) Ήρθαν τα ριμπάγια. Τι είχαν ως συνοδεία ; μισο ψητό κολοκυθάκι, μισο ψητό καρότο, 4 αδιάφορες πατάτες ψημένες και μια κουταλιά του γλυκού σάλτσα παντζαριού (ενώ ο κατάλογος έγραφε σαλτσα πιπεριάς!! ). Που όμως είναι το χειρότερο απόλα;;;; το μενού έγραφε ότι θα υπάρχει σαλτσα εσπρέσο με μέλι. Σας βεβαιώ ότι πουθενά στο πιάτο δεν υπήρξε γεύση εσπρέσο ή γεύση μελιού. Όταν το ανέφερα στον σερβιτοραίο μου απάντησε ότι υπήρχαν μερικές σταγόνες (!!!) πάνω στο κρέας μου. Να σημειώσω ότι αυτό εκτός από απαράδεκτο ήταν και αναληθές, δεν υπήρχε ίχνος καφέ ή μελιού. Νιώθοντας την ανάγκη να αποδώσω τα του Καίσαρα τω Καίσαρι θα σημειώσω ότι το κρέας ήταν εξαιρετικό και πολύ σωστά ψημένο.

5) Ποσο κόστισε το παραπάνω πιάτο; 30 ευρώ!!!!!!!!! Προσωπικά θα το κοστολογούσα κάτω από 15, για τους λόγους που ανέφερα. Ήταν μια γενική αποτυχία με εξαίρεση το κρέας. Να σημειώσω εδώ ότι στον κατάλογο υπήρχε πιάτο τόμαχοκ 450γρ στα 34 ευρω, αλλά ο σερβιτοραίος μας είπε οτι το συγκεκριμένο βγαίνει στα 900γρ και έχει φυσικά διπλή τιμή. Ως εκ τούτου, ο Θεός μας φώτισε και δε πετάξαμε στα σκουπίδια 68 ευρώ για 900γρ εξαιρετικού κρέατος χωρίς τίποτα αλλο (αφού υποθέτω κι αυτό το πιάτο θα είχε την ίδια φιλοσοφία με αυτά που πήραμε).

Για ευνόητους λόγους, δε νιώθω την ανάγκη να σταθώ σε διακόσμηση, λοιπά πιάτα κλπ κλπ κλπ.

Απο μένα είναι ΌΧΙ.
Bolulu
Καινούργιο steak and burger house.
Όμορφος χώρος, πολύ καλή εξυπηρέτηση. Το μόνο αρνητικό είναι ότι τα τραπέζια βρίσκονται στο πίσω μέρος του μαγαζιού (όπως λέει και το όνομα) και δεν έχουν θέα θάλασσα σε αντίθεση με τα μπροστινά τραπέζια που είναι για καφέ.
Το φαγητό μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις! Το rib eye steak σωστά ψημένο και πολύ νόστιμο. Το burger επίσης καλό και πολύ πλούσια η μερίδα. Ωραία ήταν και το ορεκτικό που ήταν ένα ισπανικό κρεατοπιτακι. Κερασμενο γλυκό κρέπα σοκολάτα με παγωτό πολύ καλό.
Οι τιμές ήταν λίγο τσιμπημενες 50€ το ζευγάρι χωρίς ποτό αλλά όλα ήταν πολύ χορταστικά.
Πολύ ευχαριστημένος έμεινα και σίγουρα θα ξαναπάω να δοκιμάσω και άλλα πιάτα. Πάντως αν τα τραπέζια είχαν θέα θάλασσα θα ήταν κορυφαία επιλογή στην παραλιακή.