Αθάλη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΚαρτερού 20, Ηράκλειο
ΝομόςΗρακλείου
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2815200012
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-24:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΟκτώβριο 2017
ΙδιοκτησίαΕλένη Σαμαριτάκη

Εικόνες (13)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Παϊδάκια (ποίημα)
[εικόνα]
Αρνί οφτό/αντικριστό (καλοψημένο και νόστιμο)
[εικόνα]
Κοκκινιστή κατσίκα (πολύ νόστιμη αλλά το κρέας κάπως σκληρό)
[εικόνα]
Ντάκος σε ιδιαίτερη μορφή (νόστιμο)
[εικόνα]
Ο χώρος του ψήστη στο κέντρο του μαγαζιού
[εικόνα]
Κέρασμα
[εικόνα]
Αρνάκι με ασκολύμπρους (άγρια χόρτα) (πολύ καλό)
[εικόνα]
Φύλλο με φέτα στο τηγάνι (ΟΚ)
[εικόνα]
Σαλάτα "Αθάλη" με ωμό σταμναγκάθι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Αλάτι και ελαιόλαδο
[εικόνα]
Κρητικό λουκάνικο ξυδάτο και απάκι (πολύ καλά)
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Καλωσόρισμα (συκωταριά αρνίσια)

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Σταύρος
Η ονομασία του μαγαζιού είναι παρμένη από έναν στίχο του Ερωτόκριτου: "Και ώστ ' όπου νάμαι ζωντανός , πέθαν έχω μεγάλη , Μαγάρι να μ ' ολόκαιγε , να μ ' έκανεν αθάλη"
Σταύρος
Αυτή η οικογενειακή περιποιημένη ταβέρνα (με αισθητική που πλησιάζει προς εστιατόριο), είναι μια πετυχημένη προσπάθεια δημιουργίας ενός φιλόξενου χώρου με σπιτική θαλπωρή που ειδικεύεται στην παραδοσιακή κρητική κουζίνα. Η καταγωγή των ιδιοκτητών είναι από τα Σφακιά και ένα από τα καλύτερα πιάτα τους που δοκίμασα ήταν η σφακιανή τούρτα- για όσους δε γνωρίζουν πρόκειται για πίτα γεμιστή με αρνίσιο κρέας, μυζήθρα και μυρωδικά.
Το καλωσόρισμα στο τραπέζι είναι ρακή συνοδευόμενη με αρνίσια συκωταριά στο τηγάνι. Το αντικρυστό αρνί είναι εξαιρετικά ψημένο και, σπάνιο για κρητικό μαγαζί, χωρίς περίσσεια αλατιού.
Ο κατάλογος έχει γενικά ιδιαίτερες επιλογές όπως πχ μπιφτέκι από πρόβειο κιμά. Τα μικρά πικάντικα λουκάνικα από τα Σφακιά ήταν πολύ καλά και γενικά κανένα από τα εδέσματα δεν υστερούσε.
Και στο τέλος ένα σπιτικό κέρασμα με ρακή, σπιτικό λικέρ τριαντάφυλλο, φρέσκα φρούτα και σοκολατόπιτα με παγωτό. 100 ευρώ για 6 άτομα και όλοι φύγαμε πολύ ευχαριστημένοι.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
dzografi
Έχω κάτσει επανειλημμένα από το 2017 που άνοιξε το μαγαζί. Ο χώρος, ειδικά τον χειμώνα, είναι πάρα πολύ ζεστός και φιλόξενος με έντονο το στοιχείο της κρητικής παράδοσης. Το μενού αποτελείται κυρίως από φαγητά του τόπου, κυρίως κρεατικά και παραδοσιακά ορεκτικά. Αυτό που μου έκανε εξ'αρχής εντύπωση ήταν το καλωσόρισμα, το οποίο είναι αρνίσια συκωταριά τηγανιτή. Τον τελευταίο καιρό έχει μπεί στο μενού το γνωστό αντικρυστό (οφτό) αρνί αλλά και πρόβατο.