ΦΙΤΑ

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΜεζεδοπωλείο, Εστιατόριο
ΔιεύθυνσηΝτουρμ 1 & Κασομούλη 6-8, Νέος Κόσμος, Αθήνα
ΝομόςΑττικής
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας2114148624,6986950175
Διαδίκτυο
ΩράριοΠροβλεπόμενος χρόνος παραμονής 2 ώρες.
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
ΆνοιξεΜάιο 2019
Πρόσθετες πληροφορίες:
Ο chef και ιδιοκτήτης Φώτης Φωτεινόγλου ήταν παλιότερα chef στις Σεϋχέλλες, στο Σαλαντίν, στο Σέμπρικο και στη νέα Φωλιά.

Στη θέση του υπήρχε ο "Τάσος".

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έκατσα Μάρτιο & Οκτώβριο 2020.
  • Απλός μίνιμαλ εστιατορικός χώρος. Έξυπνη τοποθεσία στις εργατικές κατοικίες Νέου Κόσμου με εύκολη πρόσβαση και χαμηλό ενοίκιο. Το καλοκαίρι ευχάριστο εξωτερικό τραπέζι με άπλα. Γεμίζει και θέλει κράτηση.
  • Σέρβις ευχάριστο και χαλαρό.
  • Μικρός κατάλογος με συχνές αλλαγές: περίπου 6 ψαρικά, 5 κρεατικά, 5 ορεκτικά/σαλάτες. Γενικά απλά και λιτά πιάτα, συνειδητά χωρίς πολλή δημιουργικότητα, με καλές εκτελέσεις και μικρό ποσοστό αστοχιών. Στα θετικά η ύπαρξη μη εμπορικών ψαριών όπως γοβιοί, μυξινάρια. Στα αρνητικά τα χύμα αλκοόλ που χρήζουν βελτίωσης.
  • Τιμές θα τις ήθελα λίγο πιο χαμηλές, αλλά για δεδομένα Αθήνας νορμάλ. Υπολογίστε γύρω στα 20-25€/άτομο χωρίς αλκοόλ.
Αξιοπρεπές εναλλακτικό εστιατόριο, θα ξαναπήγαινα με χαρά και το προτείνω.

Εικόνες (39)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Οσομπούκο με φρέσκο ζυμαρικό (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Καρπάτσιο μυλοκόπι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Θράψαλο σχάρας (καλό χωρίς να ενθουσιάζει)
[εικόνα]
Χέλι σχάρας με ρεβυθάδα (πάρα πολύ καλό)
[εικόνα]
ΤΟ εκλέρ (εθιστική γκανάς)
[εικόνα]
Φρέσκο σπαγγέτι με αυγοτάραχο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ντάσκα με βλήτα (top)
[εικόνα]
Μανούρα γυλωμένη από Σίφνο
[εικόνα]
Τάρτα σοκολάτας (πάρα πολύ καλή)
[εικόνα]
Ρακή (προς αποφυγή...)
[εικόνα]
Μύδια αχνιστά (μια χαρά)
[εικόνα]
Μυξινάρι Μεσολογγίου σχάρας πετάλι με άγρια ραδίκια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Γαύρος τηγανητός (μια χαρά)
[εικόνα]
Παντζάρια με σκορδόξυδο (οκ)
[εικόνα]
Χόρτα λαδολέμονο (οκ)
[εικόνα]
Ταραμοσαλάτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Σεβίτσε μυλοκόπι (καλό)
[εικόνα]
Πατάτες τηγανητές (εξαιρετικές)
[εικόνα]
Τσίπουρο (οκ σε γεύση, αλλά σε 300ml μου έκανε πολύ κακό κεφάλι) & λευκό
[εικόνα]
Εκλαίρ καραμέλα & παρφέ με μάνγκο και κεράσια Εδέσσης (καταπληκτικά χειροποίητα γλυκά)
[εικόνα]
Ανοιχτή μανιταρόπιτα με άγρια μανιτάρια (σούπερ)
[εικόνα]
Ταρτάρ μυλοκόπι με μάνγκο (παρά πολύ καλό)
[εικόνα]
Κολιός με αρμύρα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κεντρόνι μπουρδέτο (εξαίσιο)
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
[εικόνα]
Εξωτερικά (Μάρτιος 2020)
[εικόνα]
Εσωτερικά (Μάρτιος 2020)
[εικόνα]
"Κολιός με χόρτα" (άκυρο πιάτο, τύπου greek sushi με ωμό κολιό και dijon αντί wasabi, αλλά στην πράξη ο ωμός κολιός δεν λέει και πολλά)
[εικόνα]
"Μπαλάς τηγανητός με κινόα" (η κινόα πολύ καλή, οι τηγανητοί μπαλάδες καφενειακού επιπέδου, δεν ταιριάζει για πιάτο εστιατορίου)
[εικόνα]
"Βραστά λαχανικά" (καλά)
[εικόνα]
"Χταπόδι σχάρας με ταρτάρ παντζάρι και chutney καρότου" (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Σεβίτσε μυλοκόπι" (νόστιμο)
[εικόνα]
"Σεβίτσε μυλοκόπι" (νόστιμο)
[εικόνα]
Ψωμί (απλώς οκ)
[εικόνα]
Ρακή (έτσι και έτσι)

Κατάλογος (6)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος 2 Φεβρουαρίου 2023
[εικόνα]
Κατάλογος Ιανουαρίου 2023
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2020
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2020: σελίδα 2/2
[εικόνα]
Κατάλογος Μαρτίου 2020: σελίδα 1/2

Σxόλια (4)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
tsimp
Επίσκεψη Ιανουάριος 2023, έπειτα από κράτηση (την ίδια ημέρα).

Ωραίος, μεγάλος χώρος, με ανοιχτή κουζίνα και bar. Minimal αισθητική, χωρίς όμως να δημιουργεί κρύο περιβάλλον. Κόσμος σχετικά λίγος αρχικά, αλλά όσο περνούσε η ώρα το μαγαζί γέμιζε.

Δοκιμάστηκαν:
- Χόρτα εποχής: Βρασμένα τόσο-όσο, αρκετά καλά.
- Σεβίτσε μπάφας: Νόστιμο, που συνδύαζε έκρηξη γεύσεων σε κάθε μπουκιά με ισορροπημένη οξύτητα.
- Πατάτες τηγανιτές: Φρεσκότατες ροδέλες χαράς.
- Μυξινάρι Μεσολογγίου: Εξαιρετικά ψημμένο στη σχάρα και ζουμερό. Η κινόα πολύ καλή, παρόλο που δε δηλώνω μεγάλος fan της. Η κρέμα σελινόριζα, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο, καλή, διατηρούσε ρόλο εξισορροπητή στο πιάτο και συνεκτικό στοιχείο των γεύσεων.
- Σπαγγέτι με αυγοτάραχο: Στα όρια του εθιστικού, η κρέμα αυγοτάραχο μπλεκόνταν με καλλιτεχνική αρτιότητα σε κάθε (στα όρια του χορευτικού σχεδόν) αναδίπλωση των σπαγγέτι.
- Εκλέρ: ΤΟ εκλέρ. Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για την κρέμα του. Ή υπάρχουν πάρα πολλά, που και πάλι δε θα καταφέρουν να προσεγγίσουν τη γεύση της. Απλώς, αν το βρείτε, μην χάσετε την ευκαιρία να το δοκιμάσετε.

Το γεύμα συνοδεύτηκε από 2 ποτήρια κρασί.
Συνολικά, διήρκησε κάτι λιγότερο από δύο ώρες* και κόστισε περί τα 70€.
Το προσωπικό ήταν ευγενέστατο.

Overall, η εμπειρία του ΦΙΤΑ διακρίθηκε για την ισορροπία της. Ακόμα και στις πιο σύνθετες γεύσεις, αυτή ήταν εκεί για να επαναφέρει το αίσθημα εξερεύνησης της πρώτης μπουκιάς (που στο σύνολό τους ήταν υπέροχες). Τιμές καλές θα έλεγα για το είδος, η ποιότητα σίγουρα ανταποκρινόταν σε όσα είχα κατά καιρούς ακούσει. Descent επιλογή για φαγητό.

*Σε περισσότερα από ένα μαγαζιά που καλέσαμε για κράτηση, ο προβλεπόμενος χρόνος παραμονής οριζόταν στις δύο ώρες. Σίγουρα υπέρ-αρκετός χρόνος, μιας και δεν είναι στυλ οινοποσίας μετά φαγητού, αλλά προσωπικά συνεχίζει να μου κάθεται άσχημα ότι θα πρέπει να σηκωθώ να φύγω μία ορισμένη ώρα. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό συμβαίνει λόγω της ζήτησης που έχει προκύψει την περίοδο των γιορτών (π.χ. την ημέρα που το επισκεφθήκαμε άνοιξε 14:00 αντί για 17:00 που από,τι κατάλαβα είναι το κανονικό).
varethika ton prologo
@timos zisis πιθανόν να έχει αναφερθεί αλλα ο σεφ κ ιδιοκτητης Φώτης Φωτεινογλου προέρχεται από την σχολή Νέα Φωλιά και Σεμπρικο ..ενώ στο ΦΙΤΑ συχνα κάνει κάποιες guest chef εμφανίσεις και ο Γιάννης Λουκάκης (Μουργα & +τροφή )
timos zisis
συμφωνω με προλογο για την νοσταλγια αφου θυμιζει ο καταλογος τις αρχες της μουργας στο φουλ. σερβις και χωρος πολυ οκ, γειτονια. φαγαμε: σεβιτσε μυλοκοπι, μυδια αχνιστα, χελι με γιγαντες και λαυρακι με βλητα. ολα παρα πολυ νοστιμα και καλα εκτελεσμενα, με μισο λιτρο κρασι στα 60€. φτηνο δεν ειναι αλλα θα ξαναπαω σιγουρα και το προτεινω.
varethika ton prologo
Αν αισθανθείς νοσταλγία για Θεσσαλονίκη πάνε στο ΦΙΤΑ
Κάθε φορά που το επισκέπτομαι είναι σταθερά σε πολύ καλό επιπεδο και με πολύ καλές τιμές ενώ το μενού είναι εποχικό και περιέχει πάντα εκπλήξεις
Τρομερά φρέσκα ζυμαρικά με αχιβαδες , μυδια αχνιστά με ζουμί ,ψητή σουπιά με βλητα και στο τέλος πολύ καλό εκλαιρ καραμέλα
Κράτηση απαραίτητη