Για εμένα ίσως η καλύτερη πίτσα της Αθήνας. Ξηγιέμαι...
Την άνοιξε, αν θυμάμαι καλά λίγο πριν τον κορονοϊό, ένας ιταλός που κάνει ένα ζυμάρι που όμοιο του δεν είχα ξαναφάει έως τότε. Λαστιχένιο, αφράτο, άσπρο σαν το γάλα μούρλια ένα πράγμα. Συν ότι έβαλε όλα τα διαφορετικά ιταλικά τυριά που δεν ξέραμε με έκανε να την αγαπήσω. Ξέρω διάφορους που δεν τους αρέσει αυτό το ζυμάρι αλλά για εμένα νομίζω είναι ότι καλύτερο.
Πεντακάθαρο μαγαζί με πολύ καλό και ευγενικό σέρβις. Ό,τι πήραμε ήταν πολύ νόστιμο (λεπτομέρειες στις photos). Ξεχώρισαν οι πίτσες nduja και burrata. Πήγαμε παρέα 8 άτομα και πήραμε 6 πίτσες, 2 σαλάτες, πολλές μπίρες και 3 εσπρεσάκια. Μας κέρασαν μια επιπλέον σαλάτα καθώς και αρκετές μπίρες και τα espresso. Θα ξαναπήγαινα.
Πάρα πολύ καλή πίτσα. Έχω φάει 3 φορές και έχω δοκιμάσει τις περισσότερες. Θα ξεχώριζα την πίτσα με nduja και μία που λέγεται stracciatella.
Η ζύμη τους παίζει ψηλά αλλά όχι σταθερά. Υπήρξαν διαφορές μεταξύ των δοκιμών αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μεταξύ καλού και πολύ καλού. Το δυνατό τους στοιχείο όμως θα λεγα ότι είναι η φρεσκάδα των υλικών που μπορεί να δικαιολογήσουν άκομα και κάποια έξτρα χρέωση.
Τέλος, το σημείο είναι πολύ συμπαθητικό για όσους είναι φίλοι της αστικής ζώνης των Εξαρχείων.
Την άνοιξε, αν θυμάμαι καλά λίγο πριν τον κορονοϊό, ένας ιταλός που κάνει ένα ζυμάρι που όμοιο του δεν είχα ξαναφάει έως τότε. Λαστιχένιο, αφράτο, άσπρο σαν το γάλα μούρλια ένα πράγμα. Συν ότι έβαλε όλα τα διαφορετικά ιταλικά τυριά που δεν ξέραμε με έκανε να την αγαπήσω. Ξέρω διάφορους που δεν τους αρέσει αυτό το ζυμάρι αλλά για εμένα νομίζω είναι ότι καλύτερο.
Η ζύμη τους παίζει ψηλά αλλά όχι σταθερά. Υπήρξαν διαφορές μεταξύ των δοκιμών αλλά σε κάθε περίπτωση ήταν μεταξύ καλού και πολύ καλού. Το δυνατό τους στοιχείο όμως θα λεγα ότι είναι η φρεσκάδα των υλικών που μπορεί να δικαιολογήσουν άκομα και κάποια έξτρα χρέωση.
Τέλος, το σημείο είναι πολύ συμπαθητικό για όσους είναι φίλοι της αστικής ζώνης των Εξαρχείων.