Το Ίγγλις [προσωρινά κλειστό]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό είναι προσωρινά κλειστό.
ΚατηγορίαΤαβέρνα, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΗροδότου 32, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Ίνγκλις, Ίγκλις, Ίνγγλις, Έγγλις, Ίγλις, Igklis, Igglis, English, Inglis, Eglese, Eglish
Άνοιξε2002
ΙδιοκτησίαΛάζαρος Λαζαρίδης
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ο ιδιοκτήτης έχει και τις 4 Εποχές.

Στη θέση του υπήρχε το Ίγγλις (από άλλη ιδιοκτησία).

[εικόνα]
Σύντομο ιστορικό που αναγράφεται στον κατάλογο του καταστήματος (Οκτώβριος 2009). Αναφέρεται ουσιαστικά στο προηγούμενο μαγαζί που βρισκόταν στην ίδια θέση και στο παλιό αρχικό μαγαζί στην Πλάτωνος.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα ξανά Απρίλιο 2016. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα στην Άνω Πόλη. Σέρβις κακό (ειδικά ο ένας αρκετά αγενής). Φαγητό αποδεκτό. Τσικουδιά μέτρια γευστικώς, αλλά δεν μου έκανε κακό κεφάλι. Τιμές τσιμπημένες για αυτό που προσφέρει.

Έκατσα Απρίλιο 2018. Παραμένει ένα όμορφο μαγαζί σε όμορφη γειτονιά. Σέρβις κακό, όπως πάντα. Κρίμα που κάποιοι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται την έννοια της φιλοξενίας και δε σέβονται το επάγγελμα που ασκούν. Φαγητό απροσδόκητα καλό, καμία σχέση με τις παλιότερες αναμνήσεις μου. Τιμές καλές, χωρίς απόδειξη προφανώς. Θα μπορούσα να ξαναπάω.


Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:
Έχω πάει πολλές φορές, ήδη από τη δεκαετία 90 που το είχε άλλη ιδιοκτησία, αλλά κυρίως την περίοδο 2004-2010. Τελευταία επίσκεψη το 2012.
  • Βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία της Άνω Πόλης με επί το πλείστον "εναλλακτικούς" πελάτες. Πολύ όμορφη ατμόσφαιρα και αισθητική.
  • Η νέα ιδιοκτησία μας έχει συμπεριφερθεί ουκ ολίγες φορές αντιλαϊκά, ειδικά όταν δεν παραγγέλναμε αρκετά πιάτα και αυτό είναι ότι πιο άσχημο σε ένα κατά τα άλλα "λαϊκό" μαγαζί. Υπάρχει πάντως μεγάλη αστάθεια στην συμπεριφορά, έχω πετύχει την ίδια περίοδο ευγενέστατους σερβιτόρους και αγενέστατους (50-50 είναι, αλλά τα αρνητικά σου αποτυπώνονται πιο εύκολα στο μυαλό).
  • Αστάθεια και στο φαγητό, το ίδιο πιάτο άλλες φορές να 'ναι καλό και άλλες φορές κακό. Γενικά το φαγητό του είναι ικανοποιητικό και μερικά πιάτα ιδιαιτέρως καλά (κυρίως τα κρέατα). Δυστυχώς δεν συμβαίνει το ίδιο με το αλκοόλ το οποίο είναι εντελώς ασταθές, και συνήθως είναι κακό.
  • Τιμές νορμάλ, ίσως λίγο τσιμπημένες για την εναλλακτικότητα που προωθεί το μαγαζί, αλλά τίποτα τραγικό. Η λέξη "απόδειξη" τους είναι άγνωστη.
Εν κατακλείδι, η τοποθεσία και ατμόσφαιρα καταπληκτική, αλλά έχουν ένα σοβαρό θέμα με την σταθερότητα στην ποιότητα καθώς και με την ευγένεια. Άλλες φορές περνάω καλά και άλλες φορές όχι. Προσωπικά από μόνος μου δεν το προτιμάω, λόγω κακών εμπειριών του παρελθόντος, παρόλα αυτά αν η παρέα το διαλέξει, δεν θα ασκήσω βέτο.

Εικόνες (35)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιανουάριος 2019)
[εικόνα]
Μανιτάρια με απάκι και ξηρό ανθότυρο
[εικόνα]
Τηγανητές πατάτες (μέτριες)
[εικόνα]
Μοσχαράκι με φλομάρια
[εικόνα]
Εσωτερικά (Απρίλιος 2018)
[εικόνα]
Μαστέλο σχάρας (καλό)
[εικόνα]
Μοσχαράκι με φλομάρι (οκ, αλλά τίποτα ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Κοψίδια (καλά)
[εικόνα]
Σκουμπρί καπνιστό
[εικόνα]
Φαλάφελ (καλό)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (πολύ καλές)
[εικόνα]
Σουπιά με σπανάκι και μυρωδικά (αδιάφορο)
[εικόνα]
Σαλάτα με τριμμένο παντζάρι, καρότο, γιαούρτι, κρεμμύδι (πολύ καλή)
[εικόνα]
Τζατζίκι (δικό τους, καλό)
[εικόνα]
Κατσικάκι κατσαρόλας με πληγούρι (καλό)
[εικόνα]
Χουνκιάρ μπεγεντί (καλό)
[εικόνα]
Κολοκυθοφτέδες
[εικόνα]
Μαστέλο σχάρας
[εικόνα]
Σύντομο ιστορικό που αναγράφεται στον κατάλογο του καταστήματος (Οκτώβριος 2009)
[εικόνα]
Καπνιστή σαρδέλα με λεμόνι (Οκτώβριος 2009, μέτρια)
[εικόνα]
Σαλάτα ταμπουλέ (Οκτώβριος 2009, καλή)
[εικόνα]
Φέτα καυτερή (Οκτώβριος 2009)
[εικόνα]
Πατάτες (Οκτώβριος 2009, καλές)
[εικόνα]
Τηγανιά (Οκτώβριος 2009, κακό κρέας, νόστιμο ζουμί)
[εικόνα]
Χουνκιάρ Μπεγιεντί (Οκτώβριος 2009, καταπληκτικό κρέας, μέτρια η μελιτζάνα)
[εικόνα]
Σαλάτα Ίγγλις (Σεπτέμβριος 2009, κακή)
[εικόνα]
Κοτόπουλο σχάρας (Σεπτέμβριος 2009, πιάτο ημέρας, πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
Σαλάτα Ίγγλις (Μάιος 2009, καλή)
[εικόνα]
Φαλάφελ (Μάιος 2009, καλούτσικα)
[εικόνα]
Σουτζουκάκια (Μάιος 2009, πολύ καλά)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (2008, καλές)
[εικόνα]
Μελιτζάνα φούρνου (2008, καλή)
[εικόνα]
Ντάκος (2008, τίποτα το ιδιαίτερο)
[εικόνα]
Τηγανιά (2008, πολύ κακή, το κρέας ελεεινό)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2009)

Σxόλια (63)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Κίτσος
Τα προηγούμενα 2 χρόνια καθόμουν τακτικά, μολονότι έχει καιρό να το επισκεφτώ πια. Το μέρος είναι ταμάμ για σκηνικό σε ταινία. Ως εκ τούτου το άραγμα στο εξωτερικό μπαλκονάκι είναι μούρλια αλλά και μέσα λέει αρκετά. Μ' αρέσει επίσης που η ιδιοκτησία έχει διατηρήσει στο μαγαζί το παλειακό χαρακτήρα του και δεν το έχει αλλοιώσει καθόλου με νεογκουρμεδοταβερνίστικες διακοσμήσεις και άλλες καγκουριές.

