Κατηγορία | Μπυραρία, Εστιατόριο, Ξένο |
Διεύθυνση | Βασιλέως Γεωργίου 44, Θεσσαλονίκη |
Νομός | Θεσσαλονίκης |
Χάρτης | |
Χαρακτηριστικά | |
Λέξεις κλειδιά | Oto Dix, Ottodix, Ότο Ντιξ, Όττο Ντιξ, #γερμανικό |
Άνοιξε | 1994 |
Έκλεισε | Σεπτέμβριο 2021 |
Ιδιοκτησία | Μιχάλης & Γεώργιος Ευσταθίου Γεωργιάδης Ο.Ε. |
Το ειδα σήμερα, κάνοντας βόλτα με τα πόδια..
Στον ίδιο χώρο που έχει το bar και stand που συνήθως κάθεσαι για μπύρα και σχετικά πιάτα, έχει και τραπέζια που παραγγέλνεις φαγητό και δίπλα παίζει Παρασκευές-Σαββατα και μια ροκ (συνήθως) μπάντα.
Ο κατάλογος με τις μπύρες αν και όχι τεράστιος, έχει μια σχετικά καλή ποικιλία. Δεν είχε ωστόσο κάποιες απο τις αγαπημένες μου που είναι ψιλο στάνταρ σε μπυραρίες (πχ Gulden Draak).
Οι τιμές ελαφρά τσιμπημένες, ειδικά στο φαγητό.
Πιάτο με λουκάνικα - μέτριο, κάποια λουκάνικα όχι καλά ψημένα.
Μπριζολάκια χοιρινά με σάλτσα πέστο (περίπου 9€) - χάλια γεύση, πολύ λίπος και η σάλτσα είχε απλωθεί με τέτοιο τρόπο που με λέρωνε όποτε πλησίαζα το πιάτο στο πλαϊ.
Σαλάτα ψητών λαχανικών - κακή, κυρίως γιατί τα λαχανικά ήταν κυριολεκτικά ωμά σε βαθμό που το κολοκύθι δεν τρωγόταν. Επίσης πολύ φτωχή ως προς την ποσότητα για την τιμή της (περίπου 7€)
Για τα παραπάνω με 3 μπύρες draft, δώσαμε περίπου 45€ για 3 άτομα, τα οποία θεωρώ υπερβολικά.
Θα ξαναπήγαινα για μπύρες γιατί έχει ωραίο bar.
Ο χώρος γενικά χρειάζεται κάποια αλλαγή, ειδικά αυτό το πράσινο χρώμα παντού είναι αποκρουστικό.
Παγωμένες μπύρες όχι τεραστια ποικιλία, πολύ ωραία σνίτσελ, ωραίες σαλάτες και ευγενικός ιδιοκτήτης. Δεν ξέρω τις τιμές του γιατί δεν πληρώσαμε. Μείναμε ευχαριστημένοι. ο κόσμος κάπνιζε αλλά ευτυχώς είχε πολύ καλό εξαερισμό
Επίσης ισχύει κανονικά η προσφορά για φοιτητές.
1. Berlin
2. Krombacher
3. Franziskaner
4. Augustin (νομίζω έτσι γράφεται)
5. Primator Weiss
6. Stella Artois
7. Bernard μαύρη
8. Murphy'
1. Ο χώρος χρειάζεται μία πιο φρέσκια νότα, ίσως μία ανακαίνηση να τραβούσε περισσότερο κόσμο. (τέτοια ώρα τέτοια λόγια να μου πεις)
2. Το προσωπικό είναι με το χαμόγελο στα χείλη. Πολλοί εξυπηρετικοί και πολύ φιλικοί. Το φαγητό έρχεται στην ώρα του.
3. Τα πιάτα είναι όλα άριστα πλέον. Ο σεφ τους κάνει απίστευτη δουλειά για το επίπεδο των τιμών.
- Μπιφτέκι, από τα καλύτερα που έχω φάει ποτέ.
- Κοτόπουλο με κάρι, επίσης από τα πολύ καλά πιάτα, συνήθως το συνοδεύει ή με κους κους ή με κάποιο ζυμαρικό, όπως και στο μπιφτέκι. Σε κάθε περίπτωση η γαρνιτούρα σε ζυμαρικό είναι εξαιρετική (πόσο μάλλον που αναφέρω ως ιταλομαθής)
- Κρεατικά, κάνει εξαιρετικά φιλετάκια (πανσετάκια). Έχει μετατρέψει σε εξαιρετική έκδοση, ένα λαϊκο-φοιτητικό-μεζέδικο φαγητό-πιάτο σε gourmet κατάσταση. Όλα του τα κρεατικά πέρνουν 10 στα 10.
- Σαλάτες, λίγο περιορισμένη γκάμα, μου αρέσει η πράσινη σαλάτα με χαλούμι και επίσης μία σκέτη πράσινη. Σε κάθε περίπτωση είναι φρεσκοκομμένες και περιποιημένες.
- Λουκάνικα, με μία λέξη "
- Κάνει χειροποίητο γλυκό ανάλογα με την εποχή. 10/10 και στο γλυκό, αρκεί να πετύχεις τη στιγμή και να έχει διαθέσιμο.
Γενικά δε θα βρείτε τα άπειρα πιάτα.
Όμως ότι και αν έχω πάρει έχω μείνει 100% ευχαριστημένος.
Έχει γίνει πλέον σταθερό στέκι για μένα τα μεσημέρια γιατί με βολέβει και στο διάλειμα της δουλειάς.
Οι τιμές είναι οι καλύτερες τις πόλης.
Για φοιτητικό μενου (πιάτο κανονικό, σαλάτα ατομική) έιναι γύρω στα 5 ευρώ.
Για κανονικό μενου βγαίνει από 6-7 μέχρι 10-11 ευρώ το άτομο μαζί με νερο ή μπύρα.
Μπράβο στο μαγαζί για τη συνεχή βελτίωση.
ΥΣ. Το μπιφτέκι είναι must, και η βαρελίσια franziskaner (αν το γράφω σωστά) είναι επίσης must.
Το προσπαθεί γενικά. Έχει εξαιρετικές βαρελίσιες μπύρες.
Πολύ καλα κρεατικά πλέον. Το μπιφτέκι συνεχίζει να ξεχωρίζει.
Εξαιρετική σαλάτα με ζεστό χαλούμι-ρόκα.
Τιμές πολύ καλές. Γύρω στα 10-15ευρώ το άτομα και είσαι υπέρφουλ.
Μακάρι να συνεχίσει την βελτίωση.
Επίσης έχουν μια προσφορά για φοιτητές που ισχύει 14:
Ίσως για μια μπύρα στο Bar, OK.