Το μαγαζάκι που λέγαμε

χάρτης

Πληροφορίες

Εμφάνιση όλων των εικόνων
ΚατηγορίαΕστιατόριο, Μεζεδοπωλείο
ΔιεύθυνσηΕθνικής Αντιστάσεως 44, Ιωάννινα
ΝομόςΙωαννίνων
Χάρτης
Τηλ. επικοινωνίας6948187769
Διαδίκτυο
Ωράριο14:00-22:00, Κυ 14:00-19:00, Δε κλειστά
Λέξεις κλειδιά
Πρόσθετες πληροφορίες:
Chef patron η Μαρία Κλήμη.
Προστέθηκε από: dokimastis

Εικόνες (44)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Τραχανότο αρνάκι (πολύ νόστιμο)
[εικόνα]
Ριζότο μπρόκολο (και πολύ όμορφο και νόστιμο)
[εικόνα]
Παστίτσιο (πολύ καλό)
[εικόνα]
Μανιτάρια στιφάδο (πιο όμορφο από όσο νόστιμο)
[εικόνα]
Πράσινη σαλάτα με ντρέσινγκ ταχίνι (νόστιμη)
[εικόνα]
Μαύρη σοκολάτα, ελαιόλαδο, σάλτσα από μάνγκο και χειροποίητη φλωρεντίνα (πολύ καλό)
[εικόνα]
Κεμπάπ προβατίνας (πολύ καλό)
[εικόνα]
"Παστίτσιο" με μοσχαρίσια μάγουλα (πολύ καλά)
[εικόνα]
Ντολμαδάκια Κάσου (καλά)
[εικόνα]
"Open" χορτόπιτα (πολύ καλή)
[εικόνα]
Φίλια Γη, The Duck
[εικόνα]
"Παστίτσιο"..μαντέψτε..της αποδόμησης με μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα γραβιέρας αντί μπεσαμέλ (εξαιρετικό)
[εικόνα]
Φάβα με κάπαρη, ελαιόλαδο και ψητά ντοματίνια (καλό)
[εικόνα]
Λουκάνικο "χειροποίητο χωριάτικο" με μουστάρδα σύκο (το λουκάνικο θεϊκό, η μουστάρδα δεν μας άρεσε καθόλου)
[εικόνα]
"Open" χορτόπιτα (νόστιμη με σωστά βρασμένα χόρτα)
[εικόνα]
Σαλάτα πράσινη με καπνιστό ψαρονέφρι, φιλέ αμύγδαλο (οκ)
[εικόνα]
Καλωσόρισμα σούπα παντζάρι με λάδι μυρωδικών (εξαίρετο)
[εικόνα]
Τραχανάς με αρνί
[εικόνα]
Ντολμαδάκια
[εικόνα]
Σαλάτα παντζάρι
[εικόνα]
Χορτόπιτα
[εικόνα]
Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας (οκ)
[εικόνα]
Κρητικά σκιουφιχτά (πολύ καλά)
[εικόνα]
Κεφαλογραβιέρα σαγανάκι (καλή)
[εικόνα]
Σαλάτα ρεβίθια (νόστιμη)
[εικόνα]
Προζυμένιο ψωμί (καλό)
[εικόνα]
Κερασμένο επιδόρπιο
[εικόνα]
Τορτελόνι
[εικόνα]
Φάβα με πέστροφα
[εικόνα]
Κυκλαδίτικη σαλάτα
[εικόνα]
Καλωσόρισμα
[εικόνα]
Ψωμί, ελαιόλαδο, αφρίνα
[εικόνα]
Τυρομπαλάκι welcome
[εικόνα]
Σαλάτα με ρεβίθια, ελιές, φέτα, σύγκλινο
[εικόνα]
Τηγανητό μετσοβίτικο καπνιστό τυρί
[εικόνα]
Μοσχάρι ελευθέρας με μανέστρα
[εικόνα]
Πιάτο ημέρας, μοσχάρι ελευθέρας σε κρασί, με αποξηραμένα φρούτα και ανάμικτο ρύζι
[εικόνα]
Κερασμένο τρουφάκι
[εικόνα]
Κερασμένο γλυκάκι
[εικόνα]
Χουνκιάρ -και πάλι- μπεγεντί (καλό)
[εικόνα]
Ραβιόλι με απάκι Κρήτης, ξυνομυζήθρα, ντοματίνια και σάλτσα βουτύρου (χωρίς ένταση)
[εικόνα]
Τζατζίκι με πάστα μαύρου σκόρδου (ενδιαφέρον)
[εικόνα]
"Μερμιζέλι Καλύμνου"
[εικόνα]
Καλωσόρισμα: τυρομπαλάκια με σουσάμι

Κατάλογος (10)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2022: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2022: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2022: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2022: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Οκτωβρίου 2022: σελίδα 1/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 5/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 4/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 3/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 2/5
[εικόνα]
Κατάλογος Ιουλίου 2020: σελίδα 1/5

Σxόλια (8)

Εμφάνιση όλων των εικόνων
kornilios
Σε προηγούμενες επισκέψεις στα Γιάννινα δεν είχαμε καταφέρει να καθίσουμε στο μαγαζί, αυτή τη φορά τα καταφέραμε με κράτηση (που πάντως δεν χρειαζόταν). Μου άρεσε πολύ ο χώρος, προσεγμένος και ωραία διαμορφωμένος. Σέρβις πολύ καλό, ευγενικό και φιλικό. Το φαγητό σε γενικές γραμμές πολύ καλό, το φχαριστηθήκαμε. Νομίζω θα είναι η πρώτη μου επιλογή, όταν είμαι στα Γιάννινα.
βιβλιοφάγος
Το επισκεφθήκαμε Παρασκευή σε ψιλοάκυρη απογευματινή ώρα με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικό prive γεύμα..Η βελουτέ σούπα παντζαριού που μας ήρθε σαν καλωσόρισμα, ήταν εξαιρετική. Η πράσινη σαλάτα ήταν καλή, δροσερή χωρίς να εντυπωσιάζει όσο περίμενα, βάσει περιγραφής στον κατάλογο. Ένα χωριάτικο λουκάνικο πεντανόστιμο, το οποίο συνοδευόταν από μια μουστάρδα σύκου, που εμένα προσωπικά μου χαλούσε τελείως τη γεύση του κρέατος..Φάβα μια χαρά ενώ η "ανοιχτή" χορτόπιτα ήταν στην ουσία μια σαλάτα χόρτα ανάμεσα σε χωριάτικα φύλλα και με "κουτσουλιές" (τύπου μαστερσεφ) κρέμας τυριού, εδώ κι εκεί. Για το τέλος άφησα άλλη μια αποδόμηση, ενός παστίτσιου αυτή τη φορά, το οποίο αντί για κιμά, είχε pulled μοσχαρίσια μάγουλα και κρέμα γραβιέρας, αντί της μπεσαμέλ..μετά τη φωτογραφία, έγινε ένα καλό ανακάτεμα και το αποτέλεσμα ήταν ένα πεντανόστιμο πιάτο, από το οποίο δεν έμεινε ίχνος φαγητού στο τέλος. Ροζέ κρασί είχε 2 επιλογές σε ποτήρι, τις οποίες δοκιμάσαμε δις κι ευχαριστηθήκαμε. Το ψωμί έρχεται μόνο κατόπιν παραγγελίας και είναι ζυμωτό και νόστιμο.
Σέρβις ευγενικό κ σβέλτο (βοηθούσε πιθανόν κι η ώρα, αφού ήμασταν prive).
Για τα παραπάνω περί τα 71€.
Κατ'εμέ αξίζει και προτείνεται.
adam20dj
Επίσκεψη Σαββατο μεσημέρι,14/1/23.
Πολυ όμορφος χώρος.
Σαλάτα παντζάρι,πολυ καλή.
Χορτόπιτα παρα πολυ καλή.