Το φαγητό όσες φορές κάθισα ήταν απο καλό έως πολύ καλό με χάιλαϊτ το απίστευτα γευστικό χοιρινό κότσι, τα κοψίδια (με συνοδεία δαιμονισμένων ολοκαύτερων κρομμυδιών) και το (μοσχαρισιο αν θυμάμαι καλά) συκώτι. Ωραίο το κρασάκι και οι πατάτες επίσης. Μία φορά μόνο είχα μια σχετικά άσχημη εμπειρία μετά από την επιστροφή στο σπίτι και υποψιάζομαι ότι έφταιγε μια νόστιμη μα εξαιρετικά λιπαρή πανσέτα. Γενικά το φαγητό ενίοτε ίσως να κάτσει λίγο βαρύ σε ορισμένα ευαίσθητα στομάχια κρίνοντας βέβαια από τη δικιά μου πείρα μονάχα.

Να τονιστεί επίσης η ρεμπέτικη μουσική επένδυση και η φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο τοίχο να εποπτεύει αυστηρά το χώρο. Οι τιμές κανονικότατες (μέχρι πέρυσι τουλάχιστον) Δώστε μάσα στο λαό, ρε!
micro
1η Μαρτίου 2020. Καθίσαμε σε ένα τραπέζι κοντά στο παράθυρο. Η γυναίκα μου μου είπε ότι πατάει κάτι γλιστερό. Τελικά ήταν φαγητά πεσμένα στο πάτωμα. Το είπαμε στον σερβιτόρο και μας άλλαξε τραπέζι. Πήγαμε στο κέντρο του μαγαζιού και δώσαμε παραγγελία. Ενώ περιμέναμε την παραγγελία ήρθε μια παρέα. Ο σερβιτόρος μας είπε ότι είχε γίνει κράτηση και την είχε ξεχάσει και μας ξαναβάλανε σε άλλο τραπέζι.
Μετά από λίγο μας είπε ότι το συκώτι είχε τελειώσει. Δεν πειράζει φέρε μας τα υπόλοιπα.
Τα φαγητά πολύ μέτρια απλώς τρώγονται.
Όταν κάναμε παρατήρηση για το κάπνισμα μας είπε ότι όταν έπιασε δουλειά μετά το μεσημέρι όλοι κάπνιζαν μέσα. Τι να κάνω να τους διώξω;
Όταν ρώτησε στο τέλος εάν ήμασταν ευχαριστημένοι και του είπα ότι το τσίπουρο δεν ήρθε ποτέ και ότι μας άλλαζε τραπέζια είχε προφανώς ξεχάσει τι μας είπε την πρώτη φορά και μας είπε ότι ήρθε μια μεγάλη παρέα και κάπου έπρεπε να καθίσει.
Απόδειξη δεν ήρθε αλλά δελτίο παραγγελίας. Το πλήρωσα με κάρτα για να αναγκαστεί να κόψει απόδειξη.
Nic
Επίσκεψη μεσημέρι βροχερής Κυριακής λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Βρήκαμε τραπέζι μέσα (παρά το κρύο και τη βροχή, ήταν γεμάτος ο εξωτερικός χώρος) και αμέσως έφτασε κέρασμα ένα σφηνάκι τσίπουρο -ομόφωνα κακό- στον καθένα. Πήραμε:
Σαλάτα με τριμμένο παντζάρι/καρότο και γιαούρτι, καλή
Πατουρμαδοπιτάκια με χαρίσα και γιαούρτι, καλά
Σουτζουκάκια, αφρός!
Πανσέτα στη γάστρα με πουρέ πατάτας, πολύ καλή αν και βαριά
Χουνκιάρ μπεγιεντί, καλό
Μαζί με λευκό κρασί (μέτριο) και πίτες/σκορδόψωμα μας βγήκε γύρω στα 44€. Γενικά τα πιάτα που δοκιμάσαμε ήταν αναμενόμενα βαριά (ενδεικτικά η πανσέτα είχε τσιμένι), αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν θετικό. Το μόνο φάουλ του μαγαζιού ήταν όταν ρωτηθήκαμε αν θα μας πείραζε να καπνίσουν οι υπόλοιποι θαμώνες... Μια φορά να υπακούσει ο Έλληνας στο νόμο και τι στον κόσμο!
Meraklis_Thess
Επίσκεψη Παρασκευή βράδυ.

Ο εξωτερικός χώρος τα σπάει, εσωτερικά θυμίζει καφενείο του '80 με λιτή (σχεδόν ανύπαρκτη διακόσμηση).

Δοκιμάσαμε:

- Ντοματοσαλάτα με τυρί κρέμα, βασιλικό και κομμάτια Κρητικού παξιμαδιού. Αρκετά καλή.

- Λαδοτύρι Μυτιλήνης σαγανάκι. Μέτριο.

- Μανιτάρια με απάκι και ξηρό ανθότυρο. Μέτρια, άγευστο ζουμί και το ανθότυρο μου φάνηκε άκυρο.

- Συκώτι μοσχαρίσιο. Καλό συνοδεία με μια μεγάλη φέτα ψητό κρεμμύδι.

Ήπιαμε ρακί. Μέτρια ποιότητα.

Για τα παραπάνω δώσαμε γύρω στα 30€.

Σέρβις, περίεργο όπως λένε και στα σχόλια. Αρχικά το παλικάρι που μας σέρβιρε δεν είπε ούτε καλησπέρα, σχεδόν πέταξε τα πιάτα στο τραπέζι και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια μαλάκωσε λιγάκι αλλά είχε ένα υφάκι.

Το φαγητό αποδεκτό, αλλά ως εκεί. Θα ξαναπήγαινα μόνο για την ατμόσφαιρα και τα ωραία εξωτερικά τραπέζια.
toy
Ένα από τα καλύτερα σημεία της πόλης ειδικά το καλοκαίρι
Ένα μαγαζί με ιστορία και ιδιαίτερη αισθητική.
Επίσκεψη 11/6
1 ντάκο που αποτελείται από 70% παξιμάδι, 20% κρεμμύδι και από 5% ντομάτα και τυρί κρέμα
1 φελάφελ μέτριο (προκάτ)
1 σουτζουκάκι κάτω του μετρίου
1 τηγανιά κοτόπουλο που νομίζω ότι ήταν μακράν το χειρότερο πιάτο
1 Τηγανιτές πατάτες αδιάφορες
1 φέτα τυρί (αγελαδινό όχι φέτα)
1 καυτερή
1 Μπάτζος τηγανιτός ( με σουσάμι ?)
1 κιλό ο θεός να το κάνει λευκό κρασί
Στα 46€ απόδειξη κανονικά και γλυκό κερασμένο

Να σημειώσω ότι το μόνο θετικό ήταν το service ένα πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό παλικάρι.

Ίσως το χειρότερο φαγητό που έχω φάει τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα τραπέζια ήταν τουρίστες, είναι πραγματικά κρίμα για ένα τόσο όμορφο χώρο αυτή η κατάντια.
dokimastis
Επίσκεψη χτες μεγάλη παρέα. Κάτσαμε έξω- αγαπημένο μέρος, απ τα χαϊλάιτ όταν έχει καλό καιρό. Τα φαγητά μετριοκαλά/ διαδικαστικά. Ξεχωρίζουν οι τηγανητές πατάτες (τις προμηθεύεται απ τα Μεγάλα Λιβάδια Πάικου, και τις κάνει λεπτές ροδέλες, σαν τσιπς) Ρακή καλή, Κρασί Λευκό καλούτσικο. Συκώτι οκ, Τηγανιά κοτόπουλο καλή, με νόστιμο ζουμάκι. Δε μου μίλησε τίποτα. Θα ήθελα να δοκιμάσω τους κιμάδες του.

