Βαρούλκο [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΠειραιώς 80, Κεραμεικός, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΟκτώβριο 2004
ΈκλεισεΜάιο 2014
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το εστιατόριο του γνωστού σεφ Λευτέρη Λαζάρου.

Ιστορία:
Ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1987 αρχικά στον Πειραιά και τον Οκτώβριο 2004 μετακινήθηκε στο κέντρο της Αθήνας (στη σημερινή του θέση). Από το Φεβρουάριο του 2002 έχει ένα αστέρι Michelin.
Μίνι βιογραφικό του Λευτέρη Λαζάρου:
Γεννημένος στον Πειραιά το 1952 από πατέρα καραβομάγειρα, έκανε κοντά του τα πρώτα του βήματα μέσα στις κουζίνες των καραβιών. Από τα 18 του και μέχρι τα 20 βρέθηκε στην Ιταλία κάνοντας όλες τις δουλειές μέσα στη κουζίνα. Το 1974 βρίσκεται στην Τυνησία και στο Μαρόκο δουλεύοντας τις εθνικές τους κουζίνες. Επιστρέφει ένα χρόνο αργότερα στην Ελλάδα και φεύγει σαν πρώτος μάγειρας στα κρουαζιερόπλοια. Το 1987 αποφασίζει να ανοίξει το Βαρούλκο.

Πηγές: varoulko.gr, yamas.gr.

Εικόνες (24)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τραγανό φιλέτο τσιπούρας (καλό)
[εικόνα]
Ψαρόσουπα (οκ)
[εικόνα]
Κριθαράκι με γαρίδες (super)
[εικόνα]
Καλαμαράκι με πέστο (οκ)
[εικόνα]
Επιδόρπιο choux
[εικόνα]
Επιδόρπιο ανανά
[εικόνα]
Γλυκό
[εικόνα]
Αυγό ποσέ (καλό)
[εικόνα]
Μους σοκολάτας
[εικόνα]
Γλυκό με κρέμα κάστανου και μπισκότο
[εικόνα]
Σοκολατένιο πούρο (η στάχτη μέσα στο τασάκι ήταν από μελάνι σουπιάς, ενώ τρωγόταν ακόμα και το τασάκι!!)
[εικόνα]
Κριθαρότο με γαρίδες
[εικόνα]
Καλαμάρι με πέστο βασιλικού, πάνω σε βάση πατάτας με αφρό σκόρδου και σάλτσα ντομάτας
[εικόνα]
Λαχανοντολμάς με θαλασσινά, αυγολέμονο, πάνω σε σάλτσα από τσουκνίδα
[εικόνα]
Μπιφτέκι ροφού με σάλτσα BBQ
[εικόνα]
Ψαρόσουπα ημέρας
[εικόνα]
Ψαρόσουπα με μελάνι σουπιάς και αφρό ούζου μαζί με sushi λαχανικών
[εικόνα]
Φιλέτο τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με πουρέ αρακά, μαρμελάδα ντομάτας και μέντας
[εικόνα]
Σούπα φράουλας με σορμπέ & μους φράουλας
[εικόνα]
Μπιφτέκι ροφού με σάλτσα barbecue
[εικόνα]
Λουκάνικο καραβίδας με γλυκιά πατάτα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κριθαράκι με γαρίδες, σβησμένο σε κόκκινο γλυκό κρασί και παρμεζάνα (κόλαση!!!)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Εσωτερικά

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
AG
1η επίσκεψη στο Βαρούλκο για το 2014. Όλα το ίδιο όσον αφορά περιβάλλον, γεύσεις, service κτλ.

Δοκίμασα για πρώτη φορά το περίφημο καλαμαράκι με πέστο (το οποίο προσωπικά δεν με ξετρέλανε-ήταν απλά καλό). Παραμένει κλασσική αξία το κριθαρώτο με τις γαρίδες (αυτή την φορά τους βγήκε καλύτερο) όπως επίσης και η ψαρόσουπα ήταν ευχάριστη γευστική έκπληξη.

Ο Λαζάρου ήταν συνέχεια στο εστιατόριο. O μετρ πρέπει να αλλάξει δουλειά. Αλλά γενικά το service από υποδοχή, σερβιτόροι, sommelier κτλ είναι πολύ εντάξει και καθόλου ψωνισμένοι.

Μας βγήκε 100 ευρώ το άτομο με 3 ποτήρια κρασί το άτομο.

Θα ξανα πάω...
zaknafein
Επίσκεψη το Σάββατο στο εστιατόριο του Λαζάρου.

Ο χώρος και η διακόσμηση όπως τα περιγράφει και ο AG.

Παραγγελία και σε εμάς πήρε ο μέτρ (έγινε και σε εμάς η ερώτηση αν γιορτάζουμε κάτι και πήγαμε στο μαγαζί).Μας ρώτησε αν θέλουμε να μας προτείνει ο Λαζάρου ένα μενού, ρώτησε αν είμαστε σε κάτι αλλεργικοί και μετά από λίγη ώρα ξαναήρθε και μας ανακοίνωσε την πρόταση του Λαζάρου για ένα μενού 5 πιάτων.(τιμή ούτε σε εμάς ανακοινώθηκε)

Ο sommelier ήταν πολύ ευγενικός και διακριτικός, συμφώνησε με την επιλογή κρασιού που κάναμε και ούτε κι εγώ είδα κάποια προσπάθεια να "σπρώξει" κάποιο ακριβότερο κρασί.

