Nuova Rosticceria di Salonicco

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΞένο
ΔιεύθυνσηΚωνσταντίνου Αρμενοπούλου 27, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310206830
Διαδίκτυο
ΩράριοΤρ-Τε 12:00-22:00, Πε-Σα 12:00-23:30, Κυ 12:00-17;00, Δευτέρα κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Νουόβα, Ροστικερία, Ροστιτερία, Ροστιτσερία, Rosticeria, #ιταλικό
Άνοιξε2 Οκτωβρίου 2019
Πρόσθετες πληροφορίες:
Στη θέση του υπήρχε το Rosticceria (από διαφορετική ιδιοκτησία).

Εικόνες (22)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Νιόκι καρμπονάρα με γκουαντσάλε και σπαγγέτι Aglio Olio e Peperoncino (πολύ δυνατά και τα 2)
[εικόνα]
Σαλάτα caprese (μού άρεσε)
[εικόνα]
Tiramisu (φρεσκότατο, ελαφρύ)
[εικόνα]
Carbonara (σωστή)
[εικόνα]
Χοιρινά σκαλοπίνια με σάλτσα κρασί-λεμόνι (καλό)
[εικόνα]
Tiramisu (σπιτικό, οκ)
[εικόνα]
"Caserecce zucca e salsiccia" (οκ)
[εικόνα]
Ossobuco di vitello (καλό)
[εικόνα]
Caprese (οκ)
[εικόνα]
Κρασί Nero D'Avola (για την τιμή του οκ)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Carbonara (αυτή τη φορά απλώς οκ)
[εικόνα]
Χειροποίητα tortelloni σε διάφορες γεύσεις
[εικόνα]
Rigatoni amatriciana
[εικόνα]
Spaghetti carbonara
[εικόνα]
Ρολάκι μοτσαρέλας
[εικόνα]
Linguini carbonara (σούπερ)
[εικόνα]
Rigatoni ragu alla bolognese
[εικόνα]
Prosciutto e mozarella

Κατάλογος (9)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: σελίδα 4/4
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: σελίδα 3/4
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: σελίδα 2/4
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: σελίδα 1/4
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: κρασιά 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: κρασιά 1/2
[εικόνα]
Κατάλογος Νοεμβρίου 2022: πιάτα ημέρας
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2019: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2019: σελίδα 1/2

Σxόλια (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Κοιλιόδουλος1
Επίσκεψη πρώτη φορά και δοκιμή μια αρραμπιάτα, και μια καρμπονάρα, δύο basic πιάτα τα οποία θα χαρακτηρίσουν την δυναμική του καταστήματος.

Δεν ενθουσίασε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η καρμπονάρα ήταν οκ, θα την ήθελα πιο λιπαρή, τυρένια και λιγότερο αυγουλωτή στο δέσιμο (δεν μύριζε αυγό).

Η αρραμπιάτα στην οποία κυριαρχεί η ντομάτα, θα περίμενα καλής ποιότητα πρώτη ύλη και όχι απλά πουμαρό.
Για μένα αμάρτημα - όχι με την καλή έννοια.

All in all δεν με συγκίνησε, μάλλον διότι στην πάστα είμαι σκληρός κριτής.

Ίσως στα άλλα πιάτα το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, όμως στα basics χωλαίνει.
tsimp
Σαββατιάτικη επίσκεψη με κράτηση εντός της ιδίας μέρας, Μάρτιος '23.

Έχοντας δοκιμάσει σχετικά πρόσφατα και το έτερο ιταλικό της περιοχής (Osteria dai Fioi) και μετά τα πολλά καλά σχόλια από διαφορετικές πλευρές, η επίσκεψη ήταν επιβεβλημένη.

