Εικόνες (53)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σουτζουκάκια (χωρίς ψωμιά και μπαχάρια, πολύ καλά)
Rib eye Ουρουγουάης (άψογο)
Μπιστέκα εξαιρετική (χωρίς λάδι τρούφας)
Κερασμένα γλυκά (brownie και φρεσκότατη τιραμισού)
Gentlemen, choose your weapons
Gentlemen, choose your weapons
Χαλβάς Μακεδονικός ζεστός (καλό)
Καζάν ντιπί (απλώς οκ) & πορτοκαλόπιτα (καλή)
Bistecca alla Fiorentina (καλό, αυτήν τη φόρα λίγο πιο ψημένο απ' ότι θα προτιμούσα)
Παϊδάκια (καλά, αλλά μπροστά σε όλες τις άλλες κοπές χάνονται τα παϊδάκια)
Pluma iberico (πολύ καλό)
Πατάτες (οκ, διαφορετικές από την προηγούμενη επίσκεψη)
Magnum Μέγα Οίνος (ταιριαστό με τα κρέατα)
Κοκορέτσι (για φουρνιστό πολύ καλό)
Ταρτάρ (καλό, του έλειπε ένταση)
Βραστά λαχανικά (μια χαρά)
Καρπάτσιο μόσχου (εξαιρετικό!!!)
"Λαδοτύρι Μυτιλήνης" (καλό)
Σπαλομπριζόλα μόσχου (καλή)
Λαδοτύρι και παντζάρια (αστείες ποσότητες, στεγνά και απαράδεκτα)αμφότερα
Πορτοκαλόπιτα (πολύ καλή) & Σοκολατόπιτα (καλή)
Χαλβάς Μακεδονικός ζεστός (καλό)
Καρπάτσιο μόσχου (εξαιρετικό)
Bistecca alla Fiorentina (καλό)
Bavette (εξαιρετικό, ακόμη και οι πατατούλες εξαιρετικές)
Ribeye Black Angus (εξαιρετικό)
Ribeye Black Angus (εξαιρετικό)
Magnum Μέγας Οίνος (καλό)
Bavette tagliata (πολύ καλό)
Καρπάτσιο μόσχου (εξαιρετικό)
Μελιτζανοσαλάτα (πολύ καλή)
Ποικιλία βραστών (πολύ καλή)
Η κάβα στο πίσω μέρος του καταστήματος
Κατάλογος (10)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 6/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 5/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 4/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 3/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 2/6
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2022: σελίδα 1/6
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 3/3
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 2/3
Κατάλογος Νοεμβρίου 2021: σελίδα 1/3
Δοκιμάστηκαν:
- Χόρτα εποχής (αντίδια): Σωστά βρασμένα που κρατούσαν στο στόμα. Γευστικότατα.
- Βραστά λαχανικά (επιλέξαμε την μικρή ποικιλία, που δεν περιείχε το σύνολο αυτών που είναι μπρόκολο, κουνουπίδι, παντζάρι, λαχανίδα, χόρτα --δεν μας αποσαφηνίστηκε ποια θα έρθουν): Ήρθαν τελικά χόρτα (θα μπορούσε να είχε μπει κάτι άλλο, καθώς χόρτα είχαμε πάρει ξεχωριστά), μπρόκολο και λαχανίδα. Όλα τα λεφτά η λαχανίδα, εξαιρετική.
- Μοσχαρίσια γλώσσα: Σερβιρισμένη με λαδολέμενο, πολύ νόστιμη.
- Rib Eye Black Angus Αμερικής: Πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα τρυφερό. Ομολογώ πως όταν ερωτηθήκαμε για το περίφημο, όπως φαίνεται από τα posts εδω, λάδι τρούφας, απαντήσαμε καταφατικά, αλλά, κρίνοντας από το πώς ήρθε, θα έπρεπε να έχουμε πει όχι ή τουλάχιστον να έχουμε ζητήσει πολύ λιγότερο. Ο συνδυασμός είναι αρκετά καλός, όμως κουράζει όταν αυτό είναι στο σύνολο της κοπής. Ως συνοδευτικό είχε πουρέ/μπεσαμέλ (μάλλον μελιτζάνας), στην οποία όμως υπερίσχυε, στα όρια του ενοχλητικού, η γεύση της κάψας (αυτής όταν ψήνεις μελιτζάνα στη χόβολη). Εδώ πιστεύω θα χρειαζόταν κάτι πιο ουδέτερο, π.
Σχετικά με το ψήσιμο: Η γενική προσωπική επιλογή στις κοπές είναι το rare ή ένα τσακ πιο πάνω από αυτό. Ο μαγαζάτωρ πρότεινε να το φέρει medium rare (καθώς κατά τα λεγόμενα του "
- Σουτζουκάκια: Μπαμπάτσικα και αφράτα. Με πάπρικα (αλοιφή), κρεμμύδι και μπούκοβο. Πάρα πολύ καλά και γευστικά. Να σημειωθεί ότι λόγω της φήμης του μαγαζιού σε άλλα πιάτα (κυρίως κοπές) τα σουτζουκάκια δε θα τα επέλεγα καθώς θα έδινα προτεραιότητα σε άλλα, αλλά, όσοι/ες νιώθετε πάνω κάτω το ίδιο, θα πρότεινα να το ξεπεράσετε και να τα παραγγείλετε. Δε θα χάσετε ;)
Πήραμε και φρέσκες πατάτες τηγανιτές, με κασέρι (οκ).
Συνοδευτικά ήπιαμε ξινόμαυρο (Γη και Ουρανός, 2020), που ταίριαζε ομολογουμένως πολύ με τις γεύσεις.
Το κόστος του τραπεζιού στα 103€. Οι τιμές λογικές και καλές στο σύνολο του καταλόγου (αν συνυπολογιστεί η οικονομική ανάλυση του Thanasis, τότε πολύ καλές).
Το προσωπικό ευγενικό και βοηθητικό.
Overall: Αρκετά ευχάριστη εμπειρία σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τόσο χαρακτηριστικά/γεύσεις αξιολογότατης ταβέρνας όσο και πιο premium κοπές. Οι επιλογές των κρασιών διευρύνουν σε σημαντικό βαθμό το εύρος και το βάθος των προσλαμβανουσών. Θα ξαναδοκιμαστεί το δίχως άλλο.
Την πρώτη φορά είχα βρει ατέλειες στο σέρβις, αυτή τη φορά το βρήκα εξαιρετικό.
Το φαγητό σούπερ.
Σαρμαδάκια (5 στη μερίδα) μια χαρά, πεκορίνο με τρούφα τέλειο, χόρτα πολύ καλά, rib eye black angus εξαιρετικό, μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα εξαιρετική.
Κέρασαν γλυκό αλλά αγοράσαμε και τιραμισού το οποίο ήταν το μόνο που δεν κράτησε το επίπεδο.
Μαζί με μια φιάλη κρασί των 35, το σύνολο ήρθε στα 105 ευρώ.
Οι τιμές έχουν ανέβει ένα τσικ σε σχέση με παλιότερα (ενδεικτικά το καρπάτσιο από 20 σε 22) αλλά χαλάλι.
Θα συνεχίσω να πηγαίνω.
Θα ξαναπαω αρκει να κλεισω τραπεζι καμια βδομαδα πιο πριν.
Εγώ παντως του λέω κάθετα όχι κ το δέχεται
Πάντως θα ξαναπήγαινα άνετα και για το μοσχάρι του και τα παϊδάκια και το καλό κρασί του και για την ατμόσφαιρα. Και βεβαίως , όχι το λάδι τρούφας.
Οι τιμές του μπορεί να φαίνονται τσιμπημένες, αλλά είναι πολύ καλές για αυτό που δίνουν. 27 ευρώ τα 350 γρ. Rib Eye Ουρουγουάης. Αλλού, τόσο ή ακριβότερο, βρίσκεις το Ελληνικό που είναι γενικά σημαντικά πιο φτηνό. 38Ε 350γρ, prime grade Rib Eye Aμερικής. Ξέρω πως σε κρεοπωλείο αυτό το βρίσκεις 100Ε και άνω. Συγκριτικά σκεφτείται ότι το Οψοποιών Μαγγανείαι που έχει Choice Grade Αμερικάνικο (σημαντικά φτηνότερο) το δίνει 90 ευρώ το κιλό. Τέλος Wagyu Rib Eye Αμερικής στα 50Ε τα 350 γρ.
