Selene

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΦηρά, Σαντορίνη
ΝομόςΚυκλάδων
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2286022249
Διαδίκτυο
Ωράριο
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Άνοιξε2020
ΙδιοκτησίαΖ. Χατζηγιαννάκη & Σία Ε.Ε.
Το κατάστημα αυτό βρισκόταν στο παρελθόν σε άλλη τοποθεσία.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Το εστιατόριο του ξενοδοχείου Katikies Garden.

Το 2021 chef ο Έκτορας Μποτρίνι & pastry chef ο Ευγένιος Βαρδακαστάνης. Το 2020 chef ο Χάρης Νικολούζος.

Στη θέση του υπήρχε το De Paul.

Εικόνες (12)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Χώρος
[εικόνα]
Κερασμένα mignardises, τρούφα bitter, μακαρόν μαστίχα, ζελέ φραμπουάζ
[εικόνα]
Σορμπέ βέρβενας, μους φιστίκι Σαντορίνης, χειροποίητη μαρμελάδα βερίκοκο
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκό, λευκή σοκολάτα, ζελέ περγαμόντο, παγωτό γιαούρτι
[εικόνα]
Αρνάκι γάλακτος, ντοματίνι Σαντορίνης, καπνιστή μελιτζάνα (quenelle), ψητή μελιτζάνα με miso συκομαΐδας
[εικόνα]
Μπαρμπούνι φιλέτο, σπαγγέτι κολοκυθιού με πέστο μάραθου, φιστίκι Σαντορίνης
[εικόνα]
Σπαγγέτι Benedetto Cavalieri μαγειρεμένα σαν ριζότο σε νερό λεμονιού, αχινός, nduja
[εικόνα]
Κόκκινες γαρίδες Μάνης με σπανάκι, υφές καρότου, χειροποίητο νούμπουλο (εδώ είναι το μισό)
[εικόνα]
Welcome 2, τάρτα με οστρακοειδή, πουρέ ρεβίθι, φρέσκο αρακά
[εικόνα]
Ροζέ Selene (συνεργασία με Κτήμα Μουσών), Μούχταρο-Syrah, ειδική παραγγελία MW Γιάννη Καρακάση και στο βάθος welcome 1, μακαρόν φάβας με καπνιστό χέλι
[εικόνα]
Table setting και αντισηπτικά μαντιλάκια
[εικόνα]
Είσοδος

Σxόλια (2)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
toy
https://www.kathimerini.gr/k/gastronomos/561533689/giorgos-chatzigiannakis-efyge-apo-ti-zoi-o-ierokirykas-tis-ellinikis-koyzinas/
IoliAt
Πρόσφατη επίσκεψη. Ο χώρος καταπληκτικός, πρόκειται για καθολικό μοναστήρι 200 ετών (μέρος του λειτουργεί), με αίθριο, φοίνικες, καταπληκτική ατμόσφαιρα. Στο τέλος μας έκαναν περιήγηση στην κάναβα και στους χώρους του μοναστηριού. Υπάρχει επίσης μπαρ και cigar lounge που είναι στο ίδιο αίθριο αλλά κάπως χωρισμένο. Ενδείκνυται για μαγικές βραδιές.

Σέρβις καταπληκτικό, attentive, ευγενικό, engaging όσο πρέπει, όχι φορτικό, γενικώς δεν έχω λόγια για το σέρβις. Σομμελιέ καλή, head waiter επίσης. Γενικώς ultimate fine dining experience από άποψη χώρου και σέρβις.

Ο κατάλογος σφιχτός: α λα καρτ είχε 4 ορεκτικά, 4 κυρίως, 4 γλυκά. Τα ορεκτικά κυμαίνονταν στα 30+ ευρώ, τα κυρίως στα 50+. Τα γλυκά δεν θυμάμαι τιμές. Υπήρχε επίσης επιλογή τρόλει τυριών στα 24 (δεν το πήραμε αλλά το είδαμε, είχε και ελληνικά και ξένα τυριά, μάλλον θα λεγε πολύ!). Δύο degustation μενού, το ένα στα 150 με 10 πιάτα, το άλλο στα 190 με 13 πιάτα (στο site αναφέρεται και ακόμα ένα στα 110, με κυρίως πιάτο χωρίς πρωτεΐνη, αλλά δεν υπήρχε). Κάρτα κρασιού πάρα πολύ καλή και εκτεταμένη βεβαίως.

Στα του φαγητού: παραγγείλαμε 2 ορεκτικά τα οποία μας τα μοίρασαν (οι ποσότητες των ορεκτικών στις φωτό, δλδ., είναι μισές), 2 κυρίως και 1 γλυκό (το οποίο δεν ζητήθηκε να μοιραστεί, η ποσότητα είναι ολόκληρη στη φωτό). Επιπλέον μας έφεραν 2 welcome, το 2ο αρκετά μεγάλο, 1 γλυκό ατομικό για τον καθένα μας και ένα δίσκο με mignardises, από τα οποία επιλέξαμε ο καθένας από 3. Συνολικά φύγαμε αρκούντως χορτασμένοι με όλα αυτά, παρόλο που οι μερίδες στα κυρίως δεν ήταν μεγάλες.

Γεύσεις: μακαρόν φάβας οκ, ενδιαφέρον, έκανε τη δουλειά του για welcome. Τάρτα πάρα πολύ καλή, έκρηξη γεύσεων και υφών (τρώγεται δύσκολα ως one bite). Πρώτο με γαρίδες Μάνης: ενδιαφέρον, το χειροποίητο νούμπουλο πάρα πολύ καλό, συνολικά ταιριαστό, όχι κάτι εκπληκτικό. Πρώτο με σπαγγέτι: πιο νόστιμο, έβγαινε μια ελαφρά πίκρα με το λεμόνι και τον αχινό, αλλά γενικώς ωραίο, αρωματικό. Δεν με ξετρέλαναν τα σπαγγέτι λόγω μεγέθους (πολύ χοντρά). Κυρίως μπαρμπούνι: το ψάρι νόστιμο, αλλά δεν είχε το ιώδιο, τη θαλασσίλα του μπαρμπουνιού, το πέστο καλό το κολοκύθι καλο, κάπως φλατ ως πιάτο (δεν κατάλαβα πολύ μάραθο). Αρνί: λουκούμι το αρνί, η σάλτσα του εξαιρετική, ντοματίνι μελιτζάνα ψητή τέλεια, η συκομαΐδα κάλυπτε λίγο την πίκρα της μελιτζάνας. Το quenelle είχε πολύ κάπνισμα, ταίριαζε μεν, έχανες τη μελιτζάνα. Γλυκά: προσωπικά το κερασμένο (γιαούρτι, λευκή σοκολάτα, περγαμόντο) μου φάνηκε πολύ ζαχαρωμένο αλλά γενικώς τρώω άγλυκα γλυκά. Στον συνδαιτημόνα άρεσε πολύ και εκθείασε το περγαμόντο. Στο φιστίκι δεν άρεσε η μους του φιστικιού, αντίθετα το σορμπέ βέρβενα ήταν εξαιρετικό. Τα κερασμένα mignardises πάρα πολύ καλά, όλες οι επιλογές που προσφέρθηκαν ήταν εξαιρετικές.

Συνολικά: καταπληκτικός χώρος, ίσως ο καλύτερος που έχω πάει. Σέρβις εξαιρετικό. Παροχές γενικώς σούπερ, 5άστερου, γενικώς αίσθηση χλιδής και πολυτέλειας (κάποιες λεπτομέρειες ίσως άνευ νοήματος, πχ. μας προσφέρθηκαν για το αρνί 4 μαχαίρια με διαφορετικές ξύλινες λαβές, ακακία, φτελιά κ.λπ.);;;; ΟΚ. Σομμελιέ και βοηθοί εξαιρετικοί, δεν μείναμε χωρίς κρασί-νερό (έτρεχαν να γεμίσουν τόσο συχνά που τελικά καταναλώσαμε 2.5 pellegrino). Μενού πολύ ενδιαφέρον. Όμως μετά από όλα αυτά, και γι αυτό που πας, και για το ποσό που δίνεις, υστερούσε στη γεύση. Δεν υπήρχαν εκρήξεις ως επί το πλείστον, υπήρχαν πράγματα οκ αλλά κανένα ουάου. Στο ArtO2 π.χ. θυμάμαι είχα δοκιμάσει 2-3 πιάτα που το είχα πει το ουάου, εδώ, όλα καλά αλλά ως εκεί. Βέβαια, όλα είναι συγκριτικά, και το λέω με το δεδομένο ότι πας στο Σελήνη, το πολυβραβευμένο κ.λπ. Συνολικά βέβαια επειδή η εμπειρία σε ένα fine dining δεν είναι μόνο το φαγητό, είναι όντως μια αξιομνημόνευτη εμπειρία.