Δοκιμάστηκαν:
- Λινγκουΐνι με σολομό και βότκα: Αρκετά κρεμώδης και μελωμένη σάλτσα, όπως αναφέρει και ο dokimastis. Πολύ νόστιμο.
- Παπαρδέλες με πέστο φυστικιού: Δεμένο ζυμαρικό/σάλτσα με γεύση που πλημμύριζε το στόμμα απ' άκρη σ' άκρη. Εκ παραδρομής δε ζητήθηκε η προσθήκη του guanciale, το οποίο θεωρώ πως θα το απογείωνε.
- Σπαγγέτι με αντζούγια, σταφίδα, κάππαρη & ψημμένη φρυγανιά: Κατ' εμέ το καλύτερο πιάτο. Βρέθηκε εκτάκτως στις επιλογές των νηστίσιμων (λογικά, λόγω Σαρακοστής). Διαφορετικές υφές και επίπεδα γεύσεων, δημιουργούσαν πολλαπλά πεδία απόλαυσης. Εξαιρετικό!

Για σαλάτα πήραμε τη ρόκα με ντοματίνια και μπαλίτσες μοτσαρέλας. Η ρόκα μου φάνηκε τυποποιημένη και εντελώς φλατ, ενώ η σως (με βάση, αν όχι μόνο, το βαλσάμικο) άνευρη. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.

Ήπιαμε από ένα ποτήρι Nero d'Avola και Primitivo. Καλά κρασιά.

Με γλυκό στο τέλος (τιραμισού, σπιτικό, φρέσκο, πεναντόστιμο) και 2 εσπρεσσάκια για να κλείσει το γεύμα, στα 54€.

Τα παιδιά στο service εξαρετικά και ευγενέστατα. Το μαγαζί ήταν συνεχώς γεμάτο και ο κόσμος ανανεονόταν τακτικά. Η κράτηση απαραίτητη. Το περιβάλλον, συνολικά, καλό και αυτή η πρώτη επίσκεψη αρκετά ευχάριστη. Θα το ξαναεπισκεφθώ.
dokimastis
Νέα επίσκεψη βράδυ Τετάρτης με κράτηση, στο μπαρ. Ευτυχώς σκεφτήκαμε να πάρουμε τηλέφωνο, γιατί γέμισε εντελώς και έδιωχνε κόσμο.
Στο σέρβις πλέον υπάρχει ένα κορίτσι, και στην κουζίνα ακόμη ένα, εκτός του Gaetano.

Πήραμε: Σαλάτα caprese, καλή,
Linguine με σολομό και βότκα, χορταστική μερίδα και με ωραία δεμένη πορτοκαλί σάλτσα. Ο σολομός πρέπει να μπήκε από κομμάτι, αλλά φυσικά διαλύθηκε σε μικρότερα, για να δέσει. Το καλύτερο πιάτο,
Μισοφέγγαρα (mezzelune, τρόμαξα να καταλάβω, στον κατάλογο τα είχε mezzelume) με ricotta και βούτυρο κτλ και φασκόμηλο. Μέτρια, το φασκόμηλο δεν το κατάλαβα, κρίμα, γιατί για αυτό τα πήρα.

Μαζί ποτήρια κρασί pinot grigio και Montepulciano d' Abruzzo και Nero d'Avola. Το Montepulciano μου είχε μια μυρωδιά στην αρχή, και στο δεύτερο ποτήρι γύρισα στο Nero (ήταν Raccolto, Cabernet Sauvignon). Απλά και οκ κρασιά.

Στο τέλος tiramisu σπιτικό, απλώς οκ, δε μού είπε κάτι ιδιαίτερο.

Γενικά πάντως μού άρεσε το κλίμα, που δεν είναι τόσο επίσημο, και το φαγητό, που το μαγειρεύουν μπροστά σου και βλέπεις.
2 άτομα μάς βγήκε 52ε, μια χαρά για αυτό που παίρνεις. Σέρβις άπειρο, αλλά συμπαθητικό. Αποδείξεις λίγο στα χαμένα.

Τα χειροποίητα νιόκι τώρα είναι για Παρασκευές.
Θα ξαναπήγαινα για το κλίμα, την αυθεντικότητα, τις linguine και για μια καρμπονάρα, όπως την γράφει η Γιαντράνκα.
Piroski
Πέρασμα πάνω στην τρέλα, απόγευμα καθημερινής. Το μαγαζί ήταν γεμάτο αλλά μια παρέα ήταν στο φεύγα και πήραμε την θέση τους. Μας ενημέρωσαν όμως πως θα έπρεπε να σηκωθούμε στις 9 γιατί μετά πάλι θα γέμιζε.

Ωραίος, χειμωνιάτικος, κόζι χώρος του γούστου μου.

Το φαγητό ήταν ΟΚ, αλλά χωρίς να ξετρελάνει. Σαν μέγεθος μερίδας πάντως ήταν μια χαρά. Δοκίμασα ριγκατόνι με ραγού (οκ) και μια σαλάτα καπρέζε (ψιλοαδιάφορη, αλλά ωραίο το πέστο από δίπλα).

4 ζυμαρικά, 1 καπρέζε, 1 φιάλη κόκκινο κρασί (όχι και τόσο καλό, αλλά στα 16 ευρώ εκεί παίζεις οπότε τίμιο) και 1 αναψυκτικό από τα ιταλικά τα περίεργα, φέραν το σύνολο στα 60 ευρώ.

Το σέρβις θέλει δουλίτσα.
Μια τρίχα στην σαλάτα την αφήσαμε να περάσει (Χριστούγεννα γαρ).

Αποδεκτή εμπειρία, θα ξαναπάω για τον χώρο και την ατμόσφαιρα.
Σταύρος
Είχα κάτσει κάποιο μεσημέρι για μια περιποιημένη pasta (καλή ήταν) και διαπίστωσα ότι ο ιδιοκτήτης είναι one man show (παίρνει παραγγελία, μαγειρεύει, σερβίρει) αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει μόνος του όλο το εγχείρημα και βγάζει και κάποιο ερασιτεχνισμό στη συνολική αντιμετώπιση του πελάτη.
Mikey
Έχοντας επισκεφθεί το παλιό μαγαζί 2-3 φορές πριν από 3και χρόνια, και για την αλλαγή μενού αλλά και τη στήριξη πιο "εστιατοριέ" μαγαζιών τώρα κατά τη διάρκεια της 2ης πανελλήνιας καραντίνας, είπα να δοκιμάσω το νέο μαγαζί. Δυστυχώς απογοητεύτηκα οικτρά.
Δοκιμάσαμε Saccottini με κρέμα κάστανο, μανιτάρια porcini, ricotta & τριμμένη παρμεζάνα (μέτριο και σίγουρα όχι για 12€), παπαρδέλες με σολομό και βότκα (καλό αλλά ο σολομός κρέμα το οποίο και μου έκανε καλή εντύπωση) και κοτολέτες alla milanese η οποίες ήταν πραγματικά άγευστες, τουλάχιστον δεν είχαν γεύση κοτόπουλο.
Δύσκολα θα το ξαναεμπιστευτώ.

FYI, το μαγαζί στο e-food εμφανίζεται σαν "Rosticceria di Salonicco", χωρίς το "Nuova"
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Jørgen
Είχε δοκιμαστεί και πριν πολλά χρόνια, αλλά η αλλαγή στην ιδιοκτησία μας οδήγησε σε επαναληπτική επίσκεψη. O χώρος έχει μόνο κάποιες μικροαλλαγές, αλλά στα γνωστά επίπεδα. Βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι με τον εξαερισμό, απ' έξω δεν μπορείς να δεις τίποτα απο την υγροποίηση στα τζάμια.
Δοκιμάστηκαν πένες με σολωμό και λιγκουίνι με γαρίδες. Και τα δύο σε πολύ καλά επίπεδα, με σωστότατο βράσιμο και ευτυχώς με λίγο μεγαλύτερες απο τις παλιότερες μερίδες-μινιόν. Βέβαια, συνεχίζω να πιστεύω οτι ένα υλικό παραπάνω θα απογείωνε και τις δύο, γιατί ένιωσα πως έλειπε κάτι με 2-3 υλικά μόνο. Κρασάκι πολύ καλό και φτηνό. Σέρβις κάπως ιδιόρρυθμο, με λίγο ταμπεραμέντο θα έλεγε κανείς...
Συνολικά θα ξαναπήγαινα για το al dente και την καθαρότητα της γεύσης, αν και η στενότητα του χώρου και οι λίγο τσιμπημένες τιμές είναι ένα μείον. Τουλάχιστον οι ποσότητες είναι πλέον χορταστικές.
Άκαπνο και με απόδειξη.
Γιαντράνκα
Η καρμπονάρα που πήρα πραγματικά ά-ψ-ο-γη, καλή αλλά κατώτερη η bolognese, περιέργως δεν υπήρχε διαθεσιμότητα σε μπουκάλι κρασί, η συνεννόηση σε σπαστά ελληνικά-αγγλικά-ιταλικά, φιλικός ιδιοκτήτης με διάθεση για φιοριτούρες. Και εγώ θα ξαναπάω ευχαρίστως
guru
Εδώ και καμιά 15 αριά μέρες έχει αλλάξει ιδιοκτησία, ο παλιός ιδιοκτήτης (Μασιμο από ότι μου έχουν πει) έφυγε και ανέλαβε ένας άλλος που από ότι μου είπε ο ίδιος ήταν 9 χρόνια στο μαγαζί. Το μαγαζί πλέον λέγεται nuova rosticceria di salonico, προφανώς λόγω της αλλαγής αυτής.
Δεν είχα πάει στο παλιό οπότε δεν έχω μέτρο σύγκρισης.
4 άτομα πήραμε
Πήραμε...
Κρασί 12 ευρω μέτριο
Μπύρα 3.5
4 Αναψυκτικά άγνωστο
Μανιτάρια με παρμεζάνα και μπεσαμελ 6 μέτρια
2 μερίδες τορτελονι 11 έκαστη, πολύ καλά
Καρμπονάρα 8.5 πολύ καλή
Λαζανια με άσπρη σάλτσα και λουκάνικο 9 καλα αλλά μικρότερη μερίδα από όσο θα ήθελα
Μελιτζανοκεφτεδες 7.5 πολύ καλοί
Ταλιατελες πιστατσιο 10-11 πολύ καλή (με ταλιατελες το πιάτο ανεβαίνει κατά 2.5 ευρώ)
Στο τέλος κέρασαν λιμοντσελο
Ευγενικό σέρβις
Σε όλα τα πιάτα εκτός του ριγκατονι, τα ζυμαρικά ήταν φρέσκα.
Όλα τα πιάτα ήταν al dente. Οπότε αν κάποιος τα θέλει πιο βρασμένα, είτε το ζητάει είτε δε θα του αρέσουν.
Όλα ήταν νόστιμα και με καλές πρώτες ύλες, θα έλεγα ένα κλικ πιο ακριβά ή ένα κλικ μικρότερες οι μερίδες από όσο θα ήθελα.
Στα επίσης θετικά ότι το κρασί δεν ανεβάζει τον λογαριασμό καθώς είναι στα 12.
Θα ξαναπήγαινα ευχάριστα
dokimastis
Επίσκεψη χτες μετά από πολλά χρόνια. Οι άνθρωποι είναι πολύ εγκάρδιοι και το μέρος ζεστό. Πήραμε:

Μελιτζάνες με Τυρί και Κόκκινη Σάλτσα
Κροστίνι με Συκωτάκια Πουλιών (πολύ καλό)
Λαζάνια αλά Μπολονιέζε
Τορτελόνι με Φασκόμηλο

Κρασί Ροζέ φιάλη, οκ. Στο τέλος γλυκό Cannoli και επίσης Τιραμισού.
Ωραία εμπειρία. Τιμές οκ για αυτό που παίρνεις. Απόδειξη κανονικά.

Το μέρος είναι άκαπνο και μας το απέδειξαν: ακόμη και με ανοιχτές πόρτες, έβγαιναν και κάπνιζαν έξω.

Επίσης: Κάθε Πέμπτη δικά τους χειροποίητα Νιόκι. Θα ήθελα να τα δοκιμάσω.