Ο Κάββουρας

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΨητοπωλείο, Γυράδικο
ΔιεύθυνσηΘεμιστοκλέους 64, Εξάρχεια, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2103837981
Διαδίκτυο
Ωράριο12:00-03:00, Πα-Σα 12:00-05:00
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΙδιοκτησίαΣουβλάκι Ο Κάββουρας & Τα Καββουράκια Ι.Κ.Ε.

Σxόλια (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimpouklano
Πολλές επισκέψεις από το 2011 και δώθε, συνήθως μεσημεριανές/απογευματινές ώρες. Τελευταία βραδινή μεταμεσονύκτια, Φεβρουάριος '23.

Σε μόνιμη βάση επιλέγεται ο γύρος χοιρινός, ο οποίος και βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα. Μακριά από όξινες/αλμυρές (υπο)γεύσεις και ισορροπημένη λιπαρότητα, δομεί -μαζί με τα Άγραφα και την Βεργίνα- ένα υγιές κρεατοφαγικό τρίγωνο των Βερμούδων στην περιοχή των Εξαρχείων. Για κάποιο μεγάλο διάστημα -πρέπει να ήταν προ-CoViD-19- το μαγαζί σε όλες τις σποραδικές επισκέψεις ήταν κλειστό για άγνωστο λόγο. Με χαρά παρατηρώ ότι εδώ και περίπου 1 έτος έχει επανέλθει δυναμικά, συνεχίζοντας να ικανοποιεί τους εθισμούς μας.

Λόγω ώρας αυτή τη φορά, με τα καραβάνια από το An να συρρέουν προς Κάββουρα και άλλες όμορες χεράτες λύσεις φαγητού (π.χ. Apallou), οι επιλογές εμφανίστηκαν περιορισμένες. Δοκιμάστηκαν πανσέτα (καλή, χωρίς τους συνήθεις καψακαλισμούς των λιπαρών που μπορεί να συναντήσεις και πικρίζουν) και χοιρινό σουβλάκι, του οποίου γενικά δεν είμαι καν fan, αλλά ήταν αρκετά καλό. Και στις δύο περιπτώσεις, το «απ' όλα» ήρθε σε ένα άρρωστο combo τζατζικιού-κρεμμυδιού (ειδικά το τζατζίκι) που, παρά το περασμένο της ώρας, δεν επηρέασε στο ελάχιστο τις στομαχικές λειτουργίες.

Προτείνεται, μαζί με τα άλλα δύο γυράδικα της περιοχής, για σίγουρες και γευστικές επισκέψεις.