Καταφύγιο ΣΕΟ Χορτιάτη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΛοιπά, Ταβέρνα
ΔιεύθυνσηΘέση Τζεκ Μπακτσέ, Χορτιάτης
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6978253056 (Βασίλης)
Διαδίκτυο
Ωράριο
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το κυλικείο/μαγειρείο του καταφυγίου.
Προστέθηκε από: dokimastis

Εικόνες (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Ρεβίθια γάστρας (πολύ καλά)
[εικόνα]
Χωριάτικο λουκάνικο (με πράσο, πολύ καλό, το ρύζι οκ, αλλά φουλ κρύο)

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Meraklis_Thess
Χθεσινή επίσκεψη, ημέρα Κυριακή και γινόταν χαμός στο Χορτιάτη. Μετά από 1+ ώρα πεζοπορίας φτάσαμε στο καταφύγιο που ήταν γεμάτο μέσα-έξω, ευτυχώς σηκώθηκε μια παρέα και βρήκαμε τραπέζι να ακουμπήσουμε το φαγητό.

- Καστανόσουπα βελουτέ. Μέτρια, είχε ένα μπαχαρικό με έντονη γεύση (κύμινο;) που κάλυπτε τη γεύση από τα κάστανα και αρκετά πηχτή για τα γούστα μου.
- Λουκάνικο χωριάτικο με πράσο, συνοδεία πατατοσαλάτας. Καλό τόσο το λουκάνικο όσο και η πατατοσαλάτα.
- Πικάντικη σαλάτα, πολύ καλή.
- Τσίπουρο άνευ, καλό, αρωματικό και σχετικά ελαφρύ.
- Gluhwein, πολύ καλό.

Για τα παραπάνω 26€.

Γενικά ο χώρος είναι προσεγμένος και καθαρός. Εξυπηρέτηση καλή, τα παιδιά που το δουλεύουν έχουν διάθεση και είναι φιλικά.

Προσοχή στο δρόμο αν πάτε αυτή τη περίοδο. Μέχρι τις Κεραίες πας άνετα, μετά για να ανέβεις τα περίπου 3χλμ μέχρι το Καταφύγιο, χρειάζεσαι αλυσίδες ή χιονολάστιχα ή 4Χ4, γιατί σε ορισμένα σημεία έχει πάγο.
dokimastis
Νέα επίσκεψη Θεοφάνεια '22 για διήμερο, οπότε έγινε και μεγάλη δοκιμή.

Καλό "καταφυγιακό" φαγητό, νόστιμο και μερακλίδικο. Μέσα στην κουζίνα δουλεύουν πολλά άτομα και το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό.

Πλέον μετά το 2019 το έχουν αναλάβει 2 νέα παιδιά, ο Βασίλης και ο Νίκος. Ο Βασίλης πολύ συνεννοήσιμος και επικοινωνιακός.

Σούπα λαχανικών, Μακαρόνια με Κιμά (ο κιμάς πρόστυχος, μύριζε έντονα αλλά πολύ ελκυστικά, ίσως χοιρινός!), Πατατοσαλάτα με σκόρδο- κρεμύδι (κόκκινη όμως) καλή, πικάντικη πολύ οκ. Πρωινά ομελέτες μια χαρά, αφράτες. Και τη 2η μέρα Λουκάνικο χωριάτικο πολύ καλό (με πράσο, και άγριο ρύζι με κουρκουμά, κρύο όμως το ρύζι) και Ρεβίθια Γάστρας πολύ καλά, μαλακωμένα και νόστιμα.

Θα ξανάτρωγα άνετα, είναι απ τα καλύτερα καταφυγιακά φαγητά και ταιριάζει απόλυτα με το βουνό/ χώρο.
dokimastis
Πολλαπλές επισκέψεις στα χρόνια, ειδικά αφού το ανέλαβαν η κα Σουζάνα και ο κος Γιώργος (παλιότερα το άνοιγαν εκ περιτροπής μέλη του ΣΕΟ, σαν "υπηρεσία" τους.)

Ο χώρος για μένα αγαπημένος. Μαζεύει πολύ κόσμο, ειδικά Κυριακές και η ουρά είναι τεράστια- δεν είναι επαγγελματίες, προσοχή! Καλύτερος καιρός για επίσκεψη το καλοκαίρι, που δεν έχουν κόσμο και έχει πολύ δροσιά!

Τελευταία επίσκεψη μεγάλη παρέα με παιδάκια: Καστανόσουπα (απ'τα χάιλάιτ τους, καλή), Λουκάνικο χωριάτικο με πατάτες φούρνου, Μανιταρόσουπα (δεν δοκίμασα), Πικάντικη σαλάτα, Τυρί Λευκό (φέτα?). Όλα θυμίζουν μαγειρείο. Κρασί ημίγλυκο εκτός του γούστου μου.