Μεζέν

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ανήκει στην αλυσίδα Μεζέν. Υπάρχουν 2 καταστήματα.
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΡογκότη 3, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310232749 (δεν κάνει κρατήσεις)
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-24:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε27 Σεπτεμβρίου 2018
ΙδιοκτησίαΣυμεών Καραδουλαμάς & Σία Ε.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στην ομάδα των chef είναι ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Νίκος Κλείτσος.

Στη θέση του υπήρχαν με φθίνουσα χρονολογική σειρά το Rogotee και το Απρόοπτο.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω κάτσει άπειρες φορές 2018-2021.
  • Το μόνο σοβαρό βολιώτικο τσιπουράδικο στην Θεσσαλονίκη, με δημιουργική κουζίνα. Το μόνο αρνητικό του μαγαζιού: ο χώρος είναι ακατάλληλος για τσιπουράδικο, θυμίζει περισσότερο αισθητική σύγχρονου burger bar και μεγάλες παρέες δεν χωράνε.
  • Σέρβις ευγενικό και αποτελεσματικό.
  • Εξαιρετικό ευκολόπιοτο χύμα τσίπουρο που το παίρνουν από τον Καρδάση, και το με και το άνευ (κάνει scale και σε μεγάλη ποσότητα, έχει τεσταριστεί πολλάκις με 500ml/άτομο). Επίσης έχουν τεράστια ποικιλία από εμφιαλωμένα αποστάγματα. Οι μεζέδες είναι από καλοί μέχρι εξαιρετικοί, τίποτα κακό. Το ενδιαφέρον είναι πως μετά από πολλές επαναλήψεις, μου έχει μείνει μια διακριτή ανάμνηση των γεύσεων, η κουζίνα έχει χαρακτήρα. Η ποικιλία μεζέδων είναι μεγάλη, φτάνει περίπου στους 40 διαφορετικούς μεζέδες ανά ημέρα. Σημειώστε ότι κάποιοι περιποιημένοι μεζέδες μετράνε για διπλούς. Πέρα από τους μεζέδες, έχει και κατάλογο με κάμποσες κανονικές μερίδες που μπορείς να παραγγείλεις ξεχωριστά και λίγα πιάτα ημέρας.
  • Τιμές φυσιολογικές για την ποιότητα που προσφέρει, οι περισσότεροι όμως θα το θεωρήσουν ένα κλικ τσιμπημένο.
Για μένα είναι στο τοπ 3 αυτήν την στιγμή στη Θεσσαλονίκη. Ποιοτικό φαγητό, δημιουργικοί μεζέδες και καθαρό τσίπουρο, αξίζει και το προτείνω!

