Επίλεξε την τοποθεσία του καταστήματος στο χάρτη
Κτήμα Αίθριον
Συμβουλές:
Τα πολύ μεγάλα σχόλια κουράζουν και τα πολύ μικρά δεν συνεισφέρουν σε τίποτα.
Όταν πρόκειται για αρνητικό σχόλιο, απόφυγε το λαϊκιστικό καταγγελτικό ύφος.
Δεν έχει σημασία τι γράφεις, αλλά πώς το γράφεις. Διάλεξε πιο κομψές εκφράσεις
χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία του σχολίου. Απόφυγε μη κόσμιους χαρακτηρισμούς
(π.χ. αίσχος, άθλιο, λαμόγια, εγκληματίες), όλοι τους μπορούν να
αντικατασταθούν από χαρακτηρισμούς που αποδίδουν το νόημα αλλά χωρίς να προκαλούν.
Μην ξεχνάς ότι το σχόλιό σου είναι δημόσιο και γραπτό, το διαβάζουν πολλοί άνθρωποι
διαφορετικών νοοτροπιών και δεν πρόκειται για σχολιασμό μεταξύ δύο φίλων. Αφιέρωσε
1 λεπτό σκέψης πριν το υποβάλεις και φρόντισε να είναι εποικοδομητικό για τους
υπόλοιπους χρήστες του ταβερνοχώρου!
Δες περισσότερα στους κανόνες σχολιασμού.
« Προηγούμενη Επόμενη »
« Προηγούμενη Επόμενη »
…Σε μεγάλα κέφια ο κύριος Αργύρης και όλη η ομάδα
Ότι πήραμε εξαιρετικό (σαλατα Σαντορίνη ,
Το φαγητο, η εξυπηρετηση και η συνολικη εμπειρια, ηταν υποδειγματικη και αξεχαστη.
Τοσο σε φαση μαζικης εστιασης (γαμος), οσο και σε πιο μικρες παρεες.
Παραμεινει λειτουργικο, για μυστηρια και ρεζερβε τραπεζια.
Οποτε καλο ειναι να επικοινωνησετε πρωτα, πριν πατε.
(εξτρα τιπ: ζητηστε απ την αρχη να σας ψησει επιπλεον ψωμι. Ειναι εθιστικο και δεν θα σας φτασει με τιποτε)
Δεν γνωρίζω αν σερβίρει πλέον
Απολαυστικό σκηνικό, αναμμένα τα 2 τζάκια, ωραίες μουσικές, ζεστο ψωμι, κρασια, ζεστοί λουκουμάδες με παγωτό στο τέλος
Πήγαινα και θα πηγαίνω για την υπέροχη φιλοξενία του κύριου Αργυρή το φαγητό και οι τιμές είναι πολύ καλές
Μην περιμένετε σφαιρατο σερβις (να σου βάζουν το κρασί στο ποτήρι κλπ )
Με χαρα ειδα τον χωρο αναβαθμισμενο και ανανεωμενο, χωρις να χανει αυτο το παλιακο/ρομαντικο style.
Προσχαρος και ορεξατος ο κ. Αργυρης, εκανε παλι τα μαγικα του και μας προσφερε μια μοναδικη γευστικη εμπειρια.
Δοκιμαστηκαν τα εξης:
-Σαλατα Ιταλικη. Μια πανδαισια γευσεων σε μια τεραστια πιατελα. Ολοφρεσκα λαχανικα, με προσουτο και κασερι και μια γλυκοξινη σως.
-Μανιταρια σωτε με σως ουισκι. Πεντανοστιμα με σως για ατελειωτη παπαριτσα.
-Παστουρμαδοπιτα. Λαχταριστη οπως την θυμομουν, γευστικοτατη, κριτσανιστη, χωρις να σε μπουχτιζει η να σε λιγωνει.
-Κοτσι αργομαγειρεμενο (πιατο ημερας). Πολυ νοστιμο πιατο, ελιωνε το κρεας, και το κοκκαλο γλιστρουσε.. Πολυ νοστιμη η συνοδευτικη σως και το συνοδευτικο βουτυρατο ρυζακι (τζασμιν), ηταν αλφα εθνικης!
-Παπια με σως καραμελας. Πολυ πρωτοτυπος και ταιριαστος συνδυασμος. Εντυπωσιακο πιατο. Πολυ νοστιμη η σως, λιγο παραψημενο το φιλετο παπιας, που ειχε σκληρυνει λιγακι.
-Ψαρονεφρι με σως μαδερας. Πολυ σωστο μαγειρεμα. Τρυφερο και ζουμερο το κρεατακι, με μια ωραια γλυκια σως απο διπλα. Μαζι με το τελειο τζασμιν ρυζακι .
Κρασι ημιγλυκο πολυ καλο (μας εφερε 2 εμφιαλωμενα μπουκαλακια των 500ml)
Ψωμι απ τα χερια του, απ τα χαϊλαιτ της υποθεσης. Παραγγειλτε 2 καρβελακια εξ αρχης, γιατι το 1ο θα εξαφανιστει σε χρονο dt.
Για τελειωμα, μας εφερε μια τεραστια γονδολα (δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω), με λουκουμαδες που μολις εψησε, συνοδεια ενος εξαιρετικου χειροποιητου παγωτου βανιλια.
Με αυτα και με αυτα, κατσαμε κανα 4ωρο στο μαγαζι, χωρις να καταλαβουμε πως περασε η ωρα.
Δεν βλεπω την ωρα να ξαναπαω!
Ήταν ο καιρός καλός , ήτανε και γιορτινή για μας η μέρα, ήταν ο Αργύρης μας γερός, ήτανε και τα εδέσματα σπουδαία!
Μικρό μυστικό: μπορεί να απαγορεύσανε τη μουσική στα ηχεία, όμως εμείς δε θέλαμε την τόση ησυχία, γι' αυτό και συνδεθήκαμε με το wi-fi κι ήταν μαζί μας το youtube το πιο καλό προσφάι!
Στα του φαγητού: μπήκαν νέα πιάτα στο μενού, όπως το Ψαρονέφρι α λα "
Καλή διάθεση να υπάρχει και μπορείτε να γίνετε μία παρέα με τα διπλανά τραπέζια και σιγοτραγουδήσετε μαζί τις διαχρονικές ελληνικές και διεθνείς επιτυχίες.
Οτι πηραμε ηταν εξαιρετικο, φτιαγμενο επι τοπου, με μερακι.
Το χειροποιητο ψωμι ηταν ενα απ τα χαϊλαιτς της βραδιας.
Το κοντοσουβλι ψαρονεφρι, τεραστιο και απολαυστικο.
Τα τορτελινια με 4 τυρια και προσουτο, φτιαχονται μπροστα σου. Τεραστια μεριδα και πολυ νοστιμα.
Για τις σαλατες και τα ορεκτικα τα χουμε πει ηδη. Παραμενουν σε υψηλα επιπεδα οι γευσεις.
Το ιδιο και το γλυκο στο τελος που εκλεισε ιδανικα την βραδια (στην περιπτωση μας, πανακοτα με σως σοκολατας).
Τιμες, αναλογως την παραγγελια, απο 15-25€ / ατομο.
Επιπλεον, τρεχει μια προσφορα πλεον, συμφωνα με την οποια, αν καλεσετε για ρεζερβε τραπεζι, και δεν πατε απροειδοποιητα, υπαρχει η εξης προσφορα (copy /paste απ την σελιδα στο facebook):
"
Ο κος Αργυρης εχει ξαναφτιαξει τα μενου, και πλεον μπορειτε οικονομικα να φατε και να πιειτε εξαιρετικα.
-Απ τις νεες του προσθηκες, ξεχωριζω την σαλατα με τις φακες και το αβοκαντο, η οποια ειναι πεντανοστιμη και εξαιρετικη!!
-Επισης η χειροποιητη φαβα ειναι πολυ καλη.
-Η γαριδομακαροναδα τεραστια, με πολλες γαριδες και πολυ καλη σε γευση.
-Το ταλαγανι το σερβιρει με ενα δικο του γλυκο κουταλιου, σταφυλι. Το αποτελεσμα σε απογειωνει.
-Η πολυσαλατα με λαχανικα εποχης και προσουτο ειναι ηδονικη οπως παντα.
-Το σνιτσελ του (χοιρινο), ειναι το πιο αναλαφρο που εχω φαει ποτε.
-Το κοντοσουβλι ψαρονεφρι, ειναι ενα εντυπωσιακο πιατο, με μια σουβλα τεραστια, με κομματια απο ψαρονεφρι, μαστορικα ψημενα. Ζουμερα, μαλακα, και νοστιμοτατα.
Ολες οι μεριδες μπορουν να συνοδευτουν με οτι θελετε. Ειτε πατατες, ειτε μακαρονια με καποια σαλτσα, ειτε ρυζι (μαγειρευονται επι τοπου).
Οι σπιτικες του σαλτσες που δοκιμασαμε (γλυκοξινη, πικαντικη, σως αγριομουσταρδας), ειναι νοστιμοτατες και πολυ ταιριαστες.
Ολα αυτα παντα συνοδευονται απο χειροποιητο ψωμι, το οποιο ψηνεται με την αφιξη σας στο μαγαζι.
Το κρασι ειναι παντα προσεγμενο, και υπαρχουν πολλες επιλογες απο καλα κρασια (φθηνοτερα η ακριβοτερα).
Στο τελος το γευμα κλεινει με τον ιδανικοτερο τροπο, με χειροποιητο γλυκο (ειτε σουφλε σοκολατας, ειτε πανακοτα).
Θα συνεχισουμε να πηγαινουμε οσο υπαρχει ακομη το μαγαζι!!
Αποτελει μια δυνατη αποδραση απ την καθημερινοτητα.
-Κοτοπουλο φιλετο, πολυ καλο.
-Κοντοσουβλι ψαρονεφρι παρα πολυ καλο, και εντυπωσιακη μεριδα.
-Μπριζολα μοσχαρισια, πολυ καλη, ψημενη σωστα.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου, εξαιρετικο και πολυ ιδιαιτερο.
-Γαριδομακαροναδα, πεντανοστιμη και υπερ του δεοντος χορταστικη.
Στο τελος κερασμενο εξαιρετικο χειροποιητο γλυκο (πανακοτα με σως σοκολατας).
Τιμες, μαζι με αρκετο κρασι και μπολικα συνοδευτικα, κοντα στα 25€/ατομο.
Συνεχιζει και αποτελει κορυφαια επιλογη για εξορμησεις εκτος πολης.
Για ακομη μια φορα οτι φαγαμε, ηταν πολυ καλο.
-Το χειροποιητο ψωμι που ψηνεται επι τοπου, εγινε αναρπαστο και παλι. Συνοδεια κρεμας τυριου.
-Η πολυ-σαλατα του πολυ φρεσκια και πολυ πλουσια (λαχανικα με προσουτο και μοτσαρελα).
-Τα μανιταρια σωτε επισης πολυ καλα. Ζητηθηκαν με μπολικο σκορδακι και ηταν απολαυστικοτατα.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου και εστραγκον, σε σταθερα υψηλα επιπεδα.
-Το σνιτσελ του ειναι το μοναδικο που τρωω σε μαγαζια. Παναλαφρο, νοστιμο, και καθολου μπουχτιστικο η λαδερο.
Ζητησαμε να μας τα γαρνιρει με σπαγγετι με τυρια και δεν μας χαλασε το χατηρι. Ουσιαστικα μας εφερε μια επιπλεον μεριδα, χωρις εξτρα χρεωση
Στο τελος κερασμενο γλυκακι χειροποιητη πανακοτα με σως σοκολατας.
Μαζι με ενα μπουκαλι πολυ καλου λευκου κρασιου πληρωσαμε 50€ παντα με αποδειξη.
Ενα αρνητικο που βρηκαμε, ηταν πως εκανε πολυ κρυο στο μαγαζι οταν πηγαμε. Κατσαμε διπλα στο τζακι και ζεσταθηκαμε λιγο πριν βγαλουμε τα μπουφαν. Πασχει αρκετα το θεμα θερμανσης.
Η αληθεια ειναι πως ο χαρακτηρας του μαγαζιου ειναι πολυ ιδιαιτερος.
Οταν εχει πολυ κοσμο, η εξυπηρετηση δεν ειναι γρηγορη, σχεδον μπλοκαρει. Συχνα μπορει να υπαρξουν φαουλ και στο φαγητο, οπως ειπε και ο προηγουμενος φιλος. Μας εχουν τυχει και εμας 1-2 φορες ατυχιες στο παρελθονμ αυτο ομως διοτι θελει να αφοσιωνεται ο ιδιος ο κος αργυρης σε καθε παρεα.
