Εικόνες (33)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κερασμένη πορτοκαλόπιτα με παγωτό
Sliders: μπιφτεκάκια σχάρας σε φρεσκοψημένο ψωμί, χειροποίητη ketchup, μουστάρδα-τρούφα, σάλτσα cheddar και πίκλα αγγούρι
Γωνιανή μαλακή φέτα με πιπεριές στη σχάρα (φετάρα φοβερή!)
Σαλάτα κολοκυθάκια στη σχάρα με ελαφρύ dressing εσπεριδοειδών, ρόκα, μαραθόριζα και φιλέτα πορτοκάλι (πολύ-πολύ καλή)
Άποψη του χώρου εσωτερικά
Μπάτζος σαγανάκι με παλαιωμένο μέλι Σούσουρας (ένας από τους καλύτερους μεζέδες που δοκίμασα φέτος)
Μανέστρα με αρνίσιο λαιμό στον ξυλόφουρνο (έπος)
Πατάτες με αλλαντικό από αρνί που κάνουν in house
Χοιρινό καπνιστό και γλασαρισμένο (πολύ καλό)
Κότσι στο ξυλόφουρνο με χυλοπίτες (πολύ καλό)
Πατάτες συνοδευτικές με τον σιδηρόδρομο (αδιάφορες)
"Σιδηρόδρομος καπνιστός" (συμπαθητικό, νόστιμη αλλά βαριά σάλτσα, το κάπνισμα το ένιωθες στην σάλτσα όχι στο κρέας)
"Μοσχαράκι Tajin: στον ξυλόφουρνο με μανιτάρια και τρούφα" (οκ, αλλά το μοσχαράκι πέτρα)
"Πιπεριές-Καπνιστό Ανθότυρο: γλυκές πιπεριές ψητές στη θράκα με καπνιστό ανθότυρο" (τίποτα ιδιαίτερο)
"Τριπλομαγειρεμένες Τηγανιτές Πατάτες" (εξαιρετικές!)
Τζατζίκι (πολύ καλό) & τυροκαυτερή (οκ) & πάπρικα (πολύ καλή)
Prisunic νοσταλγία φεύγοντας από το Βασιλικό
Καπνιστή μπριζόλα (αν θυμάμαι καλά, με δική του σως. Πολύ καλό κρέας αλλά λίγο στεγνό λόγω του καπνίσματος ίσως)
Sliders μουστάρδα κέτσαπ πίκλα αν θυμάμαι (6 μικρά μπέργκερ μέσα σε φοκάτσα, αξιόλογα αλλά ήθελε κατιτίς παραπάνω για να τα αναδείξει)
Ribs με bbq σως δική τους (έλιωναν στο στόμα)
Κολοκυθάκι σχάρας με πολύ πετυχημένη σως λεμονιού
Χωριάτικη με twist (ταιριαστή πίκλα αγγουράκι)
Χασάπικο λουκάνικο (πάρα πολύ νόστιμο)
Κατάλογος (9)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κατάλογος Νοεμβρίου 2023: κρασιά
Κατάλογος Νοεμβρίου 2023: σελίδα 2/2
Κατάλογος Νοεμβρίου 2023: σελίδα 1/2
Κατάλογος Αυγούστου 2023: σελίδα 2/2
Κατάλογος Αυγούστου 2023: σελίδα 1/2
Λίστα κρασιών Σεπτεμβρίου 2022
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2019: σελίδα 2/2
Κατάλογος Δεκεμβρίου 2019: σελίδα 1/2
Όπως σημείωσαν όλοι οι προσχολιάσαντες, το μαγαζί είναι έκπληξη και μόνο από το πού βρίσκεται. Η κουζίνα του έχει ενδιαφέρον και μεράκι, αλλά και μεγάλα περιθώρια βελτίωσης μέχρι να γίνει ένα πραγματικό μυστικό του βάλτου. Προς το παρόν είναι ημιπολύτιμη πέτρα, που σίγουρα αξίζει το σεβασμό μας και δικαιολογεί τις μελλοντικές μας επισκέψεις. Να πάτε!
Το μεζεδοπωλείο Βασιλικός είναι ένα από τα 9 ελληνικά εστιατόρια που απέσπασε βραβείο ποιότητας για το 2021 από τον Γαστρονόμος
Ο Σεφ Βασίλης Μπαρμπαρουσης και η σύζυγος του Μελίνα δημιούργησαν μια ανοιχτή κουζίνα με πυρήνα την αυτοσχεδια παριγια (ένα γκριλ κάρβουνου λατινοαμερικανικής προέλευσης)
Από τον ξυλόφουρνο βγάζουν χειροποίητες φοκατσιες και τυροψωμα (όλα προζυμένια), καπνίζουν κρέατα, φτιάχνουν δικά τους αλλαντικά πετάνε γάστρες που παραμένουν στον φούρνο όλο το βράδυ και σερβίρουν αρνίσιο λαιμό με κριθαράκι μανέστρα η μελωμένο κότσι με χυλοπίτες
Τι να πούμε επίσης για τον μπατζο από το ντόπιο τυροκομείο Καρυωτισσας που έρχεται ψημένο ως σαγανάκι και περιχυμένο με παλαιωμένο μέλι Σουσουρας που του προμηθεύει ο μελισσοκόμος πατέρας του Βασίλη
Είναι τελείως άκυρο το μέρος εκεί αλλά θα ξαναπηγαίνα άνετα για το φαγητό και μόνο
Το συγκεκριμένο μαγαζί το έχω επισκεφθεί γύρω στις 5 φορές και ούτε μία δεν απογοητεύτηκα.