Στα (κάπως) αρνητικά, με την Μπιστέκα (T-Bone) δεν τρελαθήκαμε (ήταν βέβαια πολύ καλή) καθώς δεν τη δουλεύει με ξηρή ωρίμανση (προσωπική του επιλογή/προτίμηση), κάτι το οποίο γενικά προτιμάμε. Νομίζω συνολικά έχει το καλύτερο Rib Eye στη Βόρεια Ελλάδα. Για κοπές γενικότερα όμως εξακολουθώ να προτιμώ το Βεργιώτικο στι Βέροια. Ο σεφ που το δουλεύει επειδή είναι και χασάπης, πάντα ξέρει τι να πάρει, και παρόλο που είναι ελληνικά τα μοσχάρια, πάντα διαλέγει τις καλύτερες κοπές. Το διάφραγμά του είναι άπιαστο. Συν του ότι ωριμάζει ο ίδιο τις μπριζόλες (σπαλομπριζόλες και T Bone) και είναι άπαιχτες αν σας αρέσει η γεύση της ωρίμανσης.
Και ο αρχιερέας του είναι παρόν !
Την αγάπη όλων την ένιωσε και την εκτιμάει πολύ.
Θα ανοίξει σύντομα, μέσα στον Μάρτη και θα ηγείται ο γιος του.
Ο Μανώλης θα είναι παρόν αλλά με ελεγχόμενους ρυθμούς για αρχή.
Του ευχόμαστε καλή ανάρρωση και σύντομα ξανά ανοικτός
Στο Facebook του μαγαζιού έχει μια ανακοίνωση Νοεμβρίου ότι κλείνει λόγω κρουσμάτων. Στο google βγάζει temporary closed και δεν σήκωσαν τηλέφωνο σε μια προσπάθεια που έκανα σήμερα.
Λαδοτυρι Μυτιλήνης: κυριολεκτικά μια φλούδα λαδοτυρι.
Παντζαρια: κυριολεκτικά 1,
Καθόλου αλάτι πιπέρι (ούτε φακελάκια) ή λαδοξυδο στο τραπέζι και αδιαφορία όταν ζητήθηκαν διότι πραγματικά η σαλάτα δεν τρωγόταν.
Το ένα κυρίως ήρθε με διαφορά 30 λεπτών από το άλλο. Ο καθένας έφαγε μόνος του.
Κρασί χύμα σε ποτήρι καφενείου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πιει σε κανονικό κολωνατο ποτήρι μόνο αυτός που έχει πάρει "
Κοπές μόνο άνω του ενάμιση κιλού το κάθε κομμάτι. Ουσιαστικά αποκλείουν κάποιον που θέλει να φάει κοπή μόνος από το να το κάνει, καθώς τα κομμάτια είναι μεγάλα.
Ύφος ιδιοκτήτη λες και είναι σε εστιατόριο μοριακής στο Μπιλμπάο.
Τέλος, το χειρότερο. Πήραμε πράγματα που κόστιζαν 48 ευρώ. Η απόδειξη που ήρθε έγραφε 85 φορτωμένη με πράγματα που δεν πήραμε. Σε γυράδικο να πας τέτοιο λάθος δεν θα γίνει ποτέ. Πόσο μάλλον στην φοβερή αυτή ταβέρνα. Θεωρώ ότι δεν έγινε κατά λάθος και φάνηκε από την αντίδραση του. Ήταν πολύ φυσιολογικό. Καμία έκπληξη, σαν να σκεφτόταν "
Για όλα αυτά Χ και μάλιστα κεφαλαίο και για κανένα λόγο ξανά. Από τις λίγες φορές που τα σχόλια στον ταβερνοχώρο δεν αντικατοπτρίζουν ούτε στο ελάχιστο την εμπειρία που έλαβα στο κατάστημα.
Παλιά όταν ρωτούσαν κάποιον για το ποιόν κάποιου μπορεί να απαντούσε έχω πιει κρασί μαζί του, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο, αποδοχή, οικειότητα και φιλία. Έχουμε πιεί λοιπόν κρασί με τον ιδιοκτήτη εξ' ου και η έλλειψη αντικειμενικότητας.
Η παλιά Αθήνα είναι μια ταβέρνα που απευθύνεται μεν σε όλους αλλά προσφέρει ποιότητα που λίγοι μπορούν να εκτιμήσουν συνολικά λόγω μεγάλης εξειδίκευσης στο θέμα του οίνου.
Το φαγητό είναι απλό και εξαιρετικό. Θα έλεγα ότι αν την επισκεφθείς αξίζει να δοκιμάσεις, σουτζουκάκια, tagliata rib eye, συκώτι, πατάτες τηγανητές, ρωσική, βραστή σαλάτα, carpaccio.
Η διαφορά όμως αυτής της ταβέρνας από όλες τις άλλες είναι ο Οίνος.
Ο ιδιοκτήτης φτιάχνει την δικιά του ρετσίνα σε δρύινα βαρέλια όπως οι παλιές καλές ταβέρνες.
Η λίστα κρασιών του καταστήματος δεν συγκρίνεται με καμιά άλλη τουλάχιστον από την Λάρισα και πάνω. Κρασιά για όλα τα βαλάντια από όλα τα μέρη του κόσμου.
Προτείνεται ανεπιφύλακτα και σφόδρα.
Ο χώρος μέσα ζεστός και οικογενειακός. Ο κύριος που μας πήρε παραγγελία εξαιρετικός!
Ο κατάλογος όχι πολύ μεγάλος.
Πολλά πιάτα και κρασιά λείπουν από τους καταλόγους που δίνονται στους πελάτες, οπότε πρέπει να είσαι υποψιασμένος να το συζητήσεις. Για παράδειγμα, το καρπατσιο και το ταρταρ μοσχου πρέπει να το ζητήσεις από την τηλεφωνική κράτηση ακόμα.
Πήραμε λαδοτυρι (ωραίο), μανιτάρια ψητά (καλά αλλά μικρή μερίδα), πατάτες τηγανητές (εξοχες), κοπανιστη (χειροποίητη με μπόλικη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ καλή), σουτζουκάκια (ωραία αλλά μόνο 4. Για 7 ευρώ το σήκωνε και ένα 5ο) και χοιρινή τομαχοκ (εξαιρετική).
Μαζί με φιάλη κρασί ("
Στο τελος κερασμενο Καζάν Ντιπι και πορτοκαλόπιτα.
Το σέρβις σηκώνει βελτίωση (δεν υπήρχαν μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι, το κρασί ξεχάστηκε και έπρεπε να το υπενθυμίσουμε αφότου ήρθαν τα τρία πρώτα πιάτα).
Θα ξαναπάω σίγουρα.
Δυνατή η μελιτζάνα ψητή,
Θα ξαναπάμε με χαρά.
Καρπάτσιο παρά πολύ καλό, bavette επίσης, σουτζουκάκια πολύ καλά, φοβερά κρασιά και ωραίο κλίμα. Κράτηση για το ΣΚ σίγουρα μια βδομάδα πριν.
Δοκιμάστηκαν πάρα πολλά πιάτα ξεχωρίζω τα εξής:
ένα εξαιρετικό καρπάτσιο
μία φοβερή ταλιάτα
και μια υπέροχη μπριζόλα αλλά φιορεντίνα
πολύ καλό το κοκορετσάκι και η μοσχαρίσια γλώσσα, ενώ μου άρεσε πάρα πολύ η φέτα του και η μελιτζανοσαλάτα.
Το μαγαζί είναι σταθερή αξία για ένα καλό φαγητό στα συν το service η λίστα κρασιών και η απόσταση των τραπεζοκαθισμάτων το μόνο αρνητικό η βαριά ίσως και παλιακή λίγο ρουστίκ αισθητική του.
Το μαγαζί όντας ημιυπόγειο είναι στην καλύτερη χειμερινό αν και η πρόσφατη επίσκεψη έγινε με 27 βαθμούς Κελσίου και δεν δυσκολευτήκαμε τόσο πολυ.
Στο δια ταυτα, τραπέζι μόνο με κράτηση γιατί συνήθως γίνεται χαμός, η εξυπηρέτηση σβέλτη και ευχάριστη, η κάβα εντυπωσιακή και η διακόσμηση ρουστίκ αλλά καθόλου δυσάρεστη.
Το φαγητό πολύ καλό, σουτζουκάκια και συκώτι εξαιρετικά, κοντοσούβλι πολύ καλό, σαλάτες οκ, πατάτες καλές, το λαδοτύρι παραψημένο. Το Ribeye νόστιμο αν και όχι το καλύτερο που έχω φάει, το carpaccio πολύ καλό αν και έπρεπε να είναι πιο λεπτοκομμένο. Η επιλογή από τα εμφιαλωμένα κρασιά ανεβάζει το λογαριασμό αλλά αξίζει. Γλυκό κερασμένο καζαν ντιπί, πορτοκαλόπιτα και μακεδονικός χαλβάς στα κάρβουνα με κανέλα και μήλο.
Μόνη αρνητική, έως πολύ αρνητική εξέλιξη η εξής: Ζητήσαμε λογαριασμό και όταν ήρθε ο σερβιτόρος με το τεφτέρι στο χέρι ρώτησε "
Να διευκρινήσω πως είμασταν παρέα 5 ατόμων (ξεκινήσαμε για 7 και τόσα ήταν και τα κουβερ/ψωμί που μας χρέωσαν) και τους κάναμε λογαριασμό άνω των 30€ το άτομο χωρίς να κεράσουν τίποτα πέρα από το γλυκό που είναι δεδομένο οπότε το λιγότερο άσχημη κίνηση.
Θα ξαναπάω αλλά μόνο κάρτα αυτή τη φορά.
Πήραμε σουτζουκάκια, τα οποία δε με εντυπωσίασαν, υπάρχουν πολύ καλύτερα στην πόλη. Το κοντοσούβλι μου φάνηκε αρκετά καλό, αλλά ως εκεί. Το συκώτι επίσης ήταν καλό, ειδικά για μένα που δεν τρώω συκώτι και τόσο. Η ταλιάτα μόσχου ήταν νόστιμη, αλλά έχω φάει καλύτερη (π.
Μου άρεσε που το μαγαζί είναι άκαπνο. Ήθελα καιρό να δω τις γεύσεις του μαγαζιού αλλά δεν εντυπωσιάστηκα. Θέλω όμως να ξαναπάω επειδή μου άρεσε ο χώρος και θέλω να δοκιμάσω σπαλομπριζόλα και Rib-Eye. Θα συμβεί
Αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή στην ευρύτερη περιοχή και θα ξαναπάω με την πρώτη ευκαιρία.
Ενδεικτικα καποια πιατα:
Bisteca 1200 gr με λαδι τρουφας : Εξαιρετικα ψημενη και φιλεταρισμενη σε στυλ ταλιατας
πατατες τηγανητες με κεφαλοτυρι : πολυ καλες
Μανιταρια : μετρια
Σιγουρα θα ξαναπαω να φαω και την ταλιατα και το rib eye και τα αλλα του κρεατικα.
Φαγητο: 7/10
Εξυπηρετηση: 8/10
Περιβαλλον: 6/10
Τιμη:
Οποιος έχει τρέλα με τα κρασιά επιβάλλεται να πάει αν δεν το χει κάνει ήδη.
Η ατμόσφαιρα είναι ανακαινισμένη λαϊκή, δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Το μαγαζί έχει καλή καβα κρασιών αλλά εμείς ήπιαμε τη ρετσίνα τους που ήταν πράγματι καλή (όχι όσο του Κρόνου).
Σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια πολύ καλή, σουβλάκι πολύ καλό, λουκάνικο πολύ καλό, το ριγανάτο το χοιρινό δεν μου άρεσε καθόλου- ήταν τίγκα στη μουστάρδα, κοπανιστή εξαιρετική, η ρωσική οκ, πατάτες οκ. Γενικά καλά χωρίς να έχω ιδιαίτερη όρεξη να ξαναπάω. 7 άτομα με ποτό 82 ευρώ , νομίζω ήταν καλά. Ευγενικοί άνθρωποι πάντως και εξυπηρετικοί.
Η ξυλόσομπα που αναφέρθηκε είναι πετρελαίου απλά.