Ο Κήπος [προσωρινά κλειστό]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό είναι προσωρινά κλειστό.
ΚατηγορίαΞένο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΔημητρίου Πολιορκητού 23, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε31 Αυγούστου 2019
ΙδιοκτησίαΓκάζος Κυπαρίσσης
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "Καφενείον-Μεζεδοπωλείον".

Στη θέση του υπήρχε ο Κήπος (από την ίδια ιδιοκτησία).

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Σεπτέμβριο 2019 μετά την προτροπή του StratosL :)

Δυστυχώς πάλι δεν ενθουσιάστηκα για τους εξής 2 λόγους:
  • Η αυλή είναι όμορφη και σπάνια για Θεσσαλονίκη, αξίζει μια επίσκεψη και μόνο για πάρτη της, αλλά επειδή η οροφή είναι κλειστή είναι σαν θερμοκήπιο με υγρασία. Ίσως προτιμότερη η επίσκεψη να γίνει χειμώνα.
  • Το φαγητό αν το συγκρίνω με Τουρκία, είναι πολύ κάτω από το μέσο όρο της, και είναι εξελληνισμένο. Για θεσσαλονικιώτικα δεδομένα είναι σχετικά οκ. Τα δύο καλύτερα πιάτα που δοκίμασα είναι αυτά που περιγράφει ο StratosL, το adana kebab και το κιουνεφέ.
Στα λοιπά θέματα, η ιδιοκτησία παραμένει ίδια αλλά έχει μπει στο σχήμα και ο Τούρκος μάγειρας, και οι τιμές οκ προς το τσιμπητές.

Συμπερασματικά, αξίζει μια επίσκεψη για το χώρο.

Εικόνες (24)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Γιαουρτλού Σαρμά
[εικόνα]
Κεμπάπ κοτόπουλο
[εικόνα]
Ταμπουλέ
[εικόνα]
Ποικιλία αλοιφών
[εικόνα]
Κιουνεφέ (καλό)
[εικόνα]
Καζάν ντιπί (εμπορίου, δεν μου άρεσε)
[εικόνα]
Haydari
[εικόνα]
"Παραδοσιακό κεφτεδάκια Τραπεζούντας από μοσχαρίσιο κιμά" (στεγνωμένα και αδιάφορα)
[εικόνα]
"Κεμπάπ Αδάνα" (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Τσοκερτμέ (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Τσοκερτμέ (συμπαθητικό)
[εικόνα]
Ezme (κάτω από το μέσο όρο)
[εικόνα]
Galata (μέτριο)
[εικόνα]
Çiğ köfte (παρόλο που δεν ήταν το κλασικό καυτερό μείγμα, ήταν καλό)
[εικόνα]
"Γίγαντες με παστουρμά, σάλτσα ντομάτας και πιπεριά Φλωρίνης" (απλώς οκ)
[εικόνα]
Πίτες (σύμφωνα με τον κατάλογο χειροποίητες, δεν μου άρεσαν)
[εικόνα]
Μαύρο τσάι (δεν ήταν όπως το κλασικό τούρκικο)
[εικόνα]
Εσωτερικά η αυλή
[εικόνα]
Εσωτερικά η αυλή
[εικόνα]
Εσωτερικά η αυλή
[εικόνα]
Εξωτερικά (Νοέμβριος 2019)
[εικόνα]
Κιουνεφέ (μέτριο)
[εικόνα]
Αδάνα κεμπάπ (μέτριο)
[εικόνα]
Παραδοσιακά κεφτεδάκια Τραπεζούντας (μέτρια)

Κατάλογος (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: τμήμα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Σεπτεμβρίου 2019: τμήμα 1/2

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
el Presidente
Μετά από τηλεφώνημα σήμερα (26/07/2020) μας ενημέρωσε ότι δεν έχει ξανανοίξει μετά την καραντίνα, και το βλέπει για Φθινόπωρο...
Δειπνολάγνος
Επίσκεψη για δοκιμή γεύσεων απο τις ρίζες μας. Επιλέχθηκαν Τσοκερτμέ το οποίο κρέας έλιωνε στο στόμα χωρίς παρουσία ινών και λίπους γενικά πολύ νόστιμο και τεράστια μερίδα πάνω σε πατατούλες στρόγγυλες (δεν έχω ξαναδοκιμάσει αλλά το συγκρίνω με κοκκινιστό), Γιαουρτλού σαρμά: πολύ νόστιμο με σχετικά medium ψήσιμο στον κιμά αρκετά γευστικό σε συνδυασμό με το σιγοβρασμένο πελτέ και το γιαούρτι ωστόσο επειδή δεν έχει συνοδευτικό θα το ήθελα λίγο μεγαλύτερο σαν πιάτο, σαλάτα ταμπουλέ πολύ καλή και πατάτες τηγανιτές (όχι προκάτ, καλή ποσότητα) τέλος το λευκό κρασί αρωματικό μεν της σειρας δε.
Κάναμε χρήση κουπονιού 14,90 απο 28 ευρώ (για δυο κυρίως, μια σαλάτα και 2 ποτήρια κρασι η τσίπουρο) πράγμα που το καθιστά υπερτίμια επιλογή. Δεν ξέρω αν θα πήγαινα κανονικά αναλογικά για την τιμή λόγο ιδιαίτερης κουζίνας, αλλά πιστεύω ότι κάποια πιάτα αξίζουν τουλάχιστον σαν ποσότητα.
dokimastis
Πέρασε κι ο δοκιμαστής από τον κήπο, ξένο γαρ.

Δοκίμασα διάφορα: Μιξ μεζέδων του σεφ, Ταμπουλέ (οκ-καλό, με λεπτό μπλιγούρι), Μπουγιουρντί (παιδαριώδες), Κοτοτηγανιά μέτρια (θα έπρεπε να πετάει), Τσι Κιοφτέ (αναιμικό).

Στο τέλος Κεμπάπ κοτόπουλο, έκαναν μια ώρα να το ψήσουν, αλλά ήταν καλό, ζουμερό και γενναίο. Επίσης τέλος είδαμε και το Γιαουρτλού Σαρμά (Στριφτή κροκέτα με μέσα Μοσχαρίσιο κιμά, από πάνω γιαούρτι και στο πλάι πελτές), που νομίζω είναι το διαφορετικό που όλοι θα ψάχναμε και το προτείνω.

Μετά απ' αυτά κερασμένο Κιουνεφέ, όντως άξιζε πολύ. Πολλά Λευκά κρασιά χύμα (οκ, ίσως λίγο νερουλά). Απόδειξη κανονικά οκ. Τιμές αναμενόμενες. Να συμπληρώσω για την στέγη ότι όταν βρέχει καλά, στάζει σε πάρα πολλά σημεία!

Συμφωνώ ότι η κουζίνα δεν "τραβάει", κακώς. Θέλει γυάλισμα. Εγώ θα μάντευα ότι ο μάγειρας δεν είναι τούρκος..
StratosL
Και νομίζω ήρθε η ώρα να ξαναπάς, Ταβερνοαλάνι. Το μαγαζί έχει αλλάξει διεύθυνση και τώρα το έχει ένας συμπαθής Τούρκος ονόματι Τεμέλ. Η κουζίνα έχει αλλάξει εντελώς. Το κεμπάπ το αρνίσιο ήτανε σαν να το τρώω στην Πόλη. Και τα μανιτάρια πολύ ωραία. Επίσης στο τέλος πήραμε γλυκό κανταΐφι που το έψησε στα κάρβουνα και είχε μέσα μοτσαρέλα, πολύ νόστιμο. Θέλω να ξαναπάω να δοκιμάσω και τα άλλα του πιάτα εννοείται.
Έχει ανακαινίσει και το χώρο φυσικά και τον έχει κάνει πολύ όμορφο με πινελιές παλιού και παραδοσιακού. Αξίζει