Α, και αναφορικά με σχετικό σχόλιο, το σέρβις ήταν ακριβές και σφαιράτο, και στην αρχή χωρίς κόσμο, και αργότερα με κόσμο.
guru
Πρόσφατη επίσκεψη για να καθίσουμε κάπου έξω να θυμίζει καλοκαίρι, αφού ακόμα δεν πήραμε άδεια.
Δυστυχώς η αυλή ήταν και το μόνο θετικό αυτής της επίσκεψης. Ενώ τις προηγούμενες φορές είχαμε μείνει ευχαριστημένοι και από το φαγητό, αυτή τη φορά ήταν μέτριοκακό . Τουλάχιστον η ρακή δε βάρεσε :) . Ταμπουλέ, ήταν περισσότερο πληγουροσαλάτα, παρά μαϊντανοσαλάτα με πληγούρι (κοινό λάθος πολλών μαγαζιών). Ριζότο μανιταριών μάλλον περασμένο απο φούρνο μικροκυμματων, τηγανιά κοτόπουλο συμπαθητική. Παντσέτα φούρνου, αρκετά κλικ περισσότερο λίπος (ο πουρές συμπαθητικός). Οι ντομάτες στη ντοματοσαλάτα χόρτο. Γενικά πρώτη φορά που το μαγαζί μου άφησε αρνητική εντύπωση. Σε άλλα σχόλια ήταν τίγκα από κόσμο , οπότε ελπίζω το μέτριο φαγητό να ήταν τυχαίο συμβαν
Panos
Προσφατη επισκεψη στο μαγαζακι.
Συμπαθητικος ο χωρος. Στριμωχτα τραπεζια, καπνιζουν, αλλα εχει καλο εξαερισμο.
Ευγενικο και αποτελεσματικο σερβις.

Πηραμε τα εξης:
-Μοσχαρισια σπαλομπριζολα. Στα 14€, δεν ελεγε και πολλα. Στεγνη, και ιδιαιτερα μπαχαρωμενη.
-Μανιταρια με απακι. Μεγαλη μεριδα. Φλατ οι γευσεις. Τιποτε το ιδιαιτερο
-Πατατες, χειροποιητες καλες.
-Σαλιγκαρια οκ. Δεν ειναι του γουστου μου να μαγειρευονται με πεστο.
-Φαβα. Μετρια.
-Σουτζουκακια, σε μικρες μπουκιες, δεν αρεσαν στην παρεα, ουτε και σε μενα. Ιδιαιτερη υφη και τα αφησαμε οπως ηταν.
-Κολοκυθοκεφτεδες. Απλα οκ. Συνοδεια φλατ τζατζικιου.

Τσικουδια καλουτσικη.
Κερασμενο ενα μπουκαλακι απ το μαγαζι, και γλυκακι συμπαθητικο στο τελος (συμιγδαλενιος χαλβας).
Αποδειξη κανονικα χωρις να πουμε κατι.

Δωσαμε γυρω στα 50€, χωρις να απολαυσουμε κατι, ή να μας κανει κατι ιδιαιτερη εντυπωση γευστικα.
Θεωρω πως δεν τα αξιζει. Δεν θα ξαναπηγαινα προσωπικα.
karas
Επαναληπτική επίσκεψη και το μαγαζί συνεχίζει να κινείται σε υψηλά στάνταρ. Δοκιμάστηκαν τα πιάτα ημέρας(κότσι, ντοματοσαλάτα με βασιλικό και καρύδια, σαλάτα με ψητό κολοκύθι) που ήταν όλα εξαιρετικά. Επίσης τα κοψίδια και οι πατάτες είναι Must. Μεγάλο συν όποιος καταφέρει και κάτσει στα έξω τραπέζια.
Αγριάνθρωπος
Πήγαμε πρόσφατα μια 6μελής παρέα και μπορώ να πω ότι μου άφησε αρκετά θετική εντύπωση σε σχέση με πριν μια εκατονταετία που είχα πάει τελευταία φορά. Ωραίες γεύσεις και ιδιαίτερα μου άρεσε το πιάτο με τα μανιτάρια και απάκι. Ωστόσο χωρίς να χορτάσουμε και με ένα κρασί παραπάνω μας βγήκε 15 ευρώ ανά άτομο. Ωραία κατάσταση γενικότερα αλλά οι τιμές τσιμπημένες.
Hungry_Tux
Επίσκεψη 11/03/2016.Ευχαριστημένοι για ακόμη μία φορά. Κέρασμα για το καλωσόρισμα ρακή με παξιμάδι. Παραγγείλαμε παντζαροσαλάτα με γιαούρτι και σκόρδο, μανιτάρια με απάκι και ανθότυρο, ριζότο με μανιτάρια και λαδοτύρι, χόρτα τσιγαριαστά με γλώσσα μόσχου, συκώτι μοσχαρίσιο, τηγανιτές πατάτες-χειροποίητες, μπουγιουρντί. Μαζί με ρακί και πορτοκαλάδα σύνολο 50,80 με απόδειξη και κερασμένο χαλβά σιμιγδαλένιο με κρέμα λεμονιού. Συνολικά τα πιάτα πολύ καλά, εκτός από το μπουγιουρντί που ήταν μέτριο. Έχω την εντύπωση πως άλλαξε μάγειρα και παρατήρησα πως οι μερίδες μίκρυναν ελάχιστα, αλλά βελτιώθηκαν στην εμφάνιση. Παραμένει αγαπημένο μαγαζί για ποιοτικές ελληνικές συνταγές.
stevaras
Επίσκεψη Σαββατόβραδο για πρώτη φορά, 5 άτομα αφού είχαμε κλείσει. Επιβεβαιώνω όλα τα θετικά σχόλια και λυπάμαι που δεν είχα πάει πιο νωρίς. Νοστιμότατες γεύσεις σε ότι πήραμε (μαστέλο, μανιτάρια με απάκι, Οσομπούκο με γλυκάνισο, μπριζολάκια, σπαλομπριζόλα). Σέρβις ευγενικό και γρήγορο, τιμές Οκ, πληρώσαμε 81Ε με απόδειξη, με 2 μπουκάλια χύμα κρασί και αρκετά αναψυκτικά. Απόδειξη κανονικά και γλυκάκι κερασμένο.Όσο για την ατμόσφαιρα, βγαλμένη από τα φοιτητικά μας χρόνια δεκαετίες πριν. Θα ξαναπάμε με καλύτερο καιρό για να δοκιμάσουμε και τον εξωτερικό χώρο που φαίνεται εκπληκτικός!
karas
Τελευταία επίσκεψη Σάββατο βράδυ για τσίμπημα και τσίπουρο. Τα πιάτα του εξακολουθούν να είναι πολύ καλά, Μαστελο σχαρας χιου και χουνκιαρ καταπληκτικά.

Από προηγούμενες επισκέψεις, αξίζουν ιδιαίτερα τα Live του, την Τρίτη (Λαικά) και την Τετάρτη (Ρεμπέτικα), αν είστε φάν του είδους θα το καταευχαριστηθείτε, επικρατεί απόλυτη ησυχία, μια ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική (ακατάλληλο δηλαδή για μεγάλες παρέες και φωνακλάδες). Η κουζίνα είναι πάρα πολύ καλή αλλά πολλές φορές αργή όπως ειπώθηκε οπότε ίσως χρειαστεί υπομονή.

