Γίγας [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
Ανήκει στην αλυσίδα Γίγας. Υπάρχουν 2 οριστικά κλειστά καταστήματα.
ΚατηγορίαΨητοπωλείο, Γυράδικο
ΔιεύθυνσηΚασσάνδρου 132, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεδεκαετία 90
Έκλεισεπερίπου 2006
Πρόσθετες πληροφορίες:
Υπερλαϊκό ψητοπωλείο με πελώρια μίνιμαλ σάντουιτς ψωμί-μπιφτέκι-αλοιφή.

Πρέπει να ξεκίνησε να λειτουργεί τη δεκαετία 90 και να έκλεισε περίπου το 2006 (σίγουρα πριν το χειμώνα 2006). Στο διάστημα 2004-2005 περίπου άλλαξε η ιδιοκτησία.

Στη θέση του άνοιξε το Λίγα και Καλά.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Είχα φάει άπειρες φορές το 2000-2005. Ιστορικό ψητοπωλείο με τεράστια σάντουιτς. Ιδιοκτήτης μέχρι το 2005 περίπου, ήταν ένα αλάνι του υποκόσμου που είχε δουλέψει στο παρελθόν ως εστιάτορας στο Παρίσι. Το concept του μαγαζιού ήταν να φτιάχνει απλοϊκά μεγάλα σάντουιτς (σε 3 μεγέθη) με μπιφτέκι, πατάτα και αλοιφή (υπήρχαν και ελάχιστα άλλα κρέατα όπως κοκορέτσι και λουκάνικο). Στο διάστημα 2004-2005 περίπου άλλαξε η ιδιοκτησία γεγονός που οδήγησε το μαγαζί στο οριστικό κλείσιμό του. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι τελευταίοι ιδιοκτήτες άλλαξαν το concept και το μετέτρεψαν ουσιαστικά σε γυράδικο. Ένα χρόνο περίπου αφού έκλεισε, άνοιξε στη θέση του το γυράδικο Λίγα και Καλά (το όνομα του οποίου πιστεύω αποτελεί βεβήλωση!).

Παρόλη τη μια τροφική δηλητηρίαση που είχα πάθει με Γίγας (νοσοκομείο με ορό), το αγαπάω ακόμη και είναι χαραγμένο στις καρδιές μας. Έχουν γίνει απίστευτα trash parties με Γίγας και γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά με το ασύλληπτο concept του... ΓΙΓΑΣ R.I.P.

Εικόνες (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Σάντουιτς μικρού μεγέθους από τα τέλη του 2004 (είχε ήδη αρχίσει να χαλάει)

Σxόλια (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Παμφάγος
Θρυλικό μαγαζί!Άλλες εποχές...τότε που η υγεία σου κινδύνευε από το μέγεθος των σάντουιτς αλλά όχι από την ποιότητα,όπως συμβαίνει σήμερα.Πραγματικά τεράστια!Άρχιζες να το τρως και περίπου στη μέση ξεκινούσαν τα βογκητά.
Τα πιο νοσταλγικά τριγλυκερίδια των φοιτητικών μας χρόνων..!
Γιάνος
Μπορώ με τιμή να λέω πως ανήκω στην κάστα των λίγων και εκλεκτών που κατάφεραν να φάνε ολόκληρο το μεγάλο του γίγα. Μια ολόκληρη λαγάνα, τέσσερα μπιφτέκια, μισός κουβάς πατάτες και μια μερίδα χτυπητή σε ένα σάντουιτς.

Πραγματική συγκίνηση να θυμάμαι αυτό το μαγαζί το οποίο χόρτασε ολόκληρες γενιές άφραγκων νεαρών.
Kapetanios
Λαμπρες εποχες.Περασμενα μεγαλεια οπως ειπαν οι φιλοι απο κατω.Θυμαμαι ακομα το ολο σκηνικο και τις σαντουιτσαρες.Και την ταμπελαρα ΓΙΓΑΣ.ονομα και πραμα.Rip Γιγας
Κυριάκος
Φλας-μπακ. 1997 καλοκαίρι, ο Γίγας έκανε delivery (τηλ.245543-ακόμα το θυμάμαι απέξω)αλλά από 3 σάντουιτς "μικρά" και άνω. Κάθε μεσημέρι μαζευόμασταν στο στέκι τις γειτονιάς με την παρέα και βάζαμε ρεφενέ παραγγελίες να ικανοποιήσουμε το βίτσιο μας. Μια μέρα έρχεται ένας από την παρέα αργοπορημένος και είχαμε όλοι παραγγείλει και φάει... τι να κάνει ήθελε Γίγας... και κάνει την κίνηση απελπισίας... παραγγέλνει και τρώει τρία!!! Ο καημένος ακόμα το λέει και πονάει, σερνότανε στα πατώματα κάνα 12αωρο για να το νικήσει...
ταβερνοαλάνι
Θυμήθηκα και το όνομα του υπάλληλου που δούλευε τα βράδια: Δημήτρης. Ένας τεράστιος με γυαλιά, δυο φορές ο Οβελίξ σε πάχος, από Κατερίνη (κάθε μέρα ερχόταν με ένα βαν για τη δουλειά). Πολύ φιλικός και έφτιαχνε τα σάντουιτς με μεγάλη τέχνη. Να 'ναι καλά ότι και αν κάνει τώρα...

Επίσης θυμήθηκα αλάνια ότι στο σάντουιτς έβαζε κατόπιν παραγγελίας και ένα κομμάτι βιομηχανικό κασέρι...

Θέλω να κλάψω :)
AsMat
ΠΩΩΩΩΩ θυμάμαι που τον είχαμε ρωτήσει ποιο είναι το ρεκόρ του στα σάντουιτς που φτιάχνει και μας απαντάει "σιγά να μην τρώω αυτές τις μαλακίες" ΧΑΧΑΧΑΧΑ πάντως ήταν πολύ δυνατά τα σάντουιτς. Λαγάνα, μπιφτέκι πατάτες χτυπητή (ή ουγγαρέζα) και μπούκοβο.
gdim
Ναι..τον είχα "προκαλέσει" να μου δείξει ότι το γίγας ζύγιζε 1 κιλό...
Η γεύση από το μπιφτέκι του ακόμα μου έχει μείνει! goodtimes
Μια ευχάριστη ανάμνηση λοιπόν!
Κεπικάριος
Respect στον άνθρωπο που πρώτος συνειδητοποίησε ότι μια φρατζόλα γεμισμένη με μισό κιλό μπιφτέκια και ένα κεσέ ουγγαρέζα, στην τιμή ενός γυρόμπαλου, είναι η ιδανική τροφή του φτωχού φοιτητή (ενίοτε και δύο φοιτητών).

Θα σε θυμάμαι με νοσταλγία.

Για τους άλλους τους τρόμπες που πήραν μετά το μαγαζί, βάλανε γύρους και αλλάξαν τις τιμές, φαντάζομαι ότι πήραν το μάθημά τους.
Johnie
ααααχ....περασμενα μεγαλεια διηγωντας τα να κλαις...