Εικόνες (35)
Εμφάνιση όλων των εικόνων
Γαλέος σχάρα (φρεσκότατος, εξαιρετικός)
Γαλέος σχάρα (φρεσκότατος, εξαιρετικός)
Baby θραψαλάκια (φρεσκότατα)
Φλωρίνης γεμιστές (καλές)
Κεφτεδάκια & σουβλάκια (πολύ καλά)
Πιτούλες (παραψημένες, οκ)
Γύρος (εξαιρετικός, κλάψαμε)
Ρετσίνα "Ζαμπέτογλου"- (ΤΡΟΜΕΡΗ)
Γιαούρτι βύσσινο κερασμένο
Κεφτεδάκια (όχι του γούστου μου)
Ρώσικη & τυροκαυτερή (εμπορίου, οκ)
Εξωτερικά (Σεπτέμβριος 2020)
Ισως τελικα να μην ηταν και χειροποιητες οι πατατουλες, αλλα παρολα αυτα ηταν φρεσκοτηγανισμενες και πολυ καλες!
Πριν μπω σε λεπτομερειες, για οσους βαριουνται να διαβαζουν, θα πω οτι το εν λογω ταχυφαγειο, εχει μπει ηδη στο τοπ 2-3 της πολης, για μενα.
Σπευσατε να απολαυσετε τα χειροποιητα κρεατο-εδεσματα του, πριν μας αφησει και αυτο καιρους, οπως πολλα αλλα του ειδους του.
Γραφικοτατο περιβαλλον και παλιακη διακοσμηση. Νιωθεις μεγαλη οικιοτητα και ανεση. Σχεδον νοσταλγια.
Καναμε μεγαλο χαβαλε με τον καμπουριασμενο μαστορα, και εμπειρο κρεατο-τεχνιτη, αλλα και με την τσαχπινα και πολυ φιλικη κορη του! Και ας μας βλεπανε πρωτη φορα..
Τι να πω παιδια για τις γευσεις.
Ο γυρος πεντανοστιμος, ζουμερος, λιπαρος οσο πρεπει, μπαχαρωμενος σωστα, ξεροψημενος και καραμελωμενος, οπως ειπε και ο φιλος δοκιμαστης.
Γυρναει αργα αργα, λεπτοκαμωμενος και χειροποιητος. Εδω δεν βιαζομαστε, ολα παιρνουν τον χρονο τους.
Μου θυμησε το express στις παλιες καλες του εποχες
Το μπιφτεκι και το σουτζουκακι, απιθανα. Χειροποιητα και Γευστικοτατα. Ψημενα οπως πρεπει, αφρατα και ζουμερα, με τελεια υφη.
Το λουκανικο του, εξισου νοστιμο και απολαυστικο. Ελαφρυ και γευστικο. Σαν χωριατικο και φρανκφουρτης μαζι.
Πατατες στο χερι πολυ καλες.
Αλοιφες (ρωσικη/τυροκαφτερη) μου αρεσαν πολυ, δεν ξερω αν ειναι χερατες, ή εμποριου.
Δυστυχως του ειχε τελειωσει το (χειροποιητο) τζατζικι, και δεν ειχε προλαβει να φτιαξει αλλο..
Στο τελος μας κερασε και πεντανοστιμη χειροποιητη πορτοκαλοπιτα! Που το χετε ξαναδει αυτο σε ταχυφαγειο?
Πραγματικα μειναμε αφωνοι με γευσεις και εξυπηρετηση.
Ανοιγει απ τις 12 το μεσημερι κ μετα. Επισης εχει και πιατα θαλασσινων, αλλα και μαγειρευτα της ημερας, απ οτι μας ειπε.
Δεν ειδα να κανει ντελιβερι, ουτε και ιδιαιτερη κινητικοτητα. Απευθυνεται σε γνωστες και θαμωνες
Τιμαι απολυτως φιλικες, για την εποχη που ολα εχουν παρει την ανιουσα. Με καλη ποσοτητα και αποδειξη κανονικα.
Καιρο ειχα να ενθουσιαστω με κατι. Θα το ξανα επισκεφτω συντομα, ελπιζοντας οτι δεν ηταν μια αναλαμπη, η πρωτη εμπειρια.
Προσωπικά θυμάμαι μια μικρή κάβα ποτών, ημιυπόγειο, όταν η Κομνηνών ήταν όχι πεζόδρομος αλλά δρόμος και μάλιστα διπλής κατεύθυνσης με δύο φανάρια, ένα φανάρι ήταν εκεί που τώρα είναι το Fregio (είχε και πιάτσα ταξί εκείνα τα χρόνια) και το δεύτερο φανάρι ήταν εκεί που είναι ακόμα και σήμερα ο Αχιλλέας (ξηροί καρποί)
Ναι κάνει και θαλασσινά, και λίγο που δοκίμασα από περιέργεια ήταν όλα αξιοπρεπή. Θα τσεκαριστεί πιο ενδελεχώς σύντομα! Λέει κάνει καθημερινά μπακαλιάρο σκορδαλιά με παραδοσιακή συνταγή.
Ήμουν ο πρώτος πελάτης της μέρας, και έτσι πήρα σάντουιτς με ξεροψημένο γύρο, στα όρια του καμμένου. Ήταν πολύ λιπαρός, όπως λέει ο Maximos, αλλά είχε καραμελώσει κιόλας (καφέ υλικό) και ήταν πολύ νόστιμος. Τον εντάσσω στους παλιοκαιρίσιους γύρους- άλλωστε ο ιδιοκτήτης μού είπε ότι είναι ο ίδιος που άνοιξε δίπλα το 1978. Καλός ήτανε, 3.
Πρέπει να ξαναδοκιμάσω για ασφαλή συμπεράσματα.
Όλα είναι χειροποίητα, τα κάνει το ευγενέστατο ηλικιωμένο ζεύγος Ζαμπέτογλου. Τα κεφτεδάκια μας φέρανε αναμνήσεις από γιαγιά... τα σουβλάκια πολύ καλά με το λιπάκι στο τέλος όπως πρέπει.
Η ρετσίνα είναι οικογενειακή, εξαιρετική, ευκολόπιοτη και γευστική.
Αξίζει επειδή όλα είναι χειροποίητα(εκτός των αλοιφών & πατατών) και ειδικά για τον γύρο και τα κεφτεδάκια που σε κάνουν να κλαις από συγκίνηση μαζί με την εξαιρετική/απίστευτη ρετσίνα "
Από τα λίγα μαγαζιά που σε κερδίζουν με το σπαθί τους, χωρίς πολλά πολλά. Αξίζει.
Η ταβέρνα λειτουργούσε μέχρι πριν 5 - 6 χρόνια ακριβώς δίπλα, εκεί που βρίσκεται τώρα το γωνιακό πρακτορείο ΟΠΑΠ (το οποίο βέβαια ανήκει σε άλλον). Και σε μια άκρη της ταβέρνας (εκεί που έφτιαξαν τώρα το ψητοπωλείο) είχαν τις βαρέλες με τη ρετσίνα τους, τα κρασιά κλπ. Έκλεισε η ιστορική ταβέρνα, έγιναν οι σχετικές ανακαινίσεις και προέκυψαν το ΠΡΟΠΟ και το ψητοπωλείο...
Ήταν γνωστός κυρίως για την εξαιρετική του ρετσίνα δικής του παραγωγής και δικής του εμφιάλωσης! Ναι, εκτός από Μαλαματίνα έβρισκες και ρετσίνα Ζαμπέτογλου κάποτε να ψωνίσεις...