Ο Μανώλης

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΤαβέρνα
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Θεσσαλονίκης 66, Περαία
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2392022246
Διαδίκτυο
ΩράριοΑπό 12:00 μέχρι αργά το βράδυ.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεμάλλον 2002
ΙδιοκτησίαΑφοί Παπανικολάου & Σία Ο.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Απόγονος της αρχικής χασαποταβέρνας του Μανώλη Τζιφρή.

Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από την επίσημη ιστοσελίδα:
"Ξεκίνησα (σ.σ. ο Μανώλης Τζιφρής) το 1954 δουλεύοντας στη Γλυφάδα της Αττικής, σε ταβέρνα συγγενών όπου έμαθα τα μυστικά επεξεργασίας του κρέατος. Εκεί έμαθα πως φτιάχνονται τα σουτζουκάκια, από μια γιαγιά πρόσφυγα του 1922. Το 1960 ήρθα στη Θεσσαλονίκη και το 1962 στην γενέτειρα μου Περαία και δημιούργησα την πρώτη χασαποταβέρνα στην περιοχή. 2002 και παππούς πια, μαζί με τα παιδιά μου που συνεχίζουν την παράδοση, μεγαλώνω την τρίτη γενιά πελατών."
[εικόνα]
Ο Μανώλης Τζιφρής

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Γενάρη 2019. Αδιάφορος χώρος μαζικής εστίασης, με 2 μεγάλες σάλες τριψήφιας χωρητικότητας. Η πλειοψηφία των πελατών ήταν ηλικιών 50-70. Σέρβις πολυπληθές. Η κουζίνα πολύ γρήγορη δεδομένης της πολυκοσμίας. Ο μέσα χώρος άκαπνος, αλλά τα ρούχα μύρισαν φαγητίλα από την κουζίνα. Κατάλογος κλασικά κρεατικά της ώρας και σούβλες. Τα περισσότερα φαγητά ήταν όλα μια χαρά για την κατηγορία του. Τιμές φυσιολογικές.

Συμπερασματικά, αποδεκτό αλλά όχι του γούστου μου.

Εικόνες (44)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Λουκουμάδες (ψωμομένοι, άνοστοι)
[εικόνα]
Αρνίσια παϊδάκια (καλούτσικα)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (καλά) & χοιρινή μπριζόλα σούβλα (καλή) & κοντοσούβλι κοτόπουλο (οκ) & σουβλάκι (μέτριο, στεγνό)
[εικόνα]
Τζατζίκι
[εικόνα]
Ρώσικη (πολύ καλή)
[εικόνα]
Πικάντικη (καλή)
[εικόνα]
Πατάτες (οκ)
[εικόνα]
Βραστά (απλώς οκ)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2019)
[εικόνα]
Λουκουμάδες κερασμένοι στο τέλος (θα τους ήθελα πιο τραγανούς και με περισσότερο μέλι)
[εικόνα]
Μπιφτεκάκια (καλά)
[εικόνα]
Χοιρινή σούβλας (ok), κοκορέτσι (μέτριο), φιλέτο κοτόπουλο (δεν δοκίμασα)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (καλές)
[εικόνα]
Μπουγιουρντί
[εικόνα]
Τζατζίκι (ok)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (ok)
[εικόνα]
Ρώσικη
[εικόνα]
Βραστά λαχανικά
[εικόνα]
Τυροκαυτερή (καλή)
[εικόνα]
Ο λογαριασμός (καλλιτέχνικαλ φώτο)
[εικόνα]
Για γλυκάκχι, λουκουμάδες με το μέλι (νότ)..
[εικόνα]
Παϊδάκια, όχι παιδάκια :) Καλά, ζουμερά, νόστιμα, αλλά όχι τα παΐδια του παλιου καιρού.. εκείνα με τα κοκκαλάκχια και τα λιπάκχια...
[εικόνα]
Κρεατάκχια.. Κοντοσούβλι χοιρινό, κοντοσούβλι κοτόπουλο, χοιρινή σούβλας, κιοφτέδες.. οι κιοφτέδες μου άρεσαν.. το κοτόπουλο όχι.. απο τα άλλα δεν δοκίμασα..
[εικόνα]
Τζατζίκι για τα παιδιά.. ούτε δοκίμασα.. :) η κοντινή φωτό το απογειώνει όμως.. :)
[εικόνα]
Τζατζίκι για τα παιδιά.. ούτε δοκίμασα.. :)
[εικόνα]
Ρώσσικη (κομμουνιστική, όχι Τσαρική). Εμένα μου άρεσε...
[εικόνα]
Κουνελοτροφή (βραστή) ούτε την ακουμπήσαμε.. εγώ λίγο κουνουπίδι, έτσι για να την μαγαρίσω...
[εικόνα]
Κουνελοτροφή (άβραστη)
[εικόνα]
Πατάτες (εξαιρετικές.. τραγανές απόξω, με τρυφερή σάρκα μέσα.. :) )
[εικόνα]
Ψωμί και πάστα ελιάς
[εικόνα]
Ποικιλία βραστά
[εικόνα]
Ποικιλία αλοιφές
[εικόνα]
Μπριζόλα σούβλας
[εικόνα]
Μουστάρδα
[εικόνα]
Μοσχαρίσια γάλακτος
[εικόνα]
Λευκό κρασί από τα Πεζά Ηρακλείου
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φλεβάρη 2013)
[εικόνα]
Επιδόρπια
[εικόνα]
Εσωτερικά (Φλεβάρη 2013)
[εικόνα]
Αρνάκι σούβλας
[εικόνα]
Αρνάκι σούβλας
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2011)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2011)
[εικόνα]
Ο Μανώλης Τζιφρής (φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα)

Σxόλια (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Ουρανίσκωφ
Έχω πάει την τελευταία τριετία 4-5 φορές και- ευτυχώς- δεν έχει αλλάξει καθόλου.(Η τελευταία φορά ήταν την Κυριακή 5 Μαΐου) Πολύ ικανοποιητικά μεγέθη μερίδων. Πολύ καλή ρώσικη και κεφτεδάκια. Home made απαλή σάλτσα μουστάρδας, όπως την έφτιαχναν παλιά και άλλες ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, αλλά κανείς δεν τη φτιάχνει πια. Ευγενικό, επαρκές και ετοιμοπόλεμο προσωπικό, ακόμη και σε ώρες αιχμής. Το περιβάλλον δεν λέει τίποτε, αλλά δεν πας εκεί για περιβάλλον. Τιμές συμπαθητικές και χώρος για να παρκάρεις.Θα ξαναπήγαινα άνετα.
dokimastis
Τείνω πιο πολύ προς το ταβερνοαλάνι. Ο χώρος απλός, αλλά και μένα μού μύριζε γενικά. Ατμόσφαιρα και κλίμα επαρχιακής ταβέρνας με προχειρότητες στα φαγητά και έμφαση στο μέγεθος των κρεατοσκευασμάτων και την ποσότητα γενικά.

Από τα κρεατικά: προλάβαμε μια Μπριζόλα Σούβλας τελευταία (8ε), την οποία μας την διπλοχρέωσε κιόλας. Ήταν το καλύτερο από όσα πήραμε, και μεγάλο, αλλά ψαχνό ινώδες χοιρινό. Πρέπει κι εδώ να φαγωθεί αμέσως, αλλιώς δε λέει τίποτα (σόρρυ Lewis, σου πρόσφερα αλλά δεν κατάλαβες, και τη φάγαμε με το γιο μου!)

Χοιρινό σουβλάκι Χ, σκληρό (θέλει προσπάθεια αυτό).
Σουβλάκι Κοτόπουλο ήταν βαπτισμένο σε μια σως κατακόκκινης πάπρικας, και δεν καταλάβαινες αν είναι καλά μαγειρεμένο (τρόμαξα αρχικά, αλλά όλα οκ)
Σουτζουκάκια κρεάτινα, μπαμπάτσικα και με έντονη μυρωδιά κάρβουνου, σα καπνισμένα μόλις, καλούτσικα.
Για τα παϊδάκια συμφωνώ, ήταν κάπως περίεργα, ψωμωμένα.. Ίσως ήταν άλλο μέρος απ το αρνί- έχει κι ένα σχετικό σχόλιο ο sb από παλιά που το παρατηρεί επίσης.

Σαλάτες οκ. Πατάτες τηγανητές καλές γενικά. Για γλυκό έφεραν μεγάλους λουκουμάδες, αλλά σχεδόν χωρίς μέλι. Απόδειξη κανονικά.

Θα ξαναπήγαινα μόνο εκτάκτως, προτιμώ βουνό για τέτοιες φάσεις και τα μαγαζιά του Χορτιάτη μού είναι πιο ταιριαστά..
Lewis
Λόγω εγκυμοσύνης, τραβούσε η όρεξη μου παϊδάκια, αλλά δεν ήταν της αρεσκείας μου.. Να εξηγηθώ.. καλά, μαλακά, ζουμερά και νόστιμα.. αλλά αν δεν ειναι εκεινα με το κοκκαλάκι και το λιπάκι, του παλιού καιρού, εμενα δεν με πολυαρεσουν..
μου άρεσε η ρώσικη, οι πατάτες, οι κιοφτέδες.. από τα άλλα δεν πολυδοκίμασα, γιατί ο Δοκιμαστής είχε να φάει τρεις μερες και δεν πρόφτασα :)
Ωραία ήταν, περιβάλλον οικογενειακής ταβέρνας, αλλά αν το φαΐ ειναι καλό δεν με απασχολεί..
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Veyron
Πηγαμε πρόσφατα 4 ατομα. Η σαλατα Μανωλης με μαρουλι ντοματα, λαχανο, καροτο, σος γιαουρτιου και κασερι μου αρεσε πολυ. Πατατες τεραστια μεριδα στο χερι. Μελιτζανα στα καρβουνα με ντοματα κ τυρι, ετσι κ ετσι, την χαλουσε λιγο το βαλσαμικο.

Απο κρεατικά, τα σουντζουκάκια παρα πολύ καλά, το ψαρονέφρι πολύ ζουμερό, τα αρνισια παιδάκια (καπου μισό κιλό) στους αλλους αρεσαν εγώ τα βρηκα απλά οκ. Αυτα συν τα λίγα που ήπιαμε 45 ευρω.

Γλυκό κερασμένο επίσης καλό.
Rosstrobon
Έχουμε κάτσει οικογενειακώς 3-4 φορές που δεν βρήκαμε στον "Ανέστη" παραδίπλα.Έπειτα γνωρίσαμε το αφεντικό τον κ.Γρηγόρη.Πολύ καλός άνθρωπος και μας κέρδισε με την συμπεριφορά του.

Σε γενικές γραμμές καλός αλλά κατώτερος του "Ανέστη".
Σταύρος
Είπα να δοκιμάσω και το αντίπαλον δέος του Ανέστη και να τους συγκρίνω: σε γενικές γραμμές μέτρια πράγματα και σαφώς ακριβότερος. Το αρνάκι σούβλας αρκετά καλό (αλλά μας έβαλε λειψή μερίδα με πολύ κόκαλο και λίγο ψαχνό και ζητήσαμε συμπλήρωμα το οποίο προς τιμήν τους δε χρέωσαν), η μπριζόλα σούβλας άγευστη , η μοσχαρίσια γάλακτος μικρή και με αρκετό λίπος, δεν άξιζε τα 13 ευρώ της. Οι συνοδευτικές πατάτες φούρνου κάτω του μετρίου, οι βραστές σαλάτες καλούτσικες αλλά ήθελαν λιγότερο βράσιμο, οι χειροποίητες αλοιφές όχι κάτι το ιδιαίτερο , με εξαίρεση την πολύ καλή και ελαφριά κοτοσαλάτα. Ήπιαμε λευκό από την Κρήτη, από τα Πεζά Ηρακλείου (λόγω καταγωγής γαρ): ήπιο και ευκολόπιοτο.
Το καλύτερο μας το φύλαγαν για το τέλος: συμπαθητικός σιμιγδαλένιος χαλβάς και σιροπιαστό , και υπέροχη κρέπα με σος bitter σοκολάτας. Παρά κάτι 60 ευρώ ο λογαριασμός για 3 άτομα.
Maria
Δεν ξέρω για τα σουτζουκάκια.. δεν τρωω τέτοια, ξέρω για τις μπριζόλες του όμως. Ευγε στον ψηστη τους και παλι ευγε... Τεραστιες μπριζολες και η χοιρινη και η μοσχαρισια του ειναι ΘΕΙΚΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ. Τις ψηνει καλυτερα κ απο οτι εγώ στο σπιτι μου.. Εχω πάει πολλες φορες και με παρεα πουειναι μες την παραξενια.. για διαφορα γκρινιαξαν.. για τις μπριζολες όμως οχι..
stephan
Δεύτερη επίσκεψη μετά ένα μήνα και η πτώση της ποιότητας (λόγω κρίσης? )είναι εμφανής.Ενώ τα σουτζουκάκια του ήταν καλά, οι τηγ. πατάτες ήταν μέτριες,το ίδιο και το τζατζίκι.Επίσης το κερασμένο γλυκάκι ήταν πια παρελθόν!Δυστυχώς, όσα μαγαζιά αποφασίζουν να κάνουν περικοπές στην ποιότητα λόγω κρίσης, θα πρέπει να ξέρουν ότι αν είναι κανείς να φάει μέτρια, θα προτιμήσει να μείνει σπίτι του,ακόμα και αν τα λεφτά που πρόκειται να ξοδέψει είναι λίγα!
ahatzop
Καταπληκτικό σουτζουκάκι...μόνο εάν σε πιάσει καμιά λιγούρα όταν επιστρέφεις από καφέ στο Μπαχτσέ...το περιβάλλον είναι από αυτά που συνήθως αποφεύγω
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
stephan
Μία χασαποταβέρνα που το κρέας είναι καλής ποιότητας.Τα σουτζουκάκια καλά,οι τηγ.πατάτες και η χτυπητή(δικιά τους)επίσης καλά,οι μερίδες μεγάλες ,με κέρασαν και ωραίο πανετόνε.Όλα αυτά και δύο Heineken των 500ml συν ψωμί κάναν 19.5 Εuros.Νομίζω τζάμπα!
Μάλλον πήραν ψηλά τον αμανέ... Προχθές για 2 μοσχαρίσιες, μία χτυπητή, μία χωριάτικη και 2 μπουκάλια νερό πλήρωσα 41 ευρώ! Το μενού διέθετε ψητά κρέατα, πατάτες τηγανητές, δύο ειδών σαλάτες και αλοιφές. Τα ορεκτικά είναι για το χειμώνα μας είπαν. Έλεος!
Βικη
Μάλλον η καλύτερη επιλογή κρεατοφαγίας στην Θεσσαλονίκη. Έχουμε φάει πολλές φορές, ποτέ δεν φύγαμε παραπονεμένοι. Τα σουτζουκάκια του φημίζονται, αλλά και τα υπόλοιπα κρεατικά του δεν πάνε πίσω και ιδίως η μοσχαρίσια μπριζόλα.
κοιλιόδουλη
ΤΕΛΕΙΑ κρέατα,πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές ιδίως για την ποιότητα φαγητού που προσφέρει.Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Κυριακος
Πρώτη φορά πήγα την Κυριακή. Μου το είχαν συστήσει αξιόπιστα άτομα. Αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που έζησα: μιλάμε για τα πιο τεράστια πιάτα που προσωπικά έχω συναντήσει. Καλοψημένα κρέατα. Οι αλοιφές, χτυπητή και μελιτζάνα, παρα πολύ καλές (μιλάω συγκρατημένα, μη νομίζω κανείς ότι είμαι βαλτός, αλλά πραγματικά ενθουσιάστηκα με το μαγαζί).
Λοιπόν: Τρία άτομα, 1 μοσχαρίσια, 1 χοιρινή, 1 σουτζουκάκια, 2 χτυπητές, 2 πατάτες, 1 παντζάρια, 1 μαρούλι (καθόλου αλκοόλ λόγω οδήγησης κλαψ)... Τίποτε δεν μεινεκτούσε σε ποσότητα ή γεύση. Τιμή συνολο 50 ή 52 ευρώ. Ακριβά ή φτηνά στη κρίση του καθενός.
Ο χώρος; Μεγάλος. Νορμάλ. Τι σημασία έχει; Ο χώρος δεν τρώγεται.
Το σέρβις. Γρήγορο. Αλλά ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί, γιατί πήγαμε σε ώρα που δεν είχε πολλή κίνηση (πολύ αργά τ' απόγευμα, όταν όλοι περίμεναν να δουν το Αρης - ΠΑΟΚ).

Συστήνεται ανεπιφύλακτα.
δημητρης
πολυ νοστιμα και καλοψημενα κρεατα.
μεγαλος χωρος, καλες τιμες, αλλα μη πατε σε ωρα αιχμης.
γινεται πανικος και το σερβις ειναι μετριο.
προτιμηστε πιο χαλαρες ωρες.
Οικονόμου Κώστας
Πασίγνωστη ελληνική παραδοσιακή χασαποταβέρνα....τα κρέατα είναι εξαιρετικά και η εξυπηρέτηση η καλύτερη που θα βρείτε. Οι τιμές είναι πάρα πολύ λογικές και η κάβα κρασιών του "Μανώλη" θα σας εντυπωσιάσει.Συνιστάται ανεπιφύλακτα.