Όμορφος ο χώρος και έξω και μέσα. Η σερβιτόρα εξυπηρετική, φιλική και γρήγορη.
Έχω δοκιμάσει διάφορα από τον κατάλογο. Τα χάιλαϊτς για μένα είναι η πουλάδα με τσένταρ, η χοιρινή τόμαχοκ και το γιουβετσάκι που είχα πετύχει μια φορά ως πιάτο ημέρας. Πολύ δυνατές και οι τηγανιτές πατάτες. Το κοντοσούβλι είναι πεντανόστιμο αλλά θα το περίμενα μεγαλύτερο. Είναι, επίσης, το μόνο μέρος όπου μου αρέσει το χύμα κόκκινο κρασί (ποικιλίας syrah).
Χρησιμοποιούν δικά τους υλικά οπότε το μενού παρουσιάζει αλλαγές με κάθε εποχή. Για παράδειγμα, σαλάτα με σπανάκι τον χειμώνα και σαλάτα με ντομάτες το καλοκαίρι (υπέροχες και οι δύο).
Οι αλοιφές τους όλες χειροποίητες.
Κάθε φορά έχει και πιάτα ημέρας οπότε πάντα βρίσκεται κάτι καινούριο για δοκιμή.
Πάντοτε κερασμένο γλυκό του ταψιού στο τέλος.
Οι τιμές πολύ καλές, για παράδειγμα η χοιρινή τόμαχοκ είναι γύρω στα 3 ευρώ χαμηλότερα απ'
Αγαπημένο μαγαζί.
Δοκιμασαμε
* Σιδηροδρομο -εξαιρετικα ψημενο, ζουμερο με μια σαλτσα με κυμινο
* Sliders Νοστιμοτατα
* Σαλατα λευκο- κοκκινο λαχανο + ξινομηλο
* Σαλατα μαρουλι με κοτοπουλο ψητο
* Μοσχαρισια τομαχωκ 3μηνης ωριμανσης medium ψημενη...
* Ψητο μανουρι και μανιταρια στη θρακα
* Πατατες τηγανιτες
Με αναψυκτικα+γραπα 85 ευρω
Κερασμενη πορτοκαλοπιτα....
Ειναι ενα μαγαζι in the middle of nowhere....
Μας ανοιξε την ορεξη για επομενες επισκεψεις..... Βαλτε το στο γευστικο σας καταλογο...
Πήραμε πολλά για 2 άτομα: Μανιτάρια, Τριλογία αλοιφών, Τριπλοτηγανισμένες πατάτες, Φέτα με Καραμελωμένα κρεμμύδια. Από λάθος πήραμε δύο χοιρινά, Σιδηρόδρομο και Μπριζόλες Λαιμού. Τα κρέατα τα καπνίζουν οι ίδιοι, ήταν υπερ-μαλακά και βάζουν δική τους BBQ σως, πράγμα που μου άρεσε προσωπικά. Με μπύρες και αναψυκτικά μας βγήκε γύρω στα 22ε το άτομο.
Εντύπωση μου έκανε το ότι δουλεύουν 3 χρόνια ήδη- πώς δεν το είχαμε αντιληφθεί!
Θα ξαναπάω και το προτείνω. Μακάρι να υπήρχαν πιο πολλά τέτοια μαγαζιά στην επαρχία..
Αυτά που πήραμε εμείς και φαίνονται στις φωτογραφίες μας εξέπληξαν πολύ ευχάριστα και σίγουρα θα υπάρξουν επαναλληπτικές στο μέλλον. Πολύ μεγάλο συν η ποιότητα στις πρώτες ύλες του και η τεχνική του. Επίσης η ευγενική και εξυπηρετική κοπέλα στο σέρβις. Μικροαστοχία το οτι η καπνιστή μπριζόλα ήταν κάπως στεγνή αλλα κατά τα άλλα πολύ ευγευστη. Όπως και τα sliders ήθελαν λίγο πιο πολλά ζουμιά (σως, λαχανικα ή κάτι τέτοιο). Λόγω μικρού μεγέθους στεγνώνουν μέσα στη χειροποίητη φοκάτσα τους. Λεπτομέρειες όμως. Αξίζει σίγουρα στήριξης, ειδικά στο νομό Πέλλας που σπανίζουν οι πρωτότυπες ιδέες. Οι τιμές πολύ καλές για το είδος. Το προτείνω με 1000.