Εικόνες (800)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Μπύρα Local Streets Pils (όχι του γούστου μου)
[εικόνα]
Σαραγλί (χειροποίητα)
[εικόνα]
Γιουβέτσι πεσκανδρίτσας (τέλειο)
[εικόνα]
Καραβιδάκια στο τηγάνι (καλά)
[εικόνα]
"Μπέικον" τόνου (επιτυχημένο, αλλά όχι στις γεύσεις μου)
[εικόνα]
Σεβίτσε (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Θράψαλο τηγανητό (καλό)
[εικόνα]
[εικόνα]
Τσίπουρο N35 (καλό)
[εικόνα]
Μπύρα Πλάστιγγα Urban Ale (καλή)
[εικόνα]
Τόνος καρπάτσιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σαργοί (δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
Χταπόδι λιαστό
[εικόνα]
Τσίπουρο Makryonitis (οκ, αλλά όχι τοπ)
[εικόνα]
Σαρδέλες (πολύ καλές)
[εικόνα]
Μυδοπίλαφο (οκ)
[εικόνα]
Γάμπαρη & πλιγούρι (πολύ καλό) & ταραμάς
[εικόνα]
Τσίπουρο "Μαύρο Ρόδο" (πολύ καλό, αρωματικό)
[εικόνα]
Γαρίδες ψητές (πολύ καλές)
[εικόνα]
Ζαργάνες (οκ)
[εικόνα]
Μαυρομάτικα (οκ)
[εικόνα]
Μύδια καπνιστά (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
Τσικουδιά "Zoumberaki" (μέτρια)
[εικόνα]
Καλαμάρι πέστο
[εικόνα]
Αυγά με τσιγαρίδες (καλό)
[εικόνα]
Ξιφίας (πολύ καλός)
[εικόνα]
"Τηγανιά μόσχου με μανιτάρια" (δεν τρελάθηκα)
[εικόνα]
"Πανσέτα καπνιστή από τα χεράκια μας"
[εικόνα]
"Λουκάνικο Βόλου με μουστάρδα μήλο/κυδώνι" (πολύ καλό)
[εικόνα]
Σταφύλια και ντοματίνια τουρσί (ναι)
[εικόνα]
Χταπόδι με σκιουφιχτά (δε μου άρεσε)
[εικόνα]
[εικόνα]
Τσιτσίραβλα (καλά)
[εικόνα]
Αυγό τουρσί (για μερακλήδες)
[εικόνα]
Καρβούνι/Ντάσκα (ένα είδος τόνου, καλό)
[εικόνα]
Ουρίτσα (καλή)
[εικόνα]
Μύδια τηγανητά (εξαιρετικά)
[εικόνα]
Παλαιωμένο τσίπουρο Seclusion limited edition #001/600 (όντως πολύ καλό)
[εικόνα]
Παλαιωμένο τσίπουρο Seclusion limited edition #001/600 (όντως πολύ καλό)
[εικόνα]
Παλαιωμένο τσίπουρο Χρυσή Βίδρα
[εικόνα]
Παλαιωμένα τσίπουρα (όλα πολύ ιδιαίτερα, αξίζουν μια δοκιμή για γευσιγνωσία)
[εικόνα]
Περέκ (απλώς οκ)
[εικόνα]
Καρμπονάρα καλαμαριού (εξαιρετικό!!!)
[εικόνα]
Κουτσομούρες (καλές)
[εικόνα]
[εικόνα]
Γαύρος (καλός)
[εικόνα]
Βλήτα (καλά)
[εικόνα]
Μυδοπίλαφο (καλό)
[εικόνα]
Ταραμάς
[εικόνα]
Γάμπαρη (καλή)
[εικόνα]
Σαρδέλες (καλές)
[εικόνα]
Κεφτεδάκια σαρδέλας (καλά)
[εικόνα]
Τσίρος πολίτικος
[εικόνα]
Φασόλια τουρσί (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κοπανιστή
[εικόνα]
Molotov
[εικόνα]
"Mikonu Blonde Saison" (καλή)
[εικόνα]
Ποικιλία τυριών Μυκόνου
[εικόνα]
"Mikonu Bohemian Pilsner" (καλή)
[εικόνα]
"Mikonu Fragos'ko" (καλό και σπάνιο, είναι μπύρα με φραγκόσυκο, fun fact: βάσει νομοθεσίας δεν θεωρείται μπύρα)
[εικόνα]
Τσίπουρο Μπέλλας (οκ, όχι του στυλ μου)
[εικόνα]
Γαρίδες με χόρτα
[εικόνα]
Φτέρη τουρσί τηγανητή (όνειρο!!!)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό

Κατάλογος (26)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Ιουνίου 2020: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος delivery Ιουνίου 2020: σελίδα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: πιάτα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2019: πιάτα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2019: πιάτα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2019: πιάτα 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2018: πιάτα
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 19/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 18/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 17/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 16/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 15/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 14/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 13/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 12/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 11/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 10/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 9/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 8/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 7/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 6/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 5/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 4/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 3/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 2/19
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2018: σελίδα 1/19

