Μοσχαρι κοκκινιστό με αχλάδια και πουρε πατάτας πολύ ωραίο. Κοντοσούβλι ΟΚ. Μανιταρόπιτα και μελιτζανομπουρεκάκια κακοτηγανισμένα και άκυρα. Ταλαγάνι με κρούστα, οχι καλό. Παντου χρησιμοποιούσαν βαλσάμικο και σπόρους. Το βρήκα ακριβό και δήθεν. Σε τέτοια παραδοσιακά μέρη θά θελα παραδοσιακές ταβερνάρες.
Ταβέρνα με γρήγορο σέρβις καλές συνθήκες από άποψη υγιεινής και οκ φαγητό. 4 άτομα πήραμε χωριάτικη(καλή) γαλοτύρι(καλό), μανιταρόπιτα στριφτή(πολύ καλή) ρεβυθάδα με πορτοκάλι(καλή), κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα τσιμιτσούρι(οκ), κοντοσούβλι χοιρινό(καλό σαν κρέας αλλά με το κακό καπνιστό άρωμα που περνει το κρέας από τα όχι καλά πυρωμένα κάρβουνα).Αυτά με 3 μπύρες και 1 αναψυκτικό κοντά στα 60 ευρώ.
Πέρσι ξανατιμήσαμε το συγκεκριμένο μαγαζί μετά την θετική εντύπωση του 2017 και μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Φέτος είπαμε να ξανακάνουμε ένα πέρασμα. 2 άτομα πήραμε μια μανιταρόπιτα (καλή αλλά λίγη γέμιση), ένα κεφαλοτύρι σαγανάκι (καλό), ένα μοσχαράκι με μανιτάρια (στη πραγματικότητα σάλτσα μανιταριών, τιμιότατο και μαλακό) και ένα χοιρινό κοντοσούβλι που ήταν και η μοναδική απογοήτευση. Το 2017 είχα πει πως θα επέστρεφα για να δοκιμάσω τις σούβλες αλλά η δοκιμή τελικά με απογοήτευσε. Ίσως ήταν η τελευταία μερίδα αλλά ενώ ήταν γενναιόδωρη, ήταν αλμυρή, γεμάτη λίπη, νεύρα και πέτσα. Σε επισήμανση κατόπιν ολοκλήρωσης του γεύματος μας είπαν πως "έπρεπε να μας το πείτε από την αρχή για να φροντίσουμε να την αντικαταστήσουμε". Απόλυτα σεβαστή και ικανοποιητική απάντηση αλλά κατ' εμέ μια τέτοια μερίδα δεν θα έπρεπε να σερβίρετε εξαρχής. Οι τηγανιτές πατάτες πάντως που συνόδευαν το πιάτο ήταν πεντανόστιμες και οι μερίδες μεγάλες.
Παραμένει κορυφαία επιλογή στο ανατολικό Πήλιο.
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν γράφτηκαν πριν από 4 χρόνια τουλάχιστον.
Ο χαρακτήρας του καταστήματος πιθανόν να έχει αλλάξει από τότε και επομένως ενδέχεται τα σχόλια να αποκλίνουν από τη σημερινή πραγματικότητα.
μου έκανε εντύπωση οτι το συγκεκριμένο μαγαζί ηταν γεματο, ενω τα υπόλοιπα στο χωριό του κισσού ήταν άδεια.(αυτό πάντα κάτι σημαίνει)
ενα απόγευμα που πηγα, διαπίστωσα με έκπληξη οτι όχι απλά είχε κόσμο, αλλά και 3-4 άδεια τραπέζια που είχε ήταν κρατημένα απο πελάτες για λίγο αργότερα. βολεύτηκα σε ένα απο αυτα αφου πήγα σχετικά νωρίς.
μάλλον θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο ταβερνοχωρίτη οτι προκειται για ένα απο τα καλυτερα εστιατόρια του πηλίου.
το ψωμι ήταν ψημένο με λάδι και σποράκια μαζι με τσίπουρα, κατι που δεν το έχω ξαναδει. το γαλοτύρι(6€) πολύ καλό και σε τεράστια ποσότητα(πηρα και πακέτο..)το χοιρινό κοντοσούβλι(9€) πολύ καλό και μαλακό, το χύμα κόκκινο ημίγλυκο κρασί εξαιρετικό(και μόνο 3€ το μισόλιτρο.)
φτηνό μαγαζί δεν το λες, αλλά αν ξαναβρεθώ στο ανατολικό Πήλιο, θα ξαναπήγαινα άνετα.
Πρώτη φορά καθίσαμε αν και επισκεπτόμαστε την περιοχή χρόνια. Το κότσι από τα καλύτερα που έχω φάει και το στιφάδο του το ίδιο! Η στριφτή κρεμμυδόπιτα επίσης ιδιαιτερη και προσεγμένη! Το ψαρονέφρι με σάλτσα κυνηγού και σύκα καθώς και το σπεντζοφάι άγευστα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε σούβλες καθότι φτάσαμε αργά μα θα ξαναπάμε. Αν και ακριβό (10-12€ το πιατο) μας βγηκε 64€ 4 άτομα με απόδειξη! Μια χαρά!
Το εστιατόριο ονομάζεται "Η συνάντηση" ενώ η Ρία είναι ο "εγκέφαλος" της κουζίνας. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νομού, ίσως το καλύτερο. Η κουζίνα του είναι ελληνική παραδοσιακή με γκουρμέ προσέγγιση. Το σύνολο αυτών που δοκιμάσαμε ήταν άνω του μετρίου. Από την εισαγωγή (φρυγανισμένο ψωμάκι με σποράκια και πατέ ελιάς συνοδευόμενα από τσιπουράκι), στα ορεκτικά (πράσινη σαλάτα-πολύ καλή, κρεμμυδόπιτα-αξιολογότατη και καθόλου βαριά, λαδοτύρι σαχανάκι με μάνγκο-απογείωση...) στα κυρίως (αρνάκι μαγειρεμένο με λουίζα και χοιρινό με καραμελλωμένα κρεμμύδια, και τα 2 μοναδικά) μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι. Κέρασμα στο τέλος και μάλιστα διπλό (!) όπως και καφεδάκι. Όμορφη προσέγγιση από το προσωπικό με ευγένεια, ταχύτητα, ενδιαφέρον. Μοναδικό μείον: τα συνοδευτικά στα κυρίως πιάτια (π.χ. πατάτες) δεν ήταν αρκούντως ζεστά. Για 2 άτομα με εμφιαλωμένο βιολογικό κρασί και με την κρεμμυδόπιτα να την παίρνουμε πακέτο γύρω στα 55 ευρώ. Όχι φθηνά αλλά άξιζε κάθε ευρώ. Πρώτη προτίμηση στην επόμενη επίσκεψη στην περιοχή.
Παραμένει κορυφαία επιλογή στο ανατολικό Πήλιο.
ενα απόγευμα που πηγα, διαπίστωσα με έκπληξη οτι όχι απλά είχε κόσμο, αλλά και 3-4 άδεια τραπέζια που είχε ήταν κρατημένα απο πελάτες για λίγο αργότερα. βολεύτηκα σε ένα απο αυτα αφου πήγα σχετικά νωρίς.
μάλλον θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο ταβερνοχωρίτη οτι προκειται για ένα απο τα καλυτερα εστιατόρια του πηλίου.
το ψωμι ήταν ψημένο με λάδι και σποράκια μαζι με τσίπουρα, κατι που δεν το έχω ξαναδει. το γαλοτύρι(6€) πολύ καλό και σε τεράστια ποσότητα(πηρα και πακέτο..)
φτηνό μαγαζί δεν το λες, αλλά αν ξαναβρεθώ στο ανατολικό Πήλιο, θα ξαναπήγαινα άνετα.