Βάσος [μεταφέρθηκε]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό μεταφέρθηκε σε άλλη τοποθεσία.
ΚατηγορίαΨητοπωλείο
ΔιεύθυνσηΛεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου 45 & Κοσμά Αιτωλού 2, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξεαρχές δεκαετίας 60
Έκλεισε8 Δεκεμβρίου 2019
ΙδιοκτησίαΤάσος Λαζαρίδης
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιστορία:
Αναφέρει ότι υπάρχει από το 1950. Στην πραγματικότητα στη συγκεκριμένη θέση πρέπει να ήρθε αρχές δεκαετίας 60 όταν άρχισαν να χτίζονται και οι πρώτες πολυκατοικίες στην παραλία.

Είναι παλιότερο από το διπλανό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με μια επιγραφή του, το μαγαζί υποστηρίζει ότι ήταν το πρώτο στην Θεσσαλονίκη με κοτόπουλα σούβλας και ένα από τα πρώτα στην Ελλάδα.

Αρχικός ιδιοκτήτης ο Βάσος Τριαντόπουλος, παλιός χωροφύλακας με καταγωγή από την Ηλεία, είχε ένα μικρό ταβερνάκι απέναντι ακριβώς από τη Σχολή Τυφλών. Γύριζε τη σούβλα κι έψηνε κανένα κοτόπουλο. Πήρε τη σούβλα παραμάσχαλα και πήγε στην παραλία. Σε λίγες μέρες πουλούσε 300 κοτόπουλα την ημέρα. Έστελνε με το αεροπλάνο και στην Αθήνα. Για τις δεξιώσεις στη "Μεγάλη Βρεττανία". Τρανές δουλειές. (Κορτσάρης, 2008). Πέθανε τη δεκαετία 70 από άπνοια.

Πηγές:
  • Οδός Ελλάδος, Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης (εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη, 2008)

Στη θέση του άνοιξε ο Γρηγόρης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Παλιό σχόλιο, να μη ληφθεί πλέον υπόψη:

φαγητό:2/3 φράγκα:2/3 λαϊκό:2/3
Έχω πάει μόνο μια φορά το 2008 και παρόλο που το φαγητό παλεύεται και το κοτόπουλο είναι αρκετά καλό (με λαχταριστή πέτσα) εν τούτοις το κλίμα μέσα που δεν με τραβάει να κάτσω. Θα συνιστούσα να το πάρετε πακέτο σπίτι. 6,2€ το μισό κοτόπουλο σούβλας (τιμή Ιουλίου 2008). Έχει και καλούτσικη μελιτζανοσαλάτα δικιά τους με μπόλικο σκόρδο.

Εικόνες (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κοτοπουλάκι (σπέσιαλ)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος υπηρεσίας Room Service Δεκεμβρίου 2010: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος υπηρεσίας Room Service Δεκεμβρίου 2010: σελίδα 1/2

Σxόλια (7)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Lycium
Αθόρυβα σχεδόν, στις 8 Δεκεμβρίου 2019, ένα σημείο αναφοράς για πολλές δεκαετίες της Θεσσαλονίκης έκλεισε για να μεταφερθεί σε νέα τοποθεσία. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο επόμενό τους βήμα.
maniac
Το κότοπουλο είναι νόστιμο αλλά παιδιά οι πατάτες του είναι από τις χειρότερες έβερ. Τουλάχιστον τρεις φόρες πρέπει να μπήκαν στην φριτέζα την τελευταία φορά που πήρα. Προκαλώ όποιον θέλει να πάει να πάρει μόνο πατάτες και να μου πει αν έχουν φάει χειρότερες!
Nίκος©
Νομίζω παίζει στα καλύτερα κοτοπουλάδικα μαζί με το CSC. Κοτόπουλο ζουμερό, οι πατάτες πραγματικα τεράστια μερίδα. Πολύ ευγενικοί όλοι, και ο ιδιοκτήτης ήρθε ο ίδιος να εξυπηρετήσει(άφησε το τραπέζι με τα κρασάκια) γιατί οι υπάλληλοι είχαν πάρα πολλή δουλειά. Θα ξανατιμηθεί σίγουρα.
kflynt
Δοκιμή Δεκέμβριος 2014.

• Κοτόπουλο σούβλας σαφώς πάνω από το μέσο όρο, αλλά κατώτερο των προσδοκιών μου. Η σως που το συνοδεύει χάλια.
• Σαλάτα "πανδαισία". Ένα άτσαλο ανακάτεμα από μαραμένα μαρούλια και ρόκα με λάδια, λεμόνια, ξύδια, σουσάμι και λίγη τριμμένη παρμεζάνα από πάνω. Δε μου άρεσε καθόλου και δε δικαιολογούσε με τίποτα την τιμή της (7 ευρώ - wtf).
• Τζατζίκι κλασικό τυποποιημένο.
• Πατάτες τηγανιτές φρεσκοκομμένες καλές με μπόλικο τριμμένο τυρί.

Μαζί πήραμε 1 ρετσίνα + μια Coca Cola. Σύνολο 35 ευρώ. Πολλά και δεν τα άξιζε. Με 17+ ευρώ το άτομο αλλού τρως χίλιες φορές καλύτερα. Περιβάλλον απαράδεκτο. Σέρβις καλό και γρήγορο.

Συμπέρασμα: πάτε στον δίπλα :P
zaknafein
Καλούτσικο το κοτόπουλο, μαύρα χάλια η μελιτζανοσαλάτα και σχετικά ακριβούτσικο.Κοτόπουλο, μια μερίδα πατάτες και μια χάλια μελιτζανοσαλάτα 17.50 ευρώ νομίζω είναι πολλά για αυτά που προσφέρει το μαγαζί στη σημερινή εποχή.
Άγγελος
Καλό κοτόπουλο, ωραίο μαγαζί για μεσημέρι με παρέα.
Chris21
Παλιά απ'τα καλύτερα κοτοπουλάδικα. Αλλαγή δ/νσης και πτώση ποιότητας κατακόρυφη. Αν βρεθείτε εκεί - πάντε δίπλα. Τουλάχιστον εκείνοι είναι όντως από τα Ιωάννινα.