Σxόλια (29)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Koutmatzan (πριν από 2 μέρες και 1 ώρα)
Αν και το τσιπουρο με δυσκολευει αρκετα, μου αρεσε πολυ η ολη εμπειρια..Με καθε γουλια επιβραβευα τον εαυτο μου με λιγα τσιμπολογηματα απο τους εκλεκτους μεζεδες.μμ και το ψωμακι τους ηταν το highlight.. 21 ευρω τσιπουρακι με 5 μεζεδες, το ψωμακι και το νερο..μικρες ποσοτητες αλλα ποιοτικα vfm σιγουρα
Stephan
Μεγάλο μείον δε βρίσκεις εύκολα τραπέζι. Κατά τα άλλα καλαμαράκια , τοματίνια , πέστο βασιλικού καλά, σαλάτα τοματίνια , χαρούπι επίσης καλή. Τσίπουρο με γλυκάνισο μια χαρά.Τιμές ελαφρώς τσιμπημένες. Θα μπορούσα να ξαναπάω , όμως δύσκολα να βρεις τραπέζι και δε δέχονται κρατήσεις.
varethika ton prologo
Δεν πηγαίνω πολύ συχνα στο μεζεν γιατί δεν δέχονται κρατήσεις όποτε είναι δύσκολο να προγραμμματισεις να συνεννοηθείς με παρέα κλπ τεσπα με ένα 25 λεπτό αναμονής καθίσαμε ...
Κατά τα αλλά όλα πολύ καλά... εξαιρετικά πιατα , ελαφρύ τηγάνι , πρωτότυπες ιδεες , φρέσκα υλικά χαμογελαστό ,σβέλτο και ενημερωμένο σέρβις
IoliAt
Έχουν γραφτεί πολλά και δεν έχω να συνεισφέρω κάτι πολύ διαφορετικό, πέραν του ότι μ' αρέσει τόσο πολύ που πλέον έχω κατηγορηθεί από σύντροφο και παρέα, ότι έχω τέτοια μανία με το Μεζέν, που δεν θέλω κανένα άλλο τσιπουράδικο! Θεωρώ ότι υπερέχει μακράν πρώτον γτ στο τσίπουρο το ράντομ έχει μεγάλο ενδιαφέρον, δεύτερον διότι μιλάμε για πολύ δημιουργική κουζίνα και ταυτόχρονα νόστιμη. Ναι μεν σε σχέση με του Βόλου, μειονεκτεί σε πρώτη ύλη σε θαλασσινά/όστρακα, διότι ως γνωστόν ο Παγασητικός βρίθει ενώ εδώ δεν βρίσκονται εύκολα καλόγνωμες, γυαλιστερές κ.λπ. - πέρα όμως από αυτό μπορώ να πω ότι εδώ έχει πιο πολύ ενδιαφέρον η κουζίνα και παίζει πιο πολύ σχάρα-τηγάνι ενώ Βόλο πέρα από τα όστρακα έρχονται και πολλά μαγειρευτά. Αντίθετα το τηγάνι εδώ είναι πολύ δυνατό του σημείο, ελαφρύ, χωρίς λαδίλες. Το Καρδάση ελαφρύ και ευκολόπιοτο (άνευ). Αγαπημένα: τσίρος-κοπανιστή-γίγαντες που έρχονται σχεδόν πάντα στα πρώτα και θραψαλακι-γαρίδα ή γάμπαρη τηγάνι. Σπετσοτύρι μας λείπει, γιατί έφυγε από το μενού; Ως προς τις τιμές τις θεωρώ πολύ δίκαιες σε οποιοδήποτε συνδυασμό, (50άρι, 200άρι, κ.λπ.)
aethra
Πήγαμε παρέα 5 ατόμων, ήπιαμε και φάγαμε εξαιρετικά.. Μαγικά τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου και ο ξιφίας γιαχνί αλλά πεντανόστιμο ότι άλλο μας σερβιρίστηκε.. Συνολικά δοκιμάστηκαν 17 διαφορετικοί μεζέδες χωρις να υπάρχει παράπονο για κανέναν.. Τσίπουρο με και άνευ γλυκόπιοτα και τα δύο και χωρίς παρενέργειες.. Εξαιρετικός και γρήγορο το σέρβις.. Τα 16 ευρώ το άτομο ήταν ελάχιστα για την ποιότητα και την ποσότητα του φαγητού και του ποτού..
Sylia
Χθεσινοβραδυνή επίσκεψη και όπως και τις υπόλοιπες φορές, προσκυνήσαμε. Το κατάστημα το έχω επισκεφθεί πάνω από 15 φορές τον τελευταίο 1μιση χρόνο, τόσο με κόσμο από Θεσσαλονίκη όσο και από εξωτερικό. Καμιά, μα καμία φορά δεν υπήρξε μεζές που να είναι κακός/μέτριος και καμιά φορά δεν φύγαμε χωρίς να έχουμε σκάσει από το φαγητό. Το δε μέγεθος των μεζέδων είναι αρκούντως επαρκές (πρόκειται εξάλλου για συνοδευτικά κι όχι κυρίως πιάτα, οπότε ανάλογες είναι και οι μερίδες).

Αν δεν έχετε πάει σε βολιώτικο τσιπουράδικο-που με το ίδιο κόνσεπτ λειτουργεί και το συγκεκριμένο κατάστημα- πρέπει να ξέρετε ότι παραγγέλνοντας τσίπουρο επιλέγετε αν το θέλετε ξεροσφύρι (άνευ μεζέ) ή με συνοδεία. Στην δεύτερη περίπτωση, αφού επιλέξετε την ποσότητα τσίπουρου και το είδος που θα καταναλώσετε, οι συνοδευτικοί μεζέδες έρχονται κατ'επιλογή της κουζίνας και σε ανάλογο με την ποσότητα του αλκοόλ αριθμό (πχ με μπουκάλι 750 ml έρχονται τουλάχιστον 11 μεζέδες). Και στις δυο περιπτώσεις μπορείτε να παραγγείλετε έξτρα/μερίδες από τον κατάλογο. Στα "standarάκια" του συγκεκριμένου καταστήματος (τα πιάτα που πάντα είναι μέσα στους μεζέδες που έρχονται) είναι η κοπανιστή, ο πολίτικος τσίρος και οι γίγαντες τουρσί (εμένα μου είχαν βγει τα τρία αυτά πιάτα σε όλες τις φορές που το έχω επισκεφτεί). Μαζί έρχεται ψωμί (χειροποίητο, ζυμωτό, λαδωμένο και αρτυσμένο, ψημμένο στην σχάρα), το οποίο ανανέωνεται χωρίς χρέωση.

Στο top 10 των μεζέδων τα σουτζουκάκια μπακαλιάρου, ο πολίτικος τσίρος, γαλέος παστουρμάς, η μελιτζάνα τουρσί (και το λέω εγώ που γενικά, δεν είμαι φαν της μελιτζάνας και του τουρσιού), ο γαύρος μαρινάτος, ο γύρος τόνου, το παστράμι τόνου, το σαλάμι χταποδιού και το μοσχοχτάποδο με πατάτες.

Στα μείον του καταστήματος είναι ο μικρός χώρος που οδηγεί -κυρίως τους κρύους/βροχερούς μήνες- στο ολίγον εσωτερικό στρίμωγμα και μυρωδιά από το τηγάνι/σχάρα (πρόκειται για ανοιχτή κουζίνα). Επίσης, το κατάστημα δεν λειτουργεί με κρατήσεις. Όλα τα παραπάνω προσωπικά, τα παραβλέπω μπροστά στις εξαιρετικές γεύσεις και το ευγενικό και γρήγορο σέρβις.
kmaria
Να προσθέσω ότι δε μας ενημερωσαν για έξτρα μεζέδες εκτός του καταλόγου όπως αναφέρουν μερικοί στα σχόλια. Επίσης δεν είχε γλυκό στο τέλος! Με τέτοιες τιμές δίνεις οπωσδήποτε γλυκό στο τέλος!
kmaria
Προφανώς κάτι έγινε μετά την καραντίνα γιατί η εμπειρία μας δεν έχει καμία σχεση με τα υπόλοιπα σχόλια! Ο κατάλογος με τα τσίπουρα όντως μεγάλος αλλά με το φαγητό πολύ μικρός για τσιπουραδικο. Προσπαθούσαμε να βρούμε τι θα παραγγείλουμε. Όσον αφορά τη γεύση τίποτα εντυπωσιακό δυστυχώς. Τα περισσότερα μετρια κ μια παστη σαρδέλα που πήραμε ήταν τόσο αλμυρή που δεν τρωγόταν. Δεν μπορεί να είσαι αξιοπρεπές τσιπουραδικο κ η γαρίδα να είναι τόσο μέτρια! Δε γίνεται!
toy
επίσκεψη 2 άτομα ένα μεσημέρι μέσα στις γιορτές.
2 ηδωνικά με συνολικά 10 μεζέδες
1 ζαργάνα εξαιρετική
1 παντζάρι, βρασμένο τέλεια ( το χουν πάρα πολύ με τα βραστά)
1 φασόλι γίγαντες πιάζ, καλό (αλλά το πιάτο αυτό θέλει μπαρμπουνοφάσουλο ή μικρό φασόλι)
1 σκουμπρί στο ταψί με ντομάτα, ελιές και κρεμμύδι, καλό
1 πατάτα σωτέ με μπακαλιάρο, έξυπνο
1 θραψαλο με πέστο, πολύ καλό
1 κουτσομούρα δόλωμα, καλή
1 λαβράκι δόλωμα, καλό
1 σουπιά με σπανάκι, πάρα πολύ καλή (κέρασμα)
1 κοπανιστή, καλή
1 γαρίδες με σάλτσα, εκτός της σειράς η παραγγελία αυτή, αδιάφορη
Συνολικά στα 55€ περίπου, το πρόσημο θετικό προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το μπαρ από τα εσωτερικά τραπέζια του , για την εμπειρία αξίζει σίγουρα μία επίσκεψη.
Κοιλιόδουλος
Το σύστημα που παίζει, είναι 5 πιατάκια με διάφορους μεζέδες στον γύρο. Μπορείς να πάρεις και ολόκληρο πιάτο. Εμεις διαλέγουμε μόνο το τσίπουρο. Πήγαμε 4 άτομα και κάναμε 3 γύρους. Από τσίπουρο έχει μεγάλη ποικιλία, εμείς διαλέξαμε ένα ελαφρύ με γλυκάνισο. Σχεδόν όλοι οι μεζέδες ήταν πολύ καλοί και το τσίπουρο χωρίς παρενέργειες. Απόδειξη κανονικά περίπου 80 € για 4 άτομα. Δεν μου άρεσε που δεν κέρασαν γλυκάκι στο τέλος όπως είθισται πλέον σε όλα τα μαγαζιά. Θα ξαναπήγαινα αλλά όχι χειμώνα με κλειστές τις πόρτες, γιατί τα ρούχα μας πήραν μαζί τους και τις μυρωδιές της κουζίνας.
mina
Το επισκεφθήκαμε δύο φορές ένα απόγευμα Σαββάτου και ένα βράδυ Κυριακής. Και τις δύο φορές μείναμε ευχαριστημένοι. Οι μεζέδες ήταν νόστιμοι, οι μερίδες που παραγγείλαμε ήταν γευστικές και σε ικανοποιητικές ποσότητες. Το δικό τους τσίπουρο με γλυκάνισο γλυκόπιοτο και ελαφρύ. Ακόμα και εγώ που κανονικά δεν πίνω τσίπουρο το λάτρεψα. Ωραίο ψωμάκι και μου άρεσε το μυδοπίλαφο αν και τα μύδια ήταν μικρά ήταν πάρα πολύ νόστιμο. Στο τέλος προσφέρθηκαν να μας κεράσουν γλυκό (χαλβά σιμιγδαλένιο) αλλά επειδή δε χωρούσε τίποτε άλλο στο στομάχι μας...μας έφεραν σφηνάκια λικέρ μαστίχα. Το service απάντησε με ευγένεια και χαμόγελο σε όλες μας τις απορίες και ότι πρότεινε ήταν πολύ καλό. Σίγουρα θα το επισκεφθούμε ξανά και θα το προτείναμε σαν μια πολύ καλή εμπειρία. Και τις δύο φορές πληρώσαμε δύο άτομα γύρο στα 45 ευρώ, με αρκετό φαΐ και ποτό. Αποδείξεις μας έφεραν από μόνοι τους όταν ζητήσαμε λογαριασμό. Πολύ θετικές εντυπώσεις λοιπόν.
Λαίμαργος
όταν πας σε ένα κονσέρτο ο μαέστρος κάνει το πρόγραμμα.. οπότε, ακολουθείστε το πρόγραμμα του σεφ, μην ασχολείστε πόσο θα κοστίσει και απολαύστε.. με 50 ευρώ σκάσαμε 2 άτομα και σε φαγητό και σε καλό τσίπουρο.. από αυτά που θυμάμαι, καπνιστό σκουμπρί (όχι σαν τα συνηθισμένα), χιόνα, γλώσσα, πεσκανδρίτσα, ταραμάς λευκός, σαρδέλα όνειρο, χταπόδι με πατάτες μπέιμπι, κοπανιστή, μαντιτάρια τουρσί.. όλα πολύ ωραία
MarinaK
Μικρή διόρθωση στον Merakli, οι χρεώσεις για τον μεζέ είναι σε περίπτωση που θες να παραγγείλεις σκέτους μεζέδες. Καραβίδες, πεσκανδρίτσες, καβούρια, χταπόδι, όστρακα που βγαίνουν στις προχωρημένες γύρες δεν νομίζω ότι δεν θεωρούνται εκλεκτά.
myrtil
Συμφωνω απολυτα με οσα γραφει ο Meraklis_Thess απο κατω. Προτιμω να βαλω βενζινες και να παω ως το Βολο σε ενα ωραιο αυθεντικο τσιπουραδικο.
Να προσθεσω επισης οτι το αντιστοιχο μαγαζι στην Λαρισα ήταν πολυ πιο κοντα στη λογικη ενος τσιπουραδικου του Βολου...
Meraklis_Thess
Επίσκεψη μετά από υπόδειξη φίλων και επειδή λατρεύω τα Βολιώτικα τσιπουράδικα.