Ο Λαζάρου ήρθε από το Τραπέζι μας όταν τελειώσαμε το γεύμα.Ήταν πολύ φιλικός, με χιούμορ και ζεστός στον χαιρετισμό του.Ενώ το μόνο μυστικό που μας είπε ήταν ότι στο κλασσικό πιάτο του μαγαζιού, το κριθαρότο με γαρίδες, χρησιμοποιεί εκτός των άλλων και ζωμό από μοσχαρίσια ουρά.

Στο φαγητό
1. Ψαρόσουπα ημέρας, καλή
2. Μπιφτέκι ροφού με σάλτσα BBQ, πολύ καλό
3. Λαχανοντολμάς με θαλασσινά, αυγολέμονο, πάνω σε σάλτσα από τσουκνίδα, καλό
4. Καλαμάρι με πέστο βασιλικού, πάνω σε βάση πατάτας με αφρό σκόρδου και σάλτσα ντομάτας, καταπληκτικό!
5. Κριθαρότο με γαρίδες, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!!!
6. Σοκολατένιο πούρο (η στάχτη μέσα στο τασάκι ήταν από μελάνι σουπιάς, ενώ τρωγόταν ακόμα και το τασάκι!!)Καταπληκτικο ως προς την παρουσίαση.Καλό ως προς γεύση.
7. Γλυκό με κρέμα κάστανου και μπισκότο, καλούτσικο
8. Μους σοκολάτας, καλούτσικο.

Τιμή για 6 άτομα με 2 μπουκάλια κρασί, γύρω στα 80 ευρώ/άτομο.

Πολύ καλή εμπειρία και πολύ καλό φαγητό.
AG
Επισκεφθήκαμε μέσα στην εβδομάδα και το περίφημο Βαρούλκο..

Χώρος: το μαγαζί είναι 3όροφο, με άνετους χώρους, τα τραπέζια δεν είναι στριμωχτά και γενικά αποπνέει καλό vibe. Ο διάκοσμος είναι λιτός, μουσική χαλαρή-λειτουργεί σαν υπόβαθρο. Κάπνισμα απαγορεύεται.

Φαγητό: η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να δοκιμάσουμε πιό "καθαρές" γεύσεις, αλλά τελικά ο Λαζάρου, όντως προσφέρει υψηλή ψαροφαγία άλλου επιπέδου (που εδώ Θεσσαλονίκη δεν βρίσκει κανείς στα εστιατόρια).
Ξεκινήσαμε με
*ψαρόσουπα, σε μελάνι σουπιάς με αφρό ούζου και sushi λαχανικών-τέλεια!
Συνέχεια είχε
*φιλέτο τσιπούρας σε τραγανή κρούστα με πουρέ αρακά και μαρμελάδα ντομάτας&μέντας-καλό,
Έπειτα
*μπιφτέκι ροφού με bbq sauce-πολύ καλό,
Μετά
*λουκάνικο καραβίδας με γλυκές πατατούλες-καλό
Κ για το τέλος
*κριθαράκι με γαρίδες σβησμένο με κόκκινο γλυκό κρασί και παρμεζάνα-ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!
Επιδόρπιο, *sorbe φράουλας σε σούπα φράουλας-οκ.

Παρουσίαση πιάτων και εκτέλεση ήταν τέλεια (βλ.φωτό), όπως αρμόζει στα εστιατόρια με αστέρι michelin.

Service:
->ο sommelier ήταν άψογος και δεν προσπαθούσε να "χώσει" το πιό ακριβό κρασί ή ο,τιδήποτε. (οι επιλογές του που ζητήσαμε να μας "παίξει" με ποτήρι/κάθε 2 πιάτα ήταν πολύ πετυχημένες).
->Ο μετρ, ένας 60άρης με σακάκι 2 νούμερα μεγαλύτερο από το δικό του,μας έκανε ερωτήσεις τύπου "πόσο χρονών είστε?", "γιορτάζετε κάτι και ήρθατε στο εστιατόριο?", "έχω κ εγώ παιδιά στην ηλικία σας" κτλ-πράγμα που μ' ενόχλησε.
Όταν μας έκανε την πρόταση του chef για το menu, με διάκριση απέκριψε την τιμή από την συνοδό μου (+από μένα).
->Ο chef (Λαζάρου), ήταν απροσδόκητα καλός στην συμπεριφορά του, ευγενικός,χαλαρός, χωρίς ύφος υπεροψίας, ήρθε στο τραπέζι και μας καλωσόρισε, ξανά μετά να πάρει γνώμη για το πώς μας φάνηκαν τα πιάτα, και στο τέλος στην έξοδο του μαγαζιού να μας αποχαιρετήσει. (γενικά πρέπει να τρέφει ιδιαίτερα αισθήματα για την Θεσσαλονίκη).
->σερβιτόροι, πολύ εξυπηρετικοί, με διακριτική παρουσία.

Τιμές: διάβαζα σε οδηγούς εφημερίδων κ άλλα site πρίν πάω ότι οι τιμές κυμαίνονται 50-60 ευρώ το άτομο... hahaha! Παίδες, άν αποφασίσετε να το επισκεφθείτε υπολογίστε κοντά στα 90-100 ευρώ/άτομο με normal παραγγελία.

Αποδείξεις έκοψαν κανονικά, τιμοκατάλογο δεν μας έφεραν (αλλά μας πρότειναν menu εξάλλου).

Αν το σηκώνει η τσέπη, αξίζει σίγουρα. Προσωπικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος....