Σούρα...Σούπα και Καφέ

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΠατσατζίδικο
ΔιεύθυνσηΖαφειράκη 9, Νάουσα
ΝομόςΗμαθίας
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2332020101,6987527809 (Cosmote)
Διαδίκτυο
Ωράριο20:00-14:00, Σα 21:00-14:00, Κυ 20:00-11:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αναφέρει ότι υπάρχει από το 1890 και πως είναι πιο παλιό εστιατόριο στην Νάουσα.

Έχει δεύτερη επιγραφή "Πλατεία".

Ακολουθεί απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα:

Ήταν την δεκαετία του 1890 όταν ο Τάσος Λάλας επέστρεψε από την Κωνσταντινούπολη, όπου είχε καταφύγει επειδή σκότωσε έναν Τούρκο στη Νάουσα, και εγκαταστάθηκε στη Νάουσα, ανοίγοντας το πρώτο οινομαγειρείο που παρασκεύαζε τον πατροπαράδοτο Κωνσταντινοπολίτικο πατσά. Η σύζυγος του Τάσου ήταν από το Μπιλουρέικο σόι και έτσι η επιχείρηση πέρασε στον μοναδικό και ονομαστό μάγειρα, που θυμούνται πλέον μόνο οι μεγάλοι σε ηλικία, αφού πέθανε σχετικά νέος, στα 63 του χρόνια, τον Τέλη Μπιλιούρη. Αυτός άνοιγε το Τριώδιο των Αποκρεών...

Μπορεί να μην πρόλαβα τον Τέλη, αλλά η συνέχεια της ιστορικής παράδοσης του μερακλίδικου σκεμπέ, του ποδιού και της μοσχαροκεφαλής πέρασε στα παιδιά του, τον Σπύρο και τον Βαγγέλη. Σήμερα συνεχιστής αυτής της 120χρονης παράδοσης, με συνέπεια και μοναδικές γεύσεις για τους μερακλήδες, είναι ο γιος του Σπύρου, Γιώργος Μπιλιούρης. Η “Σούρα Σούπα και Καφέ” είναι το μοναδικό πατσατζίδικο της Νάουσας έχοντας στο μενού και άλλες σούπες. Μπορεί η οικονομική κρίση να έστειλε στην ανεργία χιλιάδες εργάτες των εργοστασίων της πόλης, οι οποίοι έπαιρναν δύναμη πριν από την βάρδια στο μαγειρείο του Τέλη με ζεστό πατσά ή έτρωγαν μετά το τέλος της κεφτέδες και έπιναν το κρασάκι τους, ο Γιώργος όμως φροντίζει να διατηρεί υψηλά στάνταρ ποιότητας και εξυπηρέτησης στους φίλους ενός μοναδικού και πεντανόστιμου γεύματος!

Εικόνες (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Εξωτερικά (Απρίλιος 2019)

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
thess80
Γιώργος Μπιλιούρης