Mandola [έχει κλείσει]

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Το κατάστημα αυτό έχει κλείσει.
ΚατηγορίαΕστιατόριο
ΔιεύθυνσηΚατούνη 19, Θεσσαλονίκη
ΝομόςΘεσσαλονίκης
Χάρτης
Χαρακτηριστικά
Λέξεις κλειδιά
Μάντολα, Madola, Mantola, #επτάνησα, #BYOB
Άνοιξετέλη 2009
Έκλεισεπερίπου μέσα 2015
ΙδιοκτησίαΙωάννης Καρίκας & Λ. Μπενετάτος Ο.Ε.
Πρόσθετες πληροφορίες:
Έχει κεφαλλονίτικη κουζίνα.

Στη θέση του άνοιξε το τσέρκι.

Η γνώμη μας

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ταβερνοαλάνι
Έχω πάει 4 φορές την περίοδο Απρίλιο 2010-Δεκέμβριο 2011.
  • Ο χώρος γενικά είναι καλαίσθητος, τα εξωτερικά τραπέζια επίσης συμπαθητικά αλλά είναι κάπως άβολα και η μουσική από το διπλανό μπαράκι ενοχλητική.
  • Σέρβις κάθε φορά ευγενέστατο :) Και τη μία φορά που μας σέρβιρε ο ιδιοκτήτης φάνηκε ωραίος και επαγγελματίας.
  • Το φαγητό γενικά θα έλεγα πολύ καλό, αλλά έχει κάμποσες αστοχίες στα ορεκτικά, και τη μία φορά που πήρα ψάρι απογοητεύτηκα. Στα κρέατά του όμως είναι πολύ καλός. Στα θετικά το γεγονός ότι ο κατάλογος αλλάζει ελαφρώς σχετικά συχνά.
  • Κάθε φορά μου βγαίνει περίπου 19-20€/άτομο.
Αξίζει σίγουρα μια δοκιμή.

Εικόνες (49)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τηγανητές μελιτζάνες με κάρυ
[εικόνα]
Ριζότο με κοτόπουλο και μανιτάρια (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ριγανάδα
[εικόνα]
Λουκάνικο με φακές
[εικόνα]
"Χειροποίητος γύρος σε τορτίγια" (οκ)
[εικόνα]
Ψητό χωριάτικο λουκάνικο (καλό)
[εικόνα]
"Τηγανητές μελιτζάνες με κάρυ και γιαούρτι" (παρόλο το κουρκούτι αλά μπακαλιάρος ήταν εξαιρετικές)
[εικόνα]
Επιδόρπιο
[εικόνα]
Λάδι-αλάτι-πιπέρι
[εικόνα]
Χοιρινά μπριζολάκια σχάρας
[εικόνα]
Παντσέτα φούρνου με πουρέ πατάτας
[εικόνα]
Ψωμί
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα & ριγανάδα
[εικόνα]
Μπύρες Κάιζερ
[εικόνα]
Χταποδοσαλάτα (ΟΚ)
[εικόνα]
Τηγανιτές μελιτζάνες (μέτριες αυτήν τη φορά)
[εικόνα]
Συκώτι (μέτριο)
[εικόνα]
Παντσέτα φούρνου (πολύ καλή)
[εικόνα]
Ταλαγάνι σχάρας (καλό)
[εικόνα]
Ριγανάδα (μέτρια)
[εικόνα]
Πανσέτα φούρνου (ποίημα! μόνο ο συνοδευτικός πουρές γλυκοπατάτας δε λέει πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας!)
[εικόνα]
Παϊδάκια κουνελιού (πολύ καλά)
[εικόνα]
Μους χαλβά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μαυρομάτικα (οκ)
[εικόνα]
Φάβα (πολύ στεγνή, το θέλει το λαδάκι της η φάβα)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Δεκέμβριος 2011)
[εικόνα]
Τραπέζι
[εικόνα]
Σαλάτα κοτόπουλο
[εικόνα]
Μελιτζάνες με γιαούρτι/κάρυ
[εικόνα]
Καλαμάρι ταμπουλέ
[εικόνα]
Ριγανάδα
[εικόνα]
Τσιπούρα (καλούτσικη)
[εικόνα]
Σαλάτα πέστροφα (οκ)
[εικόνα]
Γαύρος μαρινάτος (μέτριος)
[εικόνα]
Ελιές (οκ)
[εικόνα]
Εξωτερικά (Ιούνιος 2011)
[εικόνα]
Εσωτερικά στον πάνω όροφο
[εικόνα]
Μους χαλβά (πολύ καλό)
[εικόνα]
Τάρτα με φρούτα και ανθότυρο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Ταλαγάνι (καλό)
[εικόνα]
Ταμπουλέ (μέτριο, ήταν ελαφρώς ξεραμένο και όχι φρέσκο)
[εικόνα]
Κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα με γιαούρτι (ενδιαφέρον αλλά το κομμάτι που μας έτυχε ήταν σίγουρα χθεσινό)
[εικόνα]
Κόκκορας (κακό)
[εικόνα]
Ριζότο με λουκάνικο Λευκάδος και πεκορίνο (αδιάφορο)
[εικόνα]
Σοφρίτο (πολύ καλό και μαλακό)
[εικόνα]
Ψητό χοιρινό μπούτι στη γάστρα (νόστιμο, αλλά το κομμάτι κρέας πολύ παχύ και έλειπαν τα μανιτάρια που αναφέρει ο κατάλογος)
[εικόνα]
Τσιγαρέλλι (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μοσχαρίσια σπάλα (από τα καλύτερα πιάτα του)
[εικόνα]
Ριγανάδα (πολύ καλό)

Κατάλογος (3)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουνίου 2010
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2010: τμήμα 2
[εικόνα]
Κατάλογος Απριλίου 2010: τμήμα 1

Σxόλια (71)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
Προσοχή! Τα σχόλια που ακολουθούν αφορούν ένα κατάστημα που έχει κλείσει.
timos zisis
πρωτη επισκεψη και δεν μας αφησε με τις καλυτερες εντυπωσεις. σερβις μετριο, φαγαμε λουκανικο με πικαντικη φακη (η φακη πολυ καλη,το λουκανικο μετριο), μπιφτεκακια με ψητες ντοματες κ κρεμμυδια(οκ), σαλατα πρασινη με φρουτα(αδιαφορη), κ 2 μπυρες 30,00€. το βρηκαμε λιγο ακριβο για αυτο που προσφερει
Seventh
Μεγαλούτσικη παρέα, Κυριακή μεσημέρι. Δεν είχε όσο κόσμο είχε το γειτονικό Νεγροπόντε χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό.
Ωραία τα κρασιά του και νορμάλ η εξυπηρέτηση του. Οι γεύσεις του έχουν κάτι ξεχωριστό και χωρίς να υπάρχει πληθώρα πιάτων υπάρχει ποικιλία επιλογών. Τα αξίζει τα λεφτά του αλλά αν θες κάτι οικονομικότερο, θα βρεις
δημητρης
παστα με κολοκυθακι, δυοσμο και φετα πολυ καλο και σε βαρβατη μεριδα.
καλη επιλογη και τα κεφτεδακια σχαρας.
στα συν και η αποδειξη χωρις να τη ζητησουμε.
Σταύρος
Το μεσημεριανό μενού των 10 ευρώ τις καθημερινές παίρνει καλό βαθμό όσον αφορά την ποικιλία των επιλογών και την ποσότητα στα πιάτα (χορταστικά) αλλά η ποιότητα μου φάνηκε να έχει υποχωρήσει κάπως από αυτά που θυμόμουν.Ίσως να υπάρχει αστάθεια στην κουζίνα ανάλογα με τις μέρες. Λόγω στριμωγμένης οικονομικά κατάστασης είναι δύσκολο να παίξει κανείς ελεύθερα με τον κυρίως κατάλογο, όσο κι αν το αξίζουν τα ιδιάιτερα πιάτα του μαγαζιού.
AG
επίσκεψη μετά από ένα χρόνο,

φαγητό:
χωριάτικη σαλάτα-πολύ καλή
πράσινη σαλάτα-καλή
μελιτζάνες τηγανιτές με γιαούρτι-λίγο κατώτερες από την τελευταία φορά.
ταλαγάνι-οκ
*χοιρινή παντσέτα-καταπληκτική
*μπριζολάκια-μέτρια
*ταλιάτα μόσχου με ρύζι-καλή

Το κρασάκι house, μια χαρά.

Γενικά ανεβασμένο φαγητό, 4 άτομα δώσαμε 85 ευρώ.
δημητρης
φακες με λουκανικο σουπερ, ξετρελαθηκα.
παντσετα σχαρας με πουρε σελινοριζας πολυ καλο.
το ατομικο μενου ειναι πολυ χορταστικο καθως οι μεριδες ειναι μεγαλε, αλλα και η ποιοτητα πολυ καλη. αξιζει σιγουρα τα 10 ευρω.
το κλασικο γλυκο στο τελος (κατι μεταξυ μους-παγωτο χαλβα) παραμενει κορυφη.
για αλλη μια φορα στη μαντολα μειναμε πολυ ευχαριστημενοι.
σδασγαδασ
καλος χωρος. απο εξυπηρετηση σε ωρες αιχμης υστερει. τα πιατα του ειναι καλα. δοκιμαστε κ τα πιατα ημερας, ειναι καλα. ο κοκορας καλος. το ριζοτο με μανιταρια επισης. οι σαλατες που δοκιμασαμε καλες. γενικα οσα δοκιμασαμε ηταν καλα εκτος απο τα μπιφτεκια. ωραιο και το γλυκο που προσφερουν στο τελος :) αξιζει.
Γιαντράνκα
Νέο τσεκάρισμα:
λαχματζούν απλώς εξαιρετικό, πένες ολικής με καπνιστό σολωμό, παστιτσάδα, φακές με λουκάνικο, μελιτζάνες με κάρυ: πολύ καλά πιάτα, η δε φάβα μέτρια.
Αξίζει.
varethika ton prologo
οι γευσεις του μαγαζιου και η εξυπηρετηση παραμενουν στα ιδια υψηλα στανταρτς οπως τα ηξερα...ριγαναδα,κοκκορας παστιτσαδα,κουνελι ολα θεσπεσια μαζι με 1 λιτρο λευκο κρασι γυρω στα 35 ευρω συνολο..στο τελος προπερ επιδορπιο σεμιφρεντο χαλβα με γιαουρτι και ρεβανι...
εχουν βγαλει και καποιες προσφορες που ισχυουν για ολο τον χρονο εκτος εορτων.....
καθε δευτερα και τριτη εκπτωση 20% επι του λογαριασμου,
δευτερα εως παρασκευη ατομικο μενου για μεσημερι με 10 ευρω,και απο Κυριακη εως Πεμπτη... bring your own bottle....
AG
Μετά από ένα χρόνο εσκεμμένης αποχής-λόγω τσιγάρου- το ξανα επισκεφθήκαμε χθες.
Αξίζει να αναφέρω πώς ήμασταν η μοναδική παρέα όλο το βράδυ στο μαγαζί από τις 9 μέχρι το κλείσιμο-πόσο έχουν αλλάξει οι εποχές με την κρίση, ένα χρόνο πρίν δεν έβρισκες να κάτσεις ούτε σε καθημερινή!
Το φαγητό όπως το θυμόμουν, με μέτρια προς καλά πιάτα (η ριγανάδα συνεχίζει να ειναι από τα τοπ όπως και δοκίμασα και γύρο δικό τους σε ωραία τορτίγια).
Μας ενημέρωσαν πώς Δευτέρες&Τρίτες έχουν έκπτωση σε ό,τι πάρεις 20%! Έτσι 3 άτομα με 51 ευρώ χορτάσαμε από φαγητό μαζί με 1 λίτρο χύμα κρασί.
Γενικά "οκ" φάση......
senses
Επισκέφτηκα το μαγαζί στις 3/2/2012 και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη. Καταρχήν το περιβάλλον είναι αξιοπρεπέστατο με πολύ ωραία και απαλή μουσική κάτι που εγώ το εκτιμώ. Το σέρβις ήταν πολύ καλό και το φαγητό υπέροχο. Πήραμε παντζάρια με μους φέτας-δυόσμου, κοτόπουλο-ψητά λαχανικά (καλοψημένο, ζουμερό και νόστιμο), και νουντλς με χοιρινά φιλέτάκια (επίσης γευστικότατο και καλομαγειρεμένο. Το κρασί χύμα δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο σε γευση αλλά τουλάχιστο δε μας χτύπησε όπως έχει τύχει με άλλα χύμα κρασιά. Το κερασμένο επιδόρπιο (ρεβανι με μους χαλβά) δεν το καταφέραμε όλο γιατί το βρήκαμε πολύ γλυκό για τα γούστα μας. Οι τιμές αναμενόμενες (8,50 η μερίδα που ήταν σε πολύ καλό μέγεθος κι αυτό είναι στα συν οπωσδήποτε) Γενικά περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά που μας ικανοποίησε σε όλα τα επίπεδα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα.
δημητρης
ακομα μια επισκεψη και οι εντυπωσεις παραμενουν θετικες.
η ριγανα τα σπαει, λιγο ψωμακι παραπανω και θα ηταν τελεια κατα τη γνωμη μου.
μια σαλατα με λαχανο, φουντουκι και ενα αλλαντικο που δε θυμαμαι το ονομα του, επισης πολυ καλη.
φρεσκα μανιταρια πορτομπελο σαγανακι, αρκετα καλα. η μουσταρδα ηταν αρκετα εντονη και εκρυβε τελειως τη γευση του μανιταριου.
ο κοκορας παστιτσαδα παραμενει σουπερ.
δοκιμασα και ενα πιατο με κουνελι, δε ξετρελαθηκα. καλουτσικο, αλλα δε θα το ξαναπαρω αν παω.
το χυμα κρασι του αρκετα καλο.
το γλυκο μους χαλβα με ρεβανι, σουπερ.
οι τιμες 20€ το ατομο.

ΥΓ εχει βγαλει και προσφορα μενου για τις καθημερινες. 10 ευρω το ατομο με ορεκτικο, κυριως, ποτο και σαλατα αν θυμαμαι καλα.
Μίνα
Πήγαμε μεσημέρι παραμονής Χριστουγέννων αφού είχε προηγηθεί κράτηση.Πήραμε δύο κυρίως από τα χριστουγεννιάτικα πιάτα (χοιρινό από λαιμό με κάστανα και δαμάσκηνο) δύο ορεκτικά και χύμα κρασί για τα οποία πληρώσαμε 46 ευρώ.Φτηνό δε το λες αλλά τουλάχιστον το φαγητό και το σέρβις ήταν καλό. Το απαράδεκτο ήταν ότι επιτρεπόταν το κάπνισμα και σε ένα τόσο μικρό χώρο η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική.Αυτό και μόνο είναι λόγος να μην είναι πια η πρώτη μας επιλογή.
ΜΙΝΑ
Πήγαμε απόγευμα Σαββάτου.Τα πιάτα λίγα αλλά οι γεύσεις ωραίες,λίγο βαριά αλλά νόστιμα.Δύο κυρίως δύο ορεκτικά μισό λίτρο κρασί και ένα νερό 42 ευρώ.Το γλυκό στο τέλος κερασμένο και αρκετά καλό.Το σέρβις καλό αλλά με δικούς του ρυθμούς και λίγο αγέλαστο (μόνο ο ένας).Γενικά ευχαριστημένοι θα έλεγα.
guru
Πήγαμε καθημερινη, με ένα από τα εκπτωτικά κουπώνια 15Ευρώ αξιάς 30 Ευρώ, Πολύ καλό σέρβις, πολύ ωραίο περιβαλλον. Παρότι η παρέα δίπλα μας κάπνιζαν, ο εξαερισμός ήταν μαλλον καλός και δε μας μύριζε. Πήραμε 1 σαλατα Ριγανάδα (ή κάπως έτσι)- πολύ απλή και νόστιμη,1 μελιτζανες τηγανιτές με κάρυ γιαούρτι - αποκάλυψη, 1 παντσέτα φούρνου με πουρέ σελινόριζας- εξαιρετική αν και η παντσέτα είχε αρκετό λίπος, 1 παστιτσάδα κόκορας - νόστιμο, 1 λίτρο κρασί χύμα, κερασμένο γλυκάκι (παγωτό με γεύση μακεδόνικού χαλβά)- δεν τρελάθηκα. Μείναμε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από το φαγητό αλλά ο λογαριασμός θα έβγαινε 50 ευρώ για 2 άτομα αν δεν ειχαμε το εκπτωτικό κουπόνι - μας βγήκε 35 ευρω.
Κοινώς γύρω στα 10 ευρώ οι μερίδες, γύρω στα 7-8 ευρω οι σαλατες και τα ορεκτικα και γυρω στα 12 ευρώ το χύμα κρασι. Αρκετά τσιμπημένα, αλλά γευστικότατα
Βικτωρ Τ.
Σαλατα με τοστ συκομαιδας καλη,μελιτζανες τηγ.με καρυ πολυ καλες,χοιρινα φιλετα με νουντλς αδιαφορο,γιαουρτλου οκ,μοσχαρισια σπαλα με ρυζι καλο,χοιρινη πανσετα με πουρε σελινοριζας πολυ καλη+2 λιτρα λευκο κρασι(χυμα)+κερασμενο γλυκο=79 ευρω.
dimitris©
Η Μάντολα εξακολουθεί - χωρίς να εντυπωσιάζει - να είναι μια πολύ καλή good feeling θα έλεγα επιλογή φαγητού για τη Θεσσαλονίκη. Κάθησα και πάλι έξω (έγραψα και σε άλλο ποστ για το θέμα του καπνίσματος, ελπίζω να έχει διορθωθεί όπου γράφουν άλλοι φίλοι). Το σέρβις για τα ελληνικά δεδομένα, υποδειγματικό. Γρήγορο, φιλικό και όχι δουλικό. Φαγητό, ωραίο, περιποιημένο με συνοδεία το ροζέ χύμα κρασί( παρεμπιπτόντως να σημειώσω ότι γενικά απεχθάνομαι το χύμα κρασί, αυτό το ροζέ είναι ωραίο όμως!!!) με γεύσεις ισορροπημένες ανάμεσα στην παράδοση και το νεωτερισμό. Χαλβάς στο τέλος και τιμή περίπου 18 € το άτομο. Αρκετά καλά θα έλεγα αν αναλογιστεί κανείς ότι σε άλλα μαγαζιά της πόλη θέλεις 25 και 30 € για ανάλογη ποιότητα. Θα ξαναπάω.
6 ducks
Απορώ πώς έχουν βρεθεί τόσοι να τους αρέσει το φαγητό εδώ!
Το μαγαζί δεν έχει άποψη για το φαγητό και ανακατεύει τρέντι συστατικά όπως λάχει.
Παραδείγματα:
Φάβα με παστουρμά θαλάσσης: η φάβα με το αλίπαστο απλωμένο από πάνω σαν το ζαμπόν στο τοστ - μόνο το αυγοτάραχο του έλειπε, είναι κι αυτό της μόδας
Καβουρμάς με τορτίγια: ένα κομμάτι καβουρμάς πάνω σε ένα κομμάτι τορτίγια σε μουράτο μοντέρνο στιλ που φτιάχνουν πολυκατοικίες. Η τορτίγια σκέτη πατάτα, το αυγό το φανταζόσουν και κρεμμύδι δεν υπήρχε.
ριγανάτο: τοματίνια με πάρα πολύ (ίσα με μισό χωράφι) ρίγανη πάνω σε ψωμί ελαφρά φρυγανισμένο που σε τρία λεπτά έχει γίνει παπάρα και από πάνω ένα πολύ ωραίο τυρί (δεν θυμάμαι τι τυρί). Πάλι σύνολο κανένα

Πήραμε πολλά πιάτα και για να είμαστε δίκαιοι, το τσίπουρο ήταν εξαιρετικό ενώ το μόνο μαγειρεμένο φαγητό που μου άρεσε (άπαιχτο) ήταν οι αρωματικές φακές που συνόδευαν κάτι άθλια λουκάνικα. Επίσης, εντυπωσιακό το μους χαλβά κέρασμα στο τέλος.
τρελος
επειδή το είδα και εγώ που πήγα πριν κανα μηνα, μου είπε λόγω καλοκαιριού μενού το αφέρεσαι γιατι είναι πιο "βαρύ" πιάτο.
φαντάζομαι τώρα με το χειμώνα θα τα το ξαναβάλει!
ιασων
Νέα επίσκεψη σήμερα. Επιβεβαιώνει το προηγούμενο σχόλιο που είχα κάνει ("το κρέας των πιάτων δεν μαγειρεύεται μαζί με την γαρνιτούρα τους. Φαίνεται και στις πατάτες φούρνου και στα ζυμαρικά"). Πιο συγκεκριμένα, πιάτο ημέρας κόκκορας με πένες. Ζεστός φρεσκομαγειρεμένος κόκκορας, κρύες οι πένες. Δεν είπα τίποτα, την επόμενη θα κάνω θέμα. Κατά τα άλλα, ίδια θετικά σχόλια. Πρέπει να αφαιρέθηκε από τον κατάλογο το τσιγαρέλι γιατί δεν το εντόπισα.
Maro
Πολύ νόστιμο φαγητό. Αν και ακριβό για τέτοιες εποχές 15-20 ευρώ/άτομο, αξίζει τα λεφτά του. Δε νομίζω ότι μπορείτε να βρείτε κάτι φθηνότερο σ' αυτή την ποιότητα.
Χτεσινός
Χτες ήταν η δεύτερή μου επίσκεψη στο μαγαζί. Η πρώτη μου επίσκεψη, το χειμώνα που πέρασε, με μπέρδεψε (όσον αφορά την ποιότητα αλλά και τις τιμές).
Χτες ωστόσο έφυγα πάρα πολύ ικανοποιημένος: Το καλαμάρι σχάρας (αυτό με τον ταμπουλέ) ήταν νοστιμότατο. Το ίδιο και οι σαρδέλες και οι τσιπούρες που φάγανε οι υπόλοιποι. Ωραίο λευκό κρασί, οι μελιτζάνες με το γιαούρτι επίσης. Αυτά. Για τα χρήματα, επειδή είχα πιει λίγο παραπάνω, μπερδεύτηκα: κάπου μεταξύ 18-20 ευρώ το άτομο, που δεν είναι κι ό,τι φτηνότερο, αλλά τ' άξιζε τα λεφτά του 100%.
Εξαιρετικά γρήγορο και ευγενικό, χωρίς να γίνεται... σαλιάρικο, το σέρβις.
τρελος
ξανα σημερα επίσκεψη.

ριγανάδα αριστη όπως πάντα
καλαμάρι στη σχάρα με ταμπουλε, πολυ ισοροπημένο πιατο και αρκετά καλοκαιρινό-δροσιστικο, το καλαμαρι πολυ ωραίο,μαλακό και σωστα ψημενο.
μοσχαρίσια σπάλα, αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο καλή ώσο τις αλλες φορές.

μους χαλβά στο τελος κερασμενο, αλλά οχι τόσο μεγάλη ποσότητα οσο τις αλλες φορές.

αυτά μαζι με ενα ποτηρί ροζε και μια μπύρα βαρέλι μεγάλη στα 36ευρώ. φύγαμε χορτάτοι. το σερβις φιλικοτατο.
Seventh
Το τίμησα και γω. Για να μην μακρηγορώ η εντύπωση μου είναι όπως για τη θέση του: πιο κοντά στη θορυβώδη Τσιμισκή παρά στα Λαδάδικα.
ΥΓ Αυτό το ροζέ μας έστειλε κατευθείαν για ύπνο. Ζζζ...
ahatzop
πολύ καλό...πολύ καλές γεύσεις...σχεδόν ΌΛΕΣ... αλλά τα καθίσματα έξω πολύ άβολα...ένα μαξιλαράκι ίσως?
Τελευταία επεξεργασία: από ταβερνοαλάνι
τρελος
επιτέλους πήγα. το είχα βάλει απο καιρό στο μάτι απλώς δεν έκατσε.

χώρος/μουσική: ομορφος καθαρος και περιποιημένος η μουσική μια χαρά χωρίς να ξεφευγει όπως σε πολλά μαγαζια (ξενο ρεπερτόριο)

σέρβις: άψογο και φιλικότατο, είμασταν μονοι μας στο μαγαζί και καθηήσαμε στον επάνω οροφο αλλα το παιδί ερχότανε αρκετά συχνα για να δει αν θέλουμε κάτι.

φαγητό: τσιγαρέλι που ήταν αψογο και κωλλάει ασχημα στα γούστα μου, τι ριγανάδα που ηταν και αυτή πάρα πολύ καλή
μελιτζάνες τηγανιτές με γιαουρτι/καρι καλές αλλα λίγο βαριες (λογικο), σαλάτα κοτόπουλο αρτκετά ισοροπημένη απο το πιάτο ημέρας και μοσχαρίσια σπάλα που ήταν άψογη.


τιμές: όλα τα απο πάνω + μισό λιτρο χυμα ροζε κρασί στσα 48€. για μένα ήταν άριστα γιατι ειμασταν 2 άτομα και σκάσαμε στο φαγητό.
το μόνο που με χάλασε ήταν στο κουβέρ που χρέωσε 6ευρώ και για τους δυο μας. στα θετικά πως κέρασε γλυκάκι στο τέλος μους χαλβά που ηταν ωραίος αλλά οχι κάτι τοσο το συναρπαστικο.

επειδή είχε παιξει για το συγκεκριμένο μαγαζί το θέμα του καπνισματος, να ενημερώσω πως κάπνισα αφου το ρώτησα πρωτο τον σερβιτόρο και με ενημέρωσε πως σε περίπτωση που έρθει καπια παρέα να το σβήσω και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.


τελικο αποτέλεσμα, το θεωρώ απο τα πιο δυνατά χαρτιά της πόλης, με κέρδισε η φιλικότητα του σερβις και το καταπληκτικό φαγητο που εχει, χωρίς να ξεφευγει σε τιμές οι γεύση. περιμένω να ξαναπάω ώστε να δοκιμασω και άλλα πιάτα του
Ivan
Το μαγαζί καθαρό- απαλλαγμένο από το κάπνισμα
Το service ευγενέστατο ΑΛΛΑ τα κυρίως πιάτα καθυστέρησαν
Η μουσική διακριτική
Το φαγητό σε γενικές γραμμές ήταν καλό
Η μοσχαρίσια σπάλα - το κοτόπουλο με ταλιατέλες - πανσέτα στον φούρνο πολύ καλά
Τα φρυγαδέλια - ρυζότο με καπνιστή πανσέτα μέτρια
Πήγαμε 6 άτομα και πήραμε
6 κυρίως πιάτα
1 χόρτα - τσιγαρέλι
1 κρεατόπιτα
2,5 κ. κρασί κόκκινο πολυ καλό
μους χαλβά κερασμένο
και πληρώσαμε 108 Ε.
Νομίζω ότι οι τιμές θα πρέπει να κατέβουν λίγο
Παράδειγμα το χύμα κρασί κοστολογημένο στα 12Ε το θεωρώ πολύ
Πάντως το μαγαζί μου άφησε θετικές εντυπώσεις και θα ξαναπήγενα
ιασων
Αν και είχα γράψει οτι δεν πρόκειται να πατήσω ξανά λόγω του καπνίσματος, ξαναπήγα επειδή ήμουν καλεσμένος σε εορταστικό τραπέζι. Μια κυρία από άλλο τραπέζι που αναρωτήθηκε που είναι το τασάκι ο σερβιτόρος της είπε κοφτά οτι απαγορεύεται. Αν κάτι άλλαξε, μπράβο τους. Θα τους τιμάω όσο το τηρούν.

Από γεύση τα ορεκτικά εξαιρετικά. Αυτό όμως που τείνω να διαπιστώσω είναι οτι στα κυρίως συμβαίνει το εξής: το κρέας των πιάτων δεν μαγειρεύεται μαζί με την γαρνιτούρα τους. Φαίνεται και στις πατάτες φούρνου και στα ζυμαρικά. Είναι σαν να τα παίρνει από δυο διαφορετικά ταψιά ή κατσαρόλες και να τα βάζει στο ίδιο πιάτο.
MTSM
Επισκεφθήκαμε κι εμείς το συγκεκριμένο εστιατόριο πριν λίγο καιρό κι εκείνο επειδή αγόρασα εκπτωτικό κουπόνι από γνωστή ιστοσελίδα προσφορών.
Τι να πω ρε παιδιά...
Να ξεκινήσω από το μοναδικό καλό που μπορώ να πω για το μαγαζί το οποίο αφορά στο σέρβις το οποίο σε γενικές γραμμές θα χαρακτήριζα σχεδόν άριστο (σχεδόν). Ευγενικοί και εξυπηρετικοί σερβιτόροι που σου έβαζαν μέχρι και το νερό στο ποτήρι (μου τη δίνουν αυτά βέβαια, αλλά εν πάση περιπτώσει).
Από εκεί κι έπειτα όσον αφορά στον χώρο, ήταν όμορφος στην απλότητά του μπορώ να πω, λιτός και καθαρός - αν και το ότι σε ένα μικρό μέρος (πάνω πάτωμα) δεν μου προκάλεσε θετική εντύπωση το ότι τα τραπέζια ήταν το ένα πάνω στο άλλο - ήμασταν όλοι σαν μία μεγάλη παρέα.
Και για να περάσω στο προκείμενο : Το φαγητό ήταν επιεικώς απαράδεκτο. Δοκιμάσαμε τον κόκορα με τα ζυμαρικά, τις φακές με τα λουκάνικα, την πίτα με το γιαούρτι (μία κουτσουλιά γιαούρτι σε ένα ικανοποιητικό κομμάτι πίτας) και μία σαλάτα (δεν θυμάμαι ακριβώς, πρασινάδα ήταν πάντως).
Το μόνο που θα εξαίρω ως προς τη γεύση, είναι οι φακές με τα λουκάνικα. Κατά τα άλλα ΟΛΑ ανεξαιρέτως όσα δοκιμάσαμε, πέραν του ότι γευστικά μας ήταν μέτρια, βάζω στοίχημα ότι ήταν προμαγειρεμένα και μάλιστα τολμώ να πω κι από την προηγούμενη μέρα κι αυτό ''χτύπησε'' ιδιαίτερα άσχημα στην πίτα.
Οι τιμές αρκετά τσουχτερές εν μέσω οικονομικής κρίσης όχι μόνο για μένα και τον φίλο μου που είμαστε άνεργοι, αλλά και για έναν μέσω μισθωτό, πιστεύω.
Η ποικιλία ανύπαρκτη - περιορισμένος ο αριθμός των πιάτων κι ορεκτικών - κι άλλο 1 σημαντικό αρνητικό είναι σίγουρα η μεγάλη αναμονή μεταξύ των σερβιρισμάτων των πιάτων.
Δεν μου άρεσε επίσης η αντίδραση του σερβιτόρου όταν μας ρώτησε αν ήμασταν ευχαριστημένοι. Είπαμε να μην αναφέρουμε τίποτα για την ποιότητα του φαγητού. Στην ευγενική έκφραση της δυσαρέσκειάς μας όμως για την καθυστέρηση στο σερβίρισμα, αμέσως κατσούφιασε και προσπάθησε να μας βγάλει και χαζούς (με το γάντι) κιόλας...
Η διπλανή παρέα που άκουσα (καθότι ήμασταν ο ένας πάνω στον άλλον, όπως είπα) είχε αφηνιάσει και λόγω των τσιμπημένων τιμών και λόγω της ποιότητας του φαγητού και φύγανε σχεδόν βρίζοντας.
Προσωπικά ΔΕΝ θα ξαναπήγαινα στο συγκεκριμένο εστιατόριο ούτε θα πρότεινα σε κάποιον να πάει επίσης. Υπάρχουν πολύ καλύτερα μέρη και είμαι σίγουρη γι'αυτό!...
Τα συμπεράσματα δικά σας...
Λευτερης
Πολυ καλο service, τιμες φυσιολογικες προς τσιμπημενες και απιστευτο φαγητο, δεν περιμενα καθολου τοσο ενδιαφερουσες γευσεις. Η σαλατα με το φινοκιο ηταν αρκετα διαφορετικη (ειχε και κατι τοστακια μεσα με κατι σαν μαρμελαδα δαμασκηνο που ταιριαζαν πολυ με τη γευση), οι μελιτζανες με το καρυ απλως απιστευτες, η μοσχαρισια σπαλα τελεια ψημενη με πολυ καλο κρεας και καλο συνοδευτικο (ενα ρυζι μπασματι καπως ανατολιτικο), η μους χαλβα ηταν ισως ψιλομετρια αλλα αυτο δεν εριξε τη συνολικη εικονα ουτε στο ελαχιστο. Μια σαλατα, ενα ορεκτικο, δυο κυριως, μια μπυρα και ενα αναψυκτικο βγηκαν γυρω στα 20 ευρω το ατομο, για μια ειδικη περισταση το προτιμω χιλιες φορες απο να δωσω τα ιδια στο Friday's και να φαω ξαναζεσταμενα.
Μίνα
μεσημέρι Σαββάτου γύρω στις τρεις και ίσα που προλάβαμε τραπέζι στο εσωτερικό του μαγαζιού.Τασάκια στα τραπέζια δεν υπήρχαν (καλό αυτό) και φυσικά επειδή ο καιρός ήταν καλός οι καπνιστές κάθονταν στα εξωτερικά τραπέζια.Το φαί τώρα,τσιγαρέλι πολύ καλό, τηγανιτές μελιτζάνες με γιαούρτι καλές και για άλλη μία φορά τα κυρίως μπριζόλα λαιμού σχάρας και πανσέτα φούρνου ήταν πεντανόστιμα.Η μους χαλβά δροσερή και κερασμένη.Από τα λίγα μαγαζιά στα λαδάδικα που αξίζουν τα λεφτά που πληρώνεις.
[Ανώνυμος/η]
δεν ειναι θεμα εγωιστικης προσεγγισης των καπνιστων ειναι απλα φερ τρειντ,μαλλον θα επρεπε να ειναι ετσι.απο την στιγμη που ο καθε επιχειρηματιας εχει σκασει φραγκα αρκετα για να στησει ενα μαγαζι και συνεχιζει να σκαει στο κρατος-συνεταιρο για να λειτουργει εχει ολο το δικιο του κοσμου να ζητα το δικαιωμα της επιλογης,διαολε!!οποιος γουσταρει να εχει το μαγαζι του καπνιζοντων κ οποιος γουσταρει μη καπνιζοντων.υπαρχουν παντου πορτοκαλιες φιλε ει τζι κ ειναι διολου δημοκρατικο απο μερους σου να αντιδικεις με αυτον τον τροπο.προσωπικα το τσιγαρο μου εχει κανει κακο και το εκοψα προσφατα.και ειναι πονος οταν πηγαινω καπου και διπλα μου καπνιζουν.ειναι πονος και για τον μαγαζατορα που πρεπει να πλερωσει ομως.ο νομος ειναι ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ.πρωτοεφαρμοστηκε στην γιουεςει οταν το κερδος απο τις πωλησεις επεσε κατακορυφα και ειχαν γινει μοδα οι μηνυσεις κατα των εταιρειων.ηταν επισης εφαρμογη ενος νομου για την ασφαλεια των πολιτων.μετα ακολουθουν κ αλλοι οπως το πατριοτ ακτ.εδω ερχεται να βαλει το κερασακι στη τουρτα.θα θυμηθω το τραγουδι μπηκαν στην πολη οι οχτροι...και μεις γελουσαμε στις γειτονιες,σαν καθε μερα.να εκπολιτιστουμε απο βουληση και οχι απο φοβο.και επιτελους να αρχισουμε να αντιστεκομαστε.μας αρεσει να τρωμε καλα αλλα δεν τα φαγαμε ολοι μαζι.
Γιαντράνκα
Συμφωνώ με τον Ιάσωνα. Και επίσης να προσθέσω ότι είναι όλως αδιάφορο το ότι πριν (πότε πριν?) το κάπνισμα δεν απαγορευόταν. Εν προκειμένω καθόλου αυθαίρετα δε νομοθέτησαν οι 300. Μπορούμε να τους κατηγορήσουμε δικαίως για διάφορα, όμως εν προκειμένω η απαγόρευση καπνισμάτος απηχεί ένα εύλογο αίτημα των εργαζομένων (κανείς δε σκέφτεται τους σερβιτόρους κλπ), καθώς και των μη καπνιζόντων. Επομένως, καθόλου νταηλίδικη η απαγόρευση του καπνίσματος.
Δεν καταλαβαίνω τους καπνιστές που βγαίνουν και φωνάζουν. Όλοι ξέρουν ότι κάπνισμα προκαλεί καρκίνο, εμφράγματα και χίλια μύρια. Αυτό είναι πρόβλημα δικό σας, μην το κάνετε και δικό μας. Δε θέλω ούτε να το μυρίζω, ούτε να μυρίζουν και τα ρούχα μου και τα μαλλιά μου. Αμάν πια, με τα "δικαιώματα" των καπνιστών, και δεν ξέρω και γω τι.. Και το timing δηλαδή, δύο χρόνια πριν, επί Αβραμόπουλου δεν έκανε?
Συγγνώμη για το προσωπικό ύφος, δεν επιτίθεμαι σε κανένα, αλλά έχω αγανακτήσει με αυτά τα εγωιστικά "δικαιώματα" των καπνιστών.
ιασων
Όταν τρώω δεν θέλω ταυτόχρονα να καταπίνω και καπνό. Επίσης θέλω την μπριζόλα μου μη "καπνιστή". Δεν νομίζω να είναι θέμα savoir vivre αυτό ε? Μην συγχέεται προς όφελος σας τις καφετέριες με τα εστιατόρια. Στο εστιατόριο θέλω να φάω το φαγάκι μου άκαπνος διάολε.

Καμία δικαιολογία και κανένα έλεος στα εστιατόρια που δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο.
Κυριάκος
@Δημήτρης
Ο νόμος που υπάρχει τώρα κάνει παράνομο κάτι που ήταν τόσο καιρό νόμιμο. Αλλά όσο νταηλίδικα τον παραβαίνουμε οι καπνιστές εξίσου νταηλίδικα νομοθετούν και οι 300. Επαναλαμβάνω πως -κατά τη γνώμη μου πάντα- το θέμα κάπνισμα ή μη, πρέπει να αφεθεί στους καταστηματάρχες και όποιος θέλει ας το απαγορεύσει στο μαγαζί του, τόσο απλά. Δεν χρειαζόμαστε άλλους νόμους ρε παιδιά, έλεος... κυρίως τέτοιους νόμους τύπου savoir vivre
Δημήτρης
Ντάξει το θέμα με το τσιγάρο είναι απλά τραγικό. Υπάρχει ή όχι νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα; Υπάρχει; Από που κι ως που νταηλίδικα κάποιος τον παραβαίνει και μάλιστα σε βάρος άλλων πελατών του μαγαζιού. Η Μάντολα μου αρέσει κι εμένα αρκετά σαν μαγαζί αλλά όταν πάω κάθομαι μόνο έξω, η καπνίλα πάνω δεν αντέχεται.
AG
@Κυριακος
Πολλές φορές γουστάρω να καπνίσω ένα καλό πουρο μετά από ένα γεύμα αλλά κάνω λίγη υπομονή να το καπνίσω σπίτι μου ή σε ένα Βar γιατί ξέρω πολύ καλά, ότι οι μισοί και πάνω πελάτες σε οποιοδήποτε μαγαζί θα δυσαρεστηθούν άσχημα. Ας ανάψουμε 2-3 άτομα πούρο στο Mandola και πίστεψέ με-κανείς δεν θα γλυτώσει την δύσπνοια. Καλό θα είναι να μην σκεφτόμαστε πάντα την πάρτη μας, πόσο μάλιστα όταν σχετίζεται με λόγους υγείας.

Ο σερβιτόρος είχε προσφερθεί να πάρει όλα τα τασάκια από αυτούς που κάπνιζαν, αλλά πολύ χαλαρά-απλά απομακρυνθήκαμε μόνοι μας από το μαγαζί χωρίς να το κάνουμε θέμα και να επιβάλλουμε "το νόμιμο" κτλ στους καπνίζοντες..υπάρχουν κ αλλού πορτοκαλιές με εξίσου καλά ή καλύτερα "πορτοκάλια" μάγκες....trust me on this;-)
Κυριάκος
Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για την κουζίνα ιας και δεν το έχω επισκεφθεί ποτέ, απλά θέλω πω οτι έχουν δίκιο οι καταστηματάρχες που παραβιάζουν το νόμο περί καπνίσματος, γιατί δε γίνεται να κλείσουν κιόλας. Σε τέτοια δεινή οικονομική συγκυρία έρχεται και αυτό το μέτρο, σε μιά χώρα που η πλειοψηφία του οικονομικά ενεργού πλυθησμού (των ικανών πελατών δηλαδή) ΕΙΝΑΙ καπνιστές?? Δε μπορούσε να υπάρξει χειρότερο timing νομίζω... Όσο για τους μή καπνίζοντες, τους προτείνω να χαλαρώσουν λίγο και ας σκεφτούν οτι είναι πολύ εύκολο να μετακυλάς την ευθύνη για τον σεβασμό των δικαιωμάτων σου σε έναν άγνωστο επιχειρηματία. Και από την άλλη αναρωτιέμαι, τόσοι επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης στην πόλη, αν σκεφτείς την αναλογία καπνιστών και μή, κάποιοι από αυτούς θα έιναι και μη καπνιστές σίγουρα, γιατί λοιπόν αυτοί επιτρέπουν το κάπνισμα στα μαγαζιά τους? όταν δε σέβεσε ούτε τις δικές σου αρχές, μην περιμένεις τον άλλον να τις σεβαστεί...
δημητρης
πηγαμε χθες μεσημερι.
πηραμε ριγαναδα (σουπερ), τσιγαρελι (πολυ νοστιμο), κεφτεδακια σχαρας (νοστιμο και ειχε ενα μυρωδικο που τα εδινε μια πρωτοτυπια).
το χυμα κρασι του αρκετα καλο.
το μους χαλβα θεϊκο.
μειναμε πολυ ευχαριστημενοι, θα ξαναπαμε σιγουρα.

υγ το τσιγαρο στα φαγαδικα πρεπει να κοπει επιτελους.
AG
ΔΥΣΤΥΧΩΣ&εγώ δυσαρεστήθηκα πολύ σήμερα όταν είδα ολους τους θαμώνες (πάνω και κάτω όροφο) να καπνίζουν!!

Δεν παίζει ρόλο το φαγητό μόνο για να κερδίσεις έναν πελάτη ο οποίος θα σου φέρει άλλους τόσους. Το μαγαζί μέσα σε 2 εβδομάδες το επισκέφτηκα 3 φορές και έστειλα κ αλλες 3-4 παρέες αλλά μετά την σημερινή επίσκεψη, ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΩ γιατί δεν σέβεται τους νόμους του κράτους και τους μη-καπνιστές πελάτες. Κρίμα γιατί μέχρι πρίν μιά εβδομάδα ακόμη κ ο ιδιοκτήτης έβγαινε έξω για τσιγάρο. Και πώς να ευχαριστηθείς το φαγητό σε τόσο μικρό χώρο, όταν νομίζεις ότι μπαίνεις σε μαντείο που περιμένεις να ξεπροβάλλει η Πυθία πίσω από τους καπνους:

Και στον ευγενικό σερβιτόρο που μου είπε ότι "υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, και άλλοι το επιτρέπουν" απαντώ ότι στο Maredo που πήγαμε πιό κάτω , δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως και σε πολλά άλλα μαγαζιά που σέβονται όλους τους πελάτες! Και τα 70 μου ευρώ που θα ξόδευα στο Mandola τα πήρε άλλη επιχείρηση-και δεν είναι μέρες συμφέρει να χάνει κανείς καλούς πελάτες..

Την καταγγελία την γλύτωσαν πάντως σήμερα λόγω "καλής διαγωγής" τις προηγούμενες 3 επισκέψεις μας...

Υ.Γ. Καπνίζω&εγώ πού και πού, αλλά για να πάμε μπροστά σαν κράτος θα πρέπει επιτέλους να σεβόμαστε τους συνδαιτυμόνες/πελάτες/συνανθρώπους μας-όσο κ αν μας πονάει..
ιασων
Δυο πράγματα δεν μου άρεσαν. Το νερό-κουβέρ που σου χρεώνουν νταηλίκι και το δήθεν κερασμένο γλυκό που το χρεώνουν κανονικότατα. Όταν στην πόλη μας οι διάφοροι σερβιτόροι ρωτούν στο τέλος "γλυκάκι να φέρουμε?" εννοοείται οτι είναι κερασμένο κύριοι. Πολύ άσχημη παραπλάνηση. Κατά τα άλλα όλα καλά.
mommy
Πολύ προσεγμένο φαγητό.Πήραμε τα πιάτα ημέρας: κουνέλι με αλιάδα θεικό,γλώσσα με πουρέ σελινόριζας πολύ ωραίο,κοτόπουλο με χυλοπίτες ωραίο(το κοτόπουλο ήταν στήθος και ήταν λίγο στεγνό),τσιγαρέλι δεν μου άρεσε αλλά στους άλλους ναι,ριγανάδα ΟΚ,φρυγαδέλι πολύ βαρύ αλλά νόστιμο,κρασί ωραίο.Την μους χαλβά την έφαγα μέχρι και εγώ που δεν τρώω χαλβα.Το μόνο μείον ήταν πως άργησαν πάρα πολύ τα κυρίως πιάτα και όταν λέω πολύ εννοώ πάνω από 45 λεπτά μετά τα ορεκτικά,γεγονός που μας χάλασε αρκετά.
AG
Μετά από την χθεσινή μας επίσκεψη, μπορώ να πώ ότι το εστιατόριο μας κέρδισε όλους (και είμαστε και 12 άτομα)!!!
Στο φαγητό:
*Ριγανάδα-πολύ καλή
*Μαστέλο ψητό-καλό
*μελιτζάνα τηγανιτή με γιαούρτι-παραπολύ καλή και ελαφριά!
*ριζότο με καπνιστή παντσέτα-καλό μόνο για την γεύση, επειδή είναι λίγο βαρύ αν το πάρετε σαν μερίδα.
*μοσχαρίσια σπάλα-πολύ καλή, καλό ψήσιμο
*παντσέτα με πουρέ από σεληνόριζα-παρα πολύ καλή!!
*μπριζόλα λαιμού-οκ
*κεφτεδάκια-οκ,
*μους χαλβά στο τέλος-δεν μας ενθουσίασε
*κρασί χύμα-οκ

Θα ήθελα να σχολιάσω πώς οι μερίδες είναι γενναιόδωρες και μακάρι να συνεχίσουν έτσι!
Το service, δίνει μαθήματα αφού ένα μόνο άτομο έφερνε βόλτα όλον τον πάνω όροφο μόνο του με πολύ αξιοπρέπεια!
Παρόλο που ήμαστε σχετικά μεγάλη παρέα, όλα τα πιάτα ερχόταν στο σωστό timing χωρίς λάθη και καθυστερήσεις. Οι υπεύθυνοι πολύ επαγγελματίες&χαλαροί τύποι..
Ο χώρος είναι λίγο περιορισμένος βέβαια, αλλά μπορείς να το δείς σαν μια cozy ατμόσφαιρα με θαμώνες ηλικίας 20-40χρονών.

Με όλα τα παραπάνω, 19ευρω το άτομο, με γεμάτο στομάχι και ήσυχο ύπνο μετά...σίγουρα το προτείνω&εγώ με την σειρά μου &θα το ξαναεπισκεφθώ άνετα!
stef
απλα σουπερ.
AG
Θα το επισκεφθώ μέσα στην εβδομάδα, παρακινούμενος από όλα τα θετικά σχόλια και μάλιστα με παρέα άνω των 10 ατόμων.....να δούμε τι "ψάρια πιάνει".

Είναι η 1η φορά που θα ρισκάρω να προτείνω σε άτομα μαγαζί για φαγητό- χωρίς να το τεστάρω πρώτα ο ίδιος

Ελπίζω "καλέ μύλε" που είναι και το αγαπημένο σου μαγαζί, να μην με διαψεύσεις:-)
ΘΟΔΩΡΟΣ
Επιτέλους απέκτησε η Θεσσαλονίκη ένα μαγαζί με πραγματική ταυτότητα, εξαιρετική ποιότητα φαγητου και ποτού, άψογο σέρβις,ωραιότατο περιβάλλον, ευχάριστη μουσική και εκπληκτικές τιμές.
Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Σίγουρα θα ξαναπάω πολλές φορές!!!
Βικτωρ Τ.
Ευγενικο σερβις,ευχαριστο περιβαλλον και μουσικη.Κρεατοπιττα,μοσχαρισια σπαλα,παστιτσαδα,μελιτζανες,μους χαλβα ολα νοστιμα.Ριγαναδα,τσιγαρελλι οκ.Ριζοτο δεν μας αρεσε.4 ατομα δωσαμε 75 ευρω.
nacho
Εντυπωσιάστηκα από αρκετά πράγματα.Λίγα πιάτα αλλά με παράξενες και διαφορετικές γεύσεις. Ότι και αν πήρα ήτανε καλό. Πολύ θετικό η συμπεριφορά και η ευγένεια. Νομίζω ότι θα το κάνω στέκι.
skoumprakis
Επηρρεασμένος από τα θετικά σχόλια του καλού μύλου και των υπολοίπων, το επισκέφτηκα την περασμένη βδομάδα. Επιβεβαιώνω ότι είναι ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης.

Ότι πήραμε, ήταν από καλό εώς πολύ καλό. Τιμές ελαφρώς τσιμπημένες, αλλά τις άξιζε. Στο περίπου:
Ριγανάδα 6 ευρώ (εξαιρετική, ίσως η καλύτερη σαλάτα που έχω φάει έξω)
Παστιτσάδα 9.50 ευρώ (καλή)
Κρεατόπιτα κεφαλλονίτικη 9.50 ευρώ νομίζω (οκ)
Καβουρμάς με τορτίγια πατάτας 8 ευρώ νομίζω (πολύ νόστιμο!)
Κρασί ημίγλυκο 6.5/μισό λίτρο (πολύ καλό)
νερό 2
και μους χαλβά κερασμένη επίσης πολύ καλή!

Μουσική ούτε που πρόσεξα, σέρβις αργό μεν αλλά ευγενικό και ευδιάθετο. Ύφος πιο κυριλέ, παρά παρεΐστικο. Όχι άμεσα, αλλά θα ξαναπάω.
Λίγο πριν φύγει το 2010 οφείλω να σχολιάσω το αγαπημένο μου εστιατόριο για τη χρονιά. Το έχω επισκεφτεί κοντά στις 7 φορές και πάντα έμενα από ικανοποιημένος έως πολύ ικανοποιημένος. Την τελευταία φορά μεσημέρι 19 Δεκεβρίου σε μια Θεσσαλονίκη ασφυκτικά γεμάτη από ευτυχισμένους καταναλωτές που μετά την επιδρομή στην αγορά μπορούσαν να φάνε και τους ταράνδους του Αϊ Βασίλη μαζί με το έλκυθρο. Το μαγαζάκι γεμάτο ως τα αυτιά. Πάνω, κάτω, μικρή μπάρα, εξωτερικά τραπέζια, κόσμος στην αναμονή. Το ιδανικό σκηνικό για πανικόβλητο προσωπικό, κατεστραμένη κουζίνα και υστερικούς πελάτες. Κι όμως! Μια γαλήνη σχεδόν χριστουγεννιάτικη διέπνεε το χώρο, χαρούμενοι ροδοκόκκινοι πελάτες, σέρβις πρόσχαρο, γρήγορο και φιλικό, χωρίς ίχνος άγχους και η κουζίνα σε συνεχή ροή να ξεφουρνίζει πιάτα το ένα πιο νόστιμο από τα άλλα. Βρεθήκαμε μεγάλη παρέα και τσιμπούσα από όλους (απορώ πως με ανέχονται ακόμα...) Μοσχαρίσια σπάλα σούπερ,τηγανητές μελιτζάνες αδιανόητα ελαφριές, η ριγανάδα εύχεσε να μη τελείωσει,ριζότο χυλωμένο και πλούσιο και χάρηκα που το μενού που είχε αρκετές αλλαγές δείχνει να συμπεριλαμβάνει (τελικά) και μερικά κλασικά επτανησιακά πιάτα όπως η εξαιρετική Παστιτσάδα. Τολμώ να πω πως στη Κέρκυρα για να γευτείς τόσο μεστή γεύση ή πρέπει να τα φτιάξεις με Κερκυραία με μαγείρισα μάνα (ή με τη μάνα κατευθείαν) ή να ξοδέψεις μια περιουσία σε βενζίνη και συνεργείο για τα αμορτισέρ για να βρείς κάποιο δυσπρόσιτο αυθεντικό χωριάτικο στέκι που δεν ισοπέδωσε ο τουρισμός. Οι τιμές τους είναι απολύτως φυσιολογικές κατά τη γνώμη μου, άλλωστε κερνάνε πάντα αλκοόλ (οπως λέει και ο prologos) και τη νόστιμη μους από χαλβά. Επίσης νομίζω πως είναι και από τα λίγα μαγαζιά στη πόλη που τηρούν το νόμο (που φτάσαμε...) της απαγόρευσης του καπνίσματος. Χαίρομαι πράγματι που είναι τόσο μερακλήδες και επαγγελματίες άνθρωποι και εύχομαι να παραμείνουν έτσι.
monimapeinasmenos
Μικρός χώρος οπότε έπρεπε να περιμένουμε για τραπέζι.Το σέρβις σχετικά αργό.Κατά τα άλλα τα φαγητά ήταν αρκετά καλά το ίδιο και το κρασί.Τιμές αρκετά καλές οπότε θα ξαναπήγαινα!!
varethika ton prologo
χαιρομαι οταν ενα απ τα μαγαζια
που τρωω καλα γινεται ακομα
καλυτερο...
επισκεφτηκαμε ακομα μια φορα την μαντολα
και το συμπερασμα ειναι οτι σερβιρει
πολυ καλο φαγητο
οτι και αν πηραμε ηταν απο νοστιμο εως πολυ νοστιμο
(μια μικρη παρασπονδια στο φρυγαδελλι
που τα αρνισια συκωτακια ηθελαν λιγο περισσοτερο ψησιμο)
ο καινουργιος καταλογος εμπλουτισμενος,
οι τιμες του μια χαρα και το σερβις φιλικο
στο τελος εκτος απο την μους χαλβα
μας κερασαν τα 3 τελευταια κρασια
και απο ενα σφηνακι αποσταγματος
Pri_Pri
Το επισκέφτηκα σημερα για πρωτη φορά μετα απο τα καλά σχόλια φίλων μου αλλα και με όσα είχα διαβάσει εδω. Πραγματικά ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτό το μαγαζί. Το φαγητο εξαιρετικό, απο τα καλύτερα που έχω φάει, καθαρό, νόστιμο, προτότυπο και η εξυπηρέτηση ΑΨΟΓΗ. Πληρώσαμε για δυο ορεκτικα μια σαλάτα δυο κυρίος πιάτα, 0,5kg κοκκινο βιολογικό κρασί, νερό και ψωμι, 41 ευρώ. Καλό θα ήταν αλλά καταστήματα να βλέπουν το παράδειγμα του Mandola.(βλέπε το απαράδεκτο BarΘελόνικα)
Γιώργος Π.
Αναφορά από τη χθεσινή μας επίσκεψη. Ριγανάδα πολύ καλή, σαλάτα λάχανο-φουντούκι καλή, χαλούμι καλό, μπριζόλα λαιμού άριστη, κεφτεδάκια καταπληκτικά. Όλα αυτά μαζί με μισό κιλό κρασί(ροζά δροσερό και γευστικότατο χύμα) 40 ευρώ. Για μια ακόμα φορά απόλυτα ικανοποιημένοι από την κουζίνα και το σέρβις. Το κερασμένο μους χαλβά στο τέλος, όλα τα λεφτά...
Γιαντράνκα
Η ριγανάδα όντως εξαιρετική, ο κόκκορας με ελιές πατάτες και καρότο ήθελε -πιστεύω- ως πιάτο περισσότερη οξύτητα.
Κρεατόπιτα πολύ καλή.
Μους χαλβά αρκετά γλυκιά αλλά συνδυασμένη άψογα με το φυστίκι ιδίως, και τα φρέσκα φρούτα.
Σοβαρή κουζίνα με χαρακτήρα.Θα ξαναφάω σίγουρα.
Μίνα
Πήγαμε στο μαγαζί πριν δύο εβδομάδες (κυριακή) το φαγητό ήταν πολύ καλό και νόστιμο πήγαμε νωρίς και εξυπηρετηθήκαμε γρήγορα
η μουσική καλή αλλά το ίδιο cd συνέχεια...., οι τιμές φυσιολογικές και η μους χαλβά κερασμένη. Θα πήγαινα ευχαρίστως ξανά αλλά για χειμώνα ο χώρος μέσα μάλλον είναι μικρός.
gio
Πολυ ακριβο για την αξια του φαγητου που προσφερει.Δεν εφυγα με καλη διαθεση απο το μαγαζι και δε θα ξαναπαω.
Lewis
κάποιος έγραψε για την μουσική...
ακούσαμε 3 φορές ένα cd με Γρεκάνικα τραγούδια και 2-3 φορές ένα cd του Joe Dassin.

η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως... :)
pliktro
εχω παει 3 φορες ...πολυ καλο και προσεγμενο φαγητο, πολυ καλο κρασι. ευχαριστο και χαλαρωτικο περιβαλλον και κατι επισης πολυ σημαντικο...παρα πολυ καλη μουσικη!!!!
Lewis
απλά εξαιρετικό.
τα δοκίμασα σχεδόν όλα και ήταν καλομαγειρεμένα και πεντανόστιμα.
μάλιστα ορισμένα φαγητά έχουν υποστεί βελτιώσεις σε σχέση με την ορίτζιναλ συνταγή που θα έτρωγες π.χ. στο Αργοστόλι, αλλά προς το καλύτερο.
Αν ο καιρός είναι καλός, μπορείς να μείνεις ώρες έξω, καπνίζοντας, τρώγοντας τυριά και πίνοντας κρασάκι..
Και οι τιμές ουδόλως απαγορευτικές, ακόμα και τώρα που όλοι τα μετράμε.. Περίπου 20 ευρώ το άτομο..
Εγκρίνεται και συνιστάται...
ΜΑΡΙΝΑ
διαβάζοντας τα καλά σχόλια, το επισκεφτήκαμε χθες το μεσημέρι και δεν μας απογοήτευσε. Όμορφος χώρος, ευγενικό γκαρσόνι, νόστιμο φαγητό. Η ριγανάδα,που σημειωτέον δεν είναι φαγητό με κρέας, αλλά σαλάτα, ήταν πολύ καλή, το ίδιο και οι τηγανιτές μελιτζάνες, το ριζότο με το λουκάνικο εξαιρετικό αλλά λίγο βαρύ, οσα δοκιμάσαμε ήταν ικανοποιητικά εκτός από το χαλούμι που ήρθε καμμένο. Το χύμα κρασί, ρομπόλα, επίσης πολύ καλό. Και η μους χαλβά στο τέλος φοβερή και κερασμένη! Αξίζει και η σχέση ποιότητας τιμής ικανοποιητική!
Σταύρος
Τα πιο πρόσφατα νέα του μαγαζιού: αλλαγή σε ορισμένα πιάτα λόγω εποχής πχ το λουκάνικο με φακές έγινε λουκάνικο με ριζότο. Δοκίμασα τα ζυμαρικά του μαγαζιού και ήταν βρασμένα al dente. Αλλά στάθηκα στις μελιτζάνες με κάρι καιγιαούρτι: πανάλαφρες και ολόγλυκες, μπορείς να φας ένα πιάτο μόνος σου και να μην το καταλάβεις. Οι μερίδες μεγάλες, το γλυκό κερασμένο,οι τιμές ως συνήθως γύρω στα 20 ευρώ το άτομο.
Χάρηκα που το συμπεριέλαβε ο Alpha Guide (γαστρονομικός οδηγός του Αθηνοράματος)στην πρόσφατη έκδοσή του.
;-)
το φαι πολυ καλο, να δοκιμασετε ριγαναδα και κεφαλλονιτικη κρεατοπιτα. οι σερβιτοροι μια χαρα ευγενικοι και δε θα λεγα αργοι.οι τιμες φυσιολογικες.ειναι πολυ ωραια να απολαμβανεις το γευμα σου σ'αυτον τον πεζοδρομο!!
indictos
Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα.
Συμπαθητικό σαν χώρος, ενδιαφέρον ο κατάλογος (αν και αρκετά πιό ακριβός από αυτόν στην φωτογραφία, το ψωμί ας πούμε πήγε μέσα σε έναν μήνα από 0,60 σε 1€ (!!!)και μάλλον με λιγότερα είδη αρκετά από τα οποία Κυριακή μεσημέρι είχαν τελειώσει).
Γενικά καλό κλίμα.
Το σέρβις ευγενικό και πρόθυμο αλλά οι παραγγελίες ερχόταν αργά (πολύ αργά)(πάρα πολύ αργά).
Το φαγητό νόστιμο αλλά όχι κάτι εντυπωσιακό.
(μπριζόλα μέτρια, μπιφτεκάκια συμπαθητικά, στραπατσάδα καλή, ριζότο σούπερ, μανιτάρια συμπαθητικά)
Μπορεί να ξαναπάω.
varethika ton prologo
ωραιο μαγαζι απο τα αγαπημενα αυτο το διαστημα
πηραμε την ριγαναδα την οποια χαρακτηριζω υπερνοστιμη
κοκκορα παστιτσαδα με πεκορινο(ξεροψημενο το κοκκορι και μεσα ζουμερο...)νοστιμα και τα μπιφτεκακια με χειροποιητες πατατες
η ρομπολα ωραια αρωματικη και παγωμενη
κοστος 38 ευρω
...μετα διπλα στο bohemian για ποτο και μουσικες απο τον τασο σουπερ το πακετο
θα ξαναπαμε αρκετες φορες
vaggos
το εστιατοριο εχει ωραιο χωρο οσο για το φαγητο ειναι πολλη καλο το κουνελι το σοφριτο η παστιτσαδα και η σαλατα ητανε καταπληκτικα οπωσ και το κρασι ρομπολα χυμα η τιμεστου πολλη καλες το σερβις ειναι καλο αλλα θα ητανε καλητερο αν ο σερβιτορος σημειωνε αυτα που παραγγηλαμε και δεν ξεχνουσε γιατι ετρεχε αδικα
fresh
Πολύ καλή ποιότητα σε όλα τα πιάτα (νομίζω οτι δοκίμασα στις επισκέψεις μου σχεδόν όλα), και πολύ καλές τιμές.
Πράγματι, το κρασί και τσίπουρο Βελβεντού πολύ καλό αλλά θέλει πρόσοχή για όσους οδηγούν (ειδικά μετά το 21ο ποτήρι)...
Και τα κρεατικά του αλλά και τα θαλασσινά του είναι εξίσου προσεγμένα, δεν ξεχωρίζω κάποιο πιάτο , δοκιμάστε τα όλα.
Τα "τραπεζάκια έξω" στην Κατούνη είναι οτι πρέπει για εσπερινές gourmet απολαύσεις.

ΥΓ αν έχει, για γλυκό, την ημέρα που θα το επισκεφτείτε mousse-Χαλβά , ορμήξτε και θα με θυμηθείτε.
GOURMET-TH
Πολύ όμορφος χώρος με ενδιαφέρουσα και δημιουργική κουζίνα. Οι τιμές λογικές. Η λίστα κρασιών περιορισμένη. Θα ξαναπάω οπωσδήποτε.
Σταύρος
ένα πολύ όμορφο μικρό εστιατόριο με προσεγμένη, γνήσια επτανησιακή κουζίνα. Ο κατάλογος κινείται στη λογική του "λίγα και καλά". Πήγα μετά από τυχαία γνωριμία με τη βοηθό μάγειρα και το βρήκα εξαιρετικό. Συνιστώ να δοκιμάσετε το Λουκάνικο Λευκάδος με φάκές και ψητή ντομάτα - ποίημα!(χάρη και στα μπαχαρικά που έχει το πιάτο)
voutsas199
αν και 1η φορα εφαγα σημερα. θεωρω πος η σχεση ποιοτητας και τιμης ειναι εξαιρετικη. 2 ατομα . 2πρωτα 2 κυριως γλυκο και 1 μπουκαλι κρασι 1/2λιτρου ροζε 42euro. ευγενικοτατο σερβις πολυ ωραιος χωρος μικρος και διακριτικος πολυ ωραιες φακες με λουκανικο,ισοροπημενο το σοφριτο ,και εξερετικα αρνισια συκωτακια. ειλικρινα θα ξαναπαω και πολυ συντομα. συγχαρητηρια στον chef γιαννη
φαγαςκαλος
το μαγαζι ειναι εστιατοριο και οχι ταβερνα επουδενι.ο μαγειρας ειναι κερκυραιος αν δεν απατωμαι.ο χωρος ειναι μινιμαλ ομορφα στημενος αν και μικρος.τα μικρα μαγαζια κατα την γνωμη μου ειναι παντα καλυτερα.μικρος σχετικα καταλογος με ωραιες προτασεις.πηγαμε παρεα 6 ατομα φαγαμε πολυ ωραια ηπιαμε τελεια(χυμα βελβεντου)το κουνελι ηταν εξαιρετο.θα το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.το μονο αρνητικο αν μου ζητηθει να πω ειναι πως ο σερβιτορος αν και προθυμος παραυτα ηταν λιγο αργος.ωραια πρωτα πιατα πολυ καλη σχεση ποιοτητας τιμης.