Τραχανά με αρνί πολύ καλό.
Ντολμαδάκια πολύ καλά επίσης.
Αξίζει να το επισκέφτει κάποιος,θα πρότεινα επίσης να κάνει και μια κράτηση γιατί ο χώρος ειναι μικρός.
nikpapa
Άμεση ευγενική εξυπηρέτηση νόστιμο φαγητό αξίζει να το επισκεφτείς,προσωπικά μου αρεσε πολύ ο τραχανάς με γαρίδες και τα σκιουφιχτα
Mikey
Ορμώμενος από τα θετικά σχόλια των υπολοίπων και θέλοντας μια αλλαγή από τις ταβέρνες των Ζαγοροχωριών, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε το εν λόγω μαγαζί για κάτι διαφορετικό.
Δοκιμάστηκαν σαλάτα ρεβίθια, σαγανάκι κεφαλογραβιέρα, φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας και κρητικά σκιουφιχτά με "κιμά" ραγού. Όλα νόστιμα εκτός από το κοτόπουλο που ήταν κάπως άνοστο. All in all δεν τρελάθηκα, ούτε από τις γεύσεις αλλά ούτε και από τις τιμές. Πάντως είναι μια ευχάριστη αλλαγή και σίγουρα μια καλή προσπάθεια στην περιοχή.
IoliAt
Ακριβώς όπως τα λένε οι προηγούμενοι σχολιαστές. Προσεγμένος χώρος, ευγενέστατο και κατατοπιστικό σέρβις, ευχάριστη προσιτή ιδιοκτήτρια-σεφ η οποία στο τέλος ήρθε στο τραπέζι να μας ρωτήσει πώς φάγαμε κ.λπ. και άκουσε με προσοχή τα σχόλιά μας. Ο κατάλογος έχει μια ίδια βάση και διαφοροποιείται ανάλογα την εποχή, βασίζεται, δε, σε πολύ καλές πρώτες ύλες (σε ορισμένα αναγράφει και προέλευση-επωνυμία π.χ. μπέικον Στρεμμένου κ.ο.κ.). Πολύ καλή λίστα κρασιών, οκ τιμές. Μας ήρθε welcome τυρομπαλάκια, που όμως ηταν λίγο overwhelming ως προς την ποσότητα του τυριού (πολύ). Ψωμί καλό, μεστό, με ελαιόλαδο σε πιπέτες και αφρίνα (η πιπέτα βοηθάει να μην γίνεις χάλια και μέσα στα λάδια). Επιλέξαμε: σαλάτα με ρεβύθια, πρασινάδες, σύγλινο, αφυδατωμένες ελιές και φέτα: καλή, δροσερή, αλλά αρκετά χορταστική. Τηγανιτό μετσοβίτικο καπνιστό τυρί σε κρούστα με γλυκο σύκο: καλό και όχι λαδερό. Έπαιζαν και τα ντολμαδάκια στο μυαλό μας αλλά ευτυχώς δεν τα πήραμε γτ με τις ποσότητες αυτές θα μας έπαιρναν σηκωτούς. Από κυρίως, ένα μοσχάρι ελευθέρας με μανέστρα, ελαφριά σάλτσα ντομάτας και κρίσπι παλαιωμένη γραβιέρα: πολύ καλό, μελωμένο, το κριθαράκι όπως ακριβώς έπρεπε και το μοσχάρι μαλακό (μάλλον χτένι ή ποντίκι). Η μόνη ένσταση του συνδαιτημόνα ήταν το πορτοκάλι που υπήρχε, εμένα δεν με ενόχλησε. Έτερο κυρίως, πιάτο ημέρας "εορταστικό", με μοσχάρι ελευθέρας μαγειρεμένο σε κρασί λημνιώνα, με αποξηραμένα φρούτα και άγριο ρύζι με κάστανα και κουκουνάρι: αυτό το πιάτο είχε όλες τις καλές προθέσεις αλλά κάτι ένιωθες ως μικρή αστοχία, το κρέας ως ελευθέρας που δεν ήταν χτένι/ποντίκι (ίσως σπάλα, νουά..) ήταν πολύ νόστιμο, χωρίς ίχνος λίπους, αλλά λίγο σκληρό εξ ου και είχε ανάγκη λίγη σαλτσούλα. Μαζί με το άγριο ρύζι που είναι επίσης στεγνο, φώναζαν για τη σάλτσα, η οποία, όση υπήρχε στο πιάτο, ήταν όντως νόστιμη. Το σχολιάσαμε στη σεφ που ευγενέστατα μας εξήγησε ότι το βγάζει από την κατσαρόλα πιο ζουμερό και μετά το 'πήζουν' τα φρούτα λόγω πηκτίνης, αλλά καθώς έφτιαξε αυτό το πιάτο μόλις τρεις φορές ως τώρα ένεκα εορτών, δεν το έχει 'λυσει' ακόμα (εκτιμητέα η ειλικρίνεια). Κερασμένο τρουφάκι (γλυκά από τον κατάλογο δεν αντέξαμε να πάρουμε, είχαμε σκάσει). Όλα αυτά μαζί με Ραψάνη Ντούγκου στα 80 ευρώ. Συνολικά πολύ θετικές εντυπώσεις παρά τις μικρές αστοχίες. Στο τέλος μας χάρισαν και ένα γούρι της χρονιάς
mina
Το εστιατόριο της σεφ Μαρίας Κλήμη κάνει τη διαφορά στα αγαπημένα Ιωάννινα, στα οποία όμως κάθε φορά που τα επισκεπτόμασταν, ψάχναμε να βρούμε που θα φάμε. Ήρθε λοιπόν "το μαγαζάκι που λέγαμε" για να καλύψει το κενό. Απίστευτα γευστικό, καλομαγειρεμένο φαγητό, σερβιρισμένο όμορφα σε ένα χώρο φτιαγμένο με γούστο και σεβασμό στον πελάτη. Το menu έχει πιάτα που θα σας θυμίσουν το φαΐ της μαμάς, αλλά και πιο ψαγμένα για όσους θέλουν να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό. Ποιοτικές πρώτες ύλες και οι μερίδες πραγματικά μεγάλες. Το service ευγενικό, απόλυτα επαγγελματικό και με διάθεση να βοηθήσει ώστε να κάνουμε σωστές επιλογές. Πολύ καλή λίστα κρασιών και για τα γλυκά δεν έχω λόγια. Αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την κουζίνα του, θα μείνετε σίγουρα ικανοποιημένοι.
Γιαντράνκα
Ωραία τοποθεσία απέναντι από τα τείχη του κάστρου, ευχάριστο και καλαίσθητο περιβάλλον μέσα αλλά και ωραία εξωτερικά τραπεζάκια. Πρόκειται για ελληνική κουζίνα με μοντέρνα διάθεση, σίγουρα κάτι διαφορετικό από την πλειοψηφία των ταβερνών/εστιατορίων της πόλης, αλλά πάντως το μενού όχι εξεζητημένο αλλά προσιτό. Καλές ιδέες αλλά οι εκτελέσεις με ορισμένες μικρές αστοχίες: π.χ. το τυρο-καλωσόρισμα είχε ανοίκεια μεγαλύτερη ποσότητα, στο κλασικό καλυμνιακό μερμιζέλι η κρέμα φέτας δεν κούμπωνε σωστά, στα ραβιόλια με απάκι έλειπε η ένταση. Γενικά πάντως έμεινα με θετική εικόνα και θα ξαναπήγαινα. Κόστος περί τα 15€/άτομο με ήπιο αλκοόλ. Στην κουζίνα η πολύ συμπαθής και προσηνής ιδιοκτήτρια Μαρία Κλήμη.