Αξίζει όμως επίσκεψη σίγουρα και για τα live του και για την περιοχή και για το κλίμα και για τα πιάτα του. Οι τιμές ένα κλικ πιο ψηλά.
Βικτωρ Τ.
Πολυ καλη ζωντανη μουσικη.Σερβις αποτελεσματικο.Ταμπουλε μετριο,χωριατικη οκ,γλωσσα μοσχαρισια πολυ καλη,κοτοπουλο σουβλακι μετριο,κοψιδια ψητα καλα,μοσχαρισια σπαλομπριζολα οκ,χοιρινο σταμνατο με μανιταρια πολυ καλο,πατατες τηγ.οριτζιναλ=κοστος δεν γνωριζω.
panos08
η τοποθεσία του μαγαζιου αξιζει σίγουρα μία επισκεψη(διπλα μου καθόταν και τουρίστες..!
κατικι δομοκού(4€) πολύ καλό,και σε μεγάλη ποσοτητα.
πατατες τηγανητές (3€) καλές, κομμενες στο χέρι και όχι προκάτ.
σπαλομπριζόλα μοσχαρίσια(πιατο ημέρας, 8€) οκ.
κρασι δεν ηπια:έκανε 4,5€ το μισόλιτρο,τιμή που θεωρώ υπερβολική.τοσο ακριβο κρασι σπανια βρισκεις στην Θεσσαλονικη πλέον...ηπια 200ml τσιπουρο με 5,5€..
Mikey
Μετά από περίπου ένα χρόνο είπαμε να του δώσουμε ακόμα μία ευκαιρία. Δυστυχώς επαληθεύτηκε η κακή προηγούμενη εντύπωση. Στα προηγούμενα αρνητικά να προσθέσω τα: 1)κακής ποιότητας τσικουδιά (για καλωσόρισμα,καλύτερα να μην φέρνανε τίποτα) 2)το "τι να σε πω αδερφέ;" κάποιοι το θεωρούν αγένεια, ειδικά από το τηλέφωνο όταν παίρνεις να κλείσεις τραπέζι και 3)πήγαμε για το live και στο μισό μαγαζί (έξω) δεν ακουγόταν γιατί οι πόρτες ήταν μισόκλειστες για τον φόβο μην κάνουν παρατήρηση οι γείτονες (δεν ήταν ώρα κοινής ησυχίας). Αν δεν αλλάξει κάτι ριζικά δεν βρίσκω το λόγο να ξαναπάμε.
mike
Πήγαμε Δευτέρα και ήταν γεμάτο. Μάλλον πιάστηκαν απροετοίμαστοι καιίσως για αυτό το σέρβις ήταν κακό.
Όλα τα πιάτα ήταν από καλά ώς πολύ καλά. Κρασάκι λευκό ωραιότατο. Το μαγαζί είναι σε πολύ ωραίο σημείο και μπορείς να περάσεις πολύ καλά. Στο τέλος μας ζήτησαν συγγνώμη για το σέρβις και μας κέρασαν 2 λίτρα κράσι.
sesypos
Θετικα: Καλες τιμες, καλο φαγητο, και ισως τα καλυτερα κατσικισια παϊδάκια που εχω φαει ποτε μου!!
Aρνητικα: ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ!!Πηγαμε 5 πεινασμενοι μαντραχαλαιοι.Δωσαμε παραγγελια και τα ορεκτικα ηρθαν σχετικα γρηγορα. Τα κυριως ομως.....το πρωτο ηρθε σε ενα εικοσαλεπτο και εξαφανιστηκε σε 20 δευτερολεπτα. Μετα...αντε ενα τεταρτο αναμονη μεχρι να ερθει το δευτερο κυριως, το οποιο εξαφανιστηκε και αυτο εν ριπη οφθαλμου.Μετα...αντε αλλο ενα τεταρτο αναμονη. Παααααρα πολυ ασχημο και αργο σερβις,τοσο που ολοι μας ειπαμε οτι δεν προκειται να ξαναπαμε σ'αυτο το μαγαζι,παρολα τα θετικα του. Αν εχετε γαιδουρινη υπομονη και δεν ειστε πεινασμενοι,θα περασετε καλα. Αν πεινατε...αποφυγετε το.
Hungry_Tux
Αποτελεί στέκι. Επίσκεψη 06/03/2014. Πατάτες τηγανητές καταπληκτικές, τραγανές και χειροποίητες, μπουγιουρντί ωραίο, ντολμαδάκια χειροποίητα ωραία, μπακαλιάρος με χόρτα πάρα πολύ καλός. Οι τιμές στα 16ε/ άτομο περίπου με λίγο αλκοόλ. Κερνάει γλυκό και φέρνει απόδειξη. Αξίζει λόγω περιοχής και πιάτων ημέρας.
Seventh
Α, δεν μας έφερε απόδειξη και το επιδόρπιο δεν έλεγε πολλά (πεπόνι)
Seventh
Το επισκέφθηκα μετά από χιλιάδες χρόνια και η αλήθεια είναι ότι το θυμόμουν σε φάση για πιώμα. Πλέον σε ένα όμορφο περιβάλλον ένα ωραίο μαγαζάκι με πιάτα με χαρακτήρα. Νομίζω αυτά αξίζουν να σε κάνουν να ξαναπάς.
Είχε και κάποια φάουλ όπως η ελλιπής εξυπηρέτηση (έπρεπε να του ζητήσουμε ποτήρια, ψωμί κλπ), ξέχασε να χρεώσει 5-6 πιάτα και του το παμε εμείς (:P)ίσως και οι τσιμπημένες τιμές για τις μερίδες.
Mikey
Το επισκεύθηκα για ένα μεζέ τον Μάιο! Πήγαμε καθημερινή (Δευτέρα) και δεν είχε κόσμο!Η τοποθεσία και μόνη της αξίζει αλλά το φαγητό με απογοήτευσε! Το φαλάφελ άνοστο,το κοτόπουλο με κρούστα αμυγδάλου επίσης και άλλα δύο πιάτα που πήραμε τπτ το εξαιρετικό! Τα τυριά του ήταν καλά αλλά δεν μπορώ να επιβραβεύσω τη κουζίνα του μαγαζιού γι'αυτό! Επίσης δεν θυμάμαι να ξετρελαίνομαι με τον λογαριασμό..
Πριν το αποκλείσω θα ξαναπάω μήπως και έπεσα στην περίπτωση!
Γιαντράνκα
Δύο πρόσφατες επισκέψεις μετά την αλλαγή ιδιοκτησίας, δυστυχώς με την εντύπωση ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει όχι προς το καλό. Κατ' αρχάς φάουλ ότι δεν υπάρχει πια το "κέρατο του βλάχου", που ήταν κλασικός μεζές του παλιού Ίγγλις. Μπεκρή μεζέ μάπα, φαλάφελ στεγνά, μαστέλο μικρή ποσότητα και μέτριο, πατάτες τηγανητές ωραίες, μοσχάρι κοκκινιστό με φλομάρια καλούτσικο, πράσινη σαλάτα οκ, χουνκιάρ μπεγεντί καλό. Ρακή/κρασί μια χαρά.
Δεν είναι ότι είν' κακό, αλλά δεν είν' αυτό που ήταν.
σδασγαδασ
ειχα φαει δυο φορες στα φοιτητικα χρονια. το φαγητο ηταν απο καλο εως πολυ καλό μπορω να πω. οι πατατουλες ηταν καλες, κ η σαλατα και το κρεατακι καλα μαγειρεμενο. ολα ηταν φρεσκα. μαζι με τις μπυριτσες που ηπιαμε δεν ξεφυγαμε σε τιμες.
ωραιο μαγαζι, πολυ χαλαρη φαση, να κατσεις, να φας, να τα πεις κ να πιεις με φιλους. δεν συστηνεται για γευμα αλλης φασης...
mitsos
Λοιπον εγω θα αναφερθω μονο στην ιστορια του ιδιοκτησιακου του καταστηματος.Το ΙΓΓΛΙΣ ξεκινησε μεταπολεμικα στην Πλατωνος απο τον προπαππου ΘΕΟΔΩΡΟ ΜΑΡΜΑΡΑ,με τα χρονια μπηκε και ο παππους ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ στο μαγαζι.Στα τελη του '60 το μαγαζι μεταφεθηκε στην Ανω Πολη και μπηκε στην δουλεια και ο πατερας ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ ο οποιος ειχε την επιχειρηση μεχρι το 2002 μετα και για λογους υγειας πουλησε την επιχειρηση στο νεο ιδιοκτησιακο καθεστος,δυστυχως και για συναισθηματικους λογους δεν ανελαβε ο γιος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ.Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ ζει και ειναι μια χαρα στην υγεια του.Αυτα εν'ολιγης ,οχι με την ιστορια του ΙΓΓΛΙΣ γιατι αυτη χρειαζεται κατι παραπανω απο ενα απλο σχολιο ,αλλα με τις χρονολογιες και τους ιδιοκτητες.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Γιάνος
Το μαγαζί από τη το 95 που είχα ξεκινήσει να πρωτοπηγαίνω μέχρι το 2001/2 νομίζω (δεν τα πάω τόσο καλά με τις χρονολογίες) που έκλεισε το δούλευε ο Κυρ Μανόλης (τότε ακούστηκε πως έκλεισε γιατί μας άφησε ελπίζω να μην ισχύει). Είχε φανταστικά σουτζουκάκια, άπαιχτα σουβλάκια και κολοκυθοκεφτέδες. Από εκεί και πέρα τζατζίκι και μελιτζανοσαλάτα δικές του, τυροσαλάτα αχτύπητη (κυριολεκτικά, μια φέτα τυρί λαδόξυδο και καυτερή πιπεριά για να τη φτιάξεις μόνος σου όσο καυτερή ήθελες), ντοματοσαλάτα με βραστό αυγό και ρετσίνα βαρελίσια. Δε νομίζω να ξέχασα κάτι. Με ένα περίεργο τρόπο όσο και να έτρωγες, όσο και να έπινες, όσα άτομα και να ήταν η παρέα στο τέλος ο λογαριασμός έβγαινε 1500 δρχ το άτομο. Από όσο μου έχουν διηγηθεί αυτός ήταν ο τρόπος που λειτουργούσε το μαγαζί από πάντα (ή τουλάχιστον από τα τέλη του 70 που ήταν φοιτητής αυτός που μου το είπε)

Παρέμεινε κλειστό για κάποια χρόνια και μετά το πήραν τα παιδιά που δουλεύουν τώρα.

Κάνανε μια λογική ανακαίνιση και εμπλούτισαν το μενού με πολλά και συνήθως νόστιμα φαγητά. Οι τιμές ανέβηκαν πολύ, αν και αυτό εν μέρη δικαιολογούνταν από τα εμφανώς καλά υλικά που χρησιμοποιούνταν. Συνέχισα να πηγαίνω (πιο αραιά) αν και μου κακοφαινόταν που χρησιμοποιούσαν το όνομα του ίγγλις αφού το μαγαζί άλλαξε. Όχι προς το χειρότερο, απλά άλλαξε είδος, ύφος, επίπεδο δεν ξέρω πως να το πω. Ας το πάρουμε όμως ως παραξενιά μου αυτό αφού γενικά είμαι νοσταλγικός τύπος.

Εκεί που τρελάθηκα ήταν όταν μια μέρα βλέπω στο τραπέζι μου έναν κατάλογο που έγραφε την ιστορία του ίγγλις και την παρουσίαζε ως την ιστορία του τωρινού μαγαζιού. Από τότε έχω πάει 2-3 φορές που με τράβηξε παρέα.

Επαναλαμβάνω πως για όποιον δεν έχει το δικό μου κόλλημα το θεωρώ ΚΑΛΟ μαγαζί αν και κάπως τσιμπημένο. Αυτά δε τα γράφω για να αιτιολογήσω το προηγούμενο σχόλιο μου αλλά και για το ιδιοκτησιακό που ρώτησε το ταβερνοαλάνι.
ταβερνοαλάνι
@Γιανος, σε πολλά μαγαζιά θα έπρεπε να είχαν γίνει πολλαπλές διαφορετικές εγγραφές λόγω αλλαγής ιδιοκτησίας από την οποία επακολούθησε αλλαγή ύφους και κουζίνας, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, γιατί δεν ξέρω ούτε πότε άλλαξε η ιδιοκτησία ούτε ονόματα! Σε πολλές όμως περιπτώσεις δεν αξίζει η δημιουργία νέας εγγραφής γιατί δεν επηρεάζει σημαντικά το ύφος, όπως π.χ. όταν παίρνει ο γιος το μαγαζί του πατέρα κτλ.

Αν ξέρει κανείς την ιδιοκτησιακή ιστορία του Ίγγλις, παρακαλώ ας μας διαφωτίσει!!
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
Γιάνος
Είναι ένα καλό μαγαζί, το οποίο είναι ΝΤΡΟΠΗ να ονομάζεται "ιγγλις", και γιαυτό πατάω σπάνια.

Κάθε όνομα μαγαζιού συνήθως φέρει και μια κουλτούρα, μια ιστορία ή έστω μια συνέχεια, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ΔΕΝ υπάρχει. Το χειρότερο είναι πως εμπορεύονται "ιστορία" αναφερόμενοι στο παλιό "ιγγλις" λες και έχουν καμία σχέση τα δύο αυτά εντελώς διαφορετικά (ιδιοκτησιακά, πολιτισμικά, ή στα προϊόντα που πουλάνε) μαγαζιά, πέραν του γεωγραφικού.

Το παλιό το ίγγλις, το λυτό μαγαζί με 3 πράγματα που πουλούσε σε πολύ καλή ποιότητα και πάμφθηνα, θα έπρεπε, κατά την άποψή μου να υπάρχει στο νεκροταφείο. Εδώ έγινε, και πολύ σωστά, για μαγαζιά που δεν είχαν το 1% της ιστορίας του ιγγλις, όπως "το φλώρο και το λάιο" και η "μπούκα".
ei-op
έτσι για να μην υπάρχουν απορίες, ο μπαρμπα-κώτσος που φώναζε μπουμπουλίνες και κανάρηδες έχει πεθάνει, ο κυρ Μανόλης όμως ζει και βασιλεύει! Λόγω υγείας, είχε δώσει την επιχείρηση το 2002. Μην ακούω όμως ότι τα σουτζουκάκια δεν ήταν καλά, γιατί ακόμα παρακαλάμε για τη συνταγή και δεν την δίνει! Ευτυχώς έχουμε καταφέρει τους κολοκυθοκεφτέδες!!!
Kapetanios
iceclimber συμφωνω απολυτα μαζι σου.που ειναι εκεινες οι φοβερες εποχες της δεκαετιας του 90 που εκανε εκεινο το φοβερο σουβλακι το φτηνο που πηγαινα και επαιρνα και για το σπιτι.ααααααααααχ ξεχασμενα περασμενα μεγαλεια
iceclimber
Ενα μαγαζι που δυστυχως κατι ψευτοπροοδευτικοι αριστεριστες δεν ειχαν ιδεα τι ιστορια εχει. Πηγα για πρωτη φορα το 1995 και πηγαινα συνεχεια για τα πιατα του την ηρεμια και τον ρομαντισμο της παλιας ανω πολης με τα φαναρια του και τα ωραια παραδοσιακα σπιτια του. Ηταν η εποχη που ακομη και η αμστελ η μεγαλη ειχε διαφορετικη γευση. Η ρετσινα του τοτε ηταν καταπληκτικη καθως περιμεναμε να πιασουν τα κρυα για να ανοιξει τα βαρελια που ειχε στο υγρο αλλα αθλιο υπογειο. Τα σουβλακια του η ντοματοσαλατα οι τηγανιτες πατατες οι μπριζολες η καφτερη πιπερια..Στη συνεχεια ο συμπαθης γεροντακος εδωσε τη θεση του στα νιατα..Αλλαξε το μαγαζι προς στιγμην προς το καλυτερο.Μετα Οι τιμες αρχισαν να σκαρφαλωνουν επικυνδινα και ο κοσμος αλλαξε προς το χειροτερο.Δεν ξερω ποιος ειχε την ιδεα να δημιουργησει εναν ακροαριστερο χωρο με δεξιες τιμες αλλα σιγουρα αυτο δεν βοηθησε την ιστορια του μαγαζιου και την εικονα του. Η σαλατα η ομωνυμη παραμενει στα ισχυρα χαρτια του. Με την προσθηκη του ΟΑΣΘ καταστραφηκε οτι τελευταιο ειχε παραμεινει στην αγαπημενη μου περιοχη.
giannis12
απαράδεκτη συμπεριφορά του σερβιτόρου, ο οποίος προφανώς είχε πάρει εντολή από το αφεντικό, να μας διώξει κατά τη 1.30 μια παρέα 5 ατόμων και ενώ είχαμε λογαριασμό 60 ευρώ και συνεχίσαμε να παραγγέλνουμε ρετσίνες! Δεν καταλάβαμε το σκεπτικό του και τον είχαμε προτιμήσει αρκετές φορές τελευταία. Δεν ξαναπήγαμε ούτε θα πάμε!!!
tazzzz
Πραγματικα ειναι μεγαλα θυματα οσοι πανε εκει και τους μαδανε οι συγκεκριμενοι, πουλωντας τους φυκια για μεταξωτες κορδελες.
Τα αφαγητα ειναι ολα σαπια η μυρωδια της αποθηκης τα λεει αολλωστε ολα. Η λιγδαμεσα τραγικη το αλκοολ δεν περιγραφεται παρα μονο με βοτκα πατατας απο φυλακη-γκουλαγκ της σιβηριας.
Οι τυποι τα κονομανε απο καποιους που νομιζουν πως κανουν την επανασταση τους πινοντας και ακουγωντας τραγουδια, των οποιων οι δημιοργεί τους ειναι αντιεμπορικοι και σιγουρα δεν τα γραψανε για να κονομανε οι του ιγγλις.
Το οτι στην λενε αμα δεν παρεις οσα γουσταρουν αυτοι ειναι δεδομενο μιας και εγω ερχομαι με τη σειρα μου να το επιβεβαιωσω και να προστεθω στην τεραστια λιστα.
Epicurean
"Μερακλή", πες μας κι άλλα εσύ που δεν είσαι φλώρος αλλά μαγκιόρης του πληκτρολογίου... θέλουμε να μάθουμε!

Συγγνώμη στο ταβερνοαλάνι, αλλά τα σχόλια εγκάθετων των καταστημάτων/γλυφτών μου φέρνουν μια διάθεση αντιπαράθεσης ;-)
Μερακλης
Ειναι τιμη για το "Ιγγλις" τα σχολια του καθε ασχετου που του αρεσει η κουζινα της "Παπαρουνας" π.χ. να ειναι αρνητικα. Τυχαινει να γνωριζω προσωπικα τον βιοκαλιεργητη που τους φτιαχνει το τσιπουρο στην Αριδαια και το τσιπουρο τους (αριστης ποιοτητας) δεν αλλαξε ποτε. Πανακριβα υλικα για το κοστολογιο τους μονιμα και αν φερονται οπως λενε καποιοι παραξενα, ψαξτε το γιατι δεν το κανουν σε ολους,αλλα μαλλον μονο στους φλωρους που εχουν μπερδεψει την ευγενεια με την δουλικοτητα. Πηγαινω 4 χρονια και θα συνεχισω φανατικα. Μην το μπερδευετε λογω υφους με καφενειο, δεν ειναι.
noname
πηγα προσφατα σε αυτο το μαγαζακι που ειναι ισια πανω απο το τουρκικο προξενειο στην ανω πολη.Συμπαθητικα τα παιδια που το εχουν κ μυριζεις τον αερα των επαναστατικων ιδεων στο μαγαζι.Το φαγητο τιποτα το ιδιαιτερο,υπηρχε σκουμπρι(ωραιο),μελιτζανα ψητη (ωραια κ αυτη),χταποδακι(δε δοκιμασα),σπετζοφαι(καλο,πολυ λαδι),βουβαλισια σουτζουκακια(δεν ενθουσιαστηκα),φαλαφελ(τελεια),χοιρινο κρασατο (πολυ σκορδο).κοκκινο κρασι χυμα που ηταν αδιαφορο αλλα πινοταν κ τσιπουρα.Στα μειον ο μικρος χωρος που γεμιζει αμεσως.Ωραια μουσικη κ γενικα νεος κοσμος.Λιγο κρυο αλλα που κ που ερχεται ζεστος αερας απο το air condition.ΔΕν ξερω ισως ξαναπηγαινα,τα παιδια που το χουν εχουν μεγαλη φαση.
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
ahatzop
... βράδυ κατά τις 23:30 είναι το ομορφότερα φωτισμένο στέκι για πιεις ένα ποτήρι κρασί... κίτρινη λάμπα δρόμου επάνω σε συμπαθητικά ή όχι τόσο φαγητά... ένα στέκι που με πάει ευχάριστα πίσω στο παρελθόν
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
rigas
To χειροτερο σερβις που εχω δει , οσο και αν ακουγεται υπερβολικο, ο σερβιτορος σε βλεπει στιγνα σαν ευρω και νιωθεις οτι του χρωστας και οτι σου κανει χαρη που σε σερβιρει, οι τιμές υψηλες, προσπαθησα να βρω κατι θετικο αλλα ματαια...Πραγματικά διχως κανενα ιχνος εμπαθειας ηταν ο ορισμος του κακου σε ολες τις εκφανσεις. Κριμα...
oku
Εξαιρετικό κλίμα, καλό φαγητό, καλούτσικο αλκοόλ, τιμές σχεδόν υψηλές..
sakisdrm
Το mini bus είναι πολύ εκνευριστικό που περνάει. Το στυλ είναι αναρχοκομμουνιστικό. Πολύ βρώμικο. Τουαλέτα μην πας. Οι τιμές του είναι ακριβές. Τα τραπέζια του ελάχιστα γι αυτό και προκαλείται το άγχος στα αφεντικά του, να πάρεις, να φας, να φύγεις.
Όμως, λόγω του ότι από τις γεύσεις έμεινα ευχαριστημένος θα ξαναπάω. Όμορφη περιοχούλα. Η εξυπηρέτηση είναι άκρως αργή. Θέλεις μόνο 20 λεπτά τουλάχιστον για να παραγγειλεις αν τα έξι-εφτά τραπεζάκια του είναι γεμάτα. Ειδικά αν πετύχεις τον Αποστόλη τον μουσάτο, θα φάς την επομένη.
Neverich
@katitis

Μια και τώρα τελευταία, ίσως και λόγω του minibus της γραμμής "ΑΝΩ ΠΟΛΗ" που έχει βάλει ο ΟΑΣΘ και περνάει μπροστά από το Ίγγλις, συνήθως βρίσκουμε το μαγαζί αρκετά γεμάτο, κάνε μας την χάρη να πηγαίνεις στα πιο λαικά TGI και HUT και άσε εμάς τους μαζόχες να απολαμβάνουμε την "σταλινιστική φασιστοφάρα" του μαγαζιού που γουστάρουμε.
Katitis
Το έχουν τα κλασσικά αναρχοαριστερά τυπάκια που δείχνουν την σταλινική φασιστοφάρα τους όποτε νιώσουν λίγο "εξουσία". Εναλλακτικό και πράσινα άλογα. Από "εναλλακτικούς" ταβερνιάρηδες που σου κάνουν κήρυγμα αν νιώσουν ότι δεν τους άφησες αρκετά φράγκα, πιο λαϊκά είναι τα tgi, οι hut και οι λοιπές πολυεθνικές.
A
ντάξει,ο φίλος ο μεζικλικιας το παράκανε.είναι πολύ ωραίο μαγαζάκι μόνο και μόνο για την τοποθεσία του και την ησυχία που έχει(το βράδυ).βέβαια κι εγώ, μπήκα για να καταθέσω ένα αρνητικό σχόλιο,άλλα όχι,δεν είναι τόσο κακο.ωστόσο θεωρώ απαράδεκτο(κι αυτο ηθελα να πω) που πλέον αν δεν εχει πολλά τραπέζια άδεια σε διώχνουν και σε λένε πως πρέπει να παραγγείλεις.πόσο άσχημο κιόλας,όταν στο παίζει ντεμέκ λαϊκό μαγαζί!
mezeklikias
ενα απο τα χειρότερα μαγαζια, αν όχι το χειρότερο της πολης. τι να πρωτοπουμε ,πρώτον στραβομένος-αγενέστατος σερβιτόρος,δεύτερο και κυριοότερο ναι το επιβεβαιώνω και εγώ σου την λένε να πάρεισ και αλλα και αλλα .... πείτε μου που αλλου τέτοια συμπεριφορά, τρίτον φαγητα.....άσε καλύτερα τα μισά σάπια. μη κάνετε το λάθος και μυρίσετε την τηγανιά!!!!!( καλα αν την φάτε....)τα υπόλοιπα μερίδες-δείγματα (βλ μπουγιουρντί), τέταρτον δεν είμαι σχολαστικός αλλα δεν θέλω και το ποτήρι μεσ στη θολούρα ούτε το πιρούνι με μάκα επάνω.πέμπτον τιμές τουλάχιστον ένα 30% επάνω. φανταστείτε πως σε τραπέζι 15 σχεδόν ατόμων δεν πίναν και τρώγαν όλοι στο φουλ 400 ναι 400 ευρώ και ούτε ένα κέρασμα οι τσίπιδες και το καλύτερο χωρλις απόδειξη. είναι σίγουρα ότι πιο ψεύτικο από πλευρας ατμόσφαιρας,συμπεριφορας κλπ. πραγματικά θεωρώ μεγάλο θυμα όποιον επιλέξει τους συγκρκριμένους αλτέρνατιβ-επιχειρηματίες.
Mplaksant
Καταρχην δεν καταλαβαινω το ποστ του προηγουμενου, αφου μπορεις και απλα να πιεις μονο ή απλα να παρεις και σαλατα, οποτε μου φενεται περιεργο αυτο που λες φιλε. Ανηκει στα αναρχομαγαζα, αυτο δεν το λεω για κακο βεβαια, απλα για να ξερει οποιος δεν εχει παει. Εμενα μαρεσε αρκετα, τρομερες σαλατες, βιολογικο τσιπουρο και ωραιο υπερ φλου και χαλαρο κλιμα,με γατα και σκυλο μεσα στο μαγαζι, αλλα ποιος γαμαει? Ετσι κι αλλιως αυτη ειναι η ουσια του λαικου και απλου μαγαζιου. Να χαλαρωνεις. Γουνατες και γραβατατοι να πανε αλλου. Οι τιμες ειναι ακριβες κατα τη γνωμη μου (το μονο αρνητικο δηλαδη) και με εκπλησει που καποιοι γραφουν οτι ειναι φθηνο, εκτος και αν παλια τις ειχε αλλιως, δεν γνωριζω. Παντως αν εισαι φοιτητης,αριστερος,ή απλα οποιασδηποτε ηλικιας και απλος ανθρωπος, αξιζει γιατι ειναι απλο μαγαζι σε μια ωραια γειτονια της Σαλονικης
jamessometimes
Απαραδεκτο, το χειροτερο που εχω δει σερβις , τυπος που σερβιρει πολυ θρασυς , θα αναφερω το εξης γεγονος πηγαμε 4 ατομα να φαμε και παραγγειλαμε , αρχικα τισ μπυρεσ στην συνεχεια και αφου του ειπαμε οτι περιμενουμε και αλλα ατομα παραγγειλαμε μεζεδες σαλατεσ κτλ. πριν μασ τα φερει αυτα ερχεται στραβωμενος με υφος χαρη σας κανω και μας λεει επακριβως οτι εδω δεν ειναι μπιτ παζαρ να παραγγελνετε μονο μεζεδεσ σαλατες κτλ πρεπει ολοι να παραγγειλετε μεριδες υποχρεωτικα.Εννοειται σηκωθηκαμε και φυγαμε και χαρη του καναμε που του πληρωσαμε και τις μπυρες.Τετοια συμπεριφορα πουθενα
theodosis
πριν παω χθες για πρωτη φορα ημουν λιγακι επιφυλακτικος βλεποντας τα σχολια εδω περα. τελικα πηρα την αποφαση να παω χθες και αποδειχθηκε εντελη σωστη. πολυ ωραιος χωρος. εκει που δεν εχει τιποτα αλλο παρα σπιτακια ξεπροβαλει μονο του σε μια γωνια. μπορω να πω σε ξαφνιαζει. το φαγητο αρκετα καλο, (πηρα ενα φιλετο μοσχαρι γεμιστο με τυρι και ντοματα) και οι τιμες παρα πολυ καλες. φαγαμε δυο ατομα 2 μεριδες 2σαλατες και μια μεριδα πατατες και πληρωσαμε 25 ευρω. βεβαια δεν ηπιαμε τιποτα αλλα νομιζω και το ποτο δεν θα αλλαζε πολυ τη τιμη. το σερβις κανονικο και γρηγορο σχετικα, ο σερβιτορος δεν ειχε κανενα προβλημα αλλα δεν ηταν βεβαια και ο καλυτερος που εχω πετυχει. προσωπικα θα ξαναπαω σιγουρα.
theokaraman
cult χώρος, ωραία τοποθεσία και καλούτσικο φαγητό, αλλά πολύ ανεβασμένες τιμες για ένα μαγαζί που θέλει να λεγεται "εναλλακτικό"... κριμα...
Άννα
Έμεινα ικανοποιημένη (χωρίς να είμαι φρικιό-χο χο)! Πεντανόστιμοι κολοκυθοκεφτέδες! Επίσης φανταστικό είναι και ένα άλλο πιάτο που δεν θυμάμαι ονομασία (δεν υπάρχει στον κατάλογο αλλά το ζητάς από τον σερβιτόρο)..μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας..σαν από την κουζίνα της μαμάς!! Και τα υπόλοιπα πιάτα μια χαρά. Συμφωνώ για το "τσίμπημα των τιμών" σε σχέση με το στυλ του μαγαζιού και τα παιδιά στο service μια χαρά ευγενικά και κεφάτα...
Θοδωρής
Χθές πάντως που πήγα για πρώτη φορά στο Ίγγλις, και πήραμε μια μερίδα, μιά πατάτες και μία ρετσίνα-κόλα μόνο (2 άτομα), δεν ακούσαμε καμμία γκρίνια από το κατάστημα. Αντίθετα, αυτός που μας σέρβιρε ήταν ευγενέστατος. Θα συμφωνήσω βέβαια στο ότι οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες για το στιλ του μαγαζιού.
XEXE
Πάντως ενώ κι εγώ δεν το χα σε πολύ εκτίμηση και επίσης ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΑ όλα τα της ώρας είναι σε ηλεκτρική σχάρα, πρόσφατα που έφαγα σουβλάκια ήταν τόσο νόστιμα που θα μπορούσα να πω από τα καλύτερα που χω φάει. Μ άρεσαν και τα φαλάφελ από τα καλύτερα που χω φάει στην Ελλάδα. Οι τιμές όντως τσιμπημένες αλλά τα σουβλάκια τα συνιστώ και στον πιο επιφυλακτικό κι ας είναι ηλ.σχάρας!!!
cleof3
Δυστυχώς πλήρης απογοήτευση από μια παλιά αγαπημένη ταβέρνα. Ναι, τα σουτζουκάκια ήταν το καλύτερο πιάτο αλλά χωρίς να είναι καλά, όλα τα υπόλοιπα ήταν άθλια και πανάκριβα. Όσο για τον ιδιοκτήτη, τι να πω, πρώτη φορά στη ζωή μου νομίζω που δεν άφησα έστω συμβολικό μπουρμπουάρ.. Ανεκδιήγητος...
mat
thomas συμφωνώ. Σουτζουκάκια δεν παίζονται! Μελιτζάνα, γεμιστές πιπεριές και χουνκιάρ επίσης! Οι τιμές είναι πάντως εξοργιστικές για αυτά που προσφέρουν... Και όντως σε ψιλο-αναγκάζουν να παραγγείλεις πολλά...
Kapetanios
συμφωνώ με όσα είπανε τα παιδιά. όταν είχα πάει μια φορά αργά στη 1 το βράδυ δεν μας άφησαν να κάτσουμε
Nikolas
Πηγαίναμε στο Ιγγλις τότε που ο παππους του μαγαζιου,μονιμως τυφλα,φωναζε ολους τους αντρες "Κανάρηδες" και τις κοπέλες "Μπουμπουλίνες"..Απιστευτο γατομάνι πάνω στα τραπεζια,πάμφθηνα κακίστης ποιότητας σουτζουκάκια και τηγανιά αλλα οταν εισαι φοιτητης και ειναι το πρωτο σου μεθύσι για τη νικη της ΠΣΚ...κι οταν η "κοπελλιά" απέναντι ειναι στο τσακ να ενδωσει...ποιος γ..εί τις γκουρμεδοκριτικες...Αυτα,τοτε.Για τα τωρινα δεν εχω αποψη,αφου εχω να παω "απο τοτε".Πικράθηκα που γραφει ο Κυριακος οτι εφυγε ο κυρ-Μανώλης.Δεν ηταν ο καλυτερος ταβερνιαρης που ηξερα αλλα ημουνα "τοτε" εικοσι τόσο..
Kυριάκος
Πρέπει να έχει καμιά 6ετία που έχει αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο ο κυρ-Μανόλης, ο προκάτοχος του καταστήματος, το οποίο εμείνε για ένα διάστημα κλειστό και επαναλειτούργησε υπο τη διεύθυνση των παιδιών του-νομίζω. Δεν το δοκίμασα με τη νέα διεύθυνση, αλλά το ίγγλις δεν αξίωνε ποτέ δάφνες μαγειρικές. Ήταν η αφραγκία που σε έσπρωχνε να φας εκεί και, το καλτ των κουρτινών που είχαν επάνω τους την τσίκνα μιας 20ετίας τουλάχιστον. Ο κυρ-Μανόλης πάντως μόνο αντιλαϊκός δεν ήταν ο άνθρωπος.
maiko
ναι όντως ο ιδιοκτήτης είναι αντιλαϊκος
ντεμεκ λαϊκός και σου την λέει αν δεν παραγγείλεις πολλά και το μαγαζί είναι πλέον ακριβό πολύ ...
δηλαδή βγαίνει πάνω από 15 το άτομο και το τσίπουρο μουφάρει, το μαγαζί θέλει μποϊκοτάζ
Τα φρικιά πουλάνε το λειωμένο τυρί
Εκπληκτικό και περιεκτικό σχόλιο ταβερνοαλάνι. Με κέρδισες. Το μαγαζί το ξέρω από το 1989, υπό την παλαιά διεύθυνση. Το φαγητό παραμένει το ίδιο άθλιο. Τα φρικιά βέβαια εκστασιάζονται. Οι ιδιοκτήτες νομίζω είναι και αυτοί του ιδίου "χώρου". Ο χώρος πάντως είναι πολύ ωραίος έξω
thomas
λοιπόν ταβερνοαλανι ισχύει οτι ο ιδιοκτητης είναι αντιλαϊκός, αλλά αν κρίνω από τις φωτό αυτά που παραγγείλατε μαλλον δεν παραγγειλατε σωστά.. σουτζουκακια τα καλύτερα ever, σουβλακια επίσης δυνατά, κολοκυθοκεφτέδες αρκετα καλοί και τέλος έχει πιστεύω το καλύτερο μπουγιουρντί που έχω φάει στη ζωή μου.. εχω παει πάρα πολλές φορές και αυτή η λίστα πιάτων παίζει πάντα στο τραπέζι..
ταβερνοαλάνι
Φίλε Herc δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει και πότε ο ιδιοκτήτης. Αν μπορέσεις να μάθεις να μου το πεις γιατί είναι σημαντικό! Είναι αλήθεια ότι έχω καιρό να πάω στο Ίγγλις και φέτος (2008) πήγα μόνο μια φορά τον χειμώνα.
Χαίρομαι που σου άρεσε το site και εύχομαι να σου φανεί χρήσιμο!
Herc
Αντιλαϊκός ο ιδιοκτήτης; Εγώ πηγαίνω τώρα τελευταία και έχω πολύ καλές εντυπώσεις και από την αντιμετώπιση και από το φαγητό. Μήπως αναφέρεσαι σε προηγούμενο ιδιοκτήτη, γιατί απ'όσο ξέρω έχει αλλάξει πρόσφατα.

Υ.Γ. Ελικρινά και θερμά συγχαρητήρια για το site.
Παίκτης
Συγχαρητήρια
γ
το πρώτο μου μεθύσι