SIMUL

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΥψηλάντου 63, Κολωνάκι, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2107224737
Διαδίκτυο
Ωράριο13:00-24:00, Κυ κλειστά
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Σιμούλ, #fine dining
Πρόσθετες πληροφορίες:
Αυτοχαρακτηρίζεται "gastronomic situ".

Chef ο Νίκος Θωμάς. Sous-chef ο Μανώλης Σαρρής (γνωστός από το MasterChef 3).

Στη θέση του υπήρχε το "Prunier".

Εικόνες (16)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κρεμ μπρουλέ και παγωτό χαμομήλι (αποκάλυψη το παγωτό)
[εικόνα]
Αρνάκι με αγκινάρα και τοπιναμπούρ (καλό)
[εικόνα]
Γλυκάδια παναρισμένα με αυγολέμονο wasabi (πολύ καλό)
[εικόνα]
Caesars με soft shell crab (οκ)
[εικόνα]
Ταρτάρ μόσχου με τσιπς (σούπερ)
[εικόνα]
Μους σοκολά με καραμέλα
[εικόνα]
Κρεμ μπρουλέ λεμονάτη, παγωτό βανίλια Μαγαδασκάρης
[εικόνα]
Γλυκό κολοκύθα, με τουιγ, ganache λευκή, αλάτι, anglais με μπαχάρια (επικό)
[εικόνα]
Κόκορας με ξινό τραχανά
[εικόνα]
Μαύρος χοίρος με αφρό με κρεμμύδι τουρσί
[εικόνα]
Caesars με καβούρι
[εικόνα]
Παλαμίδα, αχλάδια, ραπανάκια
[εικόνα]
Γλυκό κολοκύθας
[εικόνα]
[εικόνα]
Συκώτι μοσχαρίσιο
[εικόνα]
Κόκκορας με τραχανά

Κατάλογος (1)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2023: τα κυρίως

Σxόλια (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
guru
Νιώθει AG, στην τοποθεσία Simul
Πρόσφατη επίσκεψη δύο ατόμων
Ταρταρ μόσχου με τσιπς, Super
Caesars με soft shell crab, οκ
Γλυκάδια κροκετα με αυγολέμονο Wasabi πολύ καλό
Αρνάκι με αγκινάρες και αγκινάρα Ιερουσαλήμ πολύ καλό
Κανθαρελες με ποσέ αυγό νόστιμο
Κρεμ Μπρουλε με παγωτό χαμομήλι και αφρό μέντας, εξαιρετικό. Το παγωτό χαμομήλι αποκάλυψη. Μόνο νεράκι, γιατί μετά θα πηγαίναμε για κρασιά με φίλους
Σύνολο 105 ευρώ.
Θα πήγαινα πάλι ευχαρίστως.
Πολύ ευγενικό προσωπικό
Rat Pack
Επαγγελματικό γεύμα – δείπνο στο Simul στο Κολωνάκι.

Λίγο πιο απόκεντρο από την πλατεία Κολωνακίου σε ήσυχο δρόμο το Simul είναι ένα όμορφο μικρό εστιατόριο με ένα μικρό προκήπιο και μια μετρίου μεγέθους σάλα. Είναι ελαφρά ημιηπόγειο, με ωραία αστική διακόσμηση, όμορφα έπιπλα και art de la table.

Ο σεφ Νίκος Θωμάς, γνωστός από την τηλεοπτική του παρουσία στο Master chef είναι ταλαντούχος και το μέλλον του ανήκει.

Στα του φαγητού πολύ υψηλό επίπεδο σε όλα. Δικό τους ψωμί, 8-9/10 σε όλα τα πιάτα και πολύ καλή λίστα κρασιών.

Εξαιρετικός ο κόκορας αλλά όπως θα δείτε στις συνημμένες φωτογραφίες σε παλαιότερη κριτική είναι εμφανής η διαφορά στην ποσότητα του τραχανά στο πιάτο. «Προτεινόμενος» λοιπόν γιατί στο δικό μου πιάτο ο τραχανάς ήταν ελάχιστος … αν και εξαιρετικός.

Αυτή που κλέβει όμως την παράσταση είναι η κα Έμμα Δελατόλα μια νεαρή βιρτουόζος, μια σύγχρονη αλχημίστρια.
Το γλυκό κολοκύθα επιπέδου Michelin.
Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την γεύση, την επίγευση την εξέλιξη των γεύσεων όταν ξεκινάς με τουιγ αμυγδάλου και ψήγματα κολοκύθας, κρέμα κολοκύθα με ανατολίτικα μπαχάρια.
Να μπορούσα να πάρω και για το σπίτι.

Τιμές ανάλογες με το το επίπεδο, περίπου 160 e με ένα κρασί για 2 άτομα.

Όταν το επισκέφθηκα στο διπλανό τραπέζι έτρωγε ο chef Λουκάκος με την παρέα του.
Η παροιμία λέει πες με μάγειρα που τρως να φάω και εγώ καλά.

Αξίζει και προτείνεται σφόδρα.
Gyrolover
Επίσκεψη απόγευμα Δευτέρας με Φίλους. Σεφ ο γνωστός από το master Chef Νίκος Θωμάς. Ο χώρος πολύ ωραίος με χαμηλο φωτισμό και γενικά εικόνα που σε προδιαθέτει ότι θα φάς κάτι εξαιρετικό με την ανάλογη όμως τιμή. Ο κοκκορας με τραχανά πολύ ωραίος όπως και το συκώτι. Οι κοπές επίσης εξαιρετικές. Εχει και ωραία κοκτέιλς. 3 άτομα πήραμε μία σαλάτα, τρία κυρίως, ένα γλυκό με 2 ποτά και ένα κρασί -συνολο 190 ευρώ. Σίγουρα δεν είναι για κάθε μέρα αλλά για την Αθήνα νομίζω ότι οι τιμές σε αντίστοιχου επιπέδου εστιατόρια τέτοιες είναι ίσως και υψηλότερες. Γενικά η συνολική εμπειρία ήταν εξαιρετική. Απο εμένα 10 στα 10