Ο χώρος τουλάχιστον αδιάφορος, δεν θυμίζει σε τίποτα παραδοσιακό τσιπουράδικο, περισσότερο μοιάζει με trendy εστιατόριο. Τουλάχιστον εξωτερικά είναι καλύτερα.

2 άτομα, πήραμε 4 γύρες. Ότι έφαγα ήταν από μέτριο έως πολύ καλό. Από ότι βλέπω από τα σχόλια έχει μεγάλη ποικιλία μεζέδων και μερικούς ιδιαίτερους. Παρατήρησα ότι μπορείς να παραγγείλεις και έξτρα μερίδες.

Τσίπουρο πήρα το δικό τους, καλό σε γεύση, αλλά αρκετά ελαφρύ για τα γούστα μου.

Έχοντας φάει κάμποσες φορές στο Βόλο και μάλιστα σε μαγαζιά με ιστορία και μεγάλη φήμη (Μπόκος, Ακρωτήρι, Κάβουρας), αναπόφευκτα έρχονται συγκρίσεις.

1. Η ποσότητα των μεζέδων είναι μικρή.

2. Στα 2 άτομα τα πιατάκια που σερβίρουν τα original Βολιώτικα είναι τρία και όχι δύο, ανεξάρτητα το είδος του μεζέ.

3. Το τηγάνι δεν συνηθίζεται, τα ιστορικά μαγαζιά αυτού του τύπου δουλεύουν μόνο σχάρα και σαγανάκι.

4. Μεζέδες του τύπου, όσπρια, αλοιφές (κοπανιστή, τζατζίκι), πατάτα οφτή, δεν αρμόζουν σε καλά τσιπουράδικα, όσο νόστιμοι κι αν είναι. Το τσίπουρο θέλει έντονες γεύσεις και κυρίως ψάρια/θαλασσινά.

5. Παρατήρησα στον κατάλογο ότι έχει 3,5 τον απλό μεζέ και 5 τον εκλεκτό. Στο Βόλο ο εκλεκτός μεζές δεν χρεώνεται έξτρα, αλλά πάει ανάλογα με τις γύρες. Δηλαδή στη πρώτη γύρα έχει πιο απλά πράγματα και όσο παραγγέλνεις τρως πιο εκλεκτά εδέσματα.

6. Για να χορτάσεις πρέπει να πάρεις τουλάχιστον 5 γύρες, ενώ στο Βόλο με 3-4 το πολύ γίνεσαι τούμπανο.

Βέβαια ο κάθε επιχειρηματίας είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και εφόσον δεν υπάρχει αντίστοιχος ανταγωνισμός στην πόλη μπορεί να το εκμεταλλευτεί.

Το θετικό είναι ότι έλειπε από την πόλη ένα αυθεντικό Βολιώτικο. Επίσης σε γενικές γραμμές το φαγητό είναι αρκετά καλό.

Απογοητεύτηκα λόγω σύγκρισης, αλλά θα ήθελα να ξαναπάω με μεγαλύτερη παρέα μια και δεν υπάρχει κάτι καλύτερο στη Θεσ/νικη.
timos zisis
καιρο το ηθελα και το καταφερα. ο χωρος δε λεει και πολλα. ωρες ωρες η μουσικη ηταν σε πολυ δυνατα επιπεδα. το προσωπικο οκ προς αδιαφορο. το ολο κονσεπτ τσιπουρο-μεζες, ειναι κατι που λατρευω, αναζητω, και λειπει απο την πολη. καλη ποικιλια σε εμφιαλωμενα τσιπουρα, πολυ καλης ποιοτητας το δικο τους και σε νορμαλ τιμες. φτασαμε τους 14 μεζεδες. οτι ηρθε νοστιμο, με εξαιρεση μια παλαμιδα πλακυ που το ψαρι ειχε στεγνωσει εντελως. ξεχωρησα τον εξαιρετικο λευκο ταραμα, τη μελιτζανοσαλατα και τα ρεβυθια με πεστο βασιλικου. σιγουρα θα ξαναπαω και το προτεινω.
Ρεμπέτης
Πιο πρόσφατη επίσκεψη Ιανουάριος 2019. 5 επισκέψεις στο σύνολο από τέλη 2018 μέχρι αρχές 2019. Κάπου 5 λίτρα "Αγίασμα" στο σύνολο και περισσότεροι από 100 πιάτα-μεζέδες. Στο σύνολο έχω μια θετική εικόνα. Τα περισσότερα πιάτα είναι καλά έως πολύ καλά, λίγα μέτρια και μία μόλις αστοχία με κάτι χόρτα που δεν μπορούσες να μασήσεις ακόμη κι αν ήσουν κατσίκα στη προηγούμενη ζωή. Οι τιμές μου φαίνονται φυσιολογικές για την ποιότητα, την τοποθεσία και το ύφος του μαγαζιού. Δεν μου έχει βγει κάτω από 20€ ανά άτομο. Απόδειξη έχω πάρει. Θα ξαναπάω σίγουρα.
Mikey
Πρόσφατη επίσκεψη εντός των εορτών. Το ντεκόρ αδιάφορο και αν καθίσεις στα κάτω τραπέζια ίσως και ενοχλητικό από τη στενότητα του χώρου. 2 άτομα, πήραμε από 2 φορές το καραφάκι 200ml + 5 μεζέδες (νομίζω πως είναι 200 δλδ και όχι 250 που λέει ο φίλος Βίκτωρ Τ) και ένα γύρο τόνου. Το τσίπουρό του πολύ καλό, οι μεζέδες από νόστιμοι μέχρι πολύ καλοί και ο τόνος γύρου φοβερός. Το μόνο αρνητικό είναι οτι οι μεζέδες είναι μικροί και αν όντως πεινάς όπως είπε και ο fisher ο λογαριασμός ξεφεύγει. Δώσαμε 50€ και χορτάσαμε από το ψωμί..
Όπως και να'χει είναι καλή επιλογή για εκεί γύρω. Απόδειξη κανονικά, γλυκάκι πουθενά.. Θα ξαναπάμε.
alan
Επίσκεψη πριν μια εβδομάδα, παρέα 3 ατόμων που γίναμε 4. Εντύπωση μου έκανε πως ήταν άδειο και πως με την είσοδο μου ήρθε έντονη μυρωδιά τηγανίλας. Προτιμήσαμε το δικό του τσίπουρο, 2 με γλυκάνισο, 2 χωρίς. Προσωπικά μετά από 3 ώρες είχα έντονο πονοκέφαλο. Στα μεζεδάκια πιστεύω μας έφερε λιγότερα από όσα λέτε οι υπόλοιποι. Μερικά ήταν εξαιρετικά, κάποια αδιάφορα. Δεν είναι για να χορτάσεις, μην πάτε νηστικοί. 65 ευρώ με το τέταρτο άτομο απλά να πίνει ένα ποτηράκι τσίπουρο.
Ακριβό. Θα ξαναπήγαινα αλλά όχι άμεσα
fisher
Έχω πάει και 3 φορές στο μαγαζί στο Βόλο. Είναι ακριβώς στην ίδια φάση με τους ίδιους μεζέδες. Για τσιπουράκι με τσιμπολόγημα ειναι σουπερ. Αν όμως πεινάς κατά τη γνώμη μου δεν ειναι καλή επιλογή γιατί ο λογαριασμός άνετα ξεφεύγει στα 30+ ευρω το άτομο.
Πήραμε 2 τσίπουρα με τους μεζέδες τους και 2 μερίδες επειδή πεινούσαμε.
Πολύ καλή επιλογή για τσίπουρο και εννοείται οτι θα ξαναπάω.
Βικτωρ Τ.
Σερβις ευγενικο και αποτελεσματικο. Μουσικη καλη σε ρεπερτοριο και ενταση. Πηραμε 250 ml τσιπουρο+ 5 μεζεδες=18 ευρω δυο φορες. Και οι 10 μεζεδες (φωτο) ηταν γενικα καλοι και το τσιπουρο ανευ μια χαρα. Μου αρεσε και το προτεινω.
toy
Επισκέφθηκα 2 φορές το μαγαζί Παρασκευή βράδυ με παρέα και Κυριακή μεσημέρι νωρίς μόνος μου για ένα στα γρήγορα.
Λοιπόν ανάμεικτα τα συναισθήματα, καταρχάς από τα φαγητά το εξαιρετικότερο παστράμι τόνου, τα ταουκάκια ήταν φρέσκα και καλοτηγανισμένα, το σεβίτσε ικανοποιητικό, η γάμπαρη μέτρια, μία σαλάτα επίσης μέτρια, το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο το δικό τους δεν μου άρεσε.
Στη φάση Βολιώτικο με μεζέ μου άρεσε πάρα πολύ το λάχανο με το λουκάνικο τζουμαγιάς παρότι το λουκάνικο δεν το έβρισκες εύκολα και ένα πολύ ωραίο αλμυρό, που το είπε για τσίρο αλλά ήταν μάλλον τονάκι.
Οι τιμές του δεν είναι ιδιαίτερα φτηνές πάντως, παρέα 4 δλδ που παραγγείλαμε 1 γύρα και τα υπόλοιπα από τον κατάλογο δώσαμε 90€, ενώ όταν πήγα μόνο 2 τσίπουρα με 1 μεζέ στα 8 ή 9 νομίζω δεν τα λες και λίγα.
Στα μείον το περιβάλλον του νομίζω ότι το συγκεκριμένο concept ήθελε περισσότερο και όχι τόσο βιομηχανικό χώρο.
Θα ξαναπήγαινα όχι όμως για να φάω κανονικό γεύμα.
supermandolini
Επισκεφτήκαμε το μέρος Κυριακή μεσημέρι. Είχε αρκετό κόσμο και έτσι βολευτήκαμε στο μπάρ. Ο χώρος μικρός και γενικά άβολος για την "φάση" βολιώτικου τσιπουράδικου! Στα του φαγητού τώρα, όλα ήταν πολύ καλά και προσεγμένα. Και οι μεζέδες που μας έφεραν αρχικά με το τσίπουρο αλλά και το λαυράκι που πήραμε έξτρα, καλομαγειρεμένα με προσοχή στην λεπτομέρεια. Το σέρβις ευγενικό και χαλαρό. Τιμές πολύ φυσιολογικές. Είναι κάτι που έλειπε από την πόλη και αν συνεχίσει έτσι θεωρώ οτι θα γίνει στέκι.. Αξίζει και το προτείνω!
Lycium
Πήγαμε Σαββατόβραδο παρέα τέσσερα άτομα. Παρά τα δύσκολο της μέρας, ώρας, επιλογής σταθήκαμε τυχεροί και μετά από λίγη αναμονή ελευθερώθηκε τραπέζι.

Ήπιαμε 3 γύρες τσίπουρο άνευ, με μεζέ.

1η γύρα μεζέδες: μελιτζάνα τουρσί, χτυπητή πολίτικη, τσιροσαλάτα μάλλον κολιός, μπαρμπουνάκια τηγανητά και νομίζω ήταν πέρκα σε σάλτσα ντομάτας με καφτερή πιπεριά.

2η γύρα μεζέδες: φάβα, κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι, σκουμπρί, γάμπαρη τηγανητή και τσιπούρα λίγδα ψητή.

3η γύρα μεζέδες: χούμους, κινόα παντζάρι σαλάτα, μυδοπίλαφο, απίστευτες παλαβογάριδες-ψείρες και εξαιρετικό γαλέο με χόρτα.

Για δεύτερη φορά όλα ήταν πάρα πολύ καλά. Θα πάμε σίγουρα για μια τρίτη.
Nic
Τα σχόλια του ταβερνοαλανίου με καλύπτουν πλήρως. Σοβαρό -βολιώτικου στυλ-τσιπουράδικο μεν, ακατάλληλο για μεγάλες παρέες δε. Ωραίοι μεζέδες, ωραίο τσίπουρο. Θα ξαναπάω σίγουρα.
dokimastis
Συμφωνώ γενικά και γω με την ομήγυρη. Μου άρεσε η όλη ιδέα, η πληθώρα των μεζέδων και η μαγειρική προσέγγισή τους. Θα ήθελα να ξαναδοκιμάσω.

1η γύρα 5 μεζέδων: Γαύρος μαρινάτος με δυόσμο, Λευκός ταραμάς, Μελιτζάνα τουρσί, Τσίρος κρύος, Τσέρουλες τηγάνι (2? κάτι τέτοιο). Ο Μαρινάτος απ τους καλύτερους που έχω φάει: του χαν στραγγίσει το ξύδι και το είχαν ισορροπήσει με λάδι.

2η γύρα 5 μεζέδων+ 1 σκέτος: Σουπιές στιφάδο, Φασόλια πιαζ, Γαύρος τηγάνι, Μελιτζάνα με τυρί, Σαργουδάκια με χόρτα και ντομάτα, Καβούρι κομμένο στα 4. Το καβούρι μας δυσκόλεψε, γιατί δεν είχαμε και εργαλεία, αλλά εγώ το πάλεψα. Μελιτζάνα με τυρί πολύ καλή.

Εξτρά πήραμε και Γιουβέτσι με μάγουλα Πεσκανδρίτσα. Σχετικά μικρή, συμπαγής μερίδα. Πολύ νόστιμο το κριθαράκι.

Η παρέα διαμαρτυρήθηκε ότι τα ψάρια (όλα, και η πεσκανδρίτσα) δεν ήταν φρέσκα. Εγώ δεν είχα πρόβλημα, ίσως δεν ξέρω ως εκεί.. Εμένα γενικά μου ήρθε λίγο τσιμπημένη η φάση, αλλά μάλλον αξίζει, όπως λένε όλοι, τα λεφτά του. Τα καθίσματα όντως άκυρα- δεν άντεξα καθόλου να πιω τσίπουρα χωρίς κάθισμα με πλάτη και άλλαξα άμεσα.

Όπως προείπα, θα το ξαναδοκιμάσω. Συμφωνώ με το ότι φέρνει επίσημα τον ράντομ μεζέ στην πόλη, αλλά δε νομίζω ότι απαραίτητα το ίδιο το μαγαζί θα δρέψει δάφνες.
varethika ton prologo
Επισκεφθήκαμε πρόσφατα τα Μεζεν με θετικές συνολικά εντυπώσεις
Στα θετικά
Θεωρώ πολύ δίκαιο το VFM του μαγαζιού με περίπου 18 ευρώ το άτομο φάγαμε καλά και ήπιαμε πολύ ικανοποιητικά
Από πλευράς φαγητού όλα νόστιμα και κάποια αρκετά πρωτότυπα πιάτα
Άπειρη ποικιλία σε τσίπουρα
Στα αρνητικά σημειώνω τον πολύ μέτριο χώρο (μικρός, στριμωγμένος, άβολα τραπέζια, παράταιρα industrial αρχιτεκτονικά στοιχεία αλλά ΟΚ τα πόμολα δεν τρώγονται)
Το σερβις θέλει λίγο συντονισμό αλλά είναι νωρίς ακόμα και θεωρώ ότι θα το βρούμε ...
Νομίζω ότι το Μεζεν ήρθε για να μείνει στην πόλη και είναι καλοδεχούμενο ως η μοναδική αξιόπιστη επιλογή βολιώτικου τσιπουράδικου θα διακινδυνέψω την πρόβλεψη ότι σε 2 χρόνια θα μεταστεγαστεί σε κάποιον μεγαλύτερο και πιο ζεστό χώρο
Lycium
Πήγαμε καθημερινή μια παρέα τέσσερα άτομα.

Τσίπουρο "Αγίασμα" άνευ, 18€ η γύρα με μεζέ.

1η γύρα μεζέδες: ταραμάς λευκός, μελιτζάνα τουρσί, σαρδέλα παστή, κολιός, γάμπαρη τηγανητή.

2η γύρα μεζέδες: πατάτα ψητή, φασόλια μαυρομάτικα, γαύρος τηγανητός, λίγδα ψητή, σκουμπρί ψητό.

3η γύρα μεζέδες: χούμους, σαρδέλες σχάρας, κουτσομούρες τηγανητές., μυδοπίλαφο.

Πάρα πολύ καλά όλα, ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.
gorgiopavl
Δύο επισκέψεις σε μια εβδομάδα. Πολύ καλές εντυπώσεις, εξαιρετικά όλα τα εδέσματα και οι γεύσεις. Το τσίπουρο καλό αλλά πολύ ελαφρύ. Δύο ατοπήματα μόνο. Το ποτήρι λευκό κρασί από εμφιαλωμένο μπουκάλι "Δάκρυ του Πεύκου" στα 5,5€ και σε ελάχιστη ποσότητα και οι ξεχασμένοι μεζέδες στην τρίτη γύρα τσίπουρου που έτυχε και στις δύο φορές.
Θα ξαναπάω σίγουρα