Μουρούζη

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΦούρνος-Ζαχαροπλαστείο
ΔιεύθυνσηΜητροπόλεως 95, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2310269712,2310277780
Διαδίκτυο
ΩράριοΔε-Σα 08:00-22:00, Κυ 09:30-15:00 & 17:00-22:00.
Λέξεις κλειδιά
Μουρούζης
Άνοιξε1971
ΙδιοκτησίαΝίκος Μουρούζης & Σία Ο.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ιδρυτής ο Νικόλαος Μουρούζης.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Πέρασα Σεπτέμβριο 2016. Ο χώρος εσωτερικά έχει κάτι το ρομαντικό, με μια αίσθηση άλλης εποχής. Οικογενειακή επιχείρηση. Έχει κυρίως βουτήματα, κεράσματα και τούρτες. Έχει και λίγα σιροπιαστά που δοκίμασα. Αξίζει μια δοκιμή ο μπακλαβάς του, ο οποίος δεν είναι ο τυπικός θεσσαλονικιός που επιπλέει στο σιρόπι, αλλά πιο στεγνός όπως τον προτιμώ και συναντώ στην Πόλη. Πάντως αντίθετα με αυτά της Πόλης, είναι μπαμπάτσικο και παχύ.

Εικόνες (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Πάβλοβα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Ιανουάριος 2022)
[εικόνα]
Μελομακάρονα (Δεκέμβριος 2021)
[εικόνα]
Κουραμπιέδες (Δεκέμβριος 2021)
[εικόνα]
Κεράσματα (αυτά με το αμύγδαλο, πολύ καλά)
[εικόνα]
Κεράσματα (αυτά με το αμύγδαλο, πολύ καλά)
[εικόνα]
Σιροπιαστά (μπακλαβάς καλός, κανταΐφι οκ, κουρκουμπίνια αδιάφορα)
[εικόνα]
Το ψυγείο με τις τούρτες

Σxόλια (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
Κοιλιόδουλος1
Μπορεί να είμαι φάουλ, αλλά τεμάχιο ξεροτηγανο 2,20€ δεν αξίζει... Πόσο μάλλον όταν το τούμπανο το τρίγωνο του Ελενιδη έχει 2.50€... τι το κάνει τόσο ακριβό? Το σουσάμι? Το ζυμάρι? Το σιρόπι?
Ελενάκι
Τα ξεροτήγανα με μέλι…πάντα φρέσκα και οι δίπλες είναι πολύ καλές και από ποιότητα γιατί όσες και να φας δεν σου βγάζουν την ξινίλα που έχουν τα σιροπιασμένα γλυκά και τιμές κιλού καλές αν σκεφτεί κανείς στη Μητροπόλεως λες ‘’δε μπαίνω θα είναι πανάκριβα’’
asemas
Είχα καιρό να μπω, βρεθήκαμε στην περιοχή πρόσφατα και δεν μπόρεσα να αντισταθώ... Αυτές οι δίπλες του είναι απλά μια εξάρτηση που δεν περνάει! Παλιό αγαπημένο που ευτυχώς δεν άλλαξε με τα χρόνια!
To pamfagon
Έχω πάει 3 φορές - όλες για παραγγελία τούρτας. Πέραν από το ενδιαφέρον που έδειξαν στο τι ακριβώς θέλω ώστε να με εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, και οι 3 τούρτες ήταν εξαιρετικές στη γεύση και την ποιότητά τους. Μπράβο.
Θου-Βου
Κατάγεται από Κωνσταντινούπολη...άρα ξέρει από γλυκά. Παλιά έφτιαχνε και super καρυδόπιτα αλλά από τότε που συγχωρέθηκε ο πατέρας Μουρούζης την καταργήσανε...
Πόλυ
Αγαπητό ταβερνοαλάνι,
Η ιστοσελίδα σου είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στο είδος του.
Δεν γνωρίζω αν υπάρχει η δυνατόητα να προτείνουμε μαγαζί, αλλά εάν γίνεται θα ήθελα να προστεθεί στην κατηγορία Ζαχαροπλαστεία ο Μουρούζης, στην Μητροπόλεως, από τα πιο παλιά της πόλης μας που έχει διατηρήσει την ποιότητά του μέχρι σήμερα. Τα ημίγλυκά του κουλουράκια είναι το απόλυτο κουλουράκι για καφέ/τσάι, είναι must, όπως και τα σιροπιαστά του, τα ισλί, τα μικρά κεράσματά του (mini lemonpie!!), τα τυροπιτοειδή του. Αξίζει!!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία