Καφέ Απόλλων [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΚαφενείο
ΔιεύθυνσηΤραπεζούντος 89, Καλαμαριά
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Έκλεισε2023
ΙδιοκτησίαΓιώργος Βρασίδας

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Οκτώβριο 2019. Τίμιο λαϊκό συνοικιακό καφενείο. Θεματολογία στους τοίχους ο Απόλλων Καλαμαριάς και ο Πόντος. Εσωτερικά βαμμένο με χρώμα ροδακινί που καμουφλάρει πετυχημένα την νικοτίνη. Προτείνεται καλύτερα το εξωτερικό τραπεζάκι. Από φαγητό έχει ικανοποιητική ποικιλία, μόνο τηγάνι, στον καφενειακό μέσο όρο. Θα μπορούσα να ξαναπάω αν ήμουν γειτονιά.

Εικόνες (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Λούτσος σαγανάκι (καλό ζουμί, ο λούτσος έπασχε)
[εικόνα]
Ζαβογαρίδα (ήθελε στράγγισμα!)
[εικόνα]
Γαύρος (παρατηγανίστηκε)
[εικόνα]
Αγγουροντομάτα (οκ, μπόλικο κρεμμύδι)
[εικόνα]
Πατατοσαλάτα (λεμονάτη, ενδιαφέρουσα)
[εικόνα]
Εσωτερικά
[εικόνα]
Τσίπουρο άνευ (οκ)
[εικόνα]
Ψωμί

Σxόλια (5)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
Nίκος© (πριν από 18 μέρες και 18 ώρες)
Δυστυχώς ο Βρασίδας(αφεντικός) μας άφησε. Κλειστό μέχρι νεωτέρας, λογικά οριστικά.
Κίτσος
Επίσκεψη προς αναζήτηση αναπληρωματικής πρέζας μετά τον τραγικό χαμό του καλαμαριώτικου ναού του Καουμπόη με το οποίο αναπόφευκτα το συγκρίνω λόγω παρόμοιας αισθητικής/χαρακτήρα. Σχετικά θετική εντύπωση στο σύνολό της. Ο γαύρος σαγανάκι πετυχημένος με το ζουμί να θύμιζει απρόσμενα το μυθικό σαγανάκι του κυρ Σωτήρη. Χορταστική μερίδα σαφρίδια ωραία και μπαμπάτσικα άρτι ψαρεμένα στο Θερμαϊκό. Ντολμαδάκια αδιάφορα και κρύα. Τσίπουρο δικό τους κλασικό ταβερνίσιο μετριοδυνατό. Το κλίμα υπερλαϊκό με γερόντια και χούφταλα να μουχαμπετιάζουν όπως με αρέσει αλλά δεν έλλειψε και η έκπληξη η οποία συνίστατο στην επίσκεψη από έτερους νεολαίους μυούμενους του καφενειακού μυστικισμού. Με άρεσε και η εξυπηρέτηση, λαϊκή, τίμια και ντόμπρα. Στις τιμές όμως τα χάλασε ο ντρελασχο: σε καμία περίπτωση λαϊκές, άνω των 30 ευρώ για δύο άτομα. Άντε να το δεχτώ ένεκα φορτωμένης μερίδας σαφριδιών του ψαρά του μόρτη αλλά και πάλι για μαγαζί τέτοιας αισθητικής δεν το αποδέχομαι. Στον καμπόη με 30 ευρώ η κοιλιά μας γινότανε αερόστατο και δεν πεινάγαμε για 3 ημέρες να πούμε. Εδώ απλά χορτάσαμε. Οκ είναι και ο καλπάζων πληθωρισμός στη μέση αλλά κάπου όπα ρε φίλε. Θα μπορούσα να ξαναπάω αλλά δύσκολα να τιμηθεί επαναληπτικά στο άμεσο μέλλον γιαυτόν τον λόγο και μόνο.
Nίκος©
Έχει κλιματισμό στον εσωτερικό χώρο
Nίκος©
Μετά από αρκετές δοκιμές έχω καταλήξει:

1. Αγαπάει πάρα πολύ το κρεμμύδι, βάζει ένα τόνο σε κάθε πιάτο. Πρέπει να είναι ο καλύτερος πελάτης των κρεμμυδεμπόρων.
2. Τα φαγητά είναι στο μέσο όρο και αν έχει κόσμο πιο κάτω (παρατηγανίζονται).
3. Ξέρει να κερνάει και έχει πάρα πολύ ωραίο λαϊκό κλίμα
4. Μαζεύονται συχνά πάρα πολλά άτομα του Απόλλωνα καλαμαριάς και από ένα σύλλογο ποντίων, οπότε γίνεται καλός τζερτζελές και γλέντια από το πουθενά
Nίκος©
Λαϊκό καφενειακό κλίμα με νέους θαμώνες και ο ιδιοκτήτης μορφή από τις λίγες. Αξίζει για όσους τους αρέσει το καφενειακό κλίμα.