Παρολα αυτα, εμεις παμε συνηθως 5-6 το απογευμα που σχεδον παντα ειμαστε μονοι μας. Οποτε θα ελεγα πως μας αναλαμβανει πριβε και εκει ειναι το φορτε του.
Εμεις θα συνεχισουμε να παμε, οπως και να χει γιατι σπανιζουν τετοια μερη πλεον.
Μετά από διπλή δοκιμή και με διαφορετική παρέα κάθε φορά δυστυχώς δεν έμεινε κανένας μας ικανοποιημένος. Και εξηγώ:
Σέρβις απίστευτα αργό με τη δικαιολογία ότι δεν είμαστε μαγαζί σαν τα υπόλοιπα αλλά μικρό μαγαζί που δεν προλαβαίνουμε να εξυπηρετούμε τον πολύ κόσμο, τότε φίλε Αργύρη μην κλείνεις τόσα τραπέζια αλλά κλείσε μόνο όσα μπορείς να εξυπηρετήσεις. Την κατάσταση προσπαθεί να τη σώσει με τις συζητήσεις που πιάνει με τους πελάτες.
Τα φαγητά τίποτα το ιδιαίτερο ότι και να δοκιμάσαμε μας φάνηκε μέτριο, το ψαρονέφρι άνοστο, το κοτόπουλο στο αλάτι ήταν ανάλατο σαν νερόβραστο, το μπιφτέκι όπως και το στήθος κοτόπουλο παρότι άργησαν χαρακτηριστικά ήταν άψητα, παστουρμαδόπιτα τίγκα στο λάδι.
Αδικαιολόγητα ακριβά τα περισσότερα πιάτα πχ ένα στήθος κοτόπουλο που στοιχίζει 2-3 ευρώ δεν μπορείς να το χρεώνεις 12€. Μας βγήκε 50€ το ζευγάρι και δεν χορτάσαμε.
Γενικά, ο χώρος είναι ωραίος και η αυλή ότι πρέπει για να παίζουν τα παιδιά και ενώ είχα πάει με πολλές προσδοκίες έφυγα απογοητευμένος. Τζάμπα τα χιλιόμετρα και έγινα και ρεζίλι στους φίλους μου που επέμενα να πάμε. Μακάρι να ήταν απλά μια (δυο) ατυχίες και όλοι οι υπόλοιποι να έχετε δίκιο.
Με χαρα βλεπω αρκετο κοσμο στο μαγαζι, στις τελευταιες μας επισκεψεις!
Φυσιολογικο, εαν λαβουμε υποψην το γεγονος πως η ποσοτητα, η ποιοτητα, η εξυπηρετηση και η γευση παραμενει σε πολυ υψηλα επιπεδα, τα τελευταια χρονια!
Δοκιμαστε οπωσδηποτε το ψημενο ταλαγανι με γλυκο κουταλιου (σταφυλι). Εξαιρετικο εδεσμα.
Τα σαλιγκαρια του επισης ειναι μοναδικα. Σερβιρονται σε ειδικο σκευος (!) με ειδικα εργαλεια/μαχαιροπηρουνα (!!).
Επιλεξτε και την σαλατα με το προσουτο. Θα τρομαξετε απ την ποσοτητα. Φρεσκα υλικα και πολυ ευγευστα.
Η ατομικη γαριδομακαροναδα, ηταν και παλι πλουσια σε υλικο. Λιγο μπουχτιστικη η σαλτσα. Θα την ηθελα σε μικροτερη ποσοτητα.
Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου, πολυ νοστιμο. Ισως το πιατο-υπογραφη του μαγαζιου.
Χυμα λευκο κρασι πολυ καλο.
Στο τελος γλυκακι σπιτικο, πανακοτα με ζελε πορτοκαλιου και σως σοκολατας, που φτιαχνεται επι τοπου.
Υπολογιστε για ΠΟΛΥ και ΚΑΛΟ φαγητο περιπου στα 20-25€/ατομο.
Μπορειτε να φατε καλα και με πολυ λιγοτερα χρηματα, απλα εμας μας πιανει η πλεονεξια οταν τον επισκεπτομαστε, και παιρνουμε ολον τον καταλογο..
Παραμενει ΤΟΠ επιλογη Θεσσαλονικης, για μενα.
Η επίσκεψή μας πάντα παρατείνεται με ποτήρια γεμάτα κρασί, μουσική με τα συνοδά βιντεάκια, και ενίοτε με χορό,
Αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας προσιτή πολυτέλεια και σπιτική θαλπωρή κάντε την εκδρομούλα σας μέχρι εδώ και αφήστε τον Αργύρη να σας περιποιηθεί όπως αυτός ξέρει.
Αυτην την φορα επιλεξαμε τα εξης:
-Σαλατα ιταλικη με διαφορα φρεσκα λαχανικα και προσουτο, τεραστια σε μεγεθος, παρα πολλα υλικα και πεντανοστιμη.
-Παστουρμαδοπιτα, σταθερη πια αξια.
-Μανιταρια στο φουρνο με κρεμα και τυρια. Τεραστια μεριδα απο 6 μανιταρια με πλουσια γεμιση. Αρκετα αλ-ντεντε η σαρκα του μανιταριου, αλλα πεντανοστιμη.
-Κοτοπουλο σε κρουστα αλατιου. Το φτιαχνει μπροστα σας και ειναι σκετη τελετουργια. Απολαυστικο με συνοδεια ψητων λαχανικων ή γαρνιτουρα ημερας.
-Κοντοσουβλι απο ψαρονεφρι. Αυτο πρωτη φορα το δοκιμαζω. Τεραστια σουβλα εξειχε απ ολες τις μεριες και δεν χωρουσε στο πιατο. Καλοψημενο, πολυ ζουμερο και νοστιμο κρεας. Ενδιαμεσα στα κομματια υπηρχαν λαχανικα πολυ ταιριαστα.
Η γαρνιτουρα στα πιατα ηταν ζυμαρικα, τα οποια ηταν πεντανοστιμα και περιεργως παρα πολυ ταιριαστα!
Θα ηταν παραλειψη να μην αναφερθει και το ζυμωτο χειροποιητο τους ψωμι, που ψηνουν επι τοπου για τον καθε πελατη.
+ 1 μπουκαλι εξαιρετικο λευκο ξηρο κρασι
Στο τελος κερασμενο γλυκακι πανακοτα με σως σοκολατας και ζελε πορτοκαλιου. Οτι πρεπει για το τελειωμα.
Για ολα αυτα 52€ με αποδειξη.
Οτιδηποτε αλλο για την φροντιδα, την φιλοξενεια, την ποιοτητα και την ομορφια του μαγαζιου, εχει αναφερθει πολλακις και θα ταν πλεονασμος να ξανα ειπωθει.
Σταθερη αξια και θα συνεχισουμε να πηγαινουμε για οσο καιρο αντεξει ο κος αργυρης να το κραταει ανοιχτο!
Θα αξιζε και 100km να κανει καποιος για να παει, αυθημερων.
Προσοχη, ανοιχτο μονο π/σ/κ, εκτος και αν προηγηθει τηλεφωνικη επικοινωνια. Κυριακη η κουζινα κλεινει στις 19:
Για περισσοτερα, εδω:
https:
Το ψητο ταλαγανι με γλυκο κουταλιου απο την Χιο, πολυ νοστιμο και ταιριαστο.
Επισης το ψητο χαλουμι με την λιαστη ντοματα, εξισου πολυ καλο.
Τεραστια κομματια ανα μεριδα.
Δοκιμαστηκε επισης ατομικη γαριδομακαροναδα.
Πολυ μεγαλη μεριδα, ομορφα στημενη σε σερβιτσιο.
Την πρωτη φορα ηταν αριστη η σαλτσα και τα ζυμαρικα. Την δευτερη, τα ζυμαρικα μας βγηκαν λιγο πιο λασπωμενα, και η σαλτσα λιγο πιο αραιη. Η γευση ομως πολυ καλη. Πανω απο 10 γαριδες στην μεριδα. Προτεινεται ανεπιφυλακτα.
Το γλυκο στο τελος, εξαισιο. κρυα Πανακοτα με καυτη σως αληθινης σοκολατας. Το πιο ταιριαστο τελειωμα.
Μεσα Νοεμβριου αναμενεται να συνταξιοδοτηθει ο κος Αργυρης, οποτε το καταστημα θα κλεισει οπως το γνωριζαμε, και στην συνεχεια ισως συνεχισει να το δουλευει ο γαμπρος του μαζι με την κορη του.
Ας ελπισουμε να μην αλλαξει η ποιοτητα και ο χαρακτηρας του μαγαζιου..
Ενώ οπτικά ήταν εντυπωσιακό, γευστικά δεν ικανοποιηθήκαμε ίσως για πρώτη φορά
-γαριδοκοκτέιλ, 3 γαρίδες βαρβάτες, και αρκετά κομμάτια σουρίμι (δε μου άρεσε)
-Σαλάτα (η κλασική του, ως συνηθως καλή)
-Γαριδομακαρονάδα για 2 (για 4 θα έλεγα εγώ καθώ είχε σίγουρα ένα πακέτο μακαρόνια :) )
-γλυκάκι η κλασική του πλέον πανακότα με μαστίχα και σοκολάτα από πάνω.
Ο κύριος αργύρης και ο κύριος Αλεξανδρος, εξυπηρετικοί όπως πάντα
Φροντιδα στον πελατη και φιλοξενια με ολα τα γραμματα κεφαλαια! Ευγενεια και σεβασμος.
Τελευταια ζηταμε απ τον κο Αργυρη να μας φτιαχνει μακαροναδα φουρνου, με διαφορα λαχανικα, μπεικον και κασερια. Ποσοτητα τρομακτικη. Δεν εχω καταφερει να τελειωσω ουτε το μισο απ το τεραστιο πιατο (η μαλλον πυρεξ-ταψακι), ολοκληρο!! Γευση, απλα χωρις σχολια. Μοναδικη, λογω των φρεσκων πρωτων υλων απευθειας απ τον κηπο του.
Επισης, πρωτη φορα δοκιμασα και σνιτσελ, επηρεασμενος απ τον φιλο Σταυρο. Ειναι γενικως η πρωτη φορα που παραγγελνω σνιτσελ σε εστιατοριο.
2 τεραστια κομματια απο χοιρινο ψαρονεφρι, ψημενο τελεια, τραγανο, χωρις λιπη/λαδια. Πεντανοστιμο απλα. Δυστυχως και παλι δεν καταφερα να το τελειωσω, οσο κι αν προσπαθησα.
Γαρνιτουρα, σπιτικες πατατες φουρνου λεμονατες πεντανοστιμες, και ρυζακι πολυ καλο.
Ιδιαιτερη μνεια πρεπει να δοθει και στην σως αγριομουσταρδας, που παντρευεται τελεια με το εν λογω πιατο.
Στο τελος, μαζι με το κερασμενο φανταστικο γλυκακι (φρεσκια πανακοτα με εκπληκτικη σως αληθινης σοκολατας, παρεα με γλυκα κουταλιου απ την Χιο), μας κερασε και 2 ποτηρακια εκλεκτο Βινσαντο σαντορινης.
Η καθε επισκεψη, μοναδικη εμπειρια.
Η καθε επισκεψη, ηταν και μια ξεχωριστη εμπειρια, φιλοξενιας, αλλα και γευστικης τερψης!
Στα ιδια υψηλοτατα στανταρντς, που αλλωστε μας εχει συνηθισει, η περιποιηση του κου Αργυρη.
Ενα λυπηρο νεο, ειναι οτι σκοπευει να βγει σε συνταξη σε 1 χρονο περιπου, και το μαγαζι μαλλον θα το κλεισει.
Θα ειναι ενα ανεκπληρωτο κενο..
Κάποιες αλλαγές στα μενού: 1) στο "
Αν έχετε κάποια ιδιαίτερη επιθυμία μη διστάσετε να την εκφράσετε στον Αργύρη. Θα προσπαθήσει να την ικανοποιήσει( μέσα σε λογικά πλαίσια).
Ολα λοιπόν ήταν όπως τα διάβασα.
Ένας μεγάλος κήπος, συντριβανάκι, κιόσκι, κ τα τραπεζοκαθίσματα ντυμένα σε λευκό ύφασμα.
Παραγγείλαμε:
- χοιρινό με δαμάσκηνα: πολύ αρμονικά δεμένο πιάτο κ εξαιρετικής ποιότητας κρέατος.
-κοτόπουλο με σως αγριομουστάρδας :
-Μανιτάρια σωτέ: μαγειρευτήκανε μπροστά μας κ πραγματικά είχαν μια άψογα καραμελωμένη γεύση.
-τηγανιτές πατάτες:
-Κρασί ημίγλυκο ροζέ
Το μενού περιελάμβανε ζυμωμένο ψωμάκι από τους ίδιους κ γλυκό το οποίο κ πάλι ετοιμαζόταν μπροστά σου.
Για όλα αυτά 35€.
Αξίζει να αναφερθεί κ η ευγενική εξυπηρέτηση.
Καλοκαιρινο το setup και καθησαμε στον ομορφο κηπο. Πανεμορφα διακοσμημενος και φωτισμενος. Σχεδον παραμυθενιος.
Με χαρα διαπιστωσα, πως η προηγουμενη επισκεψη ηταν απλα μια κακη παρενθεση.
Τα παντα ηταν στην εντελεια.
Ρομαντικο δειπνο για 2 λοιπον.
-1 μεριδα ψαρονεφρι γεμιστο με δαμασκηνα. Μεγαλη μεριδα. Ζουμερα και καλομαγειρεμενα. Πολυ νοστιμα.
-1 μεριδα μπιφτεκια. 2 μεγαλα, συμπαγη, σφιχτα και ζουμερα μπιφτεκια. Πολυ νοστιμα, με μεστη, ισορροπημενη γευση, χωρις εξαρσεις.
-1 σαλατα εποχης, με ολοφρεσκα λαχανικα, φρουτα κλπ. Απολαυστικοτατη. Νομιζω πως αυτη την μεριδα την μικρυνε λιγο ο κος Αργυρης.
-1 μεριδα παστουρμαδοπιτακια. 4 μεγαλα πιτακια, πεντανοστιμα.
-1 μεριδα απο μανιταρια σωταρισμενα, με σκορδο, κρασι, και διαφορα αλλα βοτανα και μυρωδικα. Τεραστια μεριδα, την φτιαχνει μπροστα σου, επι τοπου! Πεντανοστιμα. Must για δοκιμη
-1 μεριδα πατατες. Πολυ καλες, στο χερι.
-Εξτρα πιατο γαρνιτουρα πλιγουρι με λαχανικα, για τα κρεατικα.
-2 μεγαλες φρατζολες απ το υπεροχο χειροποιητο ζυμωτο ψωμι.
-1 μπουκαλι λευκο κρασι 750μλ. Παρα πολυ καλο, φρουτωδες και γευστικοτατο. Σερβιρισμενο οπως παντα σε σαμπανιερα με παγο, ωστε να διατηρειται η θερμοκρασια.
Στο τελος, κερασμενο σουπερ σπιτικο παγωτο, με λιωμενη σοκολατα, αρωματισμενη με ουισκι πιθανοτατα, κανελλα και αλλα μπαχαρικα.
Σκασαμε απ το φαι, με υπεροχα και φροντισμενα στην εντελεια, με ατελειωτο μερακι, εδεσματα.
Για ολα αυτα 42€.. Νιωσαμε πως τους κλεβουμε.
Επισκεφθητε το μαγαζι οσοι δεν εχετε παει. Σας παροτρυνω να το κανετε.
Ειναι πολυ ευκολο να το βρειτε. Στο πρωτο φαναρι που θα βρειτε στο αγγελοχωρι, στριβετε αριστερα, και ολο ευθεια, μεχρι να δειτε στο αριστερο σας χερι, μετα απο κατι χωραφια, το μαγαζι.
Μην σας ξενιζει η εξωτερικη εμφανιση, που παραπεμπει σε κεντρο συνεστιασεων. Μολις μπειτε μεσα θα αλλαξουν τα παντα.
Την επομενη φορα που θα σκεφτειτε να πατε Περαια για κρεατικα/ψαρικα κλπ, καντε 5 χιλιομετρα περισσοτερα και πηγαιντε στον κο Αργυρη. Δεν θα χασετε. Αντιθετως θα εκπλαγειτε.
Ημασταν 2 ατομα. Δεν ειναι καθολου πρεπον και σωστο, να φερνεις πρωτα το 1 κυριως, και το αλλο να το φερνεις 10-20 λεπτα αργοτερα. Βασικα, για μενα ειναι τουλαχιστον απαραδεκτο.
Αναγκαστικα ο ενας περιμενει και κρατιεται απο ευγενεια για να μην φαει. Οταν ερθει επιτελους και το 2ο πιατο, το 1ο εχει ηδη κρυωσει...
Θα ξαναπαμε και θα το ξανατσεκαρουμε καποια στιγμη, ελπιζοντας ολα αυτα να ηταν μια κακη παρενθεση
Σαββατοβραδο και το μαγαζι μισογεματο. Η μουσικη σε ενοχλητικα επιπεδα. Η ενταση της σχεδον ανυποφορη. Και ας καθομασταν στην αλλη ακρη του μαγαζιου.
Το προσωπικο παντα ευγενικο και ο κος Αργυρης μας υποδεχτηκε θερμα οπως παντα.
Επιλεχτηκε ξανα το ρομαντικο μενου για 2.
Απ τα κυριως, διαλεξαμε 1 μεριδα ψαρονεφρι γεμιστο, και το ινδονησιακο ρυζι, με γαριδες και κοτοπουλο.
Δυστυχως πολυ μικρη η μεριδα του ψαρονεφριου, 3 πεντανοστιμα μεν, φτωχα και μιζερα κομματακια δε, που ισα ισα για δοκιμη εφτασαν..
Το ρυζι, περισσοτερο, αλλα καθολου χορταστικο.
Χωρις καποια ιδιαιτερη γευστικη εξαρση. Την γευση του την πηρε απ τα λαχανικα που ειχε μεσα, και δυστυχως οχι απο καποια ομορφη, εξωτικη, γλυκοξινη/πικαντικη σαλτσουλα που φανταζομουν/ονειρευομουν.
Καλουτσικες οι γαριδες που βρηκα μεσα στο ρυζακι, και τα κομματια απο κοτοπουλο αρκετα αρωματικα.
Ολα τα υπολοιπα, στα υψηλα στανταρντς νοστιμιας και φροντιδας που μας εχει συνηθισει.
Αλλα ηταν η πρωτη φορα που φυγαμε και ημασταν ακομη πεινασμενοι :
Ελπιζω να ηταν κατι τυχαιο, και να μην εγινε ο κανονας..
Οι μπριζολες ηταν πολυ μεγαλες και θεσπεσιες. Ζουμερες και γευστικοτατες. Ψημενες οπως ακριβως του ζητησαμε.
Τα υπολοιπα στα γνωστα πλαισια.
Παλαιοτερα ειχαν δοκιμαστει και τα ζυμαρικα "
Επισης, ειδα πολλα νεα πιατα στον καταλογο, ο οποιος ανανεωθηκε αρκετα.
Λιμπιστικα πολυ το ανατολιτικο πιλαφι με γαριδες και κοτοπουλο. Σιγουρα θα ειναι η επομενη μου επιλογη, οταν ξαναπαω στο μαγαζι.
3 ατομα, πηραμε 2 ρομαντικα γευματα. Αυτο σημαινει:
2 Μπουκαλια εξαιρετικο κρασι 750μλ εκαστο.
4 κυριως πιατα (2 μοσχαρισιες μπριζολες, 1 ψαρονεφρι, 1 πεννες 4 τυρια μαγειρεμενες μπροστα σου).
2 μεγαλες ολοφρεσκες σαλατες (σαντορινη + ροκα).
2 μεγαλα πιατα ορεκτικων. Προτιμησαμε τα παστουρμαδοπιτακια που ειναι η αδυναμια μας.
4 πεντανοστιμα γλυκακια (πανακοτες), ολοφρεσκα ετοιμασμενα επι τοπου, απ τον κο Αργυρη.
Ιδιαιτερη αναφορα, για ακομη μια φορα, για το εξαιρετικο ζυμωτο ψωμι απ την συζυγο του. Μπορω να τρωω συνεχεια μονο αυτο..
Τιγκαραμε ολοι με 70€. Εννοειται με αποδειξη χωρις να χρειαστει να ζητησουμε.
Δεν χρειαζεται να ξανα αναφερθω στο ζεστο και ιδιαιτερο περιβαλλον, ουτε και στην μοναδικη συμπεριφορα του ιδιοκτητη που μας κανει να νιωθουμε σαν στο σπιτι μας καθε φορα.
Και θα συνεχισουμε να πηγαινουμε, και να πηγαινουμε... και να